- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
Ne haragudj de működik.
Nem tárolja el ugyan, de fizetéskor ki lehet választani, a PayPal váltást adja fel és ott lehet az átállítás banki váltásra. A GVH kényszerítette őket hogy ez működjön.
Az változott hogy függetlenül attól hogy milyen devizás bankszámlához tartozik a kártya te tudod változtatni a devizáját.Pl pénzküldés esetén is elő jön, alul látod
eBay fizetés: Or choose card issuer rate
Ha az adott helyen te gyors fizetést használsz akkor mivel az lényeg hogy gyors legyen nenm látható a váltás opció. Ezt a helyet törölni kell a gyors fizetési listából és már használható.
De ekkor is működik az alapértelmezett deviza meghatározás és az alapján az, hogy abban a devizában fizetve nincs váltás.
Nekem 3 kártyám van hozzáadva 1 Erste virtuális HUF beállítással és kettő Wise digitális egyik EUR a másik USD beállítással.
Sehol nem használok gyors fizetést és amikor fizetni kell azt a kártyát használom amely devizában fizetni kell. Ennek megfelelően soha nem történik PayPal váltás.[ Szerkesztve ]
-
Egy havi előfizetésről van szó, mint ahogy az első hsz-emben írtam. Ez ugye automatikus levonás, vagyis nem tudsz állítani semmit, mert a háttérben történik minden hónapban ugyanazon a napon, és így mindig a PayPal váltja a pénzt.
Idézek az első hsz-emből:
Van még arra lehetőség, hogy kártyánként beállítsam, hogy ne a paypal váltsa a pénzt ...?
...
Csak közvetlen vásárlás közben lehet állítani, de ez egy havi előfizetésnél nem segít, mert ott ugye automatikus a levonásNem lehet megoldani, amit szeretnék. És nem hiszem el, hogy a GVH kényszerítette a PayPal-t, hogy kivegyék azt az opciót, hogy előre megadjam kártyánként, hogy soha ne a PayPal váltsa a pénzt.
[ Szerkesztve ]
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Topikgazda
Oké figyelmetlen voltam.
De megoldható, mert rendszeres fizetésnél megmaradt az eltárolás.
Annál úgy működik hogy amikor fizeted az első részletet akkor kiválasztod a váltást, ha ez a kártya HUF beállítású és nem abban kell fizetni. Amíg a kártya érvényes ezzel a beállítással fogja levonni.
Viszont ha te az esedékes részlet levonása előtt átállítanád mondjuk EUR-ra vagy azon van, akkor lenne PayPal váltás, hiszen nem HUF az alapértelmezett kártya deviza.
Egy dolog okozott problémát hogy akinek rendszeres fizetése volt folyamatban amikor az év elején a kártyatársaság és a PayPal kártya rendszerében csináltak valamit a Visa kártyák EUR alapuként kerültek meghatározásra és ezért a HBO, Spotify stb akik már forintban terheltek azok EUR-os kártya beállítással találkoztak és a PayPal emiatt váltással számolt el.
Valójában a magyar bankok EUR elszámolásúak és a Visa EUR alapú kártyát ad át ez okozta a problémát.
Ha valaki figyelte a kártyáját és észlelte azt hogy EUR-os lett és levonás előtt HUF-ra visszaállította annál persze nem történt ilyen.[ Szerkesztve ]
-
wayne1
senior tag
Hali. Elnézést ha már volt ilyen kérdés, de nem találtam. Arra gondoltam, hogy a streaming előfizetéseket, hogy ne felejtsem el a kártyán hagyni a pénzt rá Paypal-al fizetem. Eladó körben gondoltam kipróbálom és feltöltöm az egyenlegem. Tegnap délután utaltam pénzt rá az OTP-s számlámról aszerint amit írt a Paypal, hogy mit hogy kell kitölteni hozzá. Azóta még nem látszik az egyenlegemen az összeg. Mennyi idő alatt fog nagyjából beérkezni?
-
demmer123
őstag
Ha 43Eur-t akarok ki utalni paypalrol bankszámlára mennyit vonna le? Kb mennyi ft összeg érkezne a bankszámlára?
-
-
borges7
aktív tag
Hali, nem tudom hozzáadni a bankszámlámat a fiókhoz. Mikor kitöltöm az adatokat, és rákattintok a "Bank csatolása" gombra, ez az üzenet ugrik fel:
"A számla társításához egy kis segítségre van szükség. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk, de egy másik számlát is társíthat." -
Topikgazda
válasz borges7 #45708 üzenetére
Majd holnap próbáld meg velük felvenni a kapcsolatot, ha van egy számla már hozzáadva, akkor az automata rendszer blokkolja az új számlaszám hozzáadást. Forintos számlák esetén ritkán, de elő szokott fordulni.
Ha most akartál volna pénzt kiküldeni akkor várnod kell, mindenképp célszerű a chat-en keresztül emberhez kerülni, de a leggyorsabb megoldás lenne munkaidőben a telefon. Milyen számláról lenne egyébként szó? Mert nem minden bankszámlát lehet hozzáadni.[ Szerkesztve ]
-
borges7
aktív tag
A régit(OTP), most töröltem, az már megszűnt, az újat(UniCredit), akarom hozzáadni.
Partner Aktív Zéró, lakossági.Vagy mi a legegyszerűbb módja az egyenleg feltöltésének? Jelenleg sem bankszámla, sem bankkártya nincs még hozzáadva.
Múltkor elírták a nevem, mikor beküldtem a személyi másolatot, ezt most javították(annyi, hogy nincsenek ékezetek, de amúgy stimmel), így ez az akadály remélhetőleg elhárult.Nem akarok pénzt küldeni, csak a jövőbeni vásárlások miatt feltölteni rá valamennyit.
-
Topikgazda
válasz borges7 #45710 üzenetére
Ahhoz nem kell hozzárendelned a bankszámlát, nem kell komolyan venni, mert máshogy működik. DE az a lényeg hogy amiről utalsz az tényleg a te neveden lévő forintos bankszámla legyen, majd később összerendezik.
Azért sincs jelentősége ennek a szövegüknek mert még mindig működik az a módszer hogy bemész egy Unicredit bankfiókba és pénztári utalásos befizetéssel lesz átutalva a pénz.Látod a feltöltési adatokat az a lényeg hogy a banki utalás közlemény rovatba csak az átutalás azonosító legyen beírva, meg persze a számlaszám megfelelően tagolva legyen előtte megadva, lásd a kép jobb oldalán ha magyar nyelvet használsz:
De devizában nagyon drágán fogsz vásárolni ha PayPal egyenlegről és nem banki bankkártyáról van finanszírozva.
PayPal USD 410,01 Ft, EUR az 420,48 míg a nekem a PP bankkártyás fedezettel a $ 388,771 Ft az € meg 397,09 Ft. 21,24 és 23,39 amivel többe kerül 1-1 deviza egység.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz borges7 #45712 üzenetére
Természetesen. Nincs összefüggés a kettő közt. Az szokott kavarodni hogy magyar fiókok esetén fizetési forrás vagy a PayPal egyenleg, vagy egy bankkártya, míg más külföldi regisztrációk esetlén lehet bankszámla is a pénzforrás.
Unicreditnél én nem tudok arról hogy lenne virtuális bankkártya azzal biztonságosabb lenne, de az a lényeg hogy az is lehetőleg a neveden legyen mert néha igazolni kell azt is hogy a kártya a tied.
Változás van a bankkártya devizaváltásaival kapcsolatban, arra érdemes oda figyelni mert akkor fizetéskor már válthatja a devizát a PayPal (nem ajánlott) és a kártyakibocsájtó is, neked kell választanod, míg egyenlegről történő fizetés esetén csak PayPal van. -
Ringman
nagyúr
sziasztok!
paypallel fizettem egy rendelést, amit visszaküldök (németországba - bike-discount.com-ról rendeltem).
a visszaküldési formon ez van:
Refunds are processed using the original payment method.
viszont ki kellene töltenem az alábbiakat is:
Accountholder name:
IBAN:
BIC:
itt most nem egyértelmű: a paypallel használt/azzal összekötött folyószámlám adataimat kell megadni?Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Topikgazda
válasz Ringman #45714 üzenetére
Ezek banki adatok, a PayPal-os fizetés esetén ilyen adat nincs. Ha visszatérítik a vételárat az az eredeti fizetési vonalon kell hogy visszajöjjön. A bike-discount.com PayPal fiókjában ott vásárlásod visszatérítés esetén meg kell adniuk az összeget és a refund gombra kattintani.
Nem kéne semmit megadnod, csak legfeljebb a PayPal fizetés tranzakció azonosítóját, de ezt persze nekik is tudni kell.
Szóval épp megadhatnád a bankszámla adataidat, de ha arra küldenék annyi a baj hogy mondjuk neked forintos bankszámlád, ezek €-ban utalnak akkor a bankod pénzt kérhet az €-os tétel forintra könyvelésért és az árfolyam sem a kártyás visszakönyvelés árfolyama lehet, hanem a devizavételi árfolyam. És az egész PayPal-on kívüli rendezés és akkor már nem kérheted vissza a PayPal-tól a visszaküldési költség megtérítést, ha azt nem fizeti ki valahogy ez a cég.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
köszi, akkor ezeket a rublikákat egyszerűen üresen hagyom a formon. (amit papíron valamiért postáznom kell a visszaküldött csomaggal + az invoice-szal együtt, amin meg rajta van, hogy paypallel fizettem.)
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Paypalra fogok kapni egy kisebb összeget (pár tízezer huf). Azt szeretném kérdezni, hogy van rá mód, hogy a paypal számlámról egy pl revolutos számlára vagy magyar bankszámlámra kerüljön a pénz? Ha igen, ennek milyen költségei vannak? Próbálom a paypal oldalán megtalálni, de egyelőre sikertelenül.
-
seolwon
tag
válasz mézespálinka #45717 üzenetére
Hozzáadod a magyar bankszámládat (nem revolut), és ki tudod utalni ingyen, másnapra szokott megérkezni.
-
Theory66
aktív tag
Sziasztok! Valamiért nem tudok bejelentkezni a paypal fiókomba, 1x a jelszóra gyanakodtam, de a jelszó visszaállítást sem tudom elindítani. Tudtok valami felületet ahol tudok nekik jelezni? Sajnos a contact us alól csak a bejelentkezést erőlteti, ami ugye maga a probléma ...
-
Topikgazda
válasz Theory66 #45720 üzenetére
Milyen kétlépcsős belépési azonosításod van?
Telefon egyébként a belépési próblémákhoz.
Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók: -
totyak
aktív tag
Üdv!
Némi segítségre lenne szükségem PP fizetési beállításokkal kapcsolatban. Ezer éve használom, nem emlékszem már hogy állítottam be anno a dolgokat. Az biztos, hogy mivel über paranoiás vagyok, emlékeim szerint a bankkártyámat nem csatoltam a PP-hoz, utalni szoktam rá.A lényeg, eddig OTP-s voltam, de a számlámat megszüntetem, mert átmentem a Raiffeisen-hez.
Jelenleg ezt látom PP-ban: [link]
Nem emlékszem, hogy a folyószámlám miért lett csatolva a PP-hoz. Arra szükség van, ha továbbra is az utalásos megoldással szeretném intézni a dolgaimat? Tehát OTP-s számla töröl, Rai számla csatol és amikor utalok legközelebb Rai-ról, akkor felismer majd és tudja, hogy ez az én fiókom PP-n?
Régen volt, nekem már nem rémlik és nem egyértelmű számomra. Köszönöm
-
Topikgazda
válasz totyak #45724 üzenetére
Töröld ezt a bankszámlaszámot. Add hozzá az újat, de ha az a saját neveden lévő forintos bankszámla akkor utalhatsz róla hozzáadás nélkül. Az Összefoglalóban ott leírás a bankszámla hozzáadásról.
Ugyan az egyenleg feltöltésnél írja hogy előtte add hozzá, de nincs jelentősége a sorrendnek. A számlaszám valójában azért célszerű hogy meg legyen adva, hogy ha egy vásárlásnál visszakapod a pénzed az egyenlegre (refund) akkor azt ki tudd utalni a bankszámládra. Viszont ha nincs bankkártya hozzáadva akkor csak havonta 21000 Ft összeg utalható ki. Persze el is költheted újból az egyenlegre visszaérkező pénzt, te döntésed hogy bankszámládon akarod-e látni.
Az egyenleg feltöltésnél van a PayPal bankszámlaszáma, van a Transfer id vagy átutalási azonosító, ezzel könyvelik le az utalt pénzt a te egyenlegedre, ez csak a te azonosítód és ezért lehet mindenkinek ugyanezen Unicredites PP számlára utalni, mert mindenkinek más va, nem a bankszámlaszámmal azonosítanak.
A forint romlása miatt nem érdemes bankkártya nélkül használni ha devizában is szoktál fizetni.
24-én csináltam egy összehasonlítást:
PayPal USD 410,01 Ft, EUR az 420,48 míg a nekem a PP bankkártyás fedezettel a $ 388,771 Ft az € meg 397,09 Ft. 21,24 és 23,39 amivel többe kerül 1-1 deviza egység.[ Szerkesztve ]
-
Theory66
aktív tag
Na ma délelőtt beszéltem velük, kiderült hogy volt 0,04eur "hiányom" ami miatt tiltották a fiókot. Amit nem nagyon értek mert az utolsó 2 rendelésnél írta hogy hozzáadja a végösszeghez és így rendben vagyunk, + előtte kézzel is utaltam rá ugyan ez miatt ...
Mondjuk azt a mai napig nem tudom hogy hogy generálódott ez a költség a paypal számlára. -
PROTRON
addikt
Uhh vásárolni szeretnék paypallal, de elfelejtettem hogy nincs rajta egyenleg, mert már vagy 3/4-ed éve nem használtam.
Jól gondolom hogy ha 2 órán belül kellene, akkor nem fog egy feltöltés időben odaérni?Mert ezen gondolaton felbuzdulva hozzáadtam a bankkártyámat, az első 0 usd-s terhelés meg is érkezett, de nem találom a "konfirmálást" amit második lépésként ír az összefoglaló (korábban nem akartam a kártyát megadni).
Összesen max 25k huf amit venni szeretnék.Szükséges ez a második lépés?
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
PROTRON
addikt
Uhh köszi a figyelmeztetést a valutával kapcsolatban.
Banggood-on vásárolnék, ugye a honlapon bármire beállíthatom a kijelzést, de én azt gondolom USD az alap kommunikáció.
Vagy mi a javaslat, hol mire állítsam?
Köszi.Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
envagyok
veterán
Sziasztok.
Indítottam egy dispute-t, mert dobozos videókártya helyett csak a hűtését dobozával kaptam meg.
Indítottam dispute-t, és vártam az eladó válaszára, a paypal meg természetesen nem figyelneztet 1-2 napon belül, hogy reklamációvá minősítsem, és kórházba rohangáltam a kisfiammal, meg nyaralni voltam, így elfelejtettem :/Az lenne a kérdésem, hogy lehetséges valahogy csinálni, esetleg kérni azt, hogy visszategyék reklamációvá?
Mert hiába próbálok újra dispute-t indítani, akkor kidobja, hogy lezárva az ügy. -
Viktoár
addikt
Sziasztok
Mit lehet tenni abban az esetben ha nem küldi sms-ben a megerősítő kódot? Próbáltam többször, de kb 2 hete nem kapom meg az sms-t.
Üdv:Viktor
-
Topikgazda
válasz Viktoár #45734 üzenetére
Küldik csak te nem kapod meg. Melyik szolgáltató? Nem számhordozott vagy valami flotta?
A Telekom és Digi mobil normál számokra (nem hordozott) rendben jönnek. Esetleg a telefonod nem rakja spam üzenetek közé?
Egyébként fel kell hívni őket és kikapcsoltatni a 2 lépcsős belépési védelmet ha az nem jön meg, vagy frissíteni a telefonszámot ha a szolgáltatónál minden oké.Magyar idő szerint munkanap 09:00-17:30, 00353 1 436 9111 ez Írországi szám.
Ez lenne az ügyfélszolgálati magyar vezetékes telefonszám: 06 1 777 7944, de itt is angolul beszélnek, viszont magyarországi percdíjjal számolnak a telefonszolgáltatók:[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Viktoár #45736 üzenetére
Belépési problémák csak telefonon, de lehet tolmácsoló személy aki beszél.
Nézd meg ezt a spam témát.
Amióta a PSD2 miatt bevezették mindenkinél a sms-es azonosítást, azóta a rendszerük tényleg üzembiztosan megy, a fogadó szolgáltatóknál vagy a felhasználó telefonjával lehet csak gond. Ha nem működne akkor most sem tudtam volna belépni egyik PayPal fiókomba sem.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Viktoár #45738 üzenetére
Sokan nem tudjuk hogy van ilyen a telefonokon, nálam akkor derült ki amikor a Visa letiltotta bankkártyámat (műszaki hiba volt) és a bankon küldött erről sms-t, de ment a spam mappába valamiért. Közben meg fizetni akartam egy üzletben nagyobb tételt és épp nem volt nálam annyi készpénz. Nagyon dühösen vitába keveredtem a bankkal hogy mi az hogy letiltva és miért nem küldenek értesítőt, aztán én voltam hülye, mert nem ismertem a telefonomat. Nagyon kellemetlen ha leordítom az ügyfélszolgálatost hogy milyen szemetek és hülyék, aztán mégsem ők.
-
ElektrikusDE
senior tag
Én is megnéztem a spam mappámat a telefonomon. (mivel én sem tudtam hogy van ilyen az SMS-eknél is)
Találtam is bene 1 db. SPAM-mot.
Nagyon Köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmet jól jöhet!
“Lex malla, lex nulla. A bad law is no law.” A rossz törvény, nem törvény! DW: The Moment is Coming || Doctor Who BBC www.youtube.com/watch?v=uZAO6E2x9xs
-
Topikgazda
válasz rico06 #45741 üzenetére
Valóban néha trükkösek ezek az appok, némelyiknél amikor frissítik érdemes annak a gyorsítótárát is törölni, mert adott esetben olyan változtatás történt benne ami gondot okoz a régi adatokkal. És igen néha az újratelepítés szükséges, bár hogy ez miként befolyásolta a fizetést azért nem egészen világos.
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok.
Palypal fiókomról nem tudok küldeni és nem tudok fogadni sem pénzt. Mi lehet a gond? -
World-Soft
senior tag
válasz World-Soft #45743 üzenetére
A fiók nem hitelesített. Hol lehetne megnézni mi a státusz vagy valami?
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45744 üzenetére
Amikor létrehoztad egy e-mailt kellett kapnod a megerősítésre. Az megvolt?
Küldtél már be személyes okmányokról képeket? Ha nem akkor küldtek egy üzenetet, amit belépés után látnod kell fent jobb jelölve a haranggal.
De egyébként lépj be és jobbra fent a fogaskerék ikonra kattintva elő jön ahol az adataidat tudod nézni. -
World-Soft
senior tag
-
World-Soft
senior tag
Most màr kérik. Ha van mypaypal felhasználói nevem,azt fel tudom úgy szabadítani,hogy utàna más be tudja regisztrálni?
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45747 üzenetére
A te nevedet más nem használhatja. Ha leigazolod magad akkor minden felszabadul.
-
Topikgazda
válasz World-Soft #45749 üzenetére
A PayPal.Me linkről beszélsz? Amit alapból megadtál az a név használható, nem lehet módosítani azután, de mivel ismerőseiddel a pénz küldésre használható, a nevedet csak tudják, hiszen azért ismerős és akkor ennek miért lenne jelentősége?
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Cooler Master 240L core white Vízhűtés!
- KOLINK KL-850M PSU - 850W - 80 PLUS BRONZE - MODULAR
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest