- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz Hoorus #30851 üzenetére
Nem.
Visa 1 $ = 256.79 Forint
Ha matekozunk ahogy leírták akkor 1 $ = 0.838771 € az * 315,64 Ft = 264,75 Ft
Ha nem variálnák hanem egy az egyben átvennék a MC $ árfolyamát akkor 1 $ = 256.9545 HUF lenne
Szóval továbbra is a Visa netes kártyát javaslom.
Én nagyon megörültem neki, amikor lecserélték a Mastercard netkártyát Visá-ra. A bosszúság az volt, hogy meg sem kérdeztek, csak közölték mostantól ez van. De végül is is kiengeszteltek.[ Szerkesztve ]
-
Upo
addikt
Ebay-es vásárlás, de ott kifutottam pár nappal a határidőből (31-én járt le). Mikor régebben próbáltam (ebay) akkor nem engedte, mert hogy a várható kiszállítási határidő még nem járt le, várjak. Most meg nem voltunk itthon/net közelben, utána meg folyamatos napi 16 órázás, eszembe se jutott. Az ebay azt írja, hogy bocsi de kifutottál. Ebay-en egyébként mikor nem engedte a refund indítását (július) akkor írtam üzenetet hogy fizesse vissza, de csak a látszat kedvéért, értékelések alapján tudtam hogy úgyse válaszol. Azóta már ki is rakták ebay-ről, gondolom a csalások miatt, úgyhogy véleményem szerint túl sokat nem is kéne bizonygatni hoghy nekem van igazam. Csak nem engedi a paypal végigtolni, hanem hibaüzenet.
Gondolom ha nem lenne PP védelmem akkor azt kéne üzennie, nem pedig hogy próbálkozzak később, legalábbis én így gondolnám helyesnek.
Most már ugye ebay-en nem is tudom, nem engedi mert kb. egy hete lejárt, contact seller se játszik mert nincs már seller, PP-on végignyom a lépéseken és a végén hiba.
22-es csapdája, a PP az ebay-re küld, ebay meg ha úgy vesszük a paypal-ra.Paypal:
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Zozzant
addikt
Olyan történt velem ami még soha.
Vásároltam ebay-en, minden rendben lement, ahogy kell. Másnap felmegyek, látom ebay-en hogy nem fizetett termékek között a cucc amit előző nap kifizettem. Mondom naaa.. ez meg mi. Bemegyek paypal-ba és jött a ledöbbenés, refund jött a cuccra mert cancelled... és ez még semmi. 6 perccel utána meg ugyanaz az összeg levonva hogy sikeres vásárlás. Erről az egészről 1 email sem jött. Ebay-ben csak egyetlen tranzakció van egy refunded cucc, a másodikról semmi. A számlakivonatomon is így szerepel, 1 fizetve, majd áruvisszavét ellenértéke majd megint egy ugyanolyan összeg levonva. Tehát most 1 összeg minuszban vagyok, az eladó meg annyit lát ebay-en hogy megkaptam a refundot... én is ennyit látok, bár átállítottam mégiscsak fizetve státuszra.
Írtam mindenkinek persze, ha nem lesz semmi, akkor paypal-on indítom a case-t hogy nem kaptam meg a terméket, mert ami nincs refundolva arra tudok indítani.https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
Topikgazda
válasz Zozzant #30856 üzenetére
Ez mind szép és jó, de mit mondtak a bankodban mikor és mennyi lett ténylegesen levonva. Egy nap után még a zárolt dolgok közt ücsörög a pénz általában és a refund sem jön azonnal vissza a kártyára. Az idő tényező nem világos, lehet hogy fáziskésésben van a dolog. És a PayPal-n 3 db levonás van? Mert akkor leszel mínuszban.10 $ fizetés erre 10 $ refund, majd 10 $ fizetés. Ki van fizetve. Nem az számít mit nem lát az eladó.
Az eladó nézegesse már a PayPal fiókját és keresse meg azt a tranzakció számot amit te elküldesz neki, hogy ki van fizetve. Majd ha megerősíti hogy nincs ott, akkor mehet a PayPal felé a kérdés, hogy aza dott tranzakció miért nincs az eladónál, aki lehet hogy nem egészen "lát jól".[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Zozzant #30860 üzenetére
Azt a PayPal is letudja igazolni hogy átkerült-e az eladó egyenlegére. A Paypal mit ír az állapotáról? Completed vagy Pending vagy On hold
Üzenőfalon ezeket választva és az üzenet részhez beírni a tranzakció azonosítót, időt, pénz összeget és azt hogy az eladó nem találja
[ Szerkesztve ]
-
Lacko66
tag
Kicsit felgyorsult a dolog mert már meg is kaptam az értesítést a refundról.
A kártyámra utalták amivel fizettem és a leírásod alapján ez azt jelenti, hogy a pénz a bankszámlámra kerül amihez a kártyám tartozik. Ez esetben nincs semmi dolgom, jól gondolom ?
[ Szerkesztve ]
Diablo 3 Battletag: Misilaci#1165 | PSN ID: OBH_MihalyLaci |
-
Upo
addikt
Milyen okot? Nem érkezett meg a termék amit kifizettem. Mit tudok azon változtatni? Kiválasztom a tranzakciót, ott van Item dispute és Unauthorized transaction, nyilván az első.
Következő lépésben is két választás, I haven't received my item. és I received my item, but it is significantly not as described..., nyilván nem kattintanám rá hogy megérkezett, mert akkor elhajtanak.
Utolsó lépés:
Itt esetleg valamit változtassak? Én mindkettőnél a felsőt jelöltem, beírtam a szöveget, send, erre a hiba amit beraktam már: We're sorry, something went wrong. Please try again.Ebay-en nincs megnyitott, amikor régebben próbáltam akkor MÉG nem engedte mert az eladó elég hosszú szállítási határidőt írt be, és az még akkor nem telt le, javasolta hogy írjak üzenetet az eladónak, amit meg is tettem. Most meg MÁR nem engedi, azt írja lejárt a védelem. Nem is tudom miért akar a paypal az ebay-re irányítani amikor az ebay védelem már elvileg lejárt.
Szóval mit tudok tenni itt? Mit próbáljak változtatni? Vagy próbáljak megküzdeni a Message Centerrel?
Ja, közben meg is próbáltam még egyszer a műveletet ahogy fent beírtam, és most is hibát ad.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Upo
addikt
Igen, én is már raktam be képeket, itt van nem sokkal feljebb. Ha egy másik tranzakcióra indítom el az eljárást akkor én is ilyent kapok, de ennél a kritikusnál még a régi fajta jön elő.
Mit tudok tenni? Próbáljam az üzenőfalat?Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
Topikgazda
Nekem most amikor az oldal linket akartam megadni mind a 3 képernyő előkerült a hagyományos eredeti (nagyon régi) oldal egy augusztusi vásárlásra, tegnap az amit linkeltem, legyen ez az új a 09.06-os ra és olyan amit te is linkeltél ez legyen a új-régi egy 09.04-es vásárlásra.
Tényleg csak az üzenőfal jöhet szóba, vagy próbáld meg újból és lehet, hogy a másik kettő képernyő jön elő és ott elmegy a dolog. -
randras
veterán
Balance-on lévő pénzt nem lehet devizában számlára lőni hogy a bank váltsa át?
-
Topikgazda
válasz randras #30868 üzenetére
Ha magyar regisztrációd van, az egyenlegről bármely deviza forintba küldhető ki a bankszámlára, mert ez forintos rendszerű. Egyébként is forint bankszámla és forint bankkártya ami hozzáadható a szabályok szerint.
Rövid válasz: nem.
Az hogy a PayPal deviza vételi (balance konverziós árfolyam) vagy a bankod devizavételi árfolyama kedvezőbb nem igazán lehet összehasonlítani. A PayPal devizában tud fogadni pénzt és nincs számla fenntartási költsége, míg ha a bankodnál devizát akarnál fogadni, ahhoz deviza számla kell és annak van költsége. Ha összeszámolod akkor nem nagy a veszteség a PayPal árfolyamon. -
olajecset
tag
Sziasztok!
Gondom adódott a Paypal-lel. A Banggood-ról vásároltam, Paypal-lel és ott a Cibbes webkártya van beállítva.
Az összeget a bank levonta a kártyáról, de a Paypalnél nem jelent meg a tranzakció.
Nem tudom ilyen esetben a Paypal vagy a banknál kell panaszt tenni?
A beállítások jók, mert már kb egy hónapja vásároltam és minden rendben ment. -
Topikgazda
válasz olajecset #30871 üzenetére
A sikertelen fizetést visszakönyvelődik. Nem lett levonva mert a zárolt tételek közt van, mert így működik a kártyás vásárlás, banki részről 24 órás késleltetéssel kapja meg a kártyakibocsájtótól a konkrét terhelési információt. Ha nme történt meg akkor pár nap és ott a bankszámládon. Ez normál folyamat.
Nézd meg, a BG-n ott fizetendő tételként van, fizesd ki újból.Ez nem a PayPal gondod. A BG a, kártyacég, a bank és a PayPal van játékban, bárhol lehet probléma.
[ Szerkesztve ]
-
shirogin21
csendes tag
Sziasztok, paypal számlaszámra szeretnél feltölteni x összeget úgy, hogy a lehető legkevesebb legyen az átfutási idő.
Paypalon a Trustly használata mennyire biztonságos, számol kezelési költséget, illetve mennyi az átfutási idő ? -
Topikgazda
válasz shirogin21 #30873 üzenetére
Több alkalommal írtam és benne az Összefoglalóban, 11. pont.
Biztonság: biztonságos, a saját bankod netbankos csökkentett kinézetű oldalát használod, ha a bankod nem biztonságos akkor ez sem.Öf-ből idézet:
A PayPal részéről nincs költsége, de a bankok számolhatnak fel díjat a bankon belüli utalás ellenére.A példa az Erste Bank használatát mutatja, de a logika ugyanez a többi bank esetén is.
Alapvetően belépünk a Netbankunkba és onnan bankon belüli utalással a Trustly-n keresztül töltjük fel a PayPal egyenleget.
Nálam ez 1 percen belül az egyenlegen volt, persze banki munkaidőben lett kezdeményezve.Annyit teszek hozzá, hogy az Erste Bank esetén már mindegy mikor történik 1-3 perc. A többi banknál is rövid időn belül
[ Szerkesztve ]
-
shirogin21
csendes tag
Az összeget elküldtem és ezt hozta ki a végén. Vártam erre pár percet aztán bezártam a picsába mert nem töltött tovább. Egyébként, chrome-ba befagyott és még a végéig sem töltött be ezt pedig edge-el nyitottam meg de szintén megakadt a folyamat.
Azután próbáltam mégegyszer a tranzakciót végrehajtani és ezt írta ki következőnek viszont sem a paypalon sem az otps számlaszámon nincs változás. Ez mit jelent ?
Ilyenre nem kéne a figyelmet felhívni ? -
Topikgazda
válasz shirogin21 #30877 üzenetére
Nyugi ott lesz az egyenlegen, sajnos a Chrome nem kezeli mindig jól, nekem ilyen a Firefoxnál sosem jött elő.
Bár az OTP a bankon belülit lehet hogy csak holnap reggelre csinálja meg, mert banki munkaidőn kívül indult.A második képen az a bankod üzenete, nem Trustly és nem PayPal, nincs ilyesmi limit náluk.
Az OTP régebben azt írta ki, hogy vette a tranzakciókérést, de majd a következő banki munkanapon könyveli, szerintem ez lenne most is, csak nem jó a megfogalmazás.
Alul írja a szürke alászínezett részen, hogy miként működik.Az biztos, hogy az Erste viszonylatában tökéletesen működik.
Ilyenre nem kéne a figyelmet felhívni ? OTP specifikus dolog, nem gondolom hogy a banki téma idevalósi.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Visszatalálós.
20 éve a Prohardveren
-
shirogin21
csendes tag
Kíváncsian várom holnap a fejleményeket amennyiben így van mivel az összeg még jelenleg rajta van az otp-s számlaszámon.
A figyelemfelhívást nem a topiknak szántam, hogy ''ti hogy merészelitek nem felhívni erre a figyelmemet, hiszen nektek tudnotok kéne mindent nemde'', ilyenről szó nincs. Ezt azért írtam le mert furcsáltam, hogy a tranzakció így bonyolódik le, hogy az oldal lefagy többször is de amúgy működik -
shirogin21
csendes tag
válasz shirogin21 #30880 üzenetére
Közben az netbank küldött egy üzenetet amit csak most vettem szemügyre:
Az Ön által 2017.09.11 16:38:05-kor megadott és későbbi végrehajtás céljából tárolt 26550 HUF összegű ÁTUTALÁS tranzakció feldolgozásának eredménye: idötúllépés miatt törölve
Az Ön által 2017.09.11 16:38:05-kor megadott és későbbi végrehajtás céljából tárolt tranzakció feldolgozásának eredménye: Elutasítva - jóváhagyás időtúllépés (elutasított)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz shirogin21 #30881 üzenetére
későbbi végrehajtás céljából tárolt Nincs valami karbantartás éppen?
7:30-tól már működik a az utalási rendszer. De ez azért egy kicsit gáz, hogy már ettől későbbre teszi az utalást. 16:38:05[ Szerkesztve ]
-
gerygery
csendes tag
Sziasztok!
Van egyenleg a PP szamlamon. Szeretnek fizetni egy szolgaltatast, de csak kartyat fogadnak el, PP-t nem. Ismertek olyan virtualis bankkartya oldalt, ami a PP egyenleget hasznalja? Koszi
-
Hanon
tag
Ma kaptam egy PayPal-nek álcázott phishing emailt, vigyázzatok és figyeljetek oda.
A nagy "Resolve my case" gomb egy "polypipetesting.com.au" domainre küld egy "akbig5.ru" linken keresztül és ott kéri, hogy lépj be, lul.
from: Recommendations <privacy.authenticator@techie.com> via mail-zg367.getresponse.com
reply-to: wasseflebg@gmail.com
mailed-by: bounce.mail-zg367.getresponse.com
signed-by: mail-zg367.getresponse.comSony Ericsson Xperia neo > Sony Xperia SP > Sony Xperia Z3 Compact | Superlux HD681 EVO; JVC HA-SZ1000
-
Topikgazda
Van egy kis lassulás a Trustly feltöltéseknél 1 óra 26 perc kell neki. Jeleztem a PayPal-nek, ha írnak valami értelmes választ az okáról akkor majd megosztom.
-
anorche1
őstag
Telnek a napok, és nem haladok előrébb a posta refund ügyben.
A contact/email us -nál kiválasztottam a problémához legközelebb álló lehetőséget, és írtam nekik. Erről kaptam is egy automatikus üzenetet, hogy 24 órán belül válaszolnak. Ez volt 8-án.Mégis kinek, hova írjak, hogy kapjak egy kis segítséget? Facebookon? Ennek a tetű paypalnek egy rohadt nyilvános emaile sincs.
Telefonálni meg sajnos nem tudok, az angolom szóban nem túl jó.
Mit tegyek?
Ha tudom, hogy a 8 ezres postát nem kapom vissza mert szar a weboldaluk, akkor nem küldöm vissza inkább a terméket."It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
anorche1
őstag
Thank you for contacting PayPal. This is an automatic reply to let you know we've received your message. Please don't reply to this email. We'll respond to you within 24 hours.
If you have a question or problem that needs immediate attention, please log in to your PayPal account, click Help at the top of any PayPal page, and click Call Customer Service to see our phone number.
We look forward to helping you.
PayPal
Copyright © 1999-2017 PayPal. All rights reserved.
PayPal (Europe) S.à r.l. et Cie, S.C.A.
Société en Commandite par Actions
Registered Office: 22-24 Boulevard Royal L-2449, Luxembourg
RCS Luxembourg B 118 349"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
válasz gerygery #30893 üzenetére
Hát úgy néz ki aki erre járt eddig az nem ismer ilyet. Ami a látókörömbe került az havi 10 $-t kér. Card.com, de ez részemről nem ajánlat, vannak fenntartásaim az ilyenekkel kapcsolatban.
De az egyenlegről a bankszámládra kiküldheted és ha ahhoz van kártyád már meg is oldódott.. -
balazs1956
senior tag
Sziasztok!
Ha beállítottam , hogy a bank(OTP) váltson, akkor hol, és hogyan tudom megnézni, hogy az adott 28,63 dollár hány forintomba kerül?
Elég, ha az OTP oldalán megnézem hogyan vált a bank? De valuta, vagy deviza, adás /vétel, vagy melyikkel kell szorozni?Előre is köszönöm a segítséget
-
Topikgazda
válasz balazs1956 #30895 üzenetére
Át kell számolni €-ra azt itt a Mastercard oldalán tudod megtenni, majd ezt az €-t másnap, vagy a könyvelési nap az OTP első (06:15-ös) €-> Forint deviza eladásival szorzod.
A tegnap fizetett és ma elszámolt 28,63 $ akkor 24,08 € * 310,34 = 7472,99 Ft, a most még zárolt összeg nem egyenlő ezzel.
A képen a 72.a[ Szerkesztve ]
-
anorche1
őstag
Válaszoltak facen:
"After some further research, I've found that at this time we do not offer our Refunded Returns program in your country. I apologize for the inconvenience, "Erre most mit írjak? Valóban nem működik az országban? Mert nekem van egy olyan érzésem, hogy csak nekem.
[ Szerkesztve ]
"It never gets easier, you just go faster." Greg LeMond
-
Topikgazda
válasz anorche1 #30898 üzenetére
Ezekre a regisztrációkra érvényes és lényeges az utolsó mondatrész is:
You are registered with PayPal as an holder of a PayPal account resident in Czech Republic, Finland, Greece, Hungary, Romania, Slovakia, Bulgaria, Lithuania, Slovenia, Croatia, Latvia, Estonia, Cyprus, Malta and Portugal and your PayPal account is not suspended or limited;[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest