- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ezt kaptam a paypal-tól: (februárban)
We've limited your account because of the excessive number of claims you're
involved in.We've recently emailed you about this issue. Since our last email, we found
that your transactions are still resulting in an excessive number of
claims. This is considered abuse of our Buyer Complaint process and
violates the PayPal User Agreement.Kérdésem: mikor oldják fel a korlátozást, vagy hogyan lehet kérvényezni ?
-
törölt tag
válasz ekrisztian #30705 üzenetére
De igen....illetve sok túl refund
-
QuadRacer
csendes tag
Sziasztok!
Néhány hete regisztráltam a PayPal-on,
Szerettem volna mindenféle limitet eltávolíttatni a fiókomról. Ehhez bizonyos személyemet és lakcímemet igazoló dokumentumokat kellett feltölteni. Ezt meg is tettem
A napokban kaptam egy emailt, melyben a következő szerepelt:
----------------------------------------------------------------------
Your PayPal Account Has Been Returned to Regular Standing
----------------------------------------------------------------------We have completed our review and have returned your account to regular
standing.Thank you for your patience during this process and for helping to make
PayPal the safest and most trusted online payment solution.Yours sincerely,
PayPalMit jelent az, hogy visszaállt a szokásos-normál állapot? Csak szerintem nem egyértelmű?
-
alratar
addikt
Sziasztok,
Sejtem a választ, de azért megkérdezem.
Meg lehet azt valahogy oldani, hogy amikor devizában vásárolok, nem a pp váltson, hanem a bankom?10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem
-
485
aktív tag
sziasztok, gyors kérdés. balance-ról vásárlásnál azt írja, hogy paypal rate 1huf=0.00370usd? ez normális?
[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Továbbra is ugyan az a hiba üzenet jön be, kezdem nem érteni?
Próbáltam külön böngészőn, telefonon, leírások, linkek szerint de nem akarja..Kérdésem hogy aliexpresszen egyébként lehet valahogy paypallal fizetni?
Walking Dead
-
Corleone33
senior tag
Nemrég nyitottam egy dispute-ot az egyik vásárlásomat illetően,a dispute meg lett erősítve, a summary-nél ki is jelzi, viszont amikor rámennék resolution centerre. ott nem ír ki semmit.
Ezenfelül activity listnél feldobott egy kis felkiáltójelet hogy "There are unresolved problems", de amikor rákattintok dettó egy totál üres resolution center oldalra dob (feltételezem hogy azon bizonyos tranzakciót illetően írja ezt ki, márha egyáltalán meg engedné nézni ugye...)
Akkor most mi van?
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Topikgazda
válasz Corleone33 #30719 üzenetére
Mi lett volna a gondod? A visszaigazoló e-mailben lévő szám sem kerül elő, ha a View-nál All....választasz?
-
Corleone33
senior tag
Nevermind azóta magától megoldódott a probléma, végre resolution centerben megnjelent a dispute kilistázva, mert eredetileg ez volt a probléma hogy ott nem jelezte ki sehol.
viszont ehelyett az a pótkérdésem lenne: Ha nyitok egy dispute-ot egy tranzakciót illetően és nem sikerül az eladóval közös nevezőre jutni/nem válaszol, muszáj egy hétig várnom hogy az ügyet továbbítsam resolution center felé, vagy pedig akármikor dönthetek úgy (a megadott határideig), hogy ezt az ügyet továbbítom paypal felé hogy segítsenek?
illetve az normális hogy a case-t sellers response alatt listázza ki, holott eddig még csak én "üzentem" a sellers felé és ők még nem reagáltak?
[ Szerkesztve ]
"Might be a tragedy / Devastation right in front of me /Am I a future disaster that's waiting to happen? /That's waiting to happen /Like blood on white
-
Topikgazda
válasz Corleone33 #30721 üzenetére
6 nap áll az eladó rendelkezésére a reakcióra, azért írtam az Összefoglalóban a 9. pont leírásában a következőt: Ha az eladó nem reagál, akkor a 7-11. napon célszerű ezt megtenni, ha reagál és nem elfogadható, akkor pedig rögtön a reakciója után. (Nincs hivatalos válaszolási idő előírva.)
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Corleone33 #30723 üzenetére
Igen. De lehet hogy válaszol valamit és akkor tudsz továbblépni.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz =Mentor= #30725 üzenetére
Most ebbe bővebben nem akarok bele menni, de hiába 260 Ft azzal nem tudsz a neten vásárolni, így nagyon sok értelme nincs összehasonlítani.
A PayPal nem pénzváltó, hanem elektronikus kereskedelemre szakosodott, pénzforgalmi szolgáltatásokat nyújtó pénzügyi vállalkozás, amely a szolgáltatások nagy részét ingyen biztosítja.
Az árfolyamok hasonlítgatása nem igazán visz előre.
Ahol számít a dolog az az, hogy ha adunk hozzá kártyát akkor már nem kell az ő árfolyamával vásárolni.
Ha nincs kártyád, akkor nincs éves kártyafenntartási költséged sem és azt azért számolni kellene, viszont tudsz egy csomó helyen fizetni mert van PayPal fiókod.
A pénz fogadás meg más kategória. A Világ bármely országából, bármely deviza itt férhető hozzá elfogadható díjazásért.
De küldhetnek neked deviza pénzt utalással a bankszámládra akkor általában a bankod vételi árfolyamával számolnák el és esetleg + konverziós költség vagy a deviza számla fenntartási költségei jönnek be.
Kaphatsz Western Union keresztül is deviza pénzt, ott is van azért jutalék.
Vásárlás esetén a deviza eladási árfolyam amivel lehetne hasonlítani, vagy ahogy a bankod a kártyás vásárlást elszámolja.
Relatív dolog magasnak tartani az árfolyamot és a költségeket, véleményem szerint elfogadható kategória, ha nem veszed igénybe akkor még ezek sincsenek.
De csak az már megéri, hogy a vásárlói védelem keretében biztos a pénzed, ha csak bankkártyával fizetsz akkor a bankod által biztosított "vásárlói védelmed" van és azért az nem egészen jól használható.[ Szerkesztve ]
-
N.Ferry
senior tag
Azt hiszem rájöttem ( és figyelmetlenségem miatt átsiklottam felette )
Tehát páromnak a sima lakossági bankszámláját szerettük volna hozzá rendelni, ami a leírásod alapján nem jó..
Kérdésem az lenne hogy utólag nyithat/ rendelhet pénzforgalmi bankszámlát magánszemélyként? ( neten hirtelen nem találtam friss infót rá)
Az nem baj ha nincs OptDirekt-je? ( otp- sek esetében)
Walking Dead
-
syler123
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok hogy a paypal mennyiért váltja most a fontot forintra? Egy brit oldalon szeretnék vásárolni és nem szeretném, hogy túl sok legyen a végösszeg.
A profilomban ilyet látok: 1 GBP = 313.890 HUF
Ez nekem elég hihetetlennek tűnik. Nem jót nézek?
Az a baj a fizetéskor nem írja ki hogy forintban mennyit fizetek.
-
Topikgazda
válasz N.Ferry #30727 üzenetére
Hogy érted hogy sima és nem jó.
Nyitsz egy bankszámlát az OTP-nél. Ez lesz az amire kapod a fizetésed. Ehhez adnak bankkártyát, amely lehet kétféle megoldású.
Ehhez a számlához
1. direkt kapcsolódik, nincs neki külön alszámlája (11700038-33987401-00000000 a számlaszám és adtak hozzá egy 2223-0001-4840-0010 MC kártyát)
2. a számlaszámon belül van alszámla és ahhoz kapcsolódik (11700038-33987401-00000010 a főszámla és 11700038-33987401-00000010 kártya alszámla, hozzá az 5480-2001-5000-8784 számú MC kártyával). Olyan, mintha kettő számlaszám lenne.Amit írok az az, hogy a bankszámlák közül a második esetben az a számla aminek a vége 00000010 az nem adható hozzá a számlahozzáadási résznél
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz syler123 #30731 üzenetére
Akkor célszerű lenne a PayPal-n belül a banki váltásra átállítani. 11,48 Ft-al lenne kevesebb
Amit kiírt nálad 345 Ft és az OTP mai (tegnapi) első deviza eladási árfolyam 333,52 Ft közti különbség, mert ezzel számol az OTP kártyás vásárlás esetén. (Fontról van szó)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz N.Ferry #30734 üzenetére
Semennyi.
De banki munkaidőben kellene, mert lehet, hogy karbantartás van most épp.
De ha netbank nincs hozzá, akkor az lehet a gond, mert nem fér hozzá a Paypal az OTP számlaazonosító rendszeréhez, mert ez a számla most nem használható elektronikus úton.
Ez nem ingyenes?
Ne haragudj, én a normál számlák esetén netbankos rendszer hozzáférést feltételeztem.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Ha véletlen hozzáadtam a saját bankszámlámat a paypal fiokomban valahogyan ki lehet venni? Rájöttem időközben, hogy az nem kell ahhoz hogy tudjak rá tölteni... Csak rendelni szeretnék..
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz castiels #30738 üzenetére
Hogy egyértelmű legyen számomra:
1. Kártyát nem adtál hozzá.
2. A bankod nem ezek közt van: UniCredit Bank, Budapest Bank, Erste Bank, Sberbank, MKB Bank, OTP Bank, RaiffeisenHa igen a válasz mindkettőre, akkor a Top Up menüpontnál megadott számlaszámra, a közlemény részhez csak a Transfer ID-t beírva küldesz pénzt, ha az a PayPal egyenlegen ott van, akkor fizetésnél a PayPal gombot jelölve az egyenlegről szedi a pénzt és fizetsz.
Jobban jársz ha kártyát rendelsz hozzá, mert amit itt írtam az mindegyik banknál így van.
10-15 Ft közt több a PayPal árfolyam egy deviza egységre, mint amikor kártya van hozzáadva és annál a banki váltás van állítva.
Ha PP egyenlegről fizetsz ott nincs más alternatíva.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
Ha az ebayen találok valamit amit meg szeretnék vásárolni, akkor hogy tudom a paypallal fizetbmni, mert nekem at ebay regisztráláciokor megadott számlaszámomra akarja terhelni.
-
-
Topikgazda
válasz castiels #30744 üzenetére
Egyértelmű hogy nem számlaszámot kell beírni ami 3*8 24 szám, hanem bankkártyaszámot ami 4*4 16 szám és a bankszámláknak nincs érvényességi ideje és csc kódja.
A lakcím a meghatározó, ha magyar címed van és a regisztrációkor Hungary-t választod akkor magyar fiókod lesz, ha osztrák lakcímed van és Austria a regisztrációs országod akkor osztrák fiókod van.[ Szerkesztve ]
-
castiels
addikt
De amikor a paypallom belül bankot adtam hozzá akkor bank account -ot kért oda kellet a számlaszám akkor engedett tovább.. itt meg akkor miért kell még beütni a dolgokat vásárlás előtt,miért nem automatán arról veszi amit beìrtam már és hozzáadtam egyszer.
Magyar a fiók.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz castiels #30746 üzenetére
Akkor még egyszer leírom. A magyar fiók esetén vagy a PayPal egyenlegről fizetsz amit 2 féle utalással tölthetsz fel attól függően, hogy melyik a bankod vagy pedig bankkártyát kell hozzárendelni és akkor azzal történik a fizetés..
A bankszámla nem játszik szerepet vásárlásnál.
Mindkét helyen lenni kell elegendő pénznek.De folyamatosan ugyanazt írom, kérlek fontold meg azt amit az aláírásom is tartalmaz.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz castiels #30748 üzenetére
Oké, a kártya hozzárendelésről megkaptad az email-t?
Dear ,
On 03 March 2017, you added a card ending in 27.
Didn't make this update?
If you didn't add or update this card, log into your PayPal account and review your information as soon as possible. If you notice any unusual activity, please contact us immediately by clicking the Help Center link at the bottom of this email.
A PayPal e-mail címedet megerősítetted?
Confirm your email address
Dear ,To finish signing up for your PayPal Premier account, you must click the link below and enter your password to confirm your email address.
Click to activate your accountAfter you confirm your email address, you can send money quickl
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest