- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
erikke17
őstag
Szép estét
Le fog járni a bankkártyám e hónap végén tegnap jött meg az új kártya. Gondolom az újat be kell lőni PPn mert más a szám még a cvc szám is.
Min az eljárás? Öreget törölni újat hozzá adni? Vagy öreg kártya adatainak frissítse?
Előre is köszönöm
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Topikgazda
válasz erikke17 #30302 üzenetére
Eljárás:
Összefoglaló Gyakran ismételt kérdések PayPal-el kapcsolatosan (teljesség igénye nélkül) GYIK
5. Kérdés: Ebben a hónapban lejár a PayPa-hoz hozzárendelt bankkártyám érvényessége. Mit tegyek?
Válasz:
Ha nem változik a kártya száma - folyamatos frissítés -, akkor csak a dátumot kell módosítani. Utána mindenképp célszerű a konverziót újból beállítani, csak rá nyomni egy frissítést arra is tulajdonképp.
Belépés után
Bank accounts and cards alatt
Kattintás a kártyára
Alatta Edit
Expiration date át írni,
kell a CVC kód megadása és Save.
Ha új a kártyaszám akkor hozzáadni és azt megtenni elsődlegesnek. A régi kártyát csak akkor törölni, ha már nem várható a visszatérítés a vele történt vásárlásokból.Ka kellene, akkor Összefoglaló 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz
[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
Július 9-én kaptam egy refundot és még nem jelent meg az egyenlegemen?
Kell valamit tennem , elfogadni vagy bármi egyéb hogy jóvá is írják? -
Met
nagyúr
válasz WhiteWalker #30304 üzenetére
Nézted a számlatörténetben?
Mert a bank nem küld róla értesítést."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
q13579
senior tag
Sziasztok.
Egy babakocsit szeretnénk eladni és jelentkezett egy vevő, aki állítása szerint külföldön van jelenleg, ezért előre átutalná az összeget.
Paypal-on keresztül szeretné, amihez meg kellene adnom a következő adatokat:
Name :
PayPal Email:
Mobile Number
Amount:Azért kérdezlek titeket, mert a történet túl szép, hogy igaz legyen... (ki az, aki használt babakocsit vesz majd 100-es áron látatlanban külföldről, ráadásul előre utalással...).
Hátha ti látjátok a buktatót a dologban, addig semmiképpen nem szeretnék semmilyen adatok megadni...
Bocs, közben egy kis keresés után már látom is, mi a trükk...
[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Olvastam GYIK-et de erre vonatkozólag konkrétumot igy nem találtam
Okés köszönöm, egy refundot még várok a jelenlegi hozzáadott kártyámhoz utána azt törlöm és hozzáadom az újat akkor
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
Topikgazda
válasz erikke17 #30308 üzenetére
Már most hozzáadhatod, az elsődlegesség meghatározása azért kell, hogy a PayPal tudja, hogy melyikről vonja le a pénzt a PayPal fizetéskor.
Az a lényeg, hogy előtte az új kártyád a bankodnál aktivált legyen és ha van olyan hogy engedélyezni kell a netes tranzakciókat akkor az is meglegyen csinálva.
Ha a hónap végét átlépi a dátum a PayPal a régi kártyára írni fogja, hogy lejárt. -
laleeee
őstag
Sziasztok , rendeltem ettől a furiktól egy lámpa szetet egy barátomnak, 2 napja meg is jött ,de két balost küldött és ez így teljesen használhatatlan.
Természetesen azóta nem válaszol az üzeneteimre, Szerintetek indítsak paypal dispute-t, vagy forduljak az ebay-hez ?
[link][ Szerkesztve ]
-
csanady97
tag
Sziasztok!
Ma regisztráltam be PayPAl-ra a leírás szerinti módon.
Pénzt akarok feltölteni a Trustly-val OTP-n keresztül, de valamiért azt írja hogy az űrlap hibát tartalmaz, és a jelszónál van a piros mező. ( A jelszóval biztosan nincs gond, mivel ma minimum háromszor léptem be a netbankomba vele)Mi lehet a probléma?
-
soldner
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Fordított helyzetben vagyok.
Nyitottam egy PayPal számlát. A PayPal számlámra érkezett USD. Szeretném hazautalni a kapott összeget a deviza számlámra.
A kapott összeget USD-ben szeretném megtartani, nem szeretném Forintra átkonvertáltatni.Még nem adtam meg a bankszámla illetve a kártya adataimat, mert elakadtam.
Ahol meg kell adni a bankszámla számomat, ott elméletileg nem adhatok meg deviza számlát, csak Forint alapú számlát lehet megadni.
Ezt írja: " Your bank account in Hungary must contain only Hungarian Forints.”
Nekem úgy tűnik, mintha csak Forintban kérhető a “withdraw”. Remélem tévedek.Van arra lehetőség, hogy a dollárt utaljam a saját deviza számlámra és az maradjon is dollárban ne konvertálja át se a PP se a bankom Forintra?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Topikgazda
válasz soldner #30314 üzenetére
Egyszerű válasz a magyar PP fiók forintos, a deviza automatikusan forintra konvertálva megy ki, szerintem írtam is az Összefoglalóban.
Még devizaszámla hozzáadása esetén -ami ugye amit idéztél aszerint sem adható hozzá- a $ forintként kerül ki a PP-ről, majd a bankod azt a forintot -konverziós költséggel- átkonvertálva $-ra tenné át a deviza $-os számládra.
Kettős konverzió történik.
Nem éri meg, meg nem is adható, használható a devizaszámla.
Ha nem adtál hozzá kártyát akkor egy éveben max 252000 Ft, havi szinten maximum 21000 Ft-nak megfelelő összeg küldhető ki a bankszámládra.
A konkrét leírás: Összefoglaló 5. pont.[ Szerkesztve ]
-
soldner
tag
Szia, köszönöm a válaszodat.
Valamit félre értettél vagy én nem fogalmaztam meg jól a problémámat.
Nem utaltam a PP számlámra se forintot se dollárt. Az ebayen eladtam egy gyerekkori játékomat és dollárt kaptam érte. Viszont ahogy írtam szeretném a dollárt megtartani és nem szeretném forintra átkonvertálni.Amit most a válaszodban írtál, meg ami az összefoglalóban is benne van, az alapján ezt nem tudom dollárban kivonni a PayPal számlámról.
Milyen más lehetőségem van, hogy a dollárt a kezemben tarthassam.Szerk:
Még egy kérdésem lenne:
A bankkártya amit megadok ott, az mire jó? Vagy csak arra használják, hogy egyszer beterhelik az ellenőrzés végett? Akkor az akár lehet devizás, csak a bankszámla legyen feltétlenül forint alapú?[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz soldner #30316 üzenetére
A PayPal-re érkezett $ el tudod vásárolni, de $-ként nem kapod kézhez.
A bankkártya azért célszerű ( ha alkalmas bel- és külföldi vásárlásra), mert
1. azt lesz a PayPal fiókod pénzforrása vásárláskor.
2. a bejövő pénzek és felhasználásuk nem lesz limitálva.
Jelenleg azol a limitek vannak, amit az Összefogalaóban ez alatt a szöveg alatt látsz: A magyar fiókok alaplimitjei, ha bankkártya nincs hozzárendelve a fiókhoz.
3. Vásárláskor a bankod kártyás vásárlási deviza árfolyamát használhatod, amit a Öf. 4.pontban ismertetek.
Elméletben magyar bank kártyája mehet hozzá, ha a bankra van állítva a deviza konverzió, akkor a PayPal az eredeti deviza összeget továbbítja a bankod felé és majd az számolgat, ha kell.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz laleeee #30319 üzenetére
Vásárlás napjától 180 nap. De szerintem az eBay-n is megoldódik. Csak ne várj a csodára. Nem megfelelő dolgot kaptál, mehet a móka, majd reagál a requestre, vagy a case-re.
Ez egyébként érdekes lesz, mert ugye az egyiket tudod használni, így csak a másikat, tehát nem az egész pakkot kellene visszaküldeni.
Megint ez jobb oldal, bal odal dolog elő jön, állandóan politizáluk[ Szerkesztve ]
-
soldner
tag
Köszönöm szépen a gyors válaszodat.
Elnézést még lenne ezzel kapcsolatos lamer kérdésem.
Ha most hozzárendelem a jelenlegi bankkártyámat és később szeretném egy másik kártyára módosítani, az megoldható? Vagy van bármiféle megkötés a használandó kártyával kapcsolatosan?
Ameddig van elegendő összeg a PP accountomon, addig nem nyúl a kártyán lévő pénhez vásárláskor. Jól gondolom?
-
Topikgazda
válasz soldner #30324 üzenetére
Több kártya adható hozzá, nekem is hosszabb időn keresztül 2 volt hozzáadva. Az Összefoglalóban lévő 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírás 6. képén ott vannak a használható kártyák típusai. Azok amiket Mo-n használunk hozzárendelhetőek.
Mindig az egyenleg az elsődleges, ha azon a deviza egyenlegen van elegendő pénz, amiben fizetni kell akkor nem szed le pénzt a kártyáról, de persze működik a kiegészítése kártyáról az egyenlegen lévő pénznek, ha kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Topikgazda
válasz WhiteWalker #30329 üzenetére
Ha kártyával fizetsz az mindig arra a bankszámlára megy vissza amihez a kártya tartozik, és ahogy írta Met erről nem kapsz értesítést a bankodtól.
-
Topikgazda
válasz ekrisztian #30331 üzenetére
Nem tudom máshogy megfogalmazni, de akkor írom másként:
A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik. -
Topikgazda
válasz ekrisztian #30333 üzenetére
De azt tudod, hogy én a magyar regisztrációkat írom itt a magyar Prohardveren.
Az hogy nem "idevalósi vagy", azt nem tudja mindenki, nem írtad.
Ennek megfelelően nálad máshogy működhet.
A külföldi megoldások a környező országokban és az EU más részein nem kerülnek az érdeklődési körömben, mert azokat mi nem használjuk.
Ezt írom az Összefoglalóban:
A segítő anyagokban a példák, képek a magyar PayPal regisztráció oldaláról származnak, lehet eltérés a más nemzetiségű PayPal fiókokhoz képest.[ Szerkesztve ]
-
NoMagix
addikt
Sziasztok!
Létezik ilyen ellenőrzés?
kb. 3 hónapja cseréltem a webkártyát, mert lejárt, erre kapom ezt az üzenetet!?!?Please confirm your card in 2-3 days
We charged 400 HUF or equivalent to your MasterCard x-XXXX (itt a számok vannak) card to make sure it's yours. The charge creates a unique 4-digit code that will show up on your summary of financial activity provided by your card issuer within a few days.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz NoMagix #30336 üzenetére
Nem ellenőrzés! Kérem erősítse meg.......
Ez csak egy finom utalás, hogy töröld ezzel a kártyával is a pénzküldési limiteket.
Ha akarod meg teszed, ha nem, akkor nem.
Az Összeföglaló elején ott a kép: A magyar fiókok alaplimitjei, ha bankkártya nincs hozzárendelve a fiókhoz.Ha eddig nem találkoztál ezzel, akkor az Összefoglaló, 3. Kártya hozzáadás a PayPal fiókhoz leírásban a vége felé ez a téma.
A 400 Ft majd visszakerül a PayPal egyenlegedre.[ Szerkesztve ]
-
madle
őstag
Üdv,
nyitottam egy vitát Paypalon, mert az eladóval egyik elérhetőségén sem tudtam kontaktolni. Nem akartam a pénzt visszakérni, csak beállítási segítségre volt szükségem, amit legelső és egyben utolsó beszélgetésünk során felajánlott.. Persze, azóta egyik üzenetemre sem kaptam választ, (e-mail, whatsapp..) Nem tudom a rendeltetésnek megfelelően használni így az eszközt, mert megvásárlása óta a Wifi része nem jó.
07.17-én nyitottam a case-t, remélem válaszol, mert idegesít mostmár a dolog, főleg hogy 500 USD-ről van szó. Már úgy vagyok vele, ha vissza kell küldenem, simán visszaküldöm csak jussak a pénzemhez... Szerintetek mi lenne a legjobb megoldás, ha egyáltalán nem fog akarni segíteni beállítani az eszközt?
-
Topikgazda
Ha dispute-t nyitottál mert nem jó az eszköz, az már nem megoldás, hogy ennek keretében "kényszeríted" arra hogy segíteni beállítani az eszközt
Itt a téma a vásárlás alaphelyzetbe hozása, mintha meg sem történt volna. Termék vissza az eladónak mert hibás, azután pénz neked vissza, mert sztornó a vásárlás. -
Topikgazda
De csere is szóba jöhet, de ennyi idő után és ilyen hozzáállással a részéről, nem igazán javaslom.
Ha erre már kifizetted a járulékokat és megvannak a papírok és a kiküldéskor a CN23 vámárúnyilatkozaton ez beírva, hogy garanciális visszaküldés valamint ez a nálad maradó CN23-n is rajta van, akkor ha beérkezéskor eljárás alá kerül, ezek alapján nem kell fizetni semmit. -
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Magánszemély utalt a paypal számlámra. Csak az e-mail címemet kérte. Egy éve en utaltam neki, de már nem emlékszem, hogy mi kellett hozzá.
Mennyi az átfutási ido, kb.?
Van bankkártya a paypal fiókomhoz rendelve.
Külön kell a bankszámlámra utalnom vagy automatikusan megy át?
A küldő fél azt mondja, hogy kérjek kártyát a paypaltól, hogy kivehessem a pénzt.
Van ilyen kártyának értelme, havi díja?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Topikgazda
válasz HoTaZo #30345 üzenetére
Kezdjük sorjában.
1. Csak a PayPal azonosító e-mail címed kell, amivel belépsz.
2. Ha PP egyenleg vagy a hozzáadott bankkártyája volt a pénzforrás, akkor 5 mp-n belül az egyenlegeden.
3. Az egyenlegről neked kell kiutalni a bankszámládra. Összefoglaló 5. PayPal pénzküldés az egyenlegről saját bankszámlára a Withdraw funds menüponttal: leírás
4. Magyar regisztrációra nem igényelhető PayPal bankkártya (Prepaid MasterCard, Debit MasterCard, Extras MasterCard), de nem is kell a pénz kiutaláshoz.
(Egyébként van amiért havi díjat kell fizetni és azon felül mindegyiknél vannak tranzakciós díjak is)
5. Mivel adtál hozzá bankkártyát és gondolom a confirm is megvolt, akkor évi 786000 Ft-ig korlátozás nélkül küldheted ki az egyenlegről a bankszámládra a beérkező pénzt.[ Szerkesztve ]
-
HoTaZo
addikt
1. Akkor jó. Hacsak el nem írta a címemet.
2.Elméletileg az van. De még nem jött át a pénz. Küldött egy képet ahol a "Pending" rovatban van az utalása.
Elméletileg semmi köze a dologhoz, de ők 8 órával vannak előrébb, este 11 van náluk.
3. Sejtettem. Azzal kezdtem, hogy az összefoglalót és a tippeket néztem. Nem elég alaposan...
4. Nem is áll szándékomban, csak nem tudtam, mit mondjak neki erre.
5. Gondolom megvan a confirm, ha már fizettem is a kártyával.Köszönöm a segítséged!
Már csak a 2. pontnál van szorulás.Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Topikgazda
válasz HoTaZo #30347 üzenetére
1. Az e-mail címed az ugye meg van erősítve?
2. Az 5 mp-nek nincs köze időzónához.
Te kaptál e-mailt a bejövő pénzről? A jó e-mail PP azonosítód olvasható az pending-es akármilyén és nem bankszámláról, csekkről töltötte fel a pénzt, mart akkor több nap, de kapnod kell értesítőt rögtön, azzal, hogy majd a pénz később áll rendelkezésre és nálad kell pending-nek lenni.
5. Az nem kell a kártyával történő fizetéshez, már a kártyaszám beírása után és a fiókodban történő megjelenés pillanatától lehet fizetni vele, ez másik dolog. -
HoTaZo
addikt
1. Azon kívül, hogy azzal lépek be a fiókomba és kapok értesítéseket, kell még valahogy megerősíteni?
2. Sejtettem. Nem, nem kaptam e-mailt. Csak a mai dátum és PAYPAL alatta pedig Purchase van. Nem látszik az én azonosítóm. Nem tartok tőle, hogy átverne, nem olyan a kapcsolatunk. Állítólag szokott pénzt így küldeni, tehát a gyakorlatlanság se lehet nagyon ok.
5. Akkor nem tudom, hogy a confirm megvan-e.A fiókomban le tudom ezeknek a meglétét ellenőrizni?
Tudom jelezni a PP-nak, hogy várok egy összeget az adott felhasználótól?Si jeunesse savait, si vieillesse pouvait.
-
Topikgazda
válasz HoTaZo #30349 üzenetére
Amikor regisztráltál akkor kellett, ha belépsz és jobb felső sarokban a fogaskerék ikonra kattintasz, akkor láthatod ha valamit meg kellene erősíteni.
Ezt nem értem: Csak a mai dátum és PAYPAL alatta pedig Purchase van Ez hol lenne?
Nem tudod jelezni, csak akkor ha megadja az illető az erre vonatkozó tranzakció azonosítót. De felesleges nyaggatni őket ezzel, mert ilyennel nem kell foglalkozniuk.
Vagy jön a pénz és van Transaction ID vagy nem küldtek semmit. Neked is lenni kell a PayPal fiókodban egy bejövő tétel sornak, még akkor is ahogy írtam, hogy később lesz ott fizikailag a bankszámla vagy a csekk pénzforrás miatt.
Annyit megkérdezhetnél tőle, hogy neki a pénz forrása a PayPal-n belül mi volt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest