- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
beg
veterán
Napi szolgálati (G Astra): Akinek kb. 2 éve volt a műszakija és esedékes, az nézze meg a forgalmi D2, D3 és V9 mezőjét. A D2 módosult T98/NB értéke, átkerült a D3-ba az Astra-G és a környezetvédelmi besorolás változott (V9) 06-ra. Új forgalmi, új törzskönyv, de legalább ingyen cserébe az okmányirodai küzdésért Régi okmányokat le kell adni.
Valaki megint unatkozott, hogy munkát lehessen adni egy 17 éves adatok változtatásért.[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
mephi666
nagyúr
megfelel ez mindennek és szintetikus cucc
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
WP14
őstag
-
Declare
őstag
válasz Luck Dragon #72044 üzenetére
Nem nem nem...az megcsalas lenne Egy OPC line csinositas sokat dobna rajta
(#72047) Luck Dragon csak egy kis + info: nem muszaj a radiot benyomni, anelkül is müködik a dolog, csak nem hallod nyilvan a beeeep hangot. (Kikapcsolni a rejtett menüt meg ugyan igy lehet.)
(#72051) amargo Az automada modrol tudok "csak". Allitolag vagy huzatol nagyon, vagy meleged lesz, a kettö között pedig nem igen sikerül neki eltalalni, mikor mit kellene tenni.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
mephi666
nagyúr
...mindegy, marad egyelőre ez eddig bevált: ismerős régi opelguru, ugyanilyen f-ébe ezt tette néhány éve, azóta pedig én is... utántölteni a legutóbbi csere óta se kellett... szabványok közt nincs átjárás? attól, hogy nem tettek rá plecsnit, nem jelentheti azt, hogy attól megfelel neki? (ha már a vw meg merci szabványainak megfelel... gyárilag a mercik is meguint kapnak)
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
válasz Luck Dragon #72058 üzenetére
Mondjuk egy másik ülés garnitúra is elég lenne számomra.
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
Declare
őstag
válasz Luck Dragon #72058 üzenetére
Nemet ebay es tarsain kell körülnezni
A GTC re 339€ ert van opc line szett
Caravanhoz is biztosan van minden....a H Astra ezzel az arsavban mar ahol van, böven az a kategoria, amit fiatalok tuningolgatnak, bütykölnek....van ra igeny es igy kinalat is böven a nemet oldalakon. A kocsi aranak 2x eset költheted el felnire, body kitekre, belsö tuning elemekre, szines taviranyitos fejegysegekre....stb
(#72061) Luck Dragon Ülesek 250 talalt, csak az ebayen
[ Szerkesztve ]
-
-
kmarci25
veterán
Urak! 2004-es Meriva A, Y17DT motorkóddal százhuszonpárezernél volt cserélve vezérműszíj, görgők, vízpumpa. Nemrég fordult 200 ezerre. Mikor cseréltessek szíjat újra? Elég 100 ezrenként, vagy azért már 75-80-nál is ajánlott. Az első fékek lassan (1-2 héten) belül esedékesek lesznek, mert már időnként hallom, ahogy fognak és már 55 ezer van bennük. Így ha nem muszáj, akkor tolnám még a szíjat és társait.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
WP14
őstag
válasz mephi666 #72059 üzenetére
Minden motor más és más minőségű és ezért minősítésű olajat igényel, ami jó egyiknek, nem biztos, hogy másiknak és jó és ez oda-vissza igaz.
(#72060) lsebestyen Igazad van, de mégis a GM nem véletlen minősíti a motorjaiba való olajokat, mert azokat tesztelés után is ajánlja, azaz felelősséget vállal rá, hogy azokkal nem lehet gond, ha a más olaj a nemzetközi szabványoknak egyébként megfelel, de a GM a sajátjaiba nem ajánlja.
Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
HoaryFox
Topikgazda
válasz CsakEgySrác #72038 üzenetére
Szia, üdv nálunk!
Amikor én kerestem a B Vectrámat, azt a kikötést kaptam, hogy min. 1.8 benzines legyen (nem az lett, 1.6 16V, bőven el vagyok vele, nem mondom, hogy nem jönne jól a plusz, de szerintem vállalható), és hogy minél kései széria, ez alatt 2001-2002-t mondtak, mert 2002-ben volt modellváltás. És természetesen a karosszériát nagyon tüzetesen átnézni.
Jellemző rozsdagócok: ajtós alsó élei, sárvédőívek. A szerkezeti elemek (pl. alváz) jól bírják."A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
WP14
őstag
"Mondjuk, én ezt is vitatnám, mert mikor fog a GM egy új fejlesztésű olajat letesztelni egy X16XEL-ben, például?"
Ha elolvasod az ajánlásokat, akkor látható bennük, hogy az újabb olajok visszafelé kompatibilisek a régebbi motorokkal - ilyen egyszerű ez.Inkább állva meghalok, mint térdelve éljek!
-
veterán
"Minden motor más és más minőségű és ezért minősítésű olajat igényel, ami jó egyiknek, nem biztos, hogy másiknak és jó és ez oda-vissza igaz."
Oké, elviekben igazad van, de a megjegyzésem a fenti mondatodra vonatkozott, hogy ha már olyan mélységben nézzük a dolgot, hogy kifejezetten egy adott típusú motornak mi a jó, ott ez az elmélet bukik az idővel, mert a GM nem tesztel visszamenőleg TÉNYLEGESEN, csak felállít egy tézist, mely szerint az új szabvány minden olyan paramétert megkövetel, mint a régi, ezért hát régi motorba is jó, és pont. Miközben, lehet, hogy más paramétereiben változik a tényleges olaj minősége, így egy ezeréves motorba már nem is biztos, hogy az a legjobb választás.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
Nem bukik, mert ez épp azért van, hogy ne bukjon, amit írtam: "az újabb olajok visszafelé kompatibilisek a régebbi motorokkal"
Szerkesztésedre: A mérnökök nem véletlen vannak az autógyárakban, minden paramétert, számítást tudnak minden motorról, az olajokról szintén, tehát TUDJÁK, hogy az adott olaj jó-e a régebbi motorokba, avagy nem.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Hát jó, valahol igazad van, de nem tudok egyetérteni Veled, mert arról például fingjuk nem lehet a mérnököknek, hogy az én 285.000-et futott motorom milyen állapotban van, szabvány és tapasztalat ide, vagy oda. Ahogyan arról sem, hogy Kanalas Ronaldinnyú szintén ugyanennyit futott X16XEL-je mit kap reggelente a putri előtt, ahonnan hideg motorral burnoutol hősünk, hogy a purdék is lássák, nem csak a béjemvé kapar a kutyaszaron.
(bocs, ez most kijött, sajnos felénk Ők is hűséges Opelesek ).
Szerintem azzal nem nyírom ki a motort, hogy egy 4.000 forint / liter árú olajat öntök bele, a gyári 2.000 forint / literes helyett. Ennyit futott egységnél, legalábbis.
Azzal pedig már nem is számolok, hogy az olaj lehet, hogy nagyon is rendben lenne, sőt, de Opelék valamiért nem tesztelik ezt a típust, mert csak.
[ Szerkesztve ]
-
mephi666
nagyúr
az astra kézikönyvében még api szabványt írnak, aminek meg kell felelnie, annak pedig meg is felel... (újabbnak, mint a kézikönyvben az előírás)
-
WP14
őstag
A mérnökök nem a suttyó, kontárok autóhasználatához viszonyítva adják meg az ajánlást olajokra, hanem a "normál" üzemben tartásra. De igazad van a példáddal, bár azoknak nem adnék talicskát SE!
A nem megfelelő olaj használatával az élettartama rövidülhet az adott motornak, a GM a specifikációjuk által garantálják a maximális élettartamot - ez a titok csupán.
(#72075) mephi666 Közben néhány szabvány megszűnt, amiket újabbak váltottak fel és, mint kétszer már írtam, a régi motorokkal visszafelé kompatibilisek az újabb olajok.
[ Szerkesztve ]
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #72077 üzenetére
Itt jól látszik, hogy az SL 2001-től van, akkortól viszont már élt a GM-LL-A-025 szabvány is, mivel 1995-től kezdték bevezetni és az Opel motorokra az a mérvadó.
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #72079 üzenetére
Sajnos nem tudom érthetőbben elmagyarázni, hogy egy újabb olaj, sokkal több követelménynek felel meg, amit egy régebbi motorral szerelt autónál visszamenőleg még inkább jobban teljesít, mint a régebbi olajok...
-
WP14
őstag
válasz lsebestyen #72081 üzenetére
Nem tehetek róla, ha nem tudod értelmezni a "visszamenőleg" szót... Úgy alkották meg a GM mérnökei a szabványt, hogy a régebbi motorokat is figyelembe vették!
Persze, mindenki olyan olajat tesz az autójába, amilyet csak akar, csupán segíteni akartam, hogy ne ásványi legyen az az olaj, mert azok kokszosodást okoznak, magasabb a párolgásuk stb.... A teljesen szintetikus olajok sokkal jobbak, a motor élettartamára is jó hatással van, csak emiatt javasoltam.
[ Szerkesztve ]
-
h3lios
addikt
Ma leszerelte a szakim az önindítót, kiderült hogy leszakadt benne a mágnes és javíthatatlan lett.
Egyébként Valeo volt benne eredetileg. Ma fateromék elhozzák a szakitól a cuccot és holnap megyünk bontóba az újért. Remélhetőleg lesz majd olyan amilyen nekem kell.
Néztem netem, hogy a felfogatási pontokra kell figyelni, hogy megegyezzen a régivel + az enyém 12 V-os szóval annak is passzolnia kell. Ezen kívül más dolog amire érdemes odafigyelni ?
Nyilván szénkefékre érdemes ránézni, hogy ne 1 selejteset hozzak el tőlük.
B-tag: H3lios#2825
-
Szada85
aktív tag
Kicsit gondoltam megtöröm a visszatérö olaj topic-ot, plusz színesítsük a kommenteket ( bár erre nem a legjobb egy
szürkeezüst autó, tudom ), de szombat óta hoki van, meg szercsilávcsi.
apróbetüs részként, mivel nem szembetünö a változás, a nyári melegre "kinyíltak" a kerekek, és a 17"-ról 18"-ra változtak[ Szerkesztve ]
-
HoaryFox
Topikgazda
Tessenek az olaj témát OFF-ba tenni vagy nem folytatni. Nem akarom, hogy egy modi rákoppintoson az orromra! Köszi!
"A wikipedia nem tudományos lexikon, hanem egy multiplayer módú notepad." by Pikari
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz Luck Dragon #72088 üzenetére
Mit rendeltél te, 9 zenés ébresztőset?
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz Luck Dragon #72090 üzenetére
Oh, fene. Reméljük nem őszülsz meg addig.
Na, véglegesítve az előjegyzés a Llumar stúdijjóban illetve pontosítva a várható fájdalom mértéke.
Első szélvédő 20K vége -> 30K max
Első ajtók párban 18K
B oszloptól hátrafelé 40K vége -> 50K max.Ez már a munkadíjjal együtt van és a legrosszabb esetet mutatja. Előferdülhet, hogy kevesebb lesz, de korrekt volt a srác, mert mondta, hogy nem akar pofáraesést a végén rádobott "...plusz áfa, meg a munkadíj és hasonlók miatt. Lehet kevesebb munkaóra és kevesebb anyag kell majd, tehát finomodhat az ár.
Az éppen műhelyben álló 2001-es G Astra üvegei gyárilag 84-89% fényáteresztési értéket hoznak. Erre jön a 75%-os fényáteresztő képességű kerámiás fólia, amivel már csak 68% a minimum érték. Ez azt jelenti, hogy nem ragasztható a fólia alá a műbizonylatos matrica, mert nincs meg a 70% fényáteresztés, tehát a műbizonylat sem. Ettől függetlenül élek a gyanúval, hogy az én üvegeim mások, tehát rá fogunk mérni azokra is. De akármi legyen is az eredmény, megcsináltatom.
-
-
mrx1212
tag
válasz Luck Dragon #72090 üzenetére
Ez lenne pontosan?:
Goodyear - 205/55R16 V EfficientGrip Performance nyárigumi
Én is gumi csere előtt állok lehet oké lenne nekem is! Jónak tűnik!
-
-
zolikaDB
veterán
válasz Luck Dragon #72088 üzenetére
Milyen ülést szeretnél?
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Petyyyyy #72028 üzenetére
"...Ez az egyik olyan extra, ami cseppet sem hat meg. ."
Nem vagy egyedül,engem se A vekiben(gondolom a többiben is)benne van csak nem elektromos.Így nem is tud elromlani.Csak azt nem értem,mitől tud elsötétedni,ha más szögből nézek bele.Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
-
Petyyyyy
addikt
válasz Luck Dragon #72092 üzenetére
Cserések..mire gondolsz pontosan
-
-
mohabá 007
aktív tag
válasz Luck Dragon #72099 üzenetére
Nem cseréltet semmit, ajtók üvegeit fóliázzák.
Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest