-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovaripeti
aktív tag
Üdv. Tokina ATX Pro 24-70 mm f2.8 mennyire jó obi Nikon D7000-en?
-
Pikaa
aktív tag
Sziasztok!
Canon 100mm 2.0 objektívről véleményetek?
-
Roxx
tag
Sziasztok.
Egy Canon 100-400L obi gyártási idejét szeretném megtudni az obi csatlakozására az UC0424 kód van beleütve.Köszi -
vihartigris
őstag
bármi reciproka a semmi
-
Winnie The P
őstag
válasz vihartigris #30758 üzenetére
Üdv! Más gyártónál is van ilyen lehetőség?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
vihartigris
őstag
válasz Winnie The P #30759 üzenetére
A többi gyártóról nincs információm, nem tartom kizártnak, hogy máshol is utána lehet nézni a gyártás évének.
bármi reciproka a semmi
-
Winnie The P
őstag
válasz vihartigris #30760 üzenetére
Köszi. Igaz "csak" egy obit vettem használtan.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Roxx
tag
válasz vihartigris #30758 üzenetére
Köszi...
-
Roxx
tag
Esetleg tudja valaki mettől meddig gyártották a 100-400L-t?
-
blendész
tag
Sziasztok!
Tamron firmware frissítéseket csak a camera kft-nél lehet csináltatni? Egy első generációs 70-200/2.8 és egy 24-70/2.8 objektívet szeretnék Canon 6D után az R5-höz frissíteni (jelenleg a 70-200 egyáltalán nem funkcionál rajta). Most beszéltem velük, 7500 Ft/objektív a frissítés ára, kicsit sokallom...[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
nfsu17
veterán
Hello.
Sony FE
Tamron 70-180 f2.8
A7iiiHallottatok már olyanról, hogy a milc szemfókusszal többször az előtte lévő tárgyra fókuszál?
Használom már egy ideje a gépet, hogy ebben egyre biztosabb vagyok.Látom, hogy megtalálja a szemet, rá is tart, erre csomó képen mégis a mikrofon, egy könyv a kézben...éles.
Jobb híján kikapcsolom a szemfókuszt és natúr a fejre fókuszálok. Egy csöppet jobb így a helyzet.
Tudom, biztos én bénázok, rossz fókuszmódot használok, pont becsukja a szemét és ráránt a mikrofonra.
De nem.
A szem és mikrofon között nem is kicsi a távolság.
S vagy M flexible spottal lövöm, a mikrofon a négyzet közelében sincs, a fejre helyezem rá.Sigma 24-70 f2.8, amit sokkal többet használok, az ezredennyit nem téveszt.
Konkrétan szerintem kiment belőle 10.000 kép és fel sem tűnt...mert valószínű.semmi baja. Tamronnál kb 100 kép után éreztem, hogy wtf.
Amúgy ilyen rögtönzött teszteken...magyarán 'sima' fotózáskor...utca, autó, ház, növény stb...pontos.
Na azért a sigma itt is jobb...Nem vettem időben észre anno, és nem tudtam már visszaküldeni, hogy másik példányt kérjek.
Már csak gari van rá.Lehet ezt kalibrálni?
-
Neck
veterán
válasz nfsu17 #30766 üzenetére
Itt van előttem az asztalon, elég sokat használtam, ugyanilyen vázon. Nekem nem csinál ilyet, pedig szinte kizárólag portréra használom. Lehet, kifogtál egy péntek délutáni darabot.
A FW frissítést mindenképp érdemes lehet meglépni.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
nfsu17
veterán
válasz JohnyBlue #30769 üzenetére
JohnyBlue
Rosszabb nem lehet? Ó dehogynem. Egy fw frissítés minden, csak nem életbiztosítás.
Neck
Te a hétfőiből kaptál.Pár példa tegnapról. És ezek még nem is a durvábbak.
Itt szerintem az üvegállvány széle lett éles...kb..szo szo
Itt a mikrofon
És itt is
Szerintem látjátok, hogy ide azért nem kell nagy fotográfusnak lenni, hogy egy szemfókuszos géppel egy ilyen képet meglőjön élesen a technika.
Persze el lehet rontani, de azért 50k kép után azért úgy ahogy megtanultam használni.Beszéljek a tamron magyarországgal?
-
Neck
veterán
válasz nfsu17 #30772 üzenetére
Milyen focus area van beállítva? (Egyébként ez jelenleg annyira Sony specifikus téma, hogy lehet, ott több értelme lenne folytatni )
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Pikaa
aktív tag
Mi a véleményetek a két objektívről, melyiket érdemesebb megvenni?
Tamron 70-200 2.8, vagy Sigma 70-200 2.8?
Köszi!
-
JohnyBlue
addikt
kicsit ha pontositanal ...
Tamron 70-200mm f/2.8 Di LD (IF) Macro AF
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD
Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2Sigma 70-200mm f/2.8 APO EX DG MACRO HSM
Sigma 70-200mm f/2.8 EX DG OS HSM
Sigma 70-200mm f/2.8 DG OS HSM Sporthttps://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
JohnyBlue
addikt
Ha canon milcre szeretnéd őket feltekerni akkor bajban leszel. Sajna elég összevissza működnek a vázakkal. A gyártó meg nem ad ki frissítést hozzá vagy ha ki is ad nem tudod felrakni az obira mert ezek még nem dokkolhatóak.
Az ezek után kiadott obik már dokkolhatóak és jól működnek a milceken. (G2 - Sport)
Kérdésedre a válasz: személy szerint én csak a tamronnal találkoztam. Nem olyan rossz üveg. ( már ha betalál - néha back, néha frontos )
Én a helyedben gyűjtenék még és egy canon 70-200 2.8 II vennék. Tudom drága, viszont jó.
Vagy még tudom ajánlani a Tamronnak a G2-es 70-200 obiját. Nagyon szerettem. Nagyon jó a képminősége. Kellően gyors az AF is. Mondjuk beltéren futsalt fotózva 5d3 vázra csavarva zokogott ( egyszerűen nem tudta tartani a tempót a vázzal ) de átlag gyorsmozgásra bőven jó cucc.
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
fclub
tag
Sziasztok!
Nem tudja valaki, hogy a Minolta 404si analóg gép bajonettje megegyezik a Sony A-val?
Előre is köszi! -
vihartigris
őstag
-
fclub
tag
válasz vihartigris #30780 üzenetére
Köszi, valóban!
-
solti
senior tag
sziasztok! lehet (valószínű) nagyon buta kérdés: van egy Sony 55-210 (sel55210) obim, aminek a frontlencséje (sajnos a ragasztott(?) lencsék között is begombásodott, megapix szerint elég próba-cseresznye elven lehetne javítani kb egy használt obi árának feléért és nem biztos, hogy sikerül...
Két kérdés:
- merjem tovább használni úgy, hogy csak a használat idején van a vázon? (nex-5n)
- vajon eladható egy ilyen (akár alkatrésznek) vagy kuka?
Így néz ki : [kép] -
topikk
senior tag
Kicsit mas, de nagyon edekes
-
Neck
veterán
válasz Joe109 #30786 üzenetére
Apró kráter, szerintem nagy sebességgel repülő apró kavics is okozhat ilyet - neked nem is feltétlenül tűnik fel, nem kell hozzáütni semmihez.
Nem fotóztál vele rally-t, krosszmotort, vagy valami ilyesmi dolgot?
-
BoscoD55
tag
Sziasztok,
Nikon 70-200 f4
Tamron 70-210 f4sikerult mindket objektivet kiprobalnom, de sajnos csak rovid ideig voltak a kezemben, igy azon kivul, hogy a Nikon AF-a gyorsabb (es talan tobbszor volt pontosabb), en szamottevo kulonbseget nem vettem eszre, ellenben ameddig a Tamronhoz hozza lehet jutni olyan 120e forint korul, addig a Nikon olyan 205-215e forint korul mozog. Esetleg, aki hasznalta, vagy probalta ezen objektiveket, meg tudna mondani, hogy tenyleg annyival tobbet er a Nikon? Nikon D7200 vazon hasznalnam. Elore is koszonom!
-
Adamis
őstag
Sziasztok!
Van egy Tamron 70-300 tele-macro obim, amit ha ráteszek egy vázra, akkor egy idő után (van, amikor azonnal) azt írja ki, hogy hibás, vagy nincs kapcsolat a vázzal. Másik obival nincs baj, de mindkét használt vázon ezt írja. Próbáltam megtisztítani az érintkezőket, de a hiba fennáll továbbra is.
Minden ötletet szívesen fogadok.. -
blendész
tag
Sziasztok!
Canon RF 100/2.8 L macro objektíve van valakinek?
A focus shift érdekel, hogy mennyire létező probléma?
(Blendézéskor a fókusz parányit elmozdul, így életlenebb kép keletkezhet 5.6-on mint 2.8-on. Az R5 vázzal készült tesztképeken egyértelműen látszik.)www.meszlenyiandras.com
-
kiss_tomi
csendes tag
Sziasztok,
Valakit szerintetek érdekelhetnek a régi de nagyon jó állapotban lévő objektívek?
Sony DT 18-250mm F/3.5-6.3
Sony dt 18-70mm f/3.5-5.6 - kit része volt, nem hiszem h ér valamit
Kösz -
tvamos
nagyúr
válasz kiss_tomi #30797 üzenetére
Kerj bearazast, akkor kiderul, er-e valamit.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Talaltam egy elado L bajonetes TTArtisan 7.5mm F2 objektivet. Ra tudom ezt valahogy faragni Canon M50-re? Ezt tudja valaki?
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest