-
Mobilarena
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JohnyBlue
addikt
válasz Insidesouls #30899 üzenetére
85 alá én biztos, hogy 35milit vennék.
[ Szerkesztve ]
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
Nikon D5600 és 70-300-as obihoz (van kitobi is, de az itt most sztem nem játszik) Raynox DCR-250 vagy MSN-202-es makro előtétlencse lenne a jobb választás?
-
tvamos
nagyúr
válasz Insidesouls #30905 üzenetére
Es kesobb meg egy 24-est is!
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Beelzee
tag
Sziasztok!
Úgy alakult,hogy kaptam egy gépet ajándékba.Sajnos teljesen elvagyok veszve a fotózás világában.
Ilyen gépem van:
Sony ILCE-5100,az objektív pedig:Az ehhez kapható 16-50mm-es zoom objektív.
Olyan ügyben kérek segítséget,hogy milyen objektívet vegyek hozzá.
Elsősorban állatokat fotóznék vele,tehát valami erőteljes nagyítású zoomobjektívre lenne szükségem.(Gondolom én)Előre is köszönöm.
-
Neck
veterán
válasz Beelzee #30907 üzenetére
Nem írtad, mekkora a keret Használt piacon érdemes nézelődni. Sony 55-210, körülbelül a kitobi hosszabb párja. Ettől egyelőre nem ajánlanék komolyabbat. Ezzel egész jól el lehet lenni, amíg letisztul, mit szeretnél.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
Beelzee
tag
válasz vihartigris #30909 üzenetére
Annyira letisztult már a kép,hogy azt tudom a meglevő objektív nem feltétlenül alkalmas erre.(Vannak szituációk amikor elég)
Azt se tudom,hogy maga a gép alkalmas-e erre.Vagy ez szinte csak objektív függő?
Azért próbálok minél hamarább beszerezni objektívet,mert itt a nyakamon a szarvas bőgés .Olyan helyen lakok ahol hála az égnek rengeteget lehet látni,ha az ember hajlandó kicsit sétálni az erdőben.
Az előző posztban írtam ,hogy 100-150 ezer Ft lenne rá a keret most.(Remélem ebből már lehet valamit kihozni).köszönöm. -
Winnie The P
őstag
válasz Beelzee #30911 üzenetére
Szia!
Ezen az oldalon meg tudod nézni, az általad kiválasztott géphez egy adott objektív mekkora nagyításd ad [link] .Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Beelzee
tag
válasz Winnie The P #30913 üzenetére
Köszönöm.
-
Beelzee
tag
válasz vihartigris #30912 üzenetére
Köszönöm.
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok! Milyen adok-veszek fórumon érdemes használt szűrőt keresnem? SOS. szükségem lenne szombat reggelig egy 72 mm-es jó minőségű ND8-ra. Természetesen, besétálok egy boltba és megveszem újonnan, ha nem lesz más, de elég húzós árak lettek az elmúlt fél évben. Köszi!
-
FerNandor
őstag
Korábban kérdeztem a macro objektíveket. D7200-hoz sikerült végül szereznem egy sigma 105mm os hsm obit. Elég jó nem rég született kisfiamat elég jól tudom vele fotózni, persze beltérben kell hozzá a vaku, de nagyon tetszik
[ Szerkesztve ]
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
Throme
veterán
válasz FerNandor #30918 üzenetére
Hát kisgyerkőcöt vakuzni nem biztos, hogy jó dolog....
Beltérben 105mm lencse nem túl szűk?
Gyerekfotózásra vettél makrót?? vagy makrózni vetted, de közben gyerekre is ezt használod?
Ha már vakuzol, akkor egy nagyobb látószögű zoom obival nem lenne egyszerűbb? (de inkább kerüld a vakut szvsz)
-
FerNandor
őstag
válasz Throme #30919 üzenetére
Makrózni vettem, de közben a picit is fotózom vele. Eléggé vissza van véve a vaku ereje és szórt fényben megy. De leginkább az 50mm-essel fotózom.
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
KrAt
veterán
Sziasztok!
D5600-hoz az első kattintgatások után két obit érzek úgy, hogy be kéne szerezni (használtan, úgyis csak kocafotós vagyok):
- egy fix potréobit, aminek szép háttér-elmosása van - itt az 1.8as rekesz majdnem mindnél adott, de gyújtótávban melyik a jó? 35, 50, 80 körüli?
- egy nagy látószögűt, amivel beltéren is tudok fotózni - itt a Sigma 10-20-at néztem ki, vagy a régebbi kisebb fényerejűt, vagy ha találok az újabb, nagyobbat, ez árban, ami rentábilis nekemEzek alapvetően jó választások?
Üdv,
Attila -
Throme
veterán
A fókusztáv kiválasztáshoz leginkább egy zoom obis tesztet szoktak javasolni. Azon meg tudod nézni, melyik lenne a szimpatikus.
Vásárlásnál próbáld ki tág rekesszel a fixet (bármelyiket is választod), mert zéró lehetőséged van magadnak kalibrálni, csak szervizben tudod megoldani. Ott meg aztán vagy sikerül vagy nem, vagy elállítják a vázad és a meglévő obikkal lesz gondod....Nekem a 35mm van meg és rossz fényviszonyok mellett előfordult , hogy nem arra a fókuszpontra vette élesre a témát, amit kiválasztottam.
DE jellemzően célbatalált.Sigma 10-20 szerintem jó választás. Esetleg a nikon budget 10-18 (asszem ez a zoom tartomény) obit is megnézheted, nem tudom hol jár az ára.
-
Peczek
aktív tag
Portréra vennék egy Nikon 50 mm 1.8 G-t, vagy ha olcsóbb kell, akkor 50 mm 1.8 D-t. DX vázon teljesen jó portréobi (mellalakra). A Nikon 85 mm 1.8 jóval drágább, és DX-re, lehet, hogy szűk is.
Nagylátószögre pedig a Sigma 10-20, vagy a Tokina 11-16 1.8 I vagy II.
[ Szerkesztve ]
-
Winnie The P
őstag
válasz Peczek #30925 üzenetére
A Sigma nem lesz kevés beltérben? Szerintem inkább Tokina 11-16 II, mert abban van af.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
Peczek
aktív tag
válasz Winnie The P #30926 üzenetére
Az 5600- ban nincs af motor? Akkor tényleg a II kell a Tokinából. Mondjuk a 3.5 -ös Sigma és a Tokina 2.8 között nincs olyan nagy difi fényerőben.
-
Throme
veterán
válasz Winnie The P #30926 üzenetére
Nagylátónál - most konkrét értéket nem tudok de olyan - 1m-től minden éles.
Beltérben, ha az nem barlang, az f3,5 vagy a sötét verzió f4,5 és az 5600 szenzora már értékelhető eredményt fog adni. Természetesen nem ilyen konfiggal mennek enteriőr fotózásra, de családi dolgokhoz jó szvsz.
Persze lehet feljebb menni és fényerős verziókat nézni. -
Throme
veterán
válasz JohnyBlue #30930 üzenetére
Vakuval meg már tényleg nem sok értelme van fényerős nagylátót venni szerintem.
Én is szoktam beltérben villantani. Így "sötét" zoom obival is lehet normális képet készíteni.
Még az állványt se kell ide-oda mozgatni.
Rekesz értéket és fel lehet tekerni f5,6 - 8 környékére. -
Winnie The P
őstag
válasz Throme #30929 üzenetére
Én viszonylag "sokat" fotózom templomban oda kell az f/2.8. (Sigma 17-50mm). Néha még az is kevés, szoktam villantani is.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|
-
KrAt
veterán
Köszönöm a válaszokat!
Múltkor voltam Majkon, ott beltérben nem lehetett vakuzni, ott kellett már az ISO és örültem volna mind a nagylátónak, mind a fényerőnek, de minden más esetben lehet villantani (abból is van egy manuálisom, az egyelőre a tudásomnak bőven elég).
A portrénál nekem ami "szimpatikus", az a 35 vagy 50 lenne, a 85 már valóban beltérben szerintem szűk lenne. Majd valamikor megpróbálok egy pár fotót lőni, a kitobi és a 70-300 megoldja a 35-50-85 gyújtótávokat, és akkor látom, melyik kivágás lesz a jó
Háttérelmosásban mindhárom kb egyforma, vagy a gyújtótáv nagyban befolyásolja? (hogy befolyásolja, azt tudom, kérdés, mennyire)
-
vihartigris
őstag
-
Throme
veterán
válasz Winnie The P #30932 üzenetére
Templomban dinamikus témát (emberek) fotózol?
Állvánnyal minden mást is lehet, alacsony iso-n.
Anno kirándulás során templombelsőt, meg múzeum belsőt is fotóztam a sigma 10-20 obival, kézből. Szerintem vállalható képek lettek. -
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, jóáron sikerült vásárolnom egy Canon 80D-t egy fix 50mm-es portré objektívvel.
Soha életemben nem fotóztam még :) elkezdtem használni a gépet és mar sokszor előjött, hogy jó lenne valamilyen teleobjektív.
Amiket néztem :
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS II USM
-
Canon EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM
-
Melyiket lenne érdemesebb megvenni?Válaszotokat előre is köszönöm :)
[ Szerkesztve ]
Nem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
wms
senior tag
válasz MasterHUn #30937 üzenetére
Gratula a géphez és az obihoz, legyen sok-sok örömöd benne! Mindkét objektív felrakható a vázra, de az első az Full Frame-hez való, de a 80D-re ugyanúgy jó, mint a második, amit kifejezetten Aps-c vázra terveztek. Súlyban és méretben is van difi, nyilvánvalóan nagyobb és nehezebb az FF. Képminőségben kb. ugyanazt tudják. Ha nagyon megtetszik a fotózás és a későbbiekben váltanál Full Frame-re, akkor érdemes a EF 70-300mm f/4-5,6 IS II USM-et venni. Ha nem akkor tökéletes lesz az EF-S 55-250mm f/4-5.6 IS STM is.
-
MasterHUn
senior tag
Sziasztok, visszafújt a szél.
Lenne egy kérdésem. volna lehetőségem megvenni egy ha jól értem első generációs
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM objektívet.Kérdés az, hogy mennyiért mennnek használtan és mekkora a külöbség az éső ás a második generáció között.
használtan melyiket érdemes megvenne és mi a reális használt értékük?
Canon EF 70-300mm f/4-5.6 IS USM
Canon EF 70-300mm f/4-5,6 IS II USM
Előre is köszönöm a választNem egy erős gép..., fél Paks kell mikor bekapcsol :D / Minden SIKERES ÜZLET UTÁN JÁR A PIROSPONT!! //
-
MasterHUn
senior tag
-
racskobalazs
senior tag
Sziasztok,
Keresnék Canon EOS 80D-re (azaz EF vagy EF-s) streetfotóra jó obit. Sima street, esetleg éjszakai városi képek, vagy egy-egy épületfotó.Nem tudom, hogy ez egy obiba belefér-e vagy mindegyikre külön külön kéne. Jelenleg egy tamron 16-300-am van, ami f3.5-6.3, úgy voltam vele, hogy ez tök jó mindenre is amíg nem láttam milyen képeket csinál egy Sigma ART (a pontosat már nem tudom de valami 50mm körüli lehetett), így a Tamron mellé szeretnék valamit ami egy fokkal "jobb" ezekben a dolgokban. Árban jó lenne ha barátságos lenne (ergo, jó ár/érték arányban), és használtan is tökéletes.
Mit/Miket ajánlanátok beszerezni? Nem feltétlen venném egyszerre meg, ha többet is ajánlotok, szóval szíevsen fogadok olyan tanácsokat is, hogy "basic objektív szett" ami nem árt ha van az embernél.
Előre is köszönöm!Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
JohnyBlue
addikt
válasz racskobalazs #30946 üzenetére
filléresek: canon 24mm 2.8STM + Canon 50mm 1.8STM
és vagy jóóval többért sigma 18-35mm 1.8https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
racskobalazs
senior tag
válasz JohnyBlue #30947 üzenetére
Szia, köszönöm a gyors választ!
Emagnál ahogy látom a canon 50mm most le is van árazva, 37k a 24mm pedig 60k körül van ami azt jelenti kettejük együtt nincs a szigma árának harmadába se kb
Akkor lehet elsőnek az 50mm lenne a cél, köszönöm az ajánlást!Az elmélet az, amikor mindenki tudja, de semmi sem működik. A gyakorlat az amikor minden működik, de senki se tudja miért. Az informatika az, amikor semmi nem működik és senki se tudja miért.
-
JohnyBlue
addikt
válasz racskobalazs #30948 üzenetére
én a 24milivel kezdenék hidd el, várostnézni meg úgy álatlában a 24mili sokkal univerzálisabb mint egy 50 mili (x1,5)
https://ipollo.com/?ref=johnyblue
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest