- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Dare2Live #21534 üzenetére
Nem tudjuk. Szerintem nem lesz sok közöttük a különbség a komolyabb tesztoldalak suite-jaiban, amikor retail kártyákat használnak. Az 1080 meg +30%-kal már valódi upgrade volt a 980Ti-hez képest. Erre itt kevés esélyt látok.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Hachiko95
aktív tag
Erről tudsz valamilyen tesztet linkelni, én egyet találtam és nem egyértelműen gyorsabb a 980Ti.
Egyszer az egyik, egyszer a másik gyorsabb tuningolva [link].
Az általad említett Divisionben valóban a 980Ti jön ki gyorsabbnak a 3 felbontást átlagolva(mondjuk 1440p-be szép kis előnye van a 1070-nek, de összességében pariban vannak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz westlake #21538 üzenetére
Nem erről beszéltem próbáld értelmezni. Arról hogy anno az Nvidia Kepler nem volt ekkora előrelépés és a Keplerből építkezett még a Maxwell és a Pascal is. Itt most a Turing kb a Kepler sőt talán a Fermi szerepét tölti be, az első komolyabb architektúrális váltás évek óta.Anno azzal is nagy kockázatot vállalt nvidia, bejött nekik.
Annyi a probléma, hogy nincs konkurencia.
Olvastam a hírt de a magyarországi árak ez felett is erősen túlárazottak, tehát van hova csökkenniük.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Hachiko95
aktív tag
válasz sakal83 #21557 üzenetére
Ugyan nem ismerem a benchmarkot, inkább játékokban nézem meg a valós teljesítményt, de a linkelt oldalon idézek:
"I used the Extreme Firestrike Benchmark, please note that CPU does have a slight influence on graphic score. Yet Graphic Score is highly related to GPU perf."Előző hozzászólásomban linkelt oldalon ugyanezt a tesztet lefuttatták, célszerűbb ott megnézni, szerintem hitelesebb eredményeket találunk.
[ Szerkesztve ]
-
keIdor
titán
válasz t72killer #21550 üzenetére
A Turing már nem a bányászat miatt ilyen drága. Azért ilyen drága, mert:
-nincs konkurencia, egy erősen OC-zett Vega 64 se hozná az RTX-2070-et se, ami TU106 ráadásul... tier 3.
-Ray Tracing, DLSS, nyers teljesítmény, ezeket mind felárral ki kell fizetni.
-Titan Xp-ből leszűrték már, hogy ennyiért is fogyni fog, az volt a teszt, és működött.Én nem várok januári árcsökkenést, mitől is csökkenne? Meg nekem már olyan mindegy, hogy 1100€ vagy 1240€. Mindkettő nagyon sok... az Intelnél a gyártással vannak gondok, ott nyílván annak helyreálltával és Zen 2 közeledésével várható majd árcsökkenés, VGA fronton nem értem mire az optimizmus. Pascal ára 12 hónapig stagnált, just sayin'.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
westlake
félisten
Odatették magukat a srácok. Jobbnak tűnik, mint bármelyik másik ilyen jellegű szoftver. Most már csak az kell, hogy egyéb gyártók kártyáival is működjön. Legalábbis a fő funkciók.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
törölt tag
Ha az AMD még inkább a 16 CPU magban látja a jővőt, ezt a játékosok jelentős része nem fogja egy Gamer PC-re fejleszteni. Munkára eddig is volt ennyi vagy több mag, de ott az egyszálra eső teljesitmény legalább ennyire számitott. Videókártyában a 8GB VRAM-ot most kezdték egyre jobban kihasználni, és gondolva a jővőre a 12-16GB VRAM-ra váltanak át a játékokban. Az is jó drága lesz, ezért a Pascal egy ideig még népszerű lesz a játékosoknak. DX12 és Vulkán fejlesztések egy része nem jut el a játékosok jelentős részéhez, mert DX11-re lesznek korlátozva. A drága videókártya és a 8-16 magos CPU-k csak egyet jelenthetnek a játékosnak... Átváltani egy jóval megfizethetőbb konzolra (2020-ra a PS5 vagy egy új XBOX). Ott adott a modern Next Gen API és egyre jobb játékok. A konzolokon megnövekedett PC játékosok igénye miatt az FPS és RPG játékok megkapják a billentyűzet-egér írányitást. PC Gamer vonalra talán egy-egy termék elég lesz a Belépő-Közép-Felső kategóriának. Idővel a GTX 2070 és 12 mag alatt nem kinálnak majd PC Gaming-re hardvereket. Ehez még a szintén drága DDR4 (majd a DDR5) jó nagy lehúzás lesz annak aki PC-n szeretne a továbbiakban játszani. Témainditás ebből a forrásból [link] Úgy gondoltam ide jobban passzolnak majd a vélemények erről a témáról.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A részletekben elrejtett kis utalás szerint az Nvidia szintén számit az egyre több CPU magra. Ezek már nem babra játszanak...
-
Crytek
nagyúr
válasz devast #21564 üzenetére
Csak ilyenkor mindig elfelejtik a nagy megmondó emberek hogy 1 db konzol eladáson kb lópéniszt se keres a M$ vagy a Sony... Mialatt az Nv 1 db VGA-val agyonszedi magát.... A konzolnál ami termeli a zsetont az a live/psn előfizetők.. + a játékok a konzol maga csak sokadlagos...
1 millió ps4 eladása vs 1 millió 2080ti eladási .... NV bevételileg szarra röhögi a sony-t ....
Next PC Upgrade: 2022
-
Depression
veterán
Sosem gondolkoztam konzolon, de most belevágok, és hagyom a pc-t munkára. Pedig megengedhetném magamnak az rtx 2070-et minden gond nélkül. Koca játékos vagyok, egyszerűen nem ér nekem ez az egész már ennyit. Simán bevállalom a konzolok hátrányait, ha csak jól akarom érezni magam egy kicsit egy másik világban. És gondolom elég sokan vannak még így vele. Ha én részvényes lennék, akkor kb. most kezdeném is felszámolni a PC-s részvényeimet.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
cyberkind
félisten
-
snecy20
nagyúr
válasz Depression #21571 üzenetére
Koca játékosnak egy GTX 960 is elég!
Az Oroszországnak küldött iráni drónszállítmányok csak elnyújtják a háborút.
-
NightGT
senior tag
Én csak egy kérdést teszek fel: ha az RTX hardware 1.5x annyi, akkor az RTX játék is 1.5x annyi lesz?
Bánom, hogy nem RX580at vettem a nyáron, elég *lett volna az is, jó döntés is lett volna...és akkor nyugtatna az a tudat, hogy nem finanszíroztam a PC gaming (legalábbis annak az általam ismert verziója) koporsójába egy újabb szeget én is
Ami szvsz hosszú távon túl fog élni/izgalmas marad, az az e-sport...miért? Mert annak nem az az érdeke, hogy a hardweren megkeresse a 33ik ferrarija árát/szénné hizlalja a részvényeseit. Hanem az, hogy budget gépről fel tudjon rá lépni akárki. És nem tudja magát eladni a nördséggel, hanem csak azzal, ha szimplán IZGALMAS...
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
Depression
veterán
válasz snecy20 #21576 üzenetére
970-esem van, de most az i5-ös proci lett a szűk keresztmetszet.
A mostani gépem modernizálása, hogy FHD-ben kibírjon egy kicsit (ryzen 5+2070) megint belekerülne 300k-be. És ez ismét csak a középkategória. Szóval 2 db ps4 pro ára. Nagy pc fan voltam az elmúlt 25 évben, de ennek szerintem most vége.PS: A koca játékos is szereti, ha szép a látvány. Nem kell ahhoz napi több órát tolni.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Heroes fan
őstag
válasz Depression #21578 üzenetére
Nekem csak a vidikarit kell cserélnem a monitorom végett mivel túl gyenge a 1050TI és egy 1080-at vennék bele.
-
core i7
addikt
válasz NightGT #21577 üzenetére
Egyébként az RT-vel el nem 1.5x annyi lesz hanem azt ha bekapcsolják akkor -1.5x kevesebb már ha erre akartál kilyukadni De ez egy grafikai fejlődés most egy lépéssel közelebb a fotorealisztikus grafikához
Elvileg valami ilyesmi lenne a végállomás mint a fényképek olyan élethű lenne Ezt talán majd a 9080Ti fogja tudni
[ Szerkesztve ]
-
Drizzt
nagyúr
válasz NightGT #21577 üzenetére
Miért lenne drágább a játék? Volt-e eddig bármikor is, hogy egy grafikus feature implementálása miatt drágábban adtak játékot? Nem rémlik. Amiatt nem is adna ki senki több pénzt. Ha nehéz az implementáció, bevonják a hardver gyártókat az ő költségükön. Ha nem segítenek és egyedül túl sok munka az implementáció, nem csinálják meg. Kb. ennyi. De amúgy érdekes elgondolás.
Egy pure ray-tracing engine egyébként összemérhetetlenül egyszerűbb, mint egy raster based render. De ezek a hibrid modellek azért nagyon komplikáltak lehetnek. Nem is egyértelmű még, hogy mi a legjobb irány.
Szerintem továbbra is hatalmas siker lesz a RTX széria. Nagyon sok "voodoo"-t beleraktak. Ha nem az nvidia adná ki a kártyát, azt mondanám elment az eszük. Így viszont biztos vagyok benne, hogy tudják mit és hogy csinálnak.
I am having fun staying poor.
-
NightGT
senior tag
Viszont akkor engedj meg egy kis összefüggést: részemről 34 évem alatt mostanra lettem olyan helyzetben, hogy ha nagyon kellene, akkor akár most is meg tudnám rendelni a 2080Ti-t, SLI-ben...és ha holnapra hoznák, akkor ki tudnám fizetni, kp-ben. Vagy kártyáról. Vagy ahogy épp...
Nem mondom, hogy nem kéne számolnom vele, de meg tudnám. És az összes többi szeméttel együtt, ami ahhoz kell. Csak azt nem tudom, hogy ugyan minek...és ez kiábrándító. Persze vitatkozhatnék veled technikai specifikációkról, üzletről, és kultúráról reggelig, de ne haragudj meg, ha az - szigorúan csak nekem - nem izgalmas.
Úgyhogy a magam részéről hozzáteszem ezt, és upgrade-elek 6800GT-re
-
törölt tag
Szerintem az átlagos játékosnak nem számit, hogy pont éppen ki a piacvezető. A játékos gépét akarja türhető szintre összekalapálni, hogy az igényeinek megfeleljen a játékokban. Ezeket az igényeket csúnyán feltolták a csillagokig, de valamikor a játékos is szeretné a játékokban viszontlátni a Next Gen grafikát és árnyékokat. Az igények valahogyan egyre kevésbé találkoznak féluton, ezt nehezményeztem évek óta. Most akkor Nvidia is fejleszt a jővőnknek valami szépet, majd tartja a kezét jó hosszasan...Én a Pascal szériát tartom most egy olyan válaszvonalnak, ahogyan az AMD HD 6850 elköszönt az ATI fejlesztésektől és GCN-re váltottak. AMD utána megkérte a középkategória árát, majd egymást követték a mára szinte kihasználatlan GCN verziók. A Pascal még egy ideig megvan a teljesitményéből, de a játékfejlesztések miatt hamarosan a lemaradása egyre jobban érezhető lesz. Utána sajnos választani kell az AMD-Nvidia-Intel által felvázolt jővőkép vagy a konzolok között. Egy konzolra majd kiadnak jópáran akár 180ezret, de csak és kizárólag egy Nvidia videókártyára... 12-16 magos CPU-ra... 32GB DDR4 (DDR5) RAM-ra...
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Drizzt #21586 üzenetére
Nyilván...jelenleg az Nvidia mondja meg, hogy mivan. Pláne, hogy a bányászat úgy meghízlalta őket anyagilag, és súlyra, mint egy túlszteroidozott bikát.
Részükről a profit rövid távon legalábbis biztos, hogy meglesz...nyilván kellett új feature is. Pláne most, mielőtt a bányászat - nagyon úgy tűnik, hogy - összeomlik. És amikor a rigeket bontják, akkor hogyan is adnám el az új hardware-t bányász áron...? Sry, ez is csak egy teória, de részemről egy tipp: már senki se vegyen nvidia részvényt. Azt lekéstük.
Aztán én csak annyit tudok hozzáfűzni, hogy számomra ez a PC, és a PC gaming egészét tekintve már nem izgalmas. Pedig most először nem a pénztárcámon múlik...majd fél-egy év múlva kiderül, hogy aki vásárolt, annak szórakoztató marad-e. Ha nem, akkor bármikor ott a konzol...
-
Raymond
félisten
válasz core i7 #21592 üzenetére
Letoltod es telepited a Unity-t, az Asset Store-ban megveszed az ArchVizPRO Interior Vol.6 csomagot, importalod, build, elinditod az exe-t es felveszed amivel akarod (Shadownplay, OBS, akarmi) ahogy maszkalsz a kornyezetben.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
core i7
addikt
válasz Depression #21598 üzenetére
Naná ,hogy a virtuális világban való mászkálás ér többet
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- További aktív témák...
Állásajánlatok