- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave567
addikt
válasz Dave567 #49755 üzenetére
Üdv
Volt egy ilyen problémám, elvittem a gépet, egy mondhatni Informatikushoz, aki át néztem, CyberPunk-al 4k-ban tesztelte. Elmondása szerinte tökéletes volt, mikor elhozta a gépet, sajnos szembesült vele, hogy ez tényleg gáz ami nálam van.
Ez bizony Screen tearing, próbáltuk a beállításokat, Mw2-ben csak akkor volt jó, ha felvettük a render resolutiont 5000* nem tudom pontosan milyen felbontásra, de ugye ez nem opció.
Barátomhoz is át vittem, ott is ugyan ez van Neki a monitor 21:9 3440*1440p 120 hz
Az én monitorom egy Acer Predator Z321QU bmiphzx
Lehet ez ellen tenni, vagy kuka akkor már a monitor? -
makoss
veterán
Üdv!
Van egy NUC 11 gépem Windows 10 Pro van rajta, youtube, vimeo-ban csúszik a hang, Facebook + hasonlókban szintén,
Potplayer, VLC-ben a kép megy, a hang ismétlődik 2-3 másodpercenként.
Lényegében az összes ami médialejátszás, kinlódik
Semmit nem tudtam vele csinálni, végeztem takarítást is, bár ezeknél nem nagyon ajánlják a ccleanert.
Érdekes, hogy mikor elvittem szervízbe ott mutatták, hogy semmi baja
Mi lehet a gond?
Volt már ilyen valakinél?
Annyi, hogy a NUC-ban van egy Samsung 980 Pro m.2 SSD 1TB,
meg 16 GB (2x8) Kingston kit Ram.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
Allmegvalto
tag
Sziasztok.
Sry ha rossz helyen teszem fel a kérdést.
Van egy Xbox One controllerem ami eddig gond nélkül ment WIN 11 alatt(bluetoothon keresztül hazsnálom). Tegnap egyszerűen nem érzékelte a gombokat. Leválasztottam, azóta nem látja a BL. van egy 8bitDo adapterem azzal is ment.
Most meg egyikkel sem hajlandó menni eszközkezelőben töröltem őket, újraraktam, de semmi változás.
a sima BL adapter más eszközt felismer.(bl headset,telefon stb) csak a kontrollert nem.
Viszont a Kontroller csatlakozik a telefonomhoz meg egy win10-es latophoz is akár ugyan azzal az adapterrel.
A 8bitDo val próbáltam Nintendo Switchen és a Win10 laptopon is egyiken sem megy.
Nincs valakinek tapasztalat?
(vagy ha elirányítanátok hogy hol tehetném fel a kérdést, megköszönöm) -
FoFR
kezdő
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy FX-6300 + R9 380 + ASRock 970M Pro3 + 2x4 GB DDR3 1600 MHz Kingston (1,65V) dual channel konfig, ami kapott pluszban 1x8 GGB DDR3 1600 MHz G.Skill RAM-ot (1,5V).
CS2 futtatás közben 40-70 FPS volt a max, amit el tudtam érni és ami még furcsább volt, hogy 1280x720 low és 1600x900 med beállítások között váltva sem változott az FPS. Win feladatkezelőben a memória alatt 400 MHz-et írt sebességre (RAM-ok 1,5V-ra manuálisan beállítva). Próbáltam csak a 2x4 GB Kingstonnal 1,65 V-on, illetve az 1x8 GB G.Skill-el 1,5V-on, de az FPS-t nem befolyásolta. Monitor 100 Hz, vsync kikapcsolva.
Valami ötlet, hogy mi lehet a hiba és mit érdemes megpróbálni? Ennek a konfignak bőven tudni kellene stabilan több FPS-t. Talán BIOS/RAM beállítás lehet a ludas?
Képek a feladatkezelőről, Aida64-ből, illetve BIOS-ból:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Köszönöm előre is!
-
BullZeye
veterán
Sziasztok,
Adott egy Alienware R15 asztali gép, van rajta 3db usb Type-C port.
Vettem egy USB Hub-ot, hogy majd a gépet berakom egy másik helységbe.
Vettem hozzá egy 3 méteres Type C kábelt, aminek 90 fokos az egyik vége.Na most összeraktam, és 90 fokos rész a HUBban, és az egyenes végét szépen dugdostam az összes Type-C portba ahányat találtam, miközben benne volt egy pendrive, és folyamatosan ezt az üzenetet kaptam:
Elkezdtem debuggolni, és amit egyszerűen nem értek...ha egy USB-C -> Type-A átalakítóba dugom a kábelt és úgy a gépbe, akkor működik, felismeri a pendriveot és teljes sebességgel tudok rá írni/olvasni amit bír a pendrive, type-c -> type-c miért nem megy?
2 ilyen kábelt vettem, és az egyikkel ha gépbe megy a 90 fokos type-C és HUB-ba az egyenes, akkor működik...és nem értem miért.
Windows 11 fut a gépen, typeC elméletileg natívan menni kéne, és megy is sok minden mással, köztük egy VR headsettel sincs problémája.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Sanyixxx7
újonc
Sziasztok segítséget kérnék ! Összeállt végre a konfigom. Viszont úgy gondolom a tápegység felől jön időközönként valami sercegő hang. Azt figyeltem meg ha terheletlen a tápegység kb. 40 - 120 w körüli a fogyasztása. Terhelés alatt nem halom a hangot kb. 200-400w. Hangfelvételt tudok a jelenségről küldeni ha valaki járatos a dologban. Aki tud segíteni írja meg mi lehet a baj vagy mit próbáljak tenni?
/nem gondolnám, hogy ez normális/
A konfigom:
Ház: AORUS C500 GLASS
Alaplap: Gigabyte Z790 AORUS ELITE AX
CPU: INTEL Core i7-13700KCPU
Hűtés: AORUS WATERFORCE X 360
Memória: KINGSTON FURY 16GB Renegade RGB DDR5 6000MHz CL32
VGA: GIGABYTE AORUS MASTER GeForce RTX® 4070 12GB GDDR6X DLSS3
SSD: 512 GB + 1TBA
Bűnös szerintem Tápegység: AORUS P1200W 80+ PLATINUM -
Csorbi
addikt
-
félisten
Sziasztok
Van egy régebbi, szülői gép ami a célra tökéletes.
Asrock H61m-s, 8GB RAM, i5-3470 CPU, 120GB SSD, 400-as FSP tápegység.Egészen kb péntekig a gép ment rendesen, aztán egyszer csak meghülyült, belassúlt.
Gondoltam ma újra rakom, erre frissítés újraindítása után már nincs gép (sima integrált VGA).
Kikapcsoltam hosszú nyomással, majd be, és azóta nagy ritkán indul el, de inkább ez az elindul, ventik felpörögnek majd kikapcsol, aztán magától vissza.
Kivettem már minden lemezt belőle, memóriát is megfeleztem, cserélgettem, slotot is, de semmi.
Tippre mi halt meg? Alaplap?
Amit tudok még valamikor CPU-t kipróbálni másikat, de más bele való cuccom nincs.
-
Csorbi
addikt
válasz szabonagyur #49959 üzenetére
SSD-t húzd le róla, és nézd meg anélkül.
-
félisten
-
Csorbi
addikt
válasz szabonagyur #49961 üzenetére
Megpróbálhatsz még egy CMOS resetet, illetve az alaplapot átnézni, elég öreg már, vannak ezen is hagyományos kondik, lehet hogy púposak, stb...esetleg vedd ki belőle a CPU-t, nézd meg, tedd vissza.
-
félisten
-
hcstuning
tag
Sziasztok!
Tünet: teljesen jól működő gép kb. fél éve. Tegnap óta random újraindulás vagy leállás Windows 10-zel, és random bekapcsolás utána (ad-hoc leállás után). Van amikor kiírja a Windows a leállást, van amikor csak random újraindul fekete képernyővel. Ezt tudja BIOS-ba belépve is, innen is random újraindult.
Alaplap hiba lehet?
Konfig:
-Gigabyte Aorus B450 alaplap
-AMD Ryzen 7 1700X
-ADM Radeon R7 200 VGA
-Corsair 2x8GB DDR4 RAM
-XFX TS 550W tápAmit csináltam, és nem szüntette meg a hibát:
-tápcsere Chieftech 500W-ra
-alaplapi elemcsere
-lehúztam minden HDD-t, kártyaolvasót, csak az alaplapba szerelt SSD maradtAmit csekkoltam még:
-MemTest (futás közben is leállt a gép, kb. a feléig ment el a test hiba nélkül)
-Hőmérsékletek OK (minden amit a HWMonitorban látok)
-Eseménynapló: kritikus hibából kernel power-ből(eseménykód: 41) van több is. Ez ha jól értem arra utal, hogy nem tervezett újraindulás/leállás volt[ Szerkesztve ]
-=Joey=-
-
Venni
újonc
Sziasztok lenne egy olyan bajom hogy elinditom a gépet kiadja hogy gigabyte és onnantól nem csinál semmit se tudnátok valamit mondani hogy mit kellene tenni ellene?
-
Csorbi
addikt
Ma például faragni neki egy tököt.
Viccet félretéve, ha nulla információt adsz meg/vagy egyszerűen nem tudsz megadni többet, elmondani hogy mit próbáltál, és nulla szakértelmed van hozzá, akkor a megoldás egy szerviz/szakember kihívása lesz. Igen, pénzbe kerül, de ezt itt mi nem fogjuk tudni megoldani ennyiből. -
Viperator
őstag
Szép estét, Urak!
Mostanában gyakran és random indítja/inditotta újra a gépet bármilyen figyelmeztetés nélkül (pl update), hanem csak úgy hirtelen...
Az ilyen eseteknél milyen hiba szokott előfordulni? Tápegység? Vagy a Win11? (mert nem kértem áttérést/updatet Win11-re)
(Asrock Z590 Extreme, i7 11700K, nincs húzva)
Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
KROK640
nagyúr
Srácok! elképesztő sebességgel döglik a mindössze 10 hónapos SSD-m (Adata Legend 710 1TB), és az utóbbi napokban annyi kékhalált láttam miatta mint az elmúlt 15 évben összesen SE! Ráadásul lassú, olyan mintha egy HDD lenne ...
Mi lehet a baj???
Kékhalál után reset, az M2 SSD-t nem látja a gép. Tápon kikapcs és bekapcs, akkor látja, és bootol, de csak akkor.Az SSD így néz ki, az utóbbi napokban jelentős romlásnak indult :
Se torrentet nem futtatok rajta, se nagy alkalmazást, az utóbbi (pont kimelt napokban) csak filmnézés és fórum/email ment a gépen.
A gép :
Asrock B560M Pro4
Intel Core I5-10400F (2900MHZ, 6C/12T, 12MB cache)
32GB GSkill AEGIS DDR4 3200MHZ RAM
EVGA RTX 3060 XC BLACK GAMING 12GB GDDR6
ADATA Legend 710 SSD 1TB M2
4TB TOSHIBA P300 5400rpm 128MB SATA
LG HL-DT-ST GH24NSB0 DVD RAM meghajtó
Corsair CX550F RGB 550W
Gigabyte Custom Airbrushed Tower!
X-Falcon Z-88 Outemu Blue Switch 105Acer Predator GN246HL monitor (1920×1080)
Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...
-
nagyúr
válasz KROK640 #49974 üzenetére
Firmware frissítés, próbaképpen ?Azért, ránéznék az M2_2-es slotba is, hátha.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Csorbi
addikt
Biztos ami biztos, tedd fel a friss HDS verziót mert ez az 5.70 több mint 2 éves, és nem is biztos, hogy ismeri ezt a modellt. De lehet hogy a legújabb bétát kéne inkább.
Mindemellett megnézni a saját gyári szoftverével is, az mit mutat, ha van fw frissítés akkor azt rátenni.
És az SSD topic is pont erre való. -
Graphics
Jómunkásember
Amúgy miért ilyen elavult HDS-sel nézed, ami tuti hogy nem ismerte ezt a típust?
Frissebbet neki, és azzal nézd meg.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
Sanyixxx7
újonc
válasz Csorbi #49965 üzenetére
Linkelem a hanganyagot nem valami jó de kihalható a fura hang.
https://www.sendspace.com/file/w0sb4b -
Kingcold
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy AsusVivo VM42 es PC
- Celeron 2957U
- 2x4GB DDR3 RAM
- 240GB Sata 3 SSD
- Windows 10Újraindítás után, minden alkalommal újra meg kell adnom a biosban, hogy a rendszer az SSD ről bootoljon. Ami ezt követve sikeres.
Amúgy 'boot device not found' üzenet fogad minden alkalommal.Mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Kingcold
aktív tag
válasz dvdbackuper #49983 üzenetére
Nem szoktam.
-
Kingcold
aktív tag
válasz dvdbackuper #49987 üzenetére
Megnézem, köszi. Ebbe is CR2032 es elem passzol?
[ Szerkesztve ]
-
olloczky
senior tag
Sziasztok!
Meghalt az SSD a gépemben így vettem újat és szeretnék Win 11-et telepíteni rá. Letöltöttem a media creator toolt a hivatalos MS oldalról, ami elkészítette a pendrive-ot telepítésre. Bootoláskor két opciót tudok választani USB-ból. Egy UEFI-set és egy nem UEFI-set.
Az UEFI-s választásakor megjelenik a kék windows logo középen, majd újraindul a gép, és ezt csinálja amíg ki nem kapcsolom.
Ha a nem UEFI-set választom, akkor elindul a telepítő, megadom a termékkulcsot és kidobja, hogy ez a gép nem felel meg a rendszer-követelményeknek. Részleteket nem ír, hogy pontosan mi is a baja.
A BIOS-ban annyit láttam, hogy a Secure Boot menüben az OS type-nál Other OS volt kiválasztva és én átraktam Windows UEFI mode-ra. Semmi nem változott. Secure boot enabled amúgy.
Van ötletetek? Köszönöm!
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
olloczky
senior tag
Teljesen igazatok van elnézést. Közben kiderült, hogy Ryzen 5 1600 procim van, ami nincs a támogatott CPU-k között.. nem tudtam, hogy ilyen restrickion-ök vannak. Köszönöm azért!
Úgy még sosem volt, hogy valahogy ne lett volna!
-
-
Viperator
őstag
válasz olloczky #49996 üzenetére
Az alaplapra rá van írva a típusa, nem kell szétbontani, elég a ház oldallapját megnyitni és belenézni. A Bios-ban is le van írva valahol a típusa.
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- Formula-1
- További aktív témák...
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512GB SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3090 24Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/850W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest