- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Vodafone-ra áttért Digi Mobilosok
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Krisz0418
őstag
Hali, nem találtam más topicot ahol ezt megkérdezhetném. Ezért itt megkerdezem
Lenne egy gepem: amd fx 6300 6x3,5ghz
8gb hyperx fury 1866mhz
Sapphire hd 7850 1gb 256bit
Asus m5a78l-m lx3 alaplap
Rasurbo silentpro 550wRegebben olyan gondom volt hogy ha bevolt kapcsolva a biosba a turbo core mod (4,1ghzre nyomja fel ha kell a procit) akkor droppol az fps es proci is 70-75fok korul volt. Most hogy kikapcsoltam fix 3,5ghz igy nem droppol es 60fok max gyári hűtővel.
Ha veszek ra normális hutot akkor megoldja a turbo core problémát?
Illetve mit fejlesszek rajta? Max 70km van ra.
Az tuti hogy rendelek egy approx hazat pcxrol. Ha szukseges akkor egy cooler master hutot is.Köszönöm a segítséget
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Krisz0418
őstag
válasz SunyaMacs #33353 üzenetére
Also tápos approxot neztem ki, 8k pcxen... Nagyon dicserik ott. Hutot akkor nem veszek mert igy akkor tökéletes a hofok. Mit fejlesszek akkor max 70k-bol?
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
SunyaMacs
aktív tag
válasz Krisz0418 #33354 üzenetére
Ott sajnos mindent dicsérnek
A legolcsóbb ajánlott ATX házak: CM N300, Zalman Z3 Plus
Táp: FSP Hexa+ 400 12k
Ház: CM N300/Z3+ 13k
SSD: HyperX Fury 120GB 15k
Hűtőt felesleges venni, a lap úgyse bírná a húzást
Ez így 40k, maradt 30kHa még akarsz akkor 2 lehetőséged van: maradsz a jelenlegi platformon vagy váltasz(Skylake)
A gép VGA és háttértárak nélkül kb 40k-t ér
Ha maradsz: valamilyen 970 chipsetes lap(nem Asrock) + FX8xy0 használtan
Ha váltasz 70ből(30k+40k) kijön egy Skylake konfig:
i3 6100
Asrock H110M HDS
HyperX Fury 2x4GB DDR4 2133MHzAjánlom a beárazós és milyen gépet vegyek topikokat
-
Redpuritan
csendes tag
válasz Krisz0418 #33354 üzenetére
Mindenképpen vegyél egy normális CPU hűtőt!
Én nem húzom,tuningolom az FX-6300-asomat,de nincs is hangja. (3 éve Xigmatek Gaia 1-es hűti,a gyári a dobozában készül a vastelepre)
A fórumtársnak igaza van a Gammaxx 300-ast tényleg halálra dicsérik,ár/érték arányban talán most a legjobb,de van kicsivel többért még izmosabb,Pure Rock,Hyper 212 Evo,Brocken Eco,ami neked tetszik,és belefér a keretbe.
-
KisBla
tag
Sziasztok!
Adott a következő gép:
Bequeit 550w
Msi z77a-g43
i5 3570k
2x4gb hyper x
Kingstone 60gb ssdA probléma az lenne hogy össze raktam a gépet de nem jó valami. Bekapcsoltam szépen bejött a bios majd mikor fel ment a win7 újra indulásnál nem adott képet. Kikpacsoltam majd vissza be és semmi csak porgott a venti. Bios reset után csak úgy tudok belépni winbe ha biosbol bootlok egyből az ssd re. Próbáltam hogy lehuztam mindent elindult majd biosbol kilépve újra indítás után megint semmi. Megint bios resetet kellett csinálni.
Szetszedtem az egészet és újra össze raktam, ramokat külön külön más foglalatokba de a hiba ugyan úgy fent áll.
Mi lehet a baja szerintetek?Üdv.: Tomi
-
IstvánLászló
senior tag
válasz KisBla #33358 üzenetére
Szed is szét az egészet újra, mintha most raknád össze a gépedet, de csak mindent nagyon óvatosan csináljál is meg.
A cpu-t vedd is ki a foglalatából és nézd is meg figyelmesen a lábait is hogy a foglalatába nem került-e bele valami szennyeződés.
A ramok foglalatát is érdemes ugyanígy jól átnézni.
Remélem ez lesz a problémára a megoldás, írjál mit sikerült tenned.Privátot ne írjál csak ha fontos, válaszolok biztosan. Köszönöm mindenkinek türelmét idejét segítségét.
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33359 üzenetére
Ezen már túl vagyok sajnos. Teljesen szét szedtem kifujkaltam, meg néztem a lap lábait is neme sérültek de semmi.
Üdv.: Tomi
-
IstvánLászló
senior tag
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33363 üzenetére
Tudtommal a 845 ös chipszetek óta nem mérvadó az elem, de javíts ki a tévedek. Az meg hogy üresen 3 voltot mutat sem egészen hiteles mert lehet hogy egy led izzót rá kötnek már csak 2voltot mutat. De majd kicserelem ha haza értem.
Üdv.: Tomi
-
-
KisBla
tag
válasz IstvánLászló #33366 üzenetére
Ne értsd félre nem akartam okoskodni!
Elnezesedet kérem és nagyon köszönöm a tanácsokat, ötleteket! a ph legyen veledÜdv.: Tomi
-
mcfeher
újonc
Sziasztok!
Remélem jó helyre írok, több topik is ide lett irányítva hasonló témában.
Szóval röviden a helyzet:
Random játék közbeni restart a problémám, körülbelül 1 hónapja jelentkezett először.
Nincs BSOD, csak kernel power 41.Furmark GPU stress gombja azonnal levágja a rendszert, ennek ellenére Witcher3 maxon simán fut órákon át.
Először a Fractured Space c. steam játéknál fordult elő random restart. Majd az Osiris: New Dawn-nál vettem észre ismét a dolgot, ott nagyon gyorsan újraindul, teljesen random helyzetekben, 2-3 perc játék után, de van, hogy a menübe sem lép be.Chieftec GPS 600A8 600W
MSI-B85 G43
i5 4460
GB R9 280OC
HyperX 2x4 GB DDR3 1600MHz
Win10Minden garanciális még egy hónapig, OS eredeti.
2 évig tökéletesen működött a rendszer, nagyobb változtatást nem végeztem rajta.2 hete olvasgatom a külföldi fórumokat, normális válasz/megoldás nem volt. Valakinek új PSU, másiknak új VGA, harmadiknak a lakás földelt konnektorjainak a cseréje hozta meg a javulást. Voltak, akik kidobták a kukába a gépet, miután minden alkatrész egyenkénti cseréje után sem történt érdemi változás.
Sajnos új vagyok a fórumon, nem kerestem meg minden ezzel kapcsolatos hozzászólást, így megoldást sem találtam. Remélem tudtok segíteni!
A válaszokat nagyon szépen köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
Formaster
addikt
válasz mcfeher #33369 üzenetére
Táp vagy vga szagú, de 2 év alatt még nem kellett volna elöregedjen, hogy ne bírja a táp. Csinálhatsz azért egy cpu és ram tesztet is, ha azokkal nincs gond, akkor a táp/vga vonalon mennék tovább. Szerezz valamelyiket és ha nem táp akkor vga, vagy fordítva. Ha egyikkel sem csinálja, akkor lap gond lesz. Feküdj rá, mert a 2 hónap hamar elmegy.
Olyan meg nincs, hogy valaki mindent kicserél és még mindig fent áll a hiba. Akkor ott a ház zárlatos vagy valami nagyon elkerülte a figyelmét.
[ Szerkesztve ]
-
mrlumen
csendes tag
válasz mcfeher #33369 üzenetére
Ahojjjjí!
Nálam is ugyan ez a probléma.
Spec.:
4790k
asus h97plus
gtx 970
thermaltake London 550w (80+ gold)
hyperx fury 2x8gb ddr3 1600mhz
w10Szóval.Összes tesztet megcsináltam és sehol semmi hiba. Minden kiválóan működik a tesztek alapján. Mégis random összeszarja magát játék közben.
Próbáltam másik oprendszerrel is, de az sem hozott javulást. Elég tanácstalan vagyok hogy mi a f@sz okozza a problémát. Ahogy Te is írtad, elég sok embert cumiztat ez az egész 41-es kernel... -
Krisz0418
őstag
Olyan gondom lenne hogy játékba ha gyorsan mozgatom az egeret oda-vissza akkor a textúra ilyen zöld-piros lesz. Eddig gta 5-be tapasztaltam ma reggel, eddig nem tűnt fel. Csgoba is csinálja.
Fx 6300
asus m5a78m lx3
8gb 1866mhz ram
sapphire hd 7850 1gb
rasurbo 550wNem akad a játék meg semmi, fut szépen. Csak zavar hogy zöld-piros lesz a fal egy része ha gyorsan mozgatom az egeret.
-
Dekay
csendes tag
Sziasztok!
Van a gépemben egy Asus GTX960 videokártya és egy ideje valahonnan, a kártya felől magas frekvenciás hangot lehet hallani egy idő után, terheléstől függetlenül. Más problémát nem tapasztalok vele egyelőre, de hosszú távon biztos nem egészséges. Mi lehet a gond? Esetleg van valami, amit én is tudnék ellenőrizni, mielőtt hetekre beadom a szervizbe?
-
Spet
addikt
válasz Mottie #33379 üzenetére
Akkor viszont ha sem a VGA sem a RAM nem tűnik a tesztek alapján hibásnak, akkor maradhat az alaplap. Viszont annak meg a hőmérsékletét kellene monitorozni, hátha valami túlmelegszik és ezért fagy ki.
Vagy a másik eset, hogy valami szoftver okoz gondot a rendszerben.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
TSanya
aktív tag
Sziasztok!
A gépem váratlanul újraindult. Előzmény annyi, hogy épp egy DVD-t néztem, kimentem egy percre a szobából, és visszaértemkor épp indul újra a gép.
A WhoCrashed szerint a részletek:
windows version: Windows 8.1 , 6.2, build: 9200
windows dir: C:\Windows
Hardware: MS-7918, MSI, Z97 GAMING 3 (MS-7918)
CPU: GenuineIntel Intel(R) Core(TM) i7-4770 CPU @ 3.40GHz Intel586, level: 6
8 logical processors, active mask: 255
RAM: 17125965824 totalCrash Dump Analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Tue 2016.11.08. 18:55:33 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\110816-7390-01.dmp
This was probably caused by the following module: ntoskrnl.exe (nt+0x14E3A0)
Bugcheck code: 0xA (0x0, 0x2, 0x1, 0xFFFFF80215CAE29F)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\ntoskrnl.exe
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: NT Kernel & System
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
The crash took place in the Windows kernel. Possibly this problem is caused by another driver that cannot be identified at this time.On Tue 2016.11.08. 18:55:33 GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\memory.dmp
This was probably caused by the following module: iastora.sys (iaStorA+0x67146)
Bugcheck code: 0xA (0x0, 0x2, 0x1, 0xFFFFF80215CAE29F)
Error: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
file path: C:\Windows\system32\drivers\iastora.sys
product: Intel(R) Rapid Storage Technology driver
company: Intel Corporation
description: Intel(R) Rapid Storage Technology driver - x64
Bug check description: This indicates that Microsoft Windows or a kernel-mode driver accessed paged memory at DISPATCH_LEVEL or above.
This appears to be a typical software driver bug and is not likely to be caused by a hardware problem.
A third party driver was identified as the probable root cause of this system error. It is suggested you look for an update for the following driver: iastora.sys (Intel(R) Rapid Storage Technology driver - x64, Intel Corporation).
Google query: Intel Corporation IRQL_NOT_LESS_OR_EQUALAzóta a Win nem látja az optikai meghajtót.
Elnézést, ha hosszúra sikeredett.
Memória vagy Intel driver probléma lehet?Üdv:
S -
Krisz0418
őstag
Ennek a konfignak elég lesz lesz egy minőségi 400wattos táp?
Fx 6300
asus m5a78m lx3
8gb hyper x fury 1866mhz
sapphire hd 7850 oc 1gb 256bit
1tb seagate 7200rpm vinyó.Később lenne benne egy r9 280x vagy r9 380
Egy zalman 400wattos tápot néztem ki, 12ezerért
-
jossua
tag
válasz TSanya #33384 üzenetére
Szia nekem is csinál olyant a gép ,hogy bekapcsolom és nem látja a ssd-t amin a win van Olyankor kihuzom a kábelt visszadugom.. ált bejön ,de gyakran játszik ilyet lehet az SSD szarakodik mert a kábel jó !
Valamint nekem is szokott a gép csak úgy újraindulgatni !
Amióta új kártyát tettem bele (Gainward gtx 780 phantom 3gb 384bit )
Egyenlőre még nem jöttem rá mitől lehet a táp bőven elég neki.. lehet az alaplap hülyült meg nem tudom...Alias : Magyarbetyar
-
jenő45
tag
Az előfurdulhat hogy az alaplapom asus p9x79 nem komálja a processzort i73930k mert mihelyst megnyitok egy játékot kikapcsol a gép a táp új ugyhogy az kiesik esetleg valaki tapasztalt e hasonlót?
-
TSanya
aktív tag
válasz TSanya #33384 üzenetére
Memtest hiba nélkül végigfutott, memória egyelőre kilőve.
Az optikai meghajtó újra megjelent az eszközök között, lehet, hogy az alaplap rosszalkodik, ahogy jossua kolléga is mondja?
(#33387) jossua:
Egy időben nálam is volt probléma a VGA driver miatt, de frissítéssel ez megoldódott.[ Szerkesztve ]
-
jenő45
tag
fsp 750wattos tápegység
msi 780TI videokari
16gb corsair memória
3X4terra vinyó+2X250gb ssdheroes of storm játék ami performance figyelmeztetést ki is teszi a jobb felső sarokba de sztem az ki is fogja tenni mert ekkora gép nem kell hozzá de amugy az összes játékkal ezt csinálja .Pedig a hűfokok is rendben vannak
proci terhelten 55 fok
alaplap: 28 fok
vidkari: 52 fok -
Askformore
senior tag
Hello, most vettem egy másik alaplapot használtan. Összeraktam a gépet, bekapcsoltam majd felvillan a piros CPU led, és leáll. Mi lehet a baj? M5A97 EVO R2.0, a többi alkatrész az adatlapomon van.
[ Szerkesztve ]
-
berzebub
aktív tag
válasz Askformore #33392 üzenetére
Üdv!
Előző tulaj milyen verziójú Biossal használta? Proc lábait nézd át, lehet elhajlott egy, de szerintem csak biost kell frissíteni, ami ezzel a lappal gyerekjáték még cpu nélkül is
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
berzebub
aktív tag
válasz Askformore #33394 üzenetére
Annyi, hogy neked a gomb az alaplap alján van középen, biost az asus oldaláról letöltöd , átnevezed,pendrivrera rákos,bedugod a lan alatti legalsó usb portba (ez fontos),nyomod a gombot az alaplapon 3 mpig,elkezd villogni a led,ha abbahagyja akkor ok.
[ Szerkesztve ]
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
Askformore
senior tag
válasz berzebub #33395 üzenetére
Nekem más lapom van, máshogy kell atnevezni szerintem, de nem nagyon találom hogy mire. Amúgy meg radugom a flashback USB portra, nyomom három másodpercig, elengedem, és utána atvalt a villogás sima zöld fényre. A kézikönyv szerint ilyenkor fajlnev hiba van, vagy rosszul dugtam be a pendriveot..
-
berzebub
aktív tag
válasz Askformore #33396 üzenetére
Akkor csináld a segéd progival, AISuite-ot töltsd,le benne van.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
sid87
senior tag
Szép estét!
Egyszerű (?) kérdésem lenne:
Egy hűvös napon, két napja, bekacsoltam a gépet. Kerregő, kaparó hangra lettem figyelmes, majdnem olyanra mintha valami hozzáérne a ventilátorhoz, csak elektronikusabb kivitelben. Hm. Aztán egy N betű jelent meg zöld pöttyel, és megállt. Újra indítottam párszor, eredmény ugyan az. Már a hajam téptem, mikor pár órával később újra próbáltam, és most simán elindult. Aztán ma megint ugyan ezt játszotta.
Ötlet, hogy mi lehet ez?
Köszönöm.
iPhone 12 Pro Max (Telenor) | Apple Watch S6 | iPad Pro 10.5 | MacBook Air M1 16Gb | Pana Lumix LX100II | burgerem.blog.hu
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest