- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- iOS alkalmazások
- iPhone topik
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgcsem4n
újonc
válasz Petya XT #33752 üzenetére
Sima 81 cm-es HD Led tv, nem FHD, de annyira rossz a kép, hogy pár percnél tovább nézni sem bírom, annyira zavaró. Másiknál szintén ugyanezek a paraméterek és ugyanolyan. Illetve a BIOS freeze dolog nem hiszem, hogy a monitor miatt lenne, bár már semmit nem tudok kizárni.. Próbáltam mindenféle képfrissítési és egyéb beállítást, de semmire nem jutottam.
[ Szerkesztve ]
-
Petya XT
aktív tag
válasz fgcsem4n #33753 üzenetére
Ahogy syberia is írta, a táp....az egy olyan kategória, ami különféle, többnyire egzotikus hibát is tud produkálni.
Lehet, hogy pont ez van. Azt nem írtad, hogy milyen átalakítóval próbáltad letolni a jelet, de esetleg kipróbálhatnád, ha van kéznél egy DVI--->HDMI átalakítód, hogy kipattintod a VGA-t, és az alaplapi DVI-n is jelentkezik e ez, főleg a TV-ken, 720p-ben. Hang ugyan nem lesz, de most nem is ez a lényeg.
-
-
Petya XT
aktív tag
válasz fgcsem4n #33755 üzenetére
Elméletileg BIOS-ban be lehet állítani, nem feltétlenül kell kivenni. De jobb lenne, ha kivennéd. Ha úgy klappol minden, akkor, VGA teszt, ha jó, akkor másik táppal teszt...és így tovább.
Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ez a TV-vel összekötöm dolog: akkor is jelentkezik ez, amikor BIOS-ban vagy, vagy hasonló? Tehát amikor nem a telepített rendszer fut. Akkor is rossz a kép?
-
-
jozdavab
tag
Üdv, kéne egy kis segítség. Új gép összerakás/OS telepítés után, a rendszer nem bootol be
Konkrétan ez történik:
Bekapcs
Boot beep
Ez a képernyő
Majd ez a képernyő pár percig
Boot beepÉs ez loop-ban
(A monitoron a pixelcsíkok azok régiek, nem a hiba része, azt a monitor okozza, más monitoron értelemszerűen ugyanez a hiba jelentkezik, csak azok nélkül a csíkok nélkül )
konfig:
mobo:
Asrock N3150M (integrált braswell)
táp:
Fsp 250HMN
ram: 4gb ddr3 HyperX blu 1600mhz cl9
hdd: 320gb os noti HDDA ram és a HDD régi, mindkettő még volt használva egy 3 hónapja, hdd 100/100 volt akkor.
Az alaplap és a tápegység új, róluk nem tudok nyilatkozni.
Bios reset, bios frissítés volt.Az OS windows 10 home 64 bit, az ISO-t windows media creation Tool-al csináltam, pendrive ról telepítettem.
Bárkinek van ötlete miért nem indul el ez a
nyomorékwindows?
Előre is köszönetVulpes pilum mutat, non mores.
-
ebegab92
senior tag
válasz #74018560 #33760 üzenetére
Ha valaki megfogdossa kézzel, az ujjakon lévő zsír szigetelőként kezd funkcionálni a procin. Levegőn állva meg vékony oxidációs réteg képződhet Ez a proci is valszeg azért nem indult elsőre, mert szigetelt volt.
ABIT kézikönyv,BIOS innen letölthető: http://sdrv.ms/X4IwiL
-
sakal83
addikt
Kis segítséget kérnék
A gpemben 1-2 hónapja CPU-t, alaplapot és ramot cseréltem.
Azóta random újraindulások:
A jelenlegi konfig Asrock H110M, 2*8 Gb Crucial ram, i7 6700, táp EVGA Supernova 650W GQ.
Naszóval, volt lapcsere, és ramcsere is. Most, hogy a lapot lecseréltem, csak 1X dobott kékhalált, de gyakrabban csonttá fagy.
VGA nem zavar be, mert kivettem, és csak 1 ssd van benne. WIN7 és WIN10 alatt is mókázik...
Rendszereket mindig újrahúztam, hőmérsékletek rendben vannak. (a két lapban kompatibilitási listán szereplő ramok voltak)
Ötlet? Már megőrülök...
[ Szerkesztve ]
-
-
jozdavab
tag
válasz Petya XT #33765 üzenetére
Windows 7et is megpróbáltam ráhúzni, majd live linuxal is próbálkoztam.
Egyikse volt hajlandó beindulni tiszteségesen.Az alaplap doboza nem tűnik újnak, kezd az az érzésem lenni hogy valami újracsomagolt cuccot adtak el nekem amitől már valaki elállt.
Jobb ötletem nincs mitől lehet, kicseréltetem a lapot a boltal, aztán meglátjuk...
Remélem karácsonyig sikerül mert ajándékba menne.(#33767) RVR400
Különös, elméletileg benne van a támogatási listában pedig. :/
[ Szerkesztve ]
Vulpes pilum mutat, non mores.
-
rengi95
csendes tag
válasz sakal83 #33766 üzenetére
Üdv!!
Esetleg rá kéne mérni a tápra, hogy minden rendben van-e vele vagy kipróbálni egy másik táppal.
A biztonság kedvéért ráengednék egy memtest-et is a gépre, hátha hibás valamelyik modul.Elég képtelenségnek hangzik, de volt már rá példa hogy a rossz minőségű hűtőpaszta (ezüst) miatt nem volt tökéletes a processzor hűtése és csak terhelésnél lett nagyon kiugró érték a hőmérsékletnél kifagyás előtt.
Remélem valamelyik segíteni fog!
-
Petya XT
aktív tag
válasz jozdavab #33768 üzenetére
RVR400 valószínűleg le is írta a problémát. Utánanéztem egy kicsit, ezekkel a 1.5V-os RAM-okkal egy pár embert már megtréfált. Az Intel oldalán a proci DDR3L memóriát kíván. Tehát valószínűleg az 1.35V -os RAM-al működne normálisan. Hiába van a támogatási listában, ha az Intel oldalán más van...
-
sakal83
addikt
válasz rengi95 #33769 üzenetére
Köszi.
Memteszt volt 2*1 napot, hiba nélkül. A hőmérséklet biztos, hogy jó, mértem, és terhelés nélkül is eldob mindent. 2X pasztáztam újra.
Táp vagy CPU lesz remélem. A legnagyobb baj, hogy 3 hétig garis még a proci... a táp meg 4,5 évig.
Komolyan mondom kettévágok mindent: Csak azért cseréltem le a Z77 pro4 és 2500k-t, mert lejárt a lap garija 4-5 évig még a WIN7-et sem kellett újrahúzni, egyszer nem volt fagyásom, pedig volt vagy 3 lapom és vagy 30+ vga a gépben...
[ Szerkesztve ]
-
kicsako
őstag
Sziasztok!
Kb. Masfel hete kezdodott, hogy Fifa 17 kozben akadok es a skype is fura hangokat ad ki olyankor. A jelenseg egyszer csak elojott, nem valtozott a hardverkornyezet es uj programot sem raktam fel. Configom a leirasban.
Valakinek otlet? -
Fr@ps
tag
Sziasztok!
Lenne egy kis gond a pc-mmel, remélem itt többet tudok meg.
(cfg: giga d3h lap, giga 750gtxti vga, i3 4170, 3x4 fury, chieftech iarena 450 táp)A helyzet az, hogy alkalomadtán az online játékoknál (amikor beloggol a szerverre- LOL, CS:GO) reflexből újraindul a gép, hőmérséklet jónak tűnik, nincs miért melegednie, Furmark, 3DMark- minden stressztesztet kibírt, de nem értem mi lehet a gond (talán táp...)) köszönöm a választ
-
rengi95
csendes tag
Üdv!
Gondolom a gép takarítva van és nem állnak benne a porcicák(amennyiben nem, ajánlott). A tápodnak elégnek kellene lennie, de egy próbát megér, hogy kölcsönkérsz egyet és kipróbálod, hogy tud-e vele reprodukálni a jelenséget.
A problémát okozhatja még nem megfelelő driver is(ajánlott kipróbálni a legfrissebb Nvidia driverel vagy azzal amit adtak hozzá lemezen).
Nem tudom milyen operációs rendszert használsz, de ha régen volt újra telepítve akkor az sem ártana neki.
Sajnálom tudom ezek a tanácsok ilyen ágyúval verébre dolgok, de eléggé sok miden produkálhat hasonló jelenséget.
(esetleg még annyi, hogy az egyik memória modult távolítsd el és csak dual chanelben használni 2-t)
Egy pontosabb alaplap típus sem jönne rosszul legközelebb
-
Fr@ps
tag
válasz rengi95 #33776 üzenetére
Köszönöm!
A gép nem poros, a vga driver tegnap vagy tegnapelőtt frissült, ezelőtt is előfordult ez, és most is..
Az oprendszer win10 home elvileg minden frissítés megtörtént, 2-3 hónapon belül volt újratelepítve.
Az alaplap giga- B85M-D3H, a memória most is dual-ban megy, mint eddig, de csak egy ideje történik ez időnként... -
Palesz191
aktív tag
Sziasztok!
Intel Core i5-6500 3.2GHz
16GB 2133MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Fury Black CL14 (2X8GB)
igabyte GeForce GTX 1060 OC 6G WindForce
120GB Kingston SSD
500 sata
MSI B150M MORTARWindows10
Fut egy játék, jelen esetben rainbowsix siege, alt tab , mozzila netezgetés vagy valami és kapok kékhalált. Már többször is.
Közbe fut még ugye a steam, uplay és ezenkívül lekorlátozva az utorrent.Megnéztem proci terhelés 20-30% összes ram így játékkal együtt 35% megkajálva.
Akkor miért kékhalálozik??
előre is köszi, hátha..
[ Szerkesztve ]
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz dogab93 #33716 üzenetére
Üdv!
Csináltam egy videót a jelenségről....nem tudom látni-e valami kirívót??!
https://www.youtube.com/watch?v=zmr4khRnPZs
Úgy látom sokan szívnak ezekkel a DDR4-es konfigokkal ,nem csak én..
[ Szerkesztve ]
Ha tud valaki pálinkát ingyen, vagy kicsit olcsóbban, akkor szóljon!
-
dogab93
tag
válasz kilcsifalo #33781 üzenetére
Tényleg kegyetlenül belassul a gép nem gondoltam volna,hogy ennyire komoly a dolog.Valami nem kóser az tuti,viszont a videón semmi olyan árulkodó dolog nem látható azt leszámítva ,hogy tényleg kegyetlenül lassú.Nem tudom mi okozhatja ,hátha lesz itt valakinek valami javaslata még,ha nem akkor lehet érdemes lenne elvinni egy szervizbe megnézetni mert az biztos,hogy valami nem kerek.
"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi
-
AllTheBest
őstag
válasz kilcsifalo #33781 üzenetére
Friss rendszerrel is ugyan ez a jelenség? Nem lehet, hogy csak sikerült valamit bekapni valamelyk letorrentezett játékkal?
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
venom1987070
csendes tag
Üdv!
Bajban vagyok!A gép nem indul.Tünetek:akár egy pár órás állás után,akár egy reset után a gép kis hangszórója folyamatosan kattog mintha egyfolytában újraindulna.Előzmény: Brute attackoltam egy world filet és leoldott a gép viszont a proci bár 100%on ment nem ment 70fok fölé.Megoldása a dolognak hogy cmos resetre ráteszem a jumpert.Azt gyanítom hogy a lapom szarakodik és elfossa a biost valamiért.gyári van rajta soha nem volt frissítve.Pc boltban nem találtak megoldást.
Konfig:
16gb hyperX DDR3
i7 4770K
Gigabyte D3HD alaplap
750W Corsair táp
Samsung EVO ssd
GW 970 Phoenix gpuEddig cserélgettük a holmikat és mindig csinálta.tápot mértük és azzal nincs hiba.egyedül a lap volt állandó.Kicsit idegesítő a dolog!
Remélem valaki tud segíteni!
Előre is köszönöm mindenkinek!
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz AllTheBest #33783 üzenetére
Már harmadszor rakom újra teljesen nulláról az egészet.
Van hogy napokig semmi hiba,aztán egyszer csak jön ez a durva belassulás,de ha újraindítom minden rendben megint.Az normális,hogy a processzorhasználat,memóriahasználat ilyen magas?? (futott egy telepítő,chrome és egy torrent kliens).
-
Petya XT
aktív tag
válasz kilcsifalo #33785 üzenetére
Nem normális az a memóriahasználat.
A brutális meglassulást egész biztos ez okozza. Láttam valami processt, talán bittorrent.exe, a windows nyavajog is érte, mert piros volt. , Ezt a klienst érdemes volna, mondjuk Qbittorrentre lecserélni. A régebbi verziók még a Qbittorrentből is képesek voltak a rendelkezésre álló fizikai memóriát egy pár óra futás után teljesen megpakolni.
[ Szerkesztve ]
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz Petya XT #33786 üzenetére
Első körben én is a torrent kliensre gyanakodtam,bár korábban soha nem tapasztaltam,hogy ilyen galibát okoznának...próbáltam bitorrentet ,utorrentet ,deluge-t ,de mindig előjött a hiba..
Azért köszönöm,megpróbálom ezt is,hátha...
-
Petya XT
aktív tag
válasz venom1987070 #33784 üzenetére
.....akár egy pár órás állás után,akár egy reset után a gép kis hangszórója folyamatosan kattog mintha egyfolytában újraindulna.
Ez alatt alaplapi speakert értesz?
CMOS reset után visszatetted a jumpert,rendesen a helyén van?
-
dunc
nagyúr
válasz venom1987070 #33784 üzenetére
Próbából az alaplapról húzd le a HDD led, Power led, reset, és power jumperokat. És a hangszórót is.
-
Petya XT
aktív tag
válasz kilcsifalo #33787 üzenetére
...sokat kínlódtam én is, nekem is csinált ilyen jellegű problémát, sokszor. Persze nem azt mondom, hogy 100% ez a problémád, de érdemes megpróbálni egy klienscserét. A Qbittorrentből van már 64 bites is.
https://www.fosshub.com/qBittorrent.html
-
Petya XT
aktív tag
válasz venom1987070 #33791 üzenetére
..Az az i7 alapórajelen, feszültségen ment, amikor dobott egy hátast? Mert azt írtad, a hőmérsékelt az jó volt. Nem feltétlen kellene eldobnia magát akkor sem, ha 100%-on megy...
Ha húztad és úgy nem bírta, az már egy másik aspektusba helyezi a hibakeresést.
Bocs a sok kérdésért, de egyenlőre nem nagyon látom az összefüggéseket.
-
AllTheBest
őstag
válasz kilcsifalo #33785 üzenetére
Esetleg megpróbálhatnád akár azt is, hogy egy pendriveról bootolsz ubuntu-t vagy linux-ot és megnézed, hogy azzal is ennyi ramot zabál-e valami. A Win eredeti, vagy az is kalóz verzió? Mert ha pl linux alatt is ennyit eszik, akkor ott szerintem valami hardveres hiba lehet
Esetleges elírásokért elnézést kérek, kevesebb ujjal nehezebb pontosan írni :) ---> Xiaomi Mi 9T 128gb
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz AllTheBest #33793 üzenetére
Igazság szerint,nem nagyon ismerem a linuxos rendszereket,nem tudom mennyire boldogulnék vele..
A windows eredeti "volt" de az utolsó újratelepítésnél nem volt hajlandó aktiválni a digitális licence alapján úgyhogy kénytelen voltam segítségül hívni a KMS-t.
Az előző konfigom ugyan ezzel a winnel atomstabilan működött...aztán jött az ihlet,hogy legyen DDR4-es alaplap meg skylake processzor és azóta szopacsBurn in Test nem talált semmi hibát!
[ Szerkesztve ]
-
AllTheBest
őstag
válasz kilcsifalo #33794 üzenetére
Nem kell érteni hozzá, én se értek hozzá : ) Viszont arra jó lenne megpróbálni, hogy az alatt is ilyen-e a ram kezelése, utána meg lehet kezdeni a hardveres gondokkal, ha linux alatt is ilyen durva a dolog
-
kilcsifalo
csendes tag
válasz AllTheBest #33795 üzenetére
Az a baj,hogy alapból nem magas a memóhasználat,hanem ez random történik...van mikor egy hétig stabil minden,aztán gondol egyet és jön ez a kegyetlen belassulás.
Most is megy a torrent plusz egy telepítő,közben netezek és így néz ki :Ha tud valaki pálinkát ingyen, vagy kicsit olcsóbban, akkor szóljon!
-
RVR400
veterán
válasz kilcsifalo #33796 üzenetére
Az az érdekes, hogy nekem ezt az utóbbi 1.5-2 hónapban csinálja a gépem, és ami a legnagyobb poén, hogy újratelepítés után is. Egyelőre nem foglalkozok vele, de néha baromira idegesítő, hogy nem tudom, hogy nyomtam-e gombot pl az asztal megjelenítés gombra, vagy csak megint rájött a hülyeség.
-
lionskull
tag
Üdv mindenkinek! Mutat az alábbi kép valami rendellenességet, vagy túlmelegedésre utaló jelet? A magokat melegebbnek írja mint a kupakot vagy ez normális, esetleg paszta száraz lehet a kupak alatt? Most egy CM geminII-M4 hűti arctic mx-4 pasztával. Jelen pillanatban a cpu packagera 55 °C hőt ír jelenleg, max 83, átlag 66.
Itt melyik hőmérsékleti érték micsoda, mármint a cpunál?
Új hozzászólás Aktív témák
- Öregszem
- Kupon kunyeráló
- BestBuy topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Hardcore café
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Új Gamer PC Intel i5 12400F/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5/700W 2-3 Év Gar
- Csere-Beszámítás! Black&White Gamer PC! R5 5600X / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 SSD + 2TB HDD
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 6700 Xt 12GB/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 2K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest