- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Új információk a Galaxy A36 és Galaxy A56 kameráiról
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gabesz87
veterán
Szerintetek mi az atyaúristen lehet a laptoppal, ha néha a wifi szakadozik. Van, hogy nem is jelez hibát, nincs felkiáltójel, (néha meg igen) egyszerűen csak nem töltődik be semmi, aztán egy fél perc múlva magához tér, és bejön. Eközben pl. telefonon, wifin, működik rendesen, tehát nem a router a ludas ezek szerint, hanem a gép. Valamelyik nap tettem fel a gyári, Lenovo Support oldalán lévő wifi drivert (Thinkpad Edge E530), mert a legújabbal, amit az Intel oldaláról tettem fel, néha néha kékhalálozott.
-
berzebub
aktív tag
válasz elfelejtette #31800 üzenetére
Kékhalál van? Eseménynapló? AMD-s alaplap drivereket felraktad? Az okozhat galibát.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
elfelejtette
veterán
válasz berzebub #31802 üzenetére
Nem kékhalál van, hanem egyszerűen mikor betölti az asztalt, akkor azonnal újraindul. Ebből kifolyólag drivert sem tudok telepíteni, és az eseménynaplóig eljutnom is esélytelen.
[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
berzebub
aktív tag
válasz elfelejtette #31803 üzenetére
Ez nagyon úgy fest, h valami driver hiba. Biosban kapcsolj ki minden onboard cuccot, LAN-t,Audiot mindent. Ha így sem áll fel még csökkentett módban sem akkor, egy régebbi win7 telepítővel kell próbálkozni.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
elfelejtette
veterán
válasz berzebub #31804 üzenetére
Még a csökkentett módú indítás közben is eldobja magát...
Nem lehetséges, hogy a processzor a hibás?[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
berzebub
aktív tag
válasz elfelejtette #31805 üzenetére
Az is lehet, nezd meg nem e hajlott el par lab a procin, akkor is csinalhat ilyet.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
TothTomi99
csendes tag
Ma ujrapasztaztam a vga-t es a cpu-t is. Elinditottam, de a windows 10 betoltokepernyon a kis forgo karika megall es nem tolti be az op.rendszert. probaltam bootolni pendriverol ubuntut, ugy sem mukodik. Inditaskor a pittyenes ugyanolyan hosszu, viszont szerintem kicsit kesobb pittyen, mint szokott. Valami tipp? A csatlakozokat mar atmozgattam, jo helyen van az osszes.
Gepem:
Intel core i5 750
Ati radeon hd6970
4gb ram
Fsp 400W tapA videokartyat nem reg vettem, viszont a 400 Wattos tap nem biztos, hogy eleg neki. Lehet hogy a tap romlott el? Kicsit furanak talalom, hogy pont az ujrapasztazas utan romlott volna el.
Nem tudom, hogy ha kicsit tobb pasztat raktam ra es kifolyott egy keves amikor osszeraktam, az okozhat-e ilyen problemat.Van valami otletetek?
-
elfelejtette
veterán
-
marchi11
újonc
Sziasztok!
A problémám a következő.
Most vettem a gépembe 2x4 Gb ramot,de amikor beleteszem,nem indul
el vele a gép.Előzőleg 2x2 Gb ram volt benne.
Az alaplapom pedig támogatja a két új memóriát.
Lehet,hogy valamit át kell állítanom a biosban?
Valaki tudna segíteni,hogy mi lehet a baj?Alaplap típusa:MSI P55-GD55 (MS-7589) 4 x DDR3 1066/1333/1600/2000/2133 max 16GB
A 2 vásárolt RAMingston DDR3 1600 2X4GB HyperX Fury CL10 KIT
Processzorualcore Intel Core i5 650 3333MHZ (25X33)Minden segítséget nagyon köszönök!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
marchi11
újonc
Ha elolvasod az alaplap leírását,akkor ott van minden,és tuti ,hogy támogatnia kell.
Esetleg itt van egy link róla.
http://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/msi/p55-gd55-p39323736/
Ha hazaérek akkor majd megpróbálom amit írtál.[ Szerkesztve ]
-
TothTomi99
csendes tag
Valaki en problemamra tud valamit?
-
berzebub
aktív tag
válasz elfelejtette #31808 üzenetére
Raid-et használsz? Sata ide vagy ahci módban van?
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
elfelejtette
veterán
válasz berzebub #31813 üzenetére
1db sata vinyóm van. Próbáltam ahci és natív ide módban is telepíteni, de ugyanúgy eldobja magát, amint be kell tölteni az asztalt.
-
SigmaW
tag
válasz TothTomi99 #31807 üzenetére
nem gond ha az áramkörökre kerül egy kis paszta, mivel teljesen antisztatikusak ezek a paszták, elsősorban nézd meg, minden hűtőt visszaraktál e teljesen a procira, vga-ra, mert ha nem feszül rendesen siman tulmelegedik és ujraindul, megfagy a gép, ha ez megvolt, próbáld meg vga nélkül inditani a gépet, az integrált kártyáról
Rendszergizda :)
-
jampeco
csendes tag
Üdv!
Volna egy problémám amivel mondhatni már hetek óta szenvedek.
Nemrégiben gondoltam elkezdem felújítani a gépemet, így hát vettem egy AMD FX-8320-as processzort így elsőnek. Viszont amint a gépbe raktam és elkezdtem játszani a gép újraindult.(Tom Clancy's The Division) Semmi kék halál, semmi sípolás, csak egy szimpla restart. És mindig ezt csinálja pár perc futkosás után a játékban.
A gép specifikációja:
Előző proci: AMD FX-4130 (Ezzel nem volt problémája)
Hűtő: Cooler Master Hyper T4
Alaplap: Gigabyte GA970A-D3
Videókari: Gigabyte R9 270 OC
Táp: Corsair CX750M (750W, fél moduláris)
RAM: 2x2Gb Kingstone HyperX Genesis 1600Mhz
HDD: WD Black 1TB (WD1003FZEX)
SSD: Samsung 840
Gépház: LC Power Pro916BII
Ezeken kívül van még benne 2 Revoltech venti egy 14-es és egy 12-es, és persze az ami a házban volt alapból.
Na már most amiket eddig végigpróbáltam, gondolván hogy megtalálom a megoldást:
-Csekkoltam hőmérsékletet. Aida-stressz tesztel. Fullos vizsgálaton először leverte 2 perc alatt, aztán csak CPU tesztelve ment rendesen 5 percig. Leállítottam, majd GPU tesztelve is ment 5 percig. Aztán újra minden egyszerre úgy is ment gond nélkül, szóval ez nem szűkítette le a kört.
-Furmarkal néztem a videó kártyát is 75°-ig elvolt simán végzett a tesztel többször is egymás után, nem indult újra.
-Próbáltam más tápot, Egy 550-es volt itthon azzal is leverte ugyan úgy. Ha jól számoltam még az is elég lenne a gépnek. Próbáltam egy másikat is amire azt hittem 550-es, mint kiderült az 400-as volt, az le is égett.
-Próbáltam a gépet teljesen másik konnektorba dugni, gondolván az elosztó gyenge a sok cuccnak ami rá van dugva.(PS4, kislámpa, TV, Monitor, 5.1, meg ugye a gép) Ugyan az a végeredmény, játék közbe leveri 2-3 perc alatt.
-Visszaküldtem szervizbe gondolván rossz a proci. PCX-ről rendeltem, megnézték(legalábbis azt mondták)
és nem találták hibásnak.
-Próbáltam a volton állítani egy keveset a BIOS-ban az sem segített.
-Biosban nincs bekapcsolva a hővédelem, amiatt nem verheti le.
-Cseréltem pasztát mindenhol, még a north bridge-n is.
-Megnéztem az alaplapon a tranzisztorokat vagy miket de egyik sem púpos, ahogy a tápban sem.
-Természetesen a rendszert is újraraktam, drivereket stb. Az sem segített.
-Játékot is újra raktam, ugyan úgy újraindul.
Egyenlőre ezek jutnak eszembe, lehet hogy valamit próbáltam még de most nem ugrik be.
Szóval "röviden" ennyi lenne a problémám, remélem valamelyikőtök tud segíteni még mielőtt végleg kiégek a dologtól. -
Dzsee326
tag
Sziasztok, segítsetek pls!
Majdnem túl vagyok életem első gépösszerakásán, csak az a baj, hogy nem akar elindulni. A konfig a következő:
Cpu i5-6600k
Hűtő: Ben Nevis
Alaplap: Asrock z170 pro4
Táp: Fsp hyper 500
Ram: 2x8GB corsair vengeance 3000MHzA jelenség a következő: egy pillanatra villan a power led, egy pillanatra felpörögnek a ház ventik, és annyi. Egy régebbi hsz-ben olvastam, hogy rövidzár lehet valahol. Mit kéne megnéznem, hogy közelebb jussak a probléma okához (digit-multim van)? Vagy mit ronthattam el, mert mindent könyv szerint csináltam?
-
Dzsee326
tag
válasz SigmaW #31832 üzenetére
Aha, megvan, az ATX12V 8tűs csatira gondolsz, ugye? És akkor még olyan kérdésem lenne, hogy a 2x4, vagy a 6+2 csatlakozó menne bele? Mindkettőn sárga/fekete tyúkbél van, csak más elrendezésben. Bocsi, ha nagyon bénázok, csak nem akarom elrontani
2x4:
ssss
f f f f
6+2:
sssf
f f f f[ Szerkesztve ]
-
jampeco
csendes tag
Na közbe fórumoztam pár órát és igencsak úgy tűnik hogy a játékkal lesz a probléma. Szóval egyenlőre nem szenvedek vele tovább várok április 12-ig aztán a frissítés után meglátjuk
-
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Az mitől lehet, ha egy merevlemezt nem olvas be teljesen a gép? Csak az első"néhány" mappa látszik. Windows Intéző, TotalCommander, Windirstat is. Lehetséges, hogy a táptól nem kap elég kraftot?
Intel Q9450, 4x2 GB ram, GTX750Ti, és 6 darab sata merevlemez van benne (hagyjuk, hogy minek ennyi, foglalkozási ártalom...)
A táp egy Corsair TX650.
-
Marvinyo
aktív tag
válasz SigmaW #31843 üzenetére
Sima "JBOD"-be vannak. És amióta rákötöttem a 6.-at (és vele együtt telepítettem kellett egy win10-et), azóta nem olvassa rendesen az egyiket. Tápra gyanakszom, lehet, hogy kevés hozzá?
A méretét és a szabad helyet érdekesmód látja.
Búgni inkább a ventik búgnak, de pont jó komfortzajnak. Fura alkat vagyok, de szeretem ha valami minimális jele van, hogy nem sütöm meg épp a belső szerveit. :-D
Másik ötletem az inteles "MSM" driver lehet. Nélküle külső meghajtóként vette az összes belsőmet (le lehetett választani a tálcán, meg folyton backupolni akart rájuk) Ami kicsit visszás :-)
Viszont mivel régi alaplap, természetesen csak win7-es verzió volt. -
SSB
csendes tag
Hello mindenkinek! Egy olyan problémám lenne, hogy amikor streamelek ( Hearthstone tehát nem nagy játék) a gépem random időközönként kifagy. Van, hogy 20 perc után van, hogy 2,5 óra után. Már mindent kipróbáltam az összes drivert frissítettem és csekeltem ramot terheléses teszt volt minden, még ki is takiritottam a gépemet semmi. Ez után nem volt jobb ötletem újra raktam a gépem és meg is javult. De eltelt 1 hónap és újra 2 óra után kifagyott a gép stream közben. Én nem tudom már mi lehet a probléma. Lehet ti többet tudtok, előre is köszi. Gép adatai Amd fx 4130 4gb Kingstone Hyper x Radeon r7 250 Asrock 960gm gs3 fx alaplap.
ha nem fér be a procihűtő....ez van
-
SigmaW
tag
HD-ban megy a stream? Próbald ki egyesével a memoriakat, ha úgy is rossz, szerintem lap, vagy a proci lábak kicsit kuszaltak, és nem fekszik mindegyik 100%-osan a foglalatban.
Amúgy a lapod nem is támogatja ezt a processzort, ez 125W-os, a lap pedig max 95W-ot tud neki adni, ez is elég nagy gond, ami eredmenyezheti a fagyasokat
[ Szerkesztve ]
Rendszergizda :)
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Édesapám gépe rakoncátlankodik egy ideje, a jelenség pedig a következő:
Van amikor 5 perc után, de van amikor 3 óra után egyszer csak lekapcsol a gép. Mintha addig nyomtam volna a bekapcsoló gombot, míg le nem állt volna. A lekapcsolás után pedig nem lehet visszakapcsolni, van, hogy 2 órán keresztül sem. Én első körben valami melegedésre gondoltam, úgyhogy újrapasztázás megtörtént de semmi javulás. Ezután volt táp csere is, ugyanaz. Nem simán újraindul a gép, hanem teljesen lekapcsol.
Találkozott már valaki ilyennek? Mik lehetnek még a hibás alkatrészek? Alaplapon egy kondi? HDD esetleg?"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
Levi's
tag
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni. Mi lehet a problémája a számítógépnek abban az esetben ha nem mindig hajlandó elindulni. Tehát benyomom a bekapcsoló gombot és nem történik semmi. Olyan mintha nem lennne áram alatt. Lenyomom a tápot. Aztán az elosztót. Majd visszakapcsolom őket. Ezután hajlandó elindulni. De van, hogy ezt is többször kell elvégezni.
Konfigom nem változott egy ideje:
Gigabyte GA-Z97X-UD5H
Intel Core i5-4690K
Corsair AX650
Gigabyte GTX750 Ti (GV-N75TOC-2GI) -
Viktor89
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi! Feltelepítettem a windows 10-et és azóta hiába rakom alvó módba a gépet,mindig szinte egyből felébred. Az eszközkezelőben kikapcsoltam mindent ami felébresztheti,illetve a speciális energiabeállításoknál letiltottam a felébresztési időzítőket. Hirtelen ezeket találtam a neten,de nem oldotta meg a problémát. Ugyanaz a konfig,egér,billentyűzet is mint win 7 alatt és ott nem csinálta ezt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Külpolitika
- Tanuljunk angolul!
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- PlayStation 5
- Azonnali fotós kérdések órája
- E-roller topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Eladó Konfig I5-12400F 32GB DDR4 512GB M2 SSD RX6700XT 12GB!
- Komplett PC Ryzen 5 2600x GTX 1070Ti 16GB ram
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest