- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fgordon
senior tag
válasz dodopek #30501 üzenetére
Javaslom, hogy 2x1 gb-ot vegyél, vagy 2x512 mbyte-ot, és olyan, vagy jobb időzítésűt, CL szempontból, mint a Kingston-od. Kingston jól elmegy például Kingmax-szal a tapasztalatom szerint, a lassabb ram időzítésén...
Csak szólok, nagykereskedésben kb egyező az 512 mb-os és a 1gb-os, mindkettő 3e Ft körül van, a 800 Mhz-es DDR2-k közül...
▏▎▍▋▊▉ Gordon (eleinte azt hittem) ▉ ▊▋▍▎▏
-
Qru
MODERÁTOR
Tunigban nem jeleskednek mint látod, Intel mellé nem ajánlottak az ott tesztelt modulok. Minimális tuningnál is bekérik az 1,8V-ot mint látod, ami szépen kinyírja az Inteles (csak i3/i5/i7 esetén) memevezérlőt (max 1,65V adható ugyanis) viszonylag rövid idő alatt.
#nincsbennetarcsi
-
herhi
tag
Bocs, hogy nem keresem vissza az esetleges megoldást, remélem válaszoltok, köszönöm előre is a türelmet
Szóval DDR 1 es Ramombol van a gépben 1 gigás modul CL 2.5-es, ill. találtam most a fiókban szintén 1 gigásat, csak CL 3 asat. szokásos kérdés, párosíthatom-e a kettőt?? nyilván igen, de lesz-e belőle problémám? stb.
Kösz mégegyszer -
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Mitől van az, hogy amikor Memtest86-ot futtatok DC-ben 2mp után újraindul a gép... SC-ben lefut hibátlanul mindkét ram
A win7 x86 elindul DC-ben, de váratlan leállások vannak. Kék halál vagy kimerevedik a kép.
A configom az adatlapomon.
[ Szerkesztve ]
-
ETOM
addikt
Bank Cycle Time (tRC) ez mit jelent a ramoknál 1066 kingmax sehogyse akart 5-6-6-18-ba menni megemeltem ezt 32-röl 42-re és totál jó, de mi ez? köszi
-
GFM
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen RAM om: KINGSTON DDR2 800MHz 2GB CL6 (használatban van az első ram foglalatban)KÉRDÉS: vehetek e mellé egy ilyet (KINGMAX 2GB 800MHz CL5) és, hogy ha igen akkor a két RAM fog dualchanelben is működni?
És még valami: a 32 bit es oprendszer az egészet(4GB) kezeli?
ALAPLAPOM:
[link]Ami még érdekes, hogy az alaplap támogatott memóriái között nem szerepel az amit most használok de méégis tökéletesen működik vele!?
VÁLASZAITOKAT ELŐRE IS KÖSZI!
-
tomeocsi
csendes tag
Sziasztok!
Tud valaki esetleg notebook sdram-ot 256MB vagy 512MB -osta pIII -as IBM x600 vasba kellene, mert csak 128MB van benne és az soványka!
Ha jó tudok cserélni is mondjuk 2db 256MB ddram 333Mhz hynix ez is notebook memória! -
polonic
félisten
Szerintem ne tegyél mellé más fajta ramot. Nekem is volt problémám a goodram és geil ramok párosításával, igaz én 4 foglalatba tettem. Ugyanolyat kéne venned, mint, ami van, vagy eladni a régit és 2x2 GB-ot venni.
4 GB ramhoz már 64 bites operációs rendszer kell.
Az alaplapok qvl listáiban nem szerepel minden memória. Az én kingmax ramom sem szerepel benne, mégis normálisan működik. A kinmgaxot elvileg szeretik a giga lapok.(#30563) herhi
A 32 bites operációs rendszerek összesen 4 GB memóriát tudnak kezelni. Ebbe beletartozik a VRAM, cache-k is. És 32 biten egy alkalmazás 2 GB memóriát kaphat.
[ Szerkesztve ]
-
kertsa
senior tag
Még amit szeretnék tudni... XMP-s ramok vannak. Ezt automatikusan felismeri a BIOS vagy be kell állítani valahol?
-
Mr.Flippers
csendes tag
Sziasztok!
Probléma a következő.
Van 4x1Gb DDR3 Corsair Dominatorom.
Az egyik nap internetezés közben kékhalál, majd újraindult ám nem történt semmi...
CMOS reset megvolt, mindig semmi.
Elkezdtem 1esével bepakolni a memóriákat, majd az egyikkel nem indult el.
Biosban totál minden alapjáraton semmi tuning.
Kérdésem: a RAM halott, vagy csak állítanom kéne valamit?
Hozzáteszem még bőven garanciás. -
polonic
félisten
válasz Mr.Flippers #30577 üzenetére
Ha ez egyikkel nem indul, akkor úgy tűnik nekem, hogy az a hibás. Egyáltalán be sem kapcsol a gép?
-
polonic
félisten
válasz Mr.Flippers #30579 üzenetére
Csipog a gép igaz?
-
polonic
félisten
válasz Mr.Flippers #30581 üzenetére
Na látod, ilyenkor hasznos lenne. Nem véletlenül van az kitalálva. Gondolom akkor csipogna és memóriahibát jelezne.
A csipogások jelentései pedig az alaplap könyvébe vannak leírva általában. -
-
polonic
félisten
válasz Mr.Flippers #30583 üzenetére
Én erről a Dr. Debugról nem hallottam még, annyira nem is követem az ilyen dolgokat.
Amit leírtál, abból memória hibának tűnik. Ha a többivel megy, azzal az egyel meg nem indul, akkor másra nem tudok gondolni. -
benjamin24
csendes tag
Sziasztok !!
Segítségetek kérném
Nekem van a gépemben 2x 1gb kingmax ddr2 800 + 1gb kingston ddr2 800
szóval 3 gb single
Most ezt a hármat bírnám cserélni ::
CORSAIR DDR2 KIT 2x1024MB 800Mhz TWIN2X2048-6400C5DHX XMS2-DHX 5-5-5-18 desktop ram
Szerintetek megéri gyorsabb lessz dualba mint a 3 giga singlém???
Op. rendszerem Win 7 32 ULTIMATESegítségetek köszönöm
Üdv.
Joint ????!!!!
-
benjamin24
csendes tag
Elírtam
Corsair időzítés 4-4-4-12
Üdv.
Joint ????!!!!
-
törölt tag
válasz benjamin24 #30587 üzenetére
Szerintem az 1GiB hiányát jobban meg fogod érezni...
-
GFM
csendes tag
Sziasztok!
Arra lennék kiváncsi, hogy ha két ugyan olyan márkájú és ugyan olyan paraméterekkel rendelkező /KIVÉVE , HOGY AZ EGYIK 2gb A MÁSIK PEDIG 1gb MÉRETŰ/ RAMokat be rakok egymás mellé, akkor működnek dualchanelben?
VÁLASZOTOKAT ELŐRE IS KÖSZI!
-
tkesy
őstag
válasz Mr.Flippers #30583 üzenetére
Mondjuk a manual szerint a 00-as post kód azt jelenti, hogy a lap meghívta az operációs rendszert a boot folyamat folytatásához, tehát lement minden önellenőrzés rendben...
>>>> The Truth Is Out There - I Want To Believe <<<<
-
psg5
veterán
Üdv!
Adott az alábbi gép:
Gigabyte GA-MA770T-UD3P
AMD X2 AM3 Phenom II 545
Gigabyte PCI-E ATI HD4850Most van benne egy kingmax 2gb 1600-as memória (a kezdetektől csak 1066-ra vagy 1333-ra visszavéve működött, ha nagyobbra volt állítva akkor még az xp-sem ment fel a gépre)
Kérdésem, hogy most 2db APACER Desktop 2GB DDR3 1333MHz-ast rakok bele, akkor hagyhatom-e bent a kingmax-ot 1066-ra vagy 1333-ra állítva?
F.K.T.
-
GFM
csendes tag
Sziasztok!
A téma amiben segíthetnétek az nem ide tartozik, de ahova beÍrtam ott még nem válaszolt senki úgyhogy ha valaki telepített már vistát vagy jártas a bios ban az létszi nézzen rá:TOPIK
KÖSZI! -
atesz25
csendes tag
Sziasztok.Én is hasonló cipőben vagyok mint itt többen.Már napok óta próbálkozom de nem sikerül.Állandóan kisípol a bios.
ga-ma770-ud3 rev1
phenom x4 9950
4x1GB kingmax 1066
Nos az 1066 nem akar lenni csak 800.
Próbáltam az Fsb-t változtatni síp.
Változtattam valami szorzót 4-ről 5.5-re akkor is síp
Adtam plusz áramot akkor is síp
Régi bios ,frissített bios semmi változás.
Az időzítést is állítottam 5-5-5-18-ra semmi, persze ezek vegyes konbinációja is megvolt
Valaki tudna esetleg számszerű ötleteket adni?
Egyébként a 4x1 GB-re mit állítsak gaged vagy ungaged?
Tisztelettel Attila -
atesz25
csendes tag
válasz atesz25 #30597 üzenetére
Nos bocs hogy megint és de egy hihetetlen véletlen folyamán sikerült megcsinálni.És szinte semmit nem kellett állítani.Értem ez alatt fesz. stb.
Annyi volt hogy a nem tudom mi a neve szorzót x4.00 átállítottam x5.33-ra.Ekkor már kiírta hogy 1066 mert az fsb 200-on megy.Majd ahol van az időzítés manuálra hagytam és kész.Működik rendesen.
Hátha másnak is sikerül. -
C64
őstag
Sziasztok!
Az 1.95v-os ramok ugye nem nennek az 1156-os foglalatú lapokban?
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest