- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Ez a HyperX elnevezés valójában mit is takar ?
Én ahogy tudom elsősorban a hűtőborda miatt kitalált fantázía név.
Ha nem akkor javítsatok.De vegyük az én suta esetemet. A két link ( fentebb ) alatt lévő memória modulok egyikkén sem látok hűtőbordát, max. a HyperX -en egy matricát.
A gyártó honlapján sem találtam eltérést a két termék között.Ezekszerint vehetek az olcsóbb 1gb-os modulból 2 db-ot ,mert a dual chanel miatt, párba válógatott ramok úgysem hoznak annyit a konyhára, mint amennyivel drágábbak ?
-
japy
őstag
HELP!! Sürgös segítség kellene! DDR2 667-ig kezel az alaplap memóriát! Be fogja ismerni az 1066-os modulokat és tudja is kezelni?
[ Szerkesztve ]
-
lsc
nagyúr
válasz pH érték #23904 üzenetére
Hol látod azt ahol azt írom hogy két kit vagy két /vagy akár négy/ single modul nem megy együtt ? A nem megy és a lehetnek gondok nem ugyanazt jelentik, nálam legalábbis .
Mod japy : Tudnia kell, de akkor 800-as ramokkal olcsóbban jönnél ki .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
zodo
nagyúr
Értem, köszönöm.
Sajna tényleg nem vagyok jártas a témában és nem is notiba keresek ramot, hanem ehhez a laphoz.
Csak azért bénázok, mert láttam, hogy az ilyen típusú ramok közt is van különbség az érinkező soron lévő " bevágást, megszakítást " illetően.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Én is néztem a gyártó honlapját, meg is találtam.
Ebben a hsz-ben jeleztem is a rávonatkozó adatokat, de ha itt nézem a ddr2-es ramokat még egy gyártón belül is látható az előbb említett különbség.
(persze a képek lehetnek illusztrációk ) Ezért értetlenkedem.Mindegy, figyelni fogok vásárláskor, hogy egyezzenek a technikai jellemzők és a modul(ok) széle felé essen az érintkezön lévő bevágás.
Köszönöm.
-
zodo
nagyúr
Ha két különálló modult vennék pl.: ebből 2 db-ot.
Mekkora az esély, hogy nem fognak dual-ba menni ?
Egyálltalán, számít ez a dual chanel mód ? -
lsc
nagyúr
Az előbb linkelt kithez képest megtakarítasz 500 Ft-ot, ha neked megér ennyit hogy benn van a pakliban bármi gond akkor vedd ezt . Nagy esély van hogy single ramok is mennek együtt /pl kingmax ramok úgy kaphatók, sokan használják párban gond nélkül/, de ha gond van velük akkor a bolt belátása hogy emiatt cserélik-e őket /mármint ha mégsem mennének/ . A dc 5 % körül számít , tehát nem nagy gond .
Az élet kegyetlen .
-
zodo
nagyúr
Igazából nem pénz kérdése.
Ma jön a lapom és mára kéne a memória is.
Akárhol néztem, nem kapok csak az ünnep útán. Ezért igyekszem.Még egy utcsó kérdés, ha csak 667mhz-es a modul az miben változtaja meg a teljesítményét. Tehát ez is elenyésző a 800mhz-ez viszonyitva, mint dc vagy már érezhetőbb a különbség ?
Vagy ha a 800mhz-nek cl6 -os az ídőzítése ?[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
Köszönöm a segítségedet.
Végül egy ilyet találtam ,legalább több hely lesz a levegő áramlására a kis gépben.
Csak remélem, hogy jó lesz hozzá. -
udi24
tag
Sziasztok!
kén a segítségetek ...
milyen ramot ajánlotok ..crosshair III formula asus,phenom II 955 x4,hd 4890 cf hez ..válaszokat előre is köszönöm!
Üdv: udi24
-
pH érték
aktív tag
Szerintetek mennyire jó a Kingston (dd2 1066 CL5) hyperx?
-
dangerzone
addikt
Sziasztok!
Mennyire befolyásolja a gép gyorsaságát a ram írási/olvasási/másolási/késleltetési értéke?
Szóval adott pl a corsair memóriám:
kerekített értékei 4ghz-n 500-as fsb mellett: 9100, 10500, 6200, 56Főleg a másolási érték tűnik kevésnek.
Szóval a kérdés adott, mennyit változtat a gép teljesítményén, ha ezek az értékek növekednek, kivéve ugye a késleltetést, mert abból az a jó, ha alacsonyabb értéke van.
-
Hawk1979
őstag
válasz dangerzone #23921 üzenetére
Nekem 800Mhz-en a memók r-w-c értékei olyan 7ezer körül vannak,1066Mhz-en picivel 9000alatt,de pl. a Crysis benchben ez jó ha 1-2fps különbséget hoz,tehát szerintem játékok le se fingják,inkább a fotó és videó feldolgozáskor lehet érdekes.Na meg persze SuperPi,meg WinRar teszt ami nagyon fontos egyeseknek
-
smiti
veterán
válasz dangerzone #23921 üzenetére
-
dangerzone
addikt
válasz dangerzone #23925 üzenetére
Annyit mondjuk hozzátennék, hogy behaltak a corsair ramjaim. Van 2 kitem, mindegyik 2x1 gb-s modulokat tartalmaz. Mindegyik kit-ből 1 modul rossz. Az egyik 2x hibázott memtest alatt , a másik vmi 800x...
Még az a jó, hogy 2 boltból vannak, szóval jó kis futkorászós lesz a gariztatásuk.
Szóval a terv az lesz, hogy ha legariztattam őket, eladom őket a fenébe, már 2x viszem vissza őket.
Szóval most új ramok vásárlásán gondolkozom, mondjuk ocz ,csx. Crucial nagyon drága sajna, pedig olyat szeretnék a legjobban. Szóval most nézelődök a neten, ha valaki tud valami jó ddr2-es ramokat összehasonlító tesztet, megköszönném ,ha linkelné. -
smiti
veterán
válasz dangerzone #23925 üzenetére
A ramok tuningolásával még egyáltalán nem foglalkoztam, valahogy nincs rá igazán időm
De majd egyszer nekidurálom magam és megnézem mit megy -
smiti
veterán
válasz dangerzone #23928 üzenetére
Na tettem egy kósza próbálkozást, 1150-n simán elindultak a ramok, de sajnos a késleltetést auto-n hagytam és belőtte magénak az 5-6-6-28 at vagy valami hasonlóan szörnyű értékeket és az eredmények is romlottak. Este elvileg tudok majd játszadozni vele
-
smiti
veterán
válasz dangerzone #23930 üzenetére
Na ismét itt vagyok de nincsennek jó híreim. Lehet csak én cseszek el valamit nem tudom, de elkeserítő eredményeim lettek. Sajna képernyőmentést nem csináltam mert elég szényenletes lett az eredmény.
A lényeg, hogy a memó tökéletesen fut 1200MHz-en ehhez 2.1 V-ot kellett Biosban állítani.De ezt csak úgy tudtam, hogy a procit 9*400-on hajtottam, a RAM így futott 1200-n a késleltetés az fix 5-5-5-18 és a Bench eredmények még rosszabbak lettek mint szinkronban hajtva 1000-n
-
szab.tam
nagyúr
hajháló!
tanács kéne!
2x1gb klasszikus, másfél éve vásárolt, kingmax mars 1066 cl5-öm van. nem vágom, de amit most 1066-nak árulnak, az valami újabb szériának tűnik, és nem tudom, minek mi a számozása, újnak mi a neve, stb... win7-hez kéne még 2x1 giga.
a lényeg: elvileg össze lehet őket ereszteni? névleges alatt, 800 cl4-ben mennének.
és ez meg miféle, mert ez van eladó:
kngmax1066
S/N: K77017703001 EQAS
KLED48F-A8KI5[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz szab.tam #23935 üzenetére
tiszta birka vagyok. everest: ugyan ilyenem van...
na, ezt is jól megbeszéltem magammal...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
még 1, féloffos....
ez nem hardveres ramkérdés, és 100x ki lett tárgyalva, de mégsem todom a választ, mert így még nem volt probléma.fel fogok tenni próbaképp 64-es win7-et. annak jól jön a + ram. ez egy mobil rack-es ide winyóra kerül, mert ez van szabad.
nade. egy belső winyón van egy 32-es xp. ha arról bootolok, és a 32-es os talál 4 giga ramot, + az 1 gigát a vga-n, akkor azt a 3 gigát, amit tud az xp, milyen sorrendben, (arányban?) címzi meg?
mert ha a vga-val kezdené, és a fizikai 4-ből marad annyi, amennyi, akkor ok. de ha a vga memóriájából nem lát semmit, az ugy gáz.
és állandóan kihuzibálni sem lenne jó a +2 ramot.
maradhat 32 xp idejére a 4 giga ram, vagy el kell távolítani 2-t, vagy mit kell, lehet csinálni? szóval hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
udi24
tag
sziasztok!
milyen ramot ajánlotok inkább (crosshair III formula)alaplaphoz
ddr3 1333 vagy1600 oc
gskill vagy ocz?
válaszokat előre is köszönömÜdv: udi24
-
szab.tam
nagyúr
ha vga ramját mindenképp címzi, akkor az így nagyon jó. akkor a 32-esben gondolom az 1 giga vga és a sallangok után megmarad 2.5 giga.
köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Tituka
senior tag
mi a véleményetek ez a memó jó tuningra?
Skizofrén vagyok, és én is...
-
MiztaH
csendes tag
Sziasztok!
Elég nagy "gonddal" küszködök. Nem tudom a ramokat rábírni az 1066 mhz-re. 800-on megy minden ganged / unganged, de 1066-on max 5 percig tart a winfos, aztán kékhalál. Írtam már a Gigabyte-nak, és a Corsairnek is de semmi megoldást nem tudtak találni a problémámra.
A levelek:
"Hi!
I have a problem with my memories.
When i use my memories in dual channel (ganged mode)1066 mhz, my Windows "crash" (bluescreen). But when i use it 800 mhz, dual channel, its works fine.
Why cant i use my memories in ganged mode 1066 mhz?
2*2 gb kit Corsair TWIN2X4096-8500C5G
I have tested anthoner memories and i have the same problem with Kingston.
Please help me! Thanx."Gigabyte válasza:
Dear Gábor,
Please try to set "memory clock" to see if problem persists. If problem persists, we are wondering if use unganged mode without error?
Attached is the beta version BIOS for the motherboard. You should be able to update it and try again later. After bios updating, please do not forget to load BIOS fail-safe default setting.
We suggest you to use Q-Flash tool to update BIOS. About how to use Q-Flash to update BIOS, please click HERE.
After bios updating, please do not forget to load BIOS fail-safe default setting and please also do not try to overclock your system at this moment.
If you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.Regards,
GIGABYTE TECHNOLOGYEzzel sem mentem semmire, hiába frissítettem a biost...
Corsair válasza:
Please make sure that you have the latest bios for your MB and then load optimized defaults and set the Dim Voltage to 2.1 volts and then set the timings to 5-5-5-15 (CAS-tRCD-tRP-tRAS) @ DDR2 1066 and then test the modules one at a time with www.memtest.org in the same slot. Please allow memtest to run 2-3 passes on each module and let us know the results.
Please note that it is very unlikely that both modules go bad at the same time. If you get errors with both of them then that would usually suggest other problem. Thank you.Hiába állítom be sehogy nem akar menni:
És a végzet:
Valaki segítsen, hátha van valami trükk!
A gépem:
Gigabyte GA-MA770-UD3(rev. 1.0) Bios: F8
VGA Brand : ATi Model : hd 4850
CPU Brand : AMD Model : Phenom 2 x4 940 Speed : 3. ghz
Operation System : Win 7 64-bit
Memory Brand : Corsair Type : TWIN2X4096-8500C5 ddr2
Memory Size : 4 gb Speed : 1066
Power Supply : 600 W -
MiztaH
csendes tag
válasz MiztaH #23945 üzenetére
Ezekről a ramokról van szó:
[Corsair TWIN2X4096-8500C5][ Szerkesztve ]
-
tresh
veterán
válasz MiztaH #23946 üzenetére
fsb -t is állítsd be szerintem és ahhoz oszd le a ramokat lehet túl sok neki az az osztó vay nem tudom érdekes én mindenképp belőném az fsb ét rmaokat 1:1 re úgy 800mhzen menen 400as fsb melett aztán cpu szorzót is kisebbre veszed és vissza osztod a ramokat régen nálam kingmaxnál is ez volt utána f@sza lett
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz MiztaH #23948 üzenetére
a lapodon a ram szorzó (ami a képen 5.33), szabadon állítható, vagy a ram fajtájának a definiálásával, (667/800/1066), kijön egy valamilyen számra?
ha szabadon állítható, akkor rakd lejjebb egy kerek számra, pl. 5.egyébként nagyon sokminden okozhatja a kék képernyőt. itthon láttam már éppen eleget, és a legkülönbőzőbbek miatt voltak.
egyáltalán nem biztos, hogy direkt ramkérdés. lehet, hogy a memóriavezérlés a ludas. (meg még 10 dolog...)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- 2 GB / 800 MHz DDR2 RAM, Több db, 1 év Garancia + Számla!!!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest