- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qw78er89
aktív tag
Szia!
Így tudsz 4 magot tesztelni orthossal1. Orthos.exe es worker.dll fileokat lemasolod egy masik konyvtarba. Amit lemasoltal, azt at kell nevezni Orthos2.exe-re.
2. Orthos.exe elinditasa es Orthos2.exe elinditasa.
3. Task manager elinditasa.
4. Orthos.exe jobb klikk -> set affinity -> CPU 0 es CPU 1 legyen csak kipipalva -> OK
5. Orthos2.exe jobb klikk -> set affinity -> CPU 2 es CPU 3 legyen csak kipipalva -> OK
6. Start megnyomasa mindket orthos ablakban.
Ekkor mar mind a 4 mag tesztelve -
-
qw78er89
aktív tag
válasz dinka.86 #11106 üzenetére
Arra gondoltam, hogy kéne 2db 1 gb-s modul! Csak azért, mert mivan ha esetleg az alaplapod nem akarja kezelni a 3 modult (ez igazából nincs kikötve, de nem javasolt felállás, megnéztem a lapod manualjában és nincs benne ilyen kikötés) és akkor kiderülne, h a 2 gb-vel van baj, vagy a modulokkal! Esetleg ha van ismerős akitől tudnál kölcsönbe!
mod: mostmeg az jutott az eszembe, hogyha wintöltés alatt fagy, akkor ki kéne próbálni, h mindhárom modul berak és memtestet futtatni nem win alól, hanem arról bootolni! Ha az nem áll meg akkor windows problem, ha meg igen akkor ram! (esetleg a memvezérlő nem kedveli ezt a felállást)
[ Szerkesztve ]
-
becoe
csendes tag
Helló!
Tudom, hogy nagyon hülye kérdés, de ez a modul belemegy egy asztali számítógép lapjába? Csak mert hallottam olyan érvelést, hogy a Non-ECC miatt csak a szervergépekbe jó, ebben a fórumban meg azt olvastam, hogy a Non-ECC ponthogy PC-kbe passzol. Erről a memóriáról van szó: Kingston 1GB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM
Előre is köszönöm a (remélem, türelmes ) válaszokat,
becoe -
Beowulf_78
addikt
Non ECC köll neked. Az ECC-s verzió kell a szerverekbe, mert az tudja a hibákat javitani, de arany árban mérik (ECC = error correcting code). Az a RAM amit néztél az jó az asztali gépekbe, bár a létező leglassabb 800-ast sikerült kiválasztanod.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Kelvin
őstag
Sziasztok,van valami rangsor a ramokon lévő chip-ek között?Melyik mennyire húzható,melyikkel jár az ember a legjobban?Esetleg ez nem ennyire elhatárolható mert az egyik ebben a másik abban jobb?Örülnék ha valaki hozzáértő válaszolna
(Szerencsére van itt pár )"A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
nagyúr
válasz Beowulf_78 #11118 üzenetére
Mennyivel jobb, mint a GMH?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
pisces
csendes tag
Üdv
Van egy 256MB-os Samsung modul a gépembe (400MHz) és lenne mellé 1GB-os Kingmax (400MHz)
Ha mindkettő benne van akkor nem vészelik át a memtestet.
A kettő együtt nem működtethető és nem tudom, hogy miért? -
old_artist
addikt
Tiszteletem Mindenkinek!
Első kérdésem, mint új tag!
Valaki otthonos a Gigabyte GA-P35-DS3P alaplapokban?
Volna itt egy kis megakadásom, mivel nem tudom milyen ramot vegyek bele.
Tudni illik a honlapja szerint ebből az alaplapból 4 féle is létezik, az eladók (se a diszribútorok Mo-on) nem tudtak mit kezdeni kérdéseimmel (lehet, hogy én vagyok akkurátus?).
Tehát rev. 2.1, rev. 2.0, rev. 1.1 és rev. 1.0 verzól léteznek, és a honlapjuk szerint a Memory Support lista szerint nézegettem ki a ramokat - de mindhiába.Kérdésem:
- van-e jelentősége, hogy ez alapján kérjek ramot (az eladók megrökönyödésére?)
- ha nem, akkor milyen ramot ajánlotok ebbe az alaplapba?
- ti mit használtok?
- szerintetek melyik a legjobb, úgy kb. br. 15-20e körül.
- nem fogom tuningolni a gépet, mivel munkára kell
- a CPU Q6600-os lesz!Válaszokat előre is köszönöm!
-
Beowulf_78
addikt
Szvsz. sokkal tartósabb. Volt sok GMH-s ramom is...Ballistix,Tracer...nem voltam elájulva. Gond volt velük és sok macera.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
nagyúr
válasz Beowulf_78 #11123 üzenetére
Na, ezt sem hallottam még. Én személy szerint remekül megvagyok velük, bírják az zextrém magas feszt (2.6V felett), messze 900MHz fölött mennek cl3-ban, és semmi macera nem volt velük.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Nezz
tag
válasz old_artist #11122 üzenetére
1.: Nincs, DDR2-t kérjél.
2.: Geil Ultra vagy Value 800Mhz
3.: DDR3-at
4.: Az amit írtam
5.: Egészségedre
6.: Jó -
nagyúr
válasz old_artist #11127 üzenetére
DDR3 jelenleg durván 10-szeres árban kapható, mint a DDR2.
Nem mindig érdemes 1066-os modulokat venni.[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Gondolom D9GMH és D9GMH között is van különbség.CellShock nem rossz RAM.
A Crucial-t viszont nem tartom jó RAM-nak.Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Beowulf_78
addikt
válasz old_artist #11130 üzenetére
Minnél kissebbek a számok annál gyorsabb!
-
becoe
csendes tag
válasz Beowulf_78 #11116 üzenetére
Ez biztos így van? Mert egy másik srác meg válltig állítja, hogy a Non-ECC nem jó asztali gép lapjába... Esetleg valakinek valamilyen tapasztalat, vagy valami hasonló, ami jó lenne kiindulási pontnak? Mert úgy néz ki, többség fog dönteni nálam
-
qw78er89
aktív tag
válasz old_artist #11122 üzenetére
Szia!
Szvsz mivel quadot fogsz használni, megéri DDR2 1066-os ramot venni! Mivel neked 1066 fsb-d van így megy 1:1-ben és nem sokkal drágább, ha nem akarsz tuningolni!Csak halkan mondom, h 2x1GB 1066 Kingmax az max 12k és a Giga szereti is meg megy is benne, cl5-s, tudja a 5-5-5-15-s időzítést kényelmesen!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz old_artist #11130 üzenetére
1.hsz-ban nézd át a linkeket.
-
nagyúr
ECC RAM-okat szerverekbe célszerű pakolni. Asztaliba is tehetsz, de mivel drágább, nem igazán éri meg. Az ECC az Error-Correcting Code Memroy rövidítése, lényege sommásan, hogy a memóriaműveleteket ellenőrzi, és ha szükséges javítja az adatokat.
A pontosabb definíció in english:
A memory system that tests for and corrects errors automatically, very often without the operating system being aware of it, let alone the user. As data are written into memory, ECC circuitry generates checksums from the binary sequences in the bytes and stores them in an additional seven bits of memory for 32-bit data paths or eight bits for 64-bit paths. When data are retrieved from memory, the checksum is recomputed to determine if any of the data bits have been corrupted. Such systems can typically detect and automatically correct errors of one bit per word and can detect, but not correct, errors greater than one bit.
-
Beowulf_78
addikt
-
old_artist
addikt
válasz qw78er89 #11133 üzenetére
Szia! Köszönöm!
Igen ("hasonló" Gigás), mostanáig (vagy 2 napja) bújom a "társamon (G)" keresztül a netet, azért kérdeztem rá.
Ez jó lenne?
2x1GB KingMax No: KLED48F-A8KI5 (DS) KingMax Component: KKA8FEIBF-HJK-18A (DDR2/1066)Jonus: már olvastam (kb. 2100 hozzászólásig) - köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
becoe
csendes tag
válasz Beowulf_78 #11136 üzenetére
Jól van na, nem kell felkapni a vizet, miért baj az, ha biztosra szeretnék menni? Tegnap kiderült (kiderülni látszott), hogy a memóriák, amiket vettem, nem is jók PC-be, vagyis tök fölöslegesen kidobtam 10.000 Ft-ot, ami nekem nem kevés pénz. Aztán ma mondják (köztük Te is), hogy mégiscsak kompatibilis az asztali lapokkal... Szerintem érthető, hogy bizonytalan vagyok... Nem értek a témához, nem vagyok szakértő, nincsenek szakértő ismerőseim, akiktől megkérdezhetném, hogy mihogymerremeddigmiért... Kb mindenre magamnak kell rájönnöm... Ha meg hibázok, annak a nehezen összekuporgatott pénzem látja kárát, ezért szerintem nem bűn az, hogy biztos szeretnék lenni a dolgomban. Egyébként már elfogadtam, hogy belemennek a leendő lapba, ne aggódj Már csak a sebességével van gond, lehet, csere lesz egy kevés ráfizetéssel
-
Beowulf_78
addikt
Nem az a gond hogy megkérdezted hanem hogy 26x ugyan azt kérdezted meg, mintha nem hinnéd el amit mondok. A másik megoldás az az lett volna ha megnyitod a google-t és rákeresel a kérdéseidre...azt lehet előbb elhitted volna.
-
FehérHolló
veterán
-
tesanyi
csendes tag
Segítenétek?
Mi a véleményetek a PQI ramjáról?
Giga lapba raknám bele, a lap ismertetőjébe nem említi hogy támogatja ezt a ramot,
fog vele működni?
Gyártói adatok:
Description
DDR2 - 800 2GB U-DIMM
Interface
SSTL_18 240 Pin DIMM
Capacity
2GB
Data Transfer Rate
6.4Gbps
Power Consumption
1.8V[ Szerkesztve ]
-
becoe
csendes tag
válasz Beowulf_78 #11140 üzenetére
Téma részemről lezárva, meggyőztetek, hogy jók PC-be is. Tekintve, hogy a másik srác (szintén fórumozó) az ellenkezőjét mondta, honnan tudhattam volna, hogy kinek higyek? Na de tényleg mindegy, én itt befejezettnek tekintem a dolgot...
Köszönöm a segítséget (tényleg sokat segítettél/segítettetek,
becoe -
becoe
csendes tag
válasz FehérHolló #11141 üzenetére
Nem írtam, igaz, de 2x1 Gb volt az
-
nagyúr
Belemennek, de, ha az alaplap nem támogatja az ECC-t, akkor ugye non-ECC módban fognak menni a modulok, ami meglehetősen feleslegessé teszi a megvásárlásukat, mivel ezen a funkción kívül megegyeznek a mezei, Non-ECC modulokkal.
-
becoe
csendes tag
Na, még mindig én Az már tiszta, hogy kompatibilisek a RAM-ok, nem is firtatom tovább... Viszont fentebb le lettek szólva, merthogy lassúak... Nézegettem teszteket (tudom, jókor, dehát emiatt hadd fájjon az én fejem... ), és tényleg beigazolódni látszik az elmélet Szóval úgy döntöttem, csere lesz, vagy legalábbis megpróbálom cserélni, ha lehetséges. Amit kinéztem: 2 GB/800 DDR2 GEIL KIT ULTRA hűtőbordás 800+ CL4. Ez mennyire jó? Amit mellé tervezek: Gigabyte P35-DS3 vagy DS3R, illetve E8200... Nagyon minimális túlhajtást tervezek, ahhoz elég a 800+-os RAM?
Bocs, hogy a hülyeségeimmel, és a teljesen amatőr kérdéseimmel zaklatlak Titeket!
Mindenesetre várom a válaszokat,
becoe -
nagyúr
Elég a 800-as, de DS3-ba nyugodtan vehetsz Kingmax-ot, szeretik egymást. Olcsó, jó. És elég a cl5-ös is, nem érezhető nagy különbség sebességben.
-
Muton
addikt
hello!
átlagos felhasználás során (net, zene, torrent) mivel járok jobban:
- x MHz, cl4
- x+y MHz, cl5?Muton#2316 - $z@r a drop >_<
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest