Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • cool13

    őstag

    Én, mint nem régi Nikon DSLR fórumlakó, az alábbi dolgokat tapasztalom. Pár dolog hirtelen ami eszembe jut.
    Nem kötekedés vagy beszólás akar lenni az írásom, ne vegyétek a fejem e miatt. Nincs bennem harag vagy sértődés, félre ne értsétek. Az is lehet rosszul látom.

    Kevés az olyan hozzászólás, információ, ami részletesen leírná, hogy hogyan fotózz. Személy szerint jobban élvezném, ha sokkal több ilyen lenne, és nem könyveket ajánlanának rá az embernek.
    Pl. Portrénál ki hogy áll neki. Milyen ISO stb. Beállítások. Fény honnan érkezzen. Mikor jó ezt megtenni. Reggel, este, hajnalban. Sorolhatnám.
    Vannak páran, akik megfeledkeznek magukról és ezeket leírják, és az tetszett. :D (Ropi, Eperkutyus bocs, ha valakit kihagytam) :R

    Néha elég erősek a képre írt értékelések odaát. Meg a feldobált képek is néha vagy sok mennyiségre, vagy elképesztő értékelhetetlenek. Nem is érti az ember mit akart ezzel. Esetleg meg lehetne szabni hogy hetente bizonyos mennyiségű képet lehet, egy adott személynek feltenni értékelésre.

    Megkérdeztem, amikor mentem próbálkozni esti képeket lőni, mit, hogyan, hol? Azt hiszem 1 ember adott rá hasznos infót. Még ha a kérdés számotokra triviális is, akkor is lehet rá tippeket, ötleteket adni azt hiszem. Na, nem arra gondolok, hogy „vigyél állványt”. :D
    Nem akarok én profi képeket lőni, nem is tudnék. Nem lehet azt a sok tapasztalatot, tudást behozni, mint ami itt sokaknak meg van. A szépérzékről nem is beszélve. Ezért mi többiek maradunk azok, akik kérdeznek, próbálkoznak, és nektek talán kicsit másként hozzánk állni. Türelem, tolerancia, mások elfogadása. :)
    A bátortalan kezdőket az ilyen reakció visszaveti. Már kérdezni sem mer. Ez miatt szinte természetes, hogy szinte ugyan azok az arcok vannak csak. (#3703) Larry303

    Összességében nehéz ez a fórumozás. Mert hát mégiscsak egy nyilvános hely ez, ahol mindenféle ember megfordul, és így súrlódások melegágya is lehet.

    Ezektől független most úgy vélem, nem érdekel semmi. Megállapodok, elfogadom, amim van. Elértem egy célt, amit kitűztem beszerzés ügyileg, és használom őket. (van még egy álmom, de azt majd később kivitelezem) Nem számít hány kép készül, amikor van egy kis időm, kattintgatok. Próbálok mászkálni ide-oda. Próbálok közben tudatosan odafigyelve lassan, átgondoltan is képet rögzíteni. Annyi minden összetevőből áll ez a dolog, sokszor utólag jut eszembe hogy ez is kimaradt. (állványon VR bekapcsolva marad pl.) De most egyszerűen élvezem a dolgot. És ezt nagyrészt nektek köszönhetem! :R

    Máskor meg verem a fejem a falba, hogy minek kellett nekem ez.
    Aztán meg félévente kapok egy enyhe pozitív kritikát, és akkor boldog vagyok és kezdődik minden az elejétől. :D

    Jó a minitali ötlet.

    Bocs a hossza miatt. :)

Új hozzászólás Aktív témák