Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz schwartz #46312 üzenetére

    Minek róla bootolni? :) Arra elég bőven egy normálisabb SATA2/3 SSD. Nekem a méretesebb programjaim vannak az M2-n, tökéletes erre a célra.

    Az olcsó Xeon/drága lap párost a piac árazta be. A nagy mennyiségben elérhető olcsó és jó hatmagosok (főleg szerverekből a Xeonok) felverték a keresletet a jó lapokra, így lett a platform ára annyi, amennyi, nem véletlenül.

    Azért egy W3680/X5680 CPU-t én alapon se mondanék harmatosnak, de ide lehetne rakni a 980X-et, 990X-et, W3690-et és X5690-et is. Húzva persze, zabál, de annyira akkor sem vészesen, én bekapcsolt C6-al húztam 4Ghz-re, és teljesen jó, a nem használt magok áramtalanítva pihennek, így egyáltalán nem vészes a mindennapi fogyasztása a rendszernek, de teljes műterhelésen is jóval 200W alatt marad a CPU étvágya. Nyilván ez nagyon sok mondjuk egy U kategóriás laptop CPU-hoz képest, de a teljesítmény is ott van mögötte, akinek meg a fogyasztás olyan fontos valamiért, már úgyis ráfizetett valami modernebbre. A normális hűtőnél sem kell túlzásokba esni, én egy Alpenföhn Matterhorn Pure-al hűtöm, röhögve elbánik vele, 7K volt apróról ezer éve, de az új is csak 11K. Ez egy erős és halk hűtőért szerintem egyáltalán nem vállalhatatlan összeg.

Új hozzászólás Aktív témák