- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
riam
tag
válasz Alex91 #12099 üzenetére
Most nézem az árát...[link] Táv nélkül ez a tipus alig kerül többe mint 2k (ahhoz képest jól is szól), de ez közel 8k! Annyit nem biztos hogy ér.
Lehet hogy jobban járnál, ha keresnél egy használt, de még garis olcsó Shuffle-t, és gariban kicseréltetnéd a fülesedet.... így lenne egy tartalék lejátszód is..[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Jo a fulesem . Csak neztem, hogy ha tonkremegy, akkor mit lehet kapni. (Egyebkent gyari Apple is van ahol 5k-ert megveheto.)
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
riam
tag
válasz Alex91 #12103 üzenetére
Lehet hogy az jobban meg is érné. Nem biztos hogy a sony annyival jobb lenne, ill. hogy egyáltalán jobb lenne.
Különben szerintem is szerethető a kis Shuffle! Az enyém világos kék volt (vmilyen nyereményjátékban nyertem, amiről nem is tudtam hogy részt vettem) és tényleg: összeszereltség, anyagminőség... egyszerűen jó volt kézbe venni, és nagyon szép is. Végül is nem tartottam meg, mert hangminőségben többet szeretnék, mit amit nyújtani tudott, végül is nekem az volt fontosabb, de nem mondanám egyáltalán hogy hallgathatatlan lett volna. Tulajdonképpen többet tudott, mint amit a kis mérete alapján kinéztem belőle.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
Jön a Sandisk Sansa Fuze + .. vagy, ahogy bwoay nevezi: plü
Újdonságok:
- 2,4" Oled Touch display
- max. 16GB tárhelyponti
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Az enyem is vilagoskek (paromnak ez tetszett, mondtam, hogy majd leorokli, ha veszem a kovetkezot ). Es a sajat fulesehez eleg. (Es azert tenyleg erdekes lenne, ha a lejatszonal dragabb fulest venne hozza az ember...) Es amire, meg ahogy nekem kell, arra pont megfelel .
Szoval nincs ezzel semmi gond, csak a helyen kell kezelni!
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz themebuilder #12107 üzenetére
Pont ezert gondoltam en is, hogy olcsobb lesz .
-
ponti_ak
addikt
Oh, valóban. Bocsika. Akkor igy..:
Sandisk Sansa Fuze + (plü) újitaások Fuze-hoz képest:
- 2,4" Oled display
- érintésérzékeny gombok
- max. 16GB tárhely
- 24 / 5 óra üzemidő (zene / film)
- microUSB csatlakozó -
ponti_ak
addikt
válasz themebuilder #12111 üzenetére
Találgatni lehet csak..
-
looser
addikt
Halihó, csak beqkk
Még nem cseréltem le a jó öreg (most már mondhatom, ehhe ) NWZ-S618F-et s egy darabig nem is fogom talán...Szóval fentebb felmerült az ape támogatottsága, lejátszási problémák. Nemrégiben beruháztam egy O!Play kütyübe, s az a lossless formátumokból csak flac/wav -ot támogat, így az ape/wavpack stb. zenéket át kell kódolni. Így is veszteségmentes marad, s erre jó eszköz lehet az Xrecode. A linkelt 2.61-es verzió még freeware, én ezt használom.
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
lvnt
őstag
Sziasztok!
Pár órája van meg a Clip+-om, és csak ennyit tudok írni: fantasztikus. Máris "beleszerettem".
Ugyan, nem kérdeztem itt vásárlás előtt, ennyi kapcsolódó hozzászólás mellett feleslegesnek éreztem, de sokat olvastam a topikban, így nektek köszönhetem, hogy végül ezt vettem meg.
Tökéletesen végzi a dolgát, még azt a kicsi kijelzőt is tökéletesen alkalmazza a lejátszó.
Ugyan, nekem már a gyári fülessel is felüdülés egy iPod Touch után, de minél előbb veszek hozzá egy normális fülest, hogy teljesen kiélvezhessem a minőségét. -
chubii
senior tag
Gratula ! Nagyon jó lejátszó, nekem is van egy
Fülhallgatónak Sennheiser CX350-II-t használok. Szvsz nagyon jó hozzá.
És mindenképp ajánlanék egy Fiio E5-ös erősítőt a lejátszóhoz. Megéri az árát ( kb 3000 ft).
ÉS ha van egy kis szabadidőd a Rockboxot is varázsold rá
Jó zenehallgatást ![ Szerkesztve ]
It's gonna be legen - wait for it - dary!
-
lvnt
őstag
chubii, Dottore:
Mindenképp valami In-Ear Sennheisert szeretnék venni hozzá, csak még el kell döntenem, hogy boltban vegyek garanciával egy fülest, ahol majdhogynem 100%, hogy eredetit kapok, vagy inkább vegyek itt, Hardveraprón garancia nélkül, és azért ott van a kockázat, hogy nem eredeti.
Mondjuk itt akár egy CX 500-zat is tudnék venni, boltban meg max egy CX 300 II-őt.Az Rockbox is tervbe van véve.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Csak boltban.
Az, hogy ugyan úgy néz ki mint az eredeti, mellé téve a hamisítványok fotóját nem bizonyíték. Ha csak akik hamisítják nem annyira hülyék, hogy elfelejtsék frissíteni ezeket a hiányosságokat amiket véres kardként mutogatnak az interneten. Nos nem olyan hülyék.
-
_Blank_
senior tag
megvan 8-9 hónapja és minden oké, semmi jelét nem látom hogy fake lenne. jobban is szól mint a Meizum gyári fülese (főleg a mély), de annak a hangzására már annyira nem emlékszem mert kimúlt szegény egy ideje..
én nyugodt szívvel vállalnék be egy másik "fülest" is tőle, ki kéne próbálni egy bolti CX300-at meg a sajátomat oszt kiderülne hogy van -e különbség, de annyira nem érdekel a dolog.
bszott jól szól és ez a lényeg (nekem). -
dudika10
veterán
válasz Dottore #12121 üzenetére
Mert boltban szerinted nem lehet hamisítvány?
MM-ben nem ritka, hogy feltűnnek hamis fülhallgatók például, pedig nem egy kis bolthálózat.
Az, hogy valami olcsó az nem azt jelenti, hogy nem eredeti.
Nem kerül rá áfa például, nincs rajta nagyker + kisker haszon...Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
bwoay
nagyúr
válasz dudika10 #12125 üzenetére
akkor mondjuk úgy, hogy márkaboltból. most speciel nem tudom, kinél van a Sennheiser, de én anno a basystől vettem a füldugóimat. és simán nem mernék magánszemélytől, hirdetés alapján vásárolni. igen, lehet, hogy nem hamis, de ennek jelenleg szvsz nem 50% az esélye, hanem mondjuk 20-30.
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
themebuilder
senior tag
Érdekes cikk:
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #12125 üzenetére
Én eddig MM-ben két Sennheiser fülest vettem, mindkettő hátulján ott volt a hivatalos magyar forgalmazó (basys) címkéje.
Ha valami fele annyiba, vagy még kevesebbe kerül, mint egy boltban, marha feltűnő. Nyilván nem a hazai forgalmazótól veszi, hanem leginkább az ebayről, mivel az mindenkinek könnyen hozzáférhető. Hasznot ő is tesz rá, ez nem lesz sokkal kevesebb, mint a kisker haszon, ha egyáltalán kevesebb. Viszont ennyivel akkor sem lehetne olcsóbb, ha minden körülmény ideálisan teljesül (22000 helyett csak 7000 Ft, ez kevesebb mint a harmada). Egészen egyszerűen arról van szó, hogy tökéletes szintre fejlődött a hamisítvány. Korábban egy részük felismerhető volt külső jegyek alapján, ezek már nem. Pont ez van a parfümöknél is, lehetetlen megmondani külsőre, hogy eredeti-e. És kevesebb, mint a felébe kerül. Nem varázslat, csak szimpla hamisítvány.
#12127: minden halláskárosodást okoz, ha tartósan fennáll nagy hangerővel, legyen az egy motor, egy kék bálna az óceánban vagy egy akármilyen mp3 lejátszó. Ebben nincs semmi új. Elvileg ezért is jobbak az in-ear fülesek, mert a kizárt zaj miatt jóval kisebb hangerő is elegendő velük, de még ott is figyelni kell.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
és Dave™ számára is:
Engem nagyon sértene ha eredeti fülhallgatókat árulnék és megvádolnának azzal, hogy hamisítványok. Ez így csak rágalom, semmi több az pedig nem szép dolog.
Nem hiszem, hogy az Ebay-ről rendelnék, sokkal inkább a gyártótól szerintem.
Ugyan akkor gondoljatok bele, talán a legkeresettebb fülhallgatókról beszélünk, ha egy ember elad 50 darabot itt a Ph!-n akkor elég nagy a valószínűsége, hogy kerül olyanhoz belőle akinek módjában áll összehasonlítani máshonnan származó fülhallgatókkal. Ha ez megtörténik akkor meg tudja mondani, hogy hamisítvány-e vagy sem. Az első "hamisítványt árul" hozzászólás után lehúzhatja az eladó a rolót.
Gyártási költsége ezeknek a fülhallgatóknak minimális, a boltban azért kerülnek annyiba, mert mindenki rárakja a maga kis hasznát és az áfát is.
Amíg nem tudjátok bizonyítani, hogy hamisítványt árul egy eladó (nem nehéz bizonyítani, ha tényleg így van, de akkor már valaki rájött volna szerintem ) addig csak vádaskodtok, sértitek az eladókat és rontjátok az üzletüket.
Jah és nekem is volt már szerencsém látni MM-ben vásárolt fülhallgatót ami hamis volt. A neten található teszteken megbukott és a hangja is jóval gyengébb volt mint egy másik forrásból származó, ugyan olyan típusú fülesé.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Termi16
őstag
válasz dudika10 #12129 üzenetére
Bocsi, hogy csak így a "semmiből" beleszólok a dolgokba, de most nagyon nem értek vegyet veled!
Egyrészt ez már nem az aprós rész, hanem egy szakfórum, senkinek nem kell semmit bizonyítania, nem is beszélhetünk semmilyen üzletrontásról. Semmiféle rágalzmazás nem történt, egyszerűen csak figylmeztettek valakit, hogy ha tutira eredetit akar, akkor irány a bolt/forgalmazó!
Másrészt mivel a neten vásárolható fülesek szerintem kb 70-80%-a tuti gagyi (most persze nem a hivatalos boltokról beszélek, hanem az ilyen eladóktól), ezért inkább neki kellene bizonyítania, hogy amit árul, az valódi!
Lehet, hogy van egy x fős bejáratott vevőköre, akik elégedettek, de ettől még én személy szerint nem lennék nyugodt. Majd ha látok olyan hozzászólást, vagy cikket kifejezetten xy eladó termékéről, hogy a boltival összehasonlítva (hangminőségben, NEM kinézetre!) ugyanazt hozza, akkor talán hátradőlök és megvszem tőle harmad áron.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Dave™
nagyúr
Szerinted a gyártótól rendelik közvetlenül az 5-10 darabokat? Ugyan már... Szerintem fizikai képtelenség harmad áron adni valamit, ami eredeti, ennyi hasznot nem tesz rá a forgalmazó meg a kisker. Mivel a gyártótól ilyen mennyiségben nem tud venni (meg biztos vagyok benne, hogy magánszemély nem is tud közvetlenül venni a gyártótól, csak forgalmazó), és mivel elég sokan foglalkoznak vele, így tök egyértelmű, hogy valami könnyen elérhető forrásuk van, az meg vagy az ebay, vagy valami hasonló lesz. Nekem felettébb gyanús a dolog, és szerintem érdemes fenntartásokkal kezelni. Ez nem rágalom, egy szóval sem mondtam, hogy tudatában vannak annak, hogy hamisítványt árulnak, ha egzaktul ugyanúgy néz ki, akkor elég nehéz ezt eldönteni, és nyilván szívesen elhiszi, hogy ennyiért eredeti. Nyilván nem fogja megnevezni a forrását, pedig ez valamennyire igazolhatná a dolgot. Akinek nem volt boltból vett Sennheiser fülese annak alapból nincs összehasonlítási alapja. Aztán az sem kizárt, hogy annyira nem is lehet észrevenni átlagos használat mellett, nincs mindenkinek jó hallása. Tényleg nem drága a gyártása, de gyakorlatilag ugyanaz a lánc megvan itt is, minimálisan alacsonyabb nyereségekkel, nagyobb szállítási költséggel, csak az áfa hiányzik. Ennyivel nem lehetne olcsóbb.
-
dudika10
veterán
válasz Termi16 #12130 üzenetére
"neten vásárolható fülesek szerintem kb 70-80%-a tuti gagyi"
Bocs, de pont az ilyen hozzászólásoknak nincs semmi értelme.
Mire alapozod?Minden alap nélkül beírjátok a hasatokra csapva, hogy ennyi és ennyi százalék esélye van, hogy hamisítvány.
Igaz, nem az apró, ennek ellenére azért üzletrontás. Ha beírom, hogy XY bolt szarszemét egy elég nagy látogatottsággal rendelkező szakfórumba az nem üzletrontás? Ráadásul tök alaptalanul, mert neked és senki másnak sincs még negatív élménye az itt áruló bazárosokkal, nem hasonlítottátok össze a fülhallgatóikat boltban vásároltakkal.
Az, hogy Te személy szerint nem bízol meg bennük az egy dolog, a hozzászólásodban is szerepel legalább a "szerintem" szó.
De a "csak boltban" és "biztos hamis" hozzászólások alaptalan vádak.(#12131) Dave™: nyilván nem Ők maguk rendelik a gyártótól, hanem 3. személy nagy tételben és Ő osztja szét a világban.
Egyébként ha a hamisítvány és az eredeti közt nincs észrevehető/hallható különbség akkor kit érdekel, hogy hamis?
Van 1 'bazáros' fülesem és volt szerencsém eredetivel összehasonlítani, bizton állíthatom, hogy ez eredeti a bolti ár kevesebb mint harmadáért bontatlan csomagolásban. (Az orig is az volt, mivel nem külön lett vásárolva hanem szettben ráadásul nem is nagyon hamisítják.)
Valahogy mégiscsak összejött, hogy eredeti is meg olcsó is.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #12132 üzenetére
Nem ugyanaz a kettő, nem azt mondtam, hogy xy hamisat árul, hanem hogy aki itt árul harmadáron, az jó eséllyel hamisat árul, akár tudta nélkül is. Továbbra sem gondolom, hogy ez üzletrontás, az eladónak kell bizonyítani az eredetiséget, és nem fényképekkel, mert külsőre már tudnak tökéletes utánzatot alkotni.
Te mondtad, hogy a gyártótól veszik. Ha van egy plusz állomás, már nem a gyártótól veszik. Egyébként azt a 3. személyt forgalmazónak hívják, magánszemély nem tud gyártótól vásárolni. A forgalmazó meg nem ad el közvetlenül magánszemélyeknek 5-10 darabokat, legalábbis nagyker szinten biztosan nem (pl. Basys a hazai forgalmazó, de kisker áron veszed meg a Basys boltjában). Attól, hogy nagyon hasonló, még lehetnek különbségek. (A parfümök illata is a megtévesztésig hasonló, csak ott pl. a tartóssággal vannak problémák.) Itt is lehetnek minőségi eltérések akár a hangzásban is, akár a fizikai tartósságban.
Te mire alapozod azt, hogy az biztosan eredeti? Mert Te nem hallasz különbséget? Ez még semmire sem garancia. Ugyanaz a típus volt a bolti meg a bazáros is?
[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz dudika10 #12132 üzenetére
Te meg honnan a fenéből tudod, hogy én milyen tapasztalat alapján írom, amit írok? Amit itt csinálsz, az felelőtlenség, arra buzdítod az akár hozzá nem értő embereket, hogy vegyenek nyugodtan olyan cuccot, amiről nem állítható 100%-ig, hogy nem hamis.
És olvasd el mégegyszer, amit írtam...a külső jegyek egyezhetnek, de a hangminőség a lényeg. Ebből nem tudom, hogy hogyan szülted azt, hogy akkor ugyanolyan a hangminőség is meg a kinézet is
Még annyit, hogy vettem itt megbíhatónak titulált egyéntől cx300-at és cx500-at is, mindkettő kamu volt, bár nem a kínai féle legszarabb élvezhetetlen hanggal, de attól még nem voltak eredetiek.
Jó tapasztalatom is van, de az egy AKG fejhallgatóval történt, és tudom, hogy az a srác honnan szerzi az ő cuccait, tehát azok tényleg eredetiek.
Mégegyszer: Üzletrontás az, hogy azt írom, hogy Kiss János TUTIRA GAGYIT ÁRUL!
Ilyet nem tettem. Ezek után senkit sem rágalmaztam, nem rontottam az üzltetét sem. PONT.Most nincs időm jobban kifejteni a mondanivalómat, indulok a városba, de sztem nagyjából érthető voltam.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
dudika10
veterán
Ugyan az a típus volt természetesen.
Sajnos kimérni nem tudtuk, de 3 elég jó hallású ember sem hallott különbséget és én se.
Már volt pár fake és orig fülhallgató a kezemben, és azok közt hallottam a különbséget, a fényképes teszteken is megbuktak mind.
Jah és +1, hogy nem igazán hamisítják (én egyáltalán nem tudok hamisítványról), mivel nem éppen egy keresett fülhallgató.A gyártótól veszik-et úgy értettem, hogy a gyártótól származik a termék és nem egy "kicsikínai" kezei közül.
Aki fülhallgatókkal foglalkozik annak valószínűleg már megfordult a kezei közt jópár bontott csomag is és talán tudja, hogy melyik a hamis és melyik nem hang alapján is.
És akkor magyarázd meg azt is, hogy miért vannak olyan eladók is, akik beismerik, hogy van hamis termékük is amiket el lehet vinni 1k-ért, mert ilyen is van (lehet, hogy csak volt) az aprón.
Persze, Ő olyan okos volt, hogy direkt erre játszott, hogy így majd elhiszik, hogy eredetit árul.Azzal jönni pedig, hogy miért 3x olcsóbb mint a boltban teljes ökörség.
Magyarországon alapból minden drágább mint UK-ban pl.
Más példá: az intel 100MHz-el erősebb processzora a duplájába kerül az egyel gyengébbnek.
A bolti árak egyáltalán nem mérvadóak.Termi16: és megírtad nyilvánosan, hogy hamisakat árul?
Mert ha igen akkor lehúzhatja a rolót, nem fognak tőle vásárolni.Egyébként CX300-ról pont elég nehéz megmondani, hogy hamis-e vagy sem ugyanis elég nagy a szórás, ugyan abban a boltban vásárolt két fülhallgató közt is van különbség.
Üzletrontás az is szerintem, hogy leírja valaki, hogy a hardveraprón hamis fülhallgatók vannak.
Nem buzdítok senkit arra, hogy itt vásároljon. Csak mindig zavar az elvakult gondolkodásmód. Például a "drágább az eredeti" hozzáállás rohadt irritáló számomra.
Olyan dolgokról beszélünk amik gyártási csomagolási és szállítási költsége alulról súrolja az 500 forintot kb és boltban 20.000 forintért árulják őket.[ Szerkesztve ]
-
Termi16
őstag
válasz dudika10 #12135 üzenetére
Még egy rövid sztori:
Haverom pár hete vett 12000ft-ért vaterán egy Ray-Ban szemüveget, zsír új, eredeti bontatlanként hirdetve.
Az eladó meg volt róla győződve, hogy eredetit árul, viszont nem volt az, nagyon nem. Elvittük az enyémet, ami eredeti tutira, és összehasonlítottuk, az eredmény egyértelmű: Kapott egy kamu szemüveget 12000-ért, amiről az eladója váltig állította, hogy az eredeti. És nem átverésként mondta a srác, hogy eredeti, mert vállalt 3 nap cseregarit, amennyiben valaki úgy gondolja, hogy nem az.Szóval az, hogy xy úgy gondolja, hogy eredetit árul, még közel sem jelenti azt, hogy tényleg így van. A gyártós dolog meg óriási baromság, gondolkozz már el, egy magánember, magánszemélyként hogyan férhetne hozzá ? Ha meg nem a gyártótól veszi, akkor ugyanúgy van rajta mindenféle plussz költség, és már nem lehet olyan olcsó..
De én itt befejeztem, mindenki eldönti magának szépen, hogy ő hol vásárol.
Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
dudika10
veterán
Csak arra próbáltam kilyukadni, hogy boltban is láttam már hamisítványt marha drágán és bazárból is vettem már harmad áron eredetit, szóval boltban sem lehet biztos az ember és a bazárosok nem feltétlenül hamisítványt árulnak.
És rohadtul zavarták a szemem a beböfögött százalékok, hogy a bazárok 20%-a eredeti és hasonlók.Na de befejeztem az offot, majd mindenki eldönti magának, hogy megveszi boltban vagy vesz ugyan annyi pénzért 3 darab bazárost ami nem biztos, hogy eredeti, de ha már 100-an vásároltak és senki nem írta, hogy hamisítvány akkor az már gyanús, hogy megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Ha fülhallgatókat árulnál nagyobb mennyiségben a fórumokon akkor először is ezt nem tennéd törvényesen, hacsak nincsenek meg az erre vonatkozó kereskedelmi jogszabályban előírt jogosítványaid. Ezt tehát lezárhatjuk mert úgy érzem tisztelet talán a kevés kivételnek ezzel nem sokan rendelkeznek itt.
Engem valójában ez nem nagyon nem izgat, csak kicsit kicsit felhúztál ezzel az igazság harcosa szereppel ott ahol lennének bőven más kérdések is. Másrészt vád senki felé nem hangzott el senkinek a részéről sem. Ha pedig mégis így lenne akkor neked mint kereskedőnek mocskos mód kötelességed nekem bebizonyítani, hogy a termékeid nem hamisak. Nem elég ha fényképeket teszel egymás mellé. Ezt megfelelő papírokkal is igazolnod kell, ami ugye meg nincs ha feketézel. Most ne gyere nekem azzal, hogy mutogatod az Ebay cuccok papírjait meg amit akarsz mert ezek engem nem jogosítanak fel arra, hogy adott esetben, garancia és egyéb okok miatt éljek a vásárlói jogaimmal ellened.
Az, hogy valaki leírja, hogy a Hardveraprón hamis termékeket árulnak qrvára minden de nem üzletrontás. Böngészgess csak azok között akiket kizártak vagy kitiltottak innen. Van fórum is nekik.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
nem emlékszem, hogy bárkit is megrágalmaztam volna hamis füldugók forgalmazásával, a vitához viszont már csak annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy mi rendre végifuttatjuk ezt a hamis-eredeti témát kb évente, és amit itt olvasol, az nem egyes emberek, hanem a fórumozók együttes tapasztalata ilyen téren. nem baj, ha ez nem egyezik a te elképzeléseiddel, de valóban felelőtlen dolog, ahogy próbálsz másokat győzködni, azon egyszerű oknál fogva, hogy mi évek óta foglakozunk ezzel a témával, leginkább a fülhallgatók topicban, és volt alkalmunk végigkövetni a folyamatot, ahogy a bóvlikból mára az eredetitől alig megkülönböztethető "replikák" lettek. te próbálod elbagatellizálni azt a jelenséget, ami nagyon komoly problémát jelent az összes aukciós oldalon, de már az üzletekben is. nem arról van szó, hogy magánembertől nem szabad vásárolni, mert biztos hamis terméket hirdet. a probléma lényege az, hogy ez mára annyira kockázatossá vált, hogy senkinek nem merjük nyugodt lekiismerettel ajánlani, nem is fogjuk, és nem is szeretnénk, ha bárki ezt tenné. tény, hogy sokan jóhiszeműen árulják a szart, de a vevő szempontjából ennek nincs különösebb jelentősége. Egyébként tetszik az az érvelés, miszerint te magad láttál már MM-ből származó hamis dugót, pedig az üzlethálózat meglehetősen hiteles forrásként él az emberek zömének a fejében, és tény, hogy sokáig eredetit árultak. Ugyanakkor a magánszemélyekhez forduljon bárki bizalommal, náluk ez jóval kisebb eséllyel fordulhat elő, mert ha belegondolunk, hogy már eladott X darab eredetit, meg kalkulálunk egy kicsit az árral, akkor mindjár látszik, hogy.... Nem emlékeztet ez téged a memóriakártya helyzetre?
-
dudika10
veterán
válasz Dottore #12139 üzenetére
Vannak bazárosok akik elég sok terméket eladtak már, jó sok pozitív értékeléssel és vállalnak garanciát is a termékük eredetiségére.
Megbízható emberektől kell vásárolni és ha úgy gondolod, hogy nem eredeti akkor sem lesz probléma.Nyilván nincs semmiféle papírjuk, hogy árulhatnak ilyeneket és nincs 3 év garancia se, ezért kerülhet harmad annyiba mint a boltban.
Csak egyeseknek nem világos, hogy nem kell adózniuk, raktárat, üzletet fenntartaniuk, papírokat intézni, alkalmazottakat fizetni, stb. és azért tudják ilyen olcsón adni a termékeiket.bwoay: tisztában vagyok a kockázattal és nem is ajánlottam senkinek azt, hogy bazárokból vásároljon, középen szerettem volna meghúzni a vonalat, nem szerettem volna eldőlni egyik oldalra se, úgy látszik nem fogalmaztam elég érthetően vagy mivel Ti a boltok mellett ültök ezért már a közép is másik oldalnak tűnik.
"komoly problémát jelent az összes aukciós oldalon, de már az üzletekben is"
Miről is beszélünk most akkor? Mintha én is erre célozgattam volna...[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
válasz dudika10 #12141 üzenetére
Nem a boltok mellett ülünk, ahogy írod, csak a tisztánlátás végett, én a vásárlók pártján állok.
Szkeptikus vagyok, nem nehéz így óvatosnak lenni. Nekem nem érv az ha valaki sok terméket eladott, rengeteg pozitív értékelés mellett. Az emberek nem értenek ahhoz, hogy különbséget tudjanak tenni hamis vagy eredeti füles között, főleg ha alig lehet észrevenni. Ezért a legtöbb amit tenni lehet az az, hogy a legkevésbé kockázatos forrásból szerzik be amit szeretnének.
Drágább igen. Mindenki számoljon, aztán eldönti mi éri meg neki a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
Amíg a MM-ban ott van a dobozon a hivatalos magyar forgalmazó matricája, szerintem megbízható a dolog. A MM nyilván nem az ebayről meg Kínából fog közvetlenül venni, neki muszáj hivatalos forrásból. A forgalmazónak szintén (gyártó). Ezek egyébként mind-mind papírokkal igazolhatók. A bazáros meg két képpel próbálja bizonygatni. Nekem az előbbi hihetőbb. Nem nagyon hiszem, hogy a MM-ban lenne hamis fülhallgató, de ha alá tudod támasztani, akkor tedd meg.
-
dudika10
veterán
válasz Dottore #12142 üzenetére
Ha Te értesz hozzá akkor különbséget teszel vásárlás után és megreklamálod.
Jó esetben visszakapod a pénzed is, az eladó termékei elvesztik hitelességüket.
Ha meg nem kapod vissza a pénzed akkor a bolti ár harmadáért marad egy hamis fülhallgatód ami alig különbözik az eredetitől (mert ha nagyban különbözne akkor sok ember meghallaná a különbséget). Szerinted egy hamis CX500 rosszabbul szól mint egy eredeti CX300II? Sajnos nem volt még szerencsém ilyen összehasonlításra, de tippem szerint a hamisítvány sokkal jobban jönne ki, különben hamar kiderülne róla, hogy hamisítvány ha még a jóval gyengébb és olcsóbb fülhallgatót se éri utol minőségben. Ráadásul egy CX300II még mindig drágább.(#12143) Dave™ : Van saját élményem is, de ezt sajnos nem tudom neked most bizonyítani. Cserébe itt van egy hozzászólás például: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Dottore
addikt
Asszem levi1392 kérdése a legmesszebbmenőkig meg lett válaszolva.
-
Alex91
félisten
Es ezert be is kellene oket csukni a bortonbe! Mert ez nem kereskedelem, hanem ugyeskedes! Mert a kereskedelem nem az, hogy olcson veszek, dragan adok...
-
Dave™
nagyúr
válasz dudika10 #12144 üzenetére
A HPM 70 és 75 is szarul szól, a gyári eredeti is, nem tudom volt-e gyárival összehasonlítási alapja a srácnak. Nekem 100%-os eredeti volt SE Walkman telefonhoz, és hajítottam el, mert doboz hangjuk van. Egy sima CX300 fényévekkel jobb. Nem zárható ki, hogy van olyan forgalmazó, aki olcsó kínai gagyikat árul, és így kerül hozzájuk pl. ilyen füles. A telefonkiegészítők között van jó pár natív kínai termék. De a Sennheiser hazai forgalmazója a Basys, és ha megnézed a dobozokat, ott van a Basys matrica mindegyiken. Kizártnak tartom, hogy a hivatalos hazai beszállító hamisat áruljon.
Amúgy: "A pasas szeme nem rebbent!!!!! Meg sem próbált meggyőzni, hogy az ő beszállítójuk garantáltan eredeti termékeket hoz, vagy ilyesmi, semmi elenvetése nem volt! Ennyit szólt: "Aha..." És mint a gép nyomta rá a blokkra a pecsétet, a papírokra az aláírást, és a kézzel írta a szöveget, hogy "Pénzt vissza!!!". Mondta, hogy ezzel menjek a pénztárhoz, és visszakapom a 8ezer forintomat. így is lett..."
Ezen miért kell csodálkozni? Megint egy problémázó ügyfél, le se szarja, minek győzködje. Eljárás szerint visszakapja a pénzt és kész. Egy bazárosnál meg nagy szerencse kell, hogy bontott termékre visszaadja a pénzt.
-
dudika10
veterán
válasz Dottore #12147 üzenetére
Nem érveltem semmi mellett, csak azt írtam, hogy sokat nem lehet veszteni egy megbízható bazárból vett fülhallgatóval.
Dave™: szarul szól nem szól szarul, a fotós összehasonlításon bukott meg. Ami a fotókon megbukik az esélytelen, hogy eredeti legyen.
A Sony fülhallgatókat is hivatalos beszállítótól kell hogy szerezzék, ha hivatalos forrásból kaphatnak hamisat akkor a Basystól miért ne kaphatnának? Jah mert Te úgy gondolod és most éppen a Basys-t meg kell védeni, hogy védd a gondolatmeneted.
Nem állítom, hogy kapnak meg azt se hogy nem, de ha megtörténhet egy hivatalos forrással akkor egy másik ugyan olyan hivatalos forrással is.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
igen, erre célozgattál, erre mondtam, hogy fura egy érvelés. ha egy ilyen komoly üzlethálózat áruházaiban is felbukkanak a hamis füldugók, az számomra annyit jelent, hogy az ember nem lehet elég óvatos. én már csak a márkaboltoknak hiszek, elvégre ha a MM be tudja szerezni (és meg is teheti, mint azt látjuk) kétes forrásból, akkor milyen bizalmam legyen a magánszemélyek iránt, akiknek a kezét gyakorlatilag az égvilágon semmi nem köti meg? mondjuk azt sem értem, miként nem lett ebből az MM dologból hatalmas botrány...
felmerült itt menet közben Vamp neve, a jóember zenész, nomeg kellően jártas az mp3 lejátszó/fülhallgató témában, tehát belőle abszolút nem nézném ki, hogy hamisat vesz és/vagy árul, de a legtöbb hirdetőről nem rendelkezem semmiféle háttérinformációval.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Társasjáték topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs