- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
-
Mobilarena
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Szeretnék a közeljövőben mp3 lejátszót venni, mert a régi Canyon CN-MPOLEDE-m kijelzője csúfosan elvesztette fényerejét és bele is égett sokminden.
Szóval egy mp3 lejátszót akarok venni, olyan 10-15k környékén. Szépen szóljon, videó/képnézegetés hülyeség, nem kell, de kijelzője azért legyen. Esetlegesen flac formátumot kezeljen és kb. 2Gb körül legyen a tárkapacitása.
Most ezt néztem ki magamnak, de picit szerintem nagy és nehéz is mint ami még kényelmes lenne.
Tudtok mondani ilyen eszközöket? Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
Dottore
addikt
válasz wolfman #11301 üzenetére
Tudunk. Sansa Clip Plus. Szépen szól, kicsi, jól kezelhető, bővíthető. Nincs jobb ebben az árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
wolfman
veterán
válasz Dottore #11305 üzenetére
na most felcsigáztatok. A korábban említett Creative ZEN micro-n gondolkodtam, mert állítólag gyönyörűen szól, de nem kezel flacot és mivel futni szoktam, a súlya miatt felejtős lenne. Itt viszont jó hogy lehet bővíteni és könnyű.
Előbb utána akartam nézni tesztnek de én Clip Plus néven kerestem nem Clip+-on! Nem is találtam semmit. Vááá! Akkor ezt veszem!
-
wolfman
veterán
válasz Dottore #11307 üzenetére
Előbb is ez volt, mindegy.
Mostmár csak az a baj, hogy nincs sehol eladósorban lévő példány, csak a boltokban, nekem meg jelenleg nincs annyi pézem rá. Mivel a PH-n nincs senki aki árulná, gondolom mert jó!
-
-
Dottore
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz Dottore #11311 üzenetére
nekem a 8 GB-os került közel ennyibe még tavaly év végén, pixmanian. amondó vagyok egyébként, hogy ezeket használtan érdemes beszerezni olyanoktól, akik fillérekért válnak meg tőle. 6 körül megy használtan mind a clip, mind a clipplü 2 GB-os változata
amúgy amit riam linkelt, azok közül a 4 GB-os Fuze 11-ért nagyon jó vétel(nek tűnik)
[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
Dottore
addikt
-
bwoay
nagyúr
válasz Dottore #11314 üzenetére
mikor ponti bejelentette, hogy a Clip neki túl kicsi, még valamennyire hajlottam rá, hogy egyetértsek vele, mert a Fuze után nekem is fura volt. aztán annyira megszoktam, hogy a Fuze háttérbe is szorult, a Clipplü annyival praktikusabb és ergonómikusabb is egyben. Ami kifogásom volt ellene (meg az összes sandisk lejátszó ellen), azt meg helyreteszi a RB, bár még várnunk kell egy "stabuildre". Ha valaki megkérdi, hogy 30-ból mit vegyen, simán rámondom, hogy 15-20-ért füldugót, és használtan 6-8-ért egy Clipet. Kár, hogy az emberek zöme ennél szemmel láthatóan sokkal "okosabb"
-
Dottore
addikt
Így van. A Clip simán alázza, a Denon fülessel a Sony X hangját, ha azt a hozzáadott fülhallgatójával hallgatod. Ezzel a kombóval max. a Clip kb. ugyanannyiba kerül mint maga az X. Azért be kell látni a Sony is többet ér annál, hogy ne az eredeti dugaszokkal használd, akkor meg már jóval 100 felett vagy.
Néha már kínos is mindig minden kérdésre Clip Plus választ adni, de marhára eltalálta ezt a Sansa.
[ Szerkesztve ]
-
riam
tag
válasz Dottore #11316 üzenetére
"Azért be kell látni a Sony is többet ér annál, hogy ne az eredeti dugaszokkal használd, akkor meg már jóval 100 felett"
Sajnos ez így igaz, pontosan ezért vagyok tele én magam is "félmegoldásokkal"
Arra gondolok pl hogy számítógépes zenehallgatáshoz ott van a tényleg szuper K701-m, de nincs hozzá jó fejhallgató erősítőm, és bár a Terratec hangkarival is aláz minden eddig általam hallott összeállítást, biztos hogy ez lehetne még jobb is.
És akkor most ugyanígy jártam az X-el is. Már arra is gondoltam hogy talán el is adom az X-t, és veszek egy jó erősítőt, hogy legalább egy "tökéletes" rendszerem legyen, utcára meg kicsit alább adok az igényeimből..Szóval mindenképpen érdemes vásárlás előtt bekalkulálni azt is, hogy ha egy jó cuccot vesz az ember, még nem jelenti azt hogy nem kell még utólag egy csomót rákölteni, hogy tényleg elégedett lehessen..
-
Dottore
addikt
Hasonló helyzetben, ha lenne egy K701 fülesem, én még jobb hangkártyába vagy erősítőbe fektetnék. Talán a Sony is eladható lenne, hiszen van egy viszonylag jó fülhallgatóm, meg ugye ott a Clip. Úgy érzem a jó fej, illetve fülhallgató sokkal fontosabb mint a lejátszó.
Ponti előtt ne mondogasd, hogy eladod az Xet, miután vett egyet magának.
-
riam
tag
válasz Dottore #11320 üzenetére
A gépben lévő hangkari megerősített fejhallgatókimettel rendelkezik, és elég jó hangchip van benne, így jelentős előrelépést csak egy jó erősítővel érnék el. Semmi bajom nincs a hangjával, igazából tökéletesnek hallom, de hát a kiváncsiság...hogy biztos lehetne még ennél is jobb..
De - az X eladása csak pillanatnyi ötlet volt, mert azóta eszembe jutott, hogy a k701 (nyitott) csak teljes csendben nyújt igazi élményt, az meg csak késő este van nálunk.. -
ponti_ak
addikt
válasz Dottore #11320 üzenetére
No problemo, mindenki azt csinál, amit akar. De.. tökéletes cucc: Sose lesz!
Nálam pl most a K450 van próbajáraton. Hát, szerintem nekem a Sennhesier pxc250 jobban fekszik. Valahogy nyitottabb (kialakítás-függő is, persze), és toleránsabb a lejátszó(?) (=X1050) hibáival(?) szemben, pl. a 250es nem a zajt, és az összemosódott hang-masszát adja vissza, hanem élvezetes, és jobban is zár (oké, NC előnye van). Talán kevésbé részletes, de ez kevésbé fáj, mint a 450-es víz alól szűrődő konzerv-doboz-szerű hangzása. Persze az is lehet hogy pár nap, és jobb lesz/megszokom, meg hogy ügyesebben kellene a fejemre/fülemre illeszteni/nyomni(?) a pihe-puha (ámde kissé izzasztó) párnácskáit..
De ugyanez az Atrio-val is igaz: már most azon agyalok, hogy mennyivel lehet még jobb (pl. a magas frekvencia-tartomány terén) pl. egy IE8 vagy Shure 530 vagy egy high-end UE, stb..
Asztali cuccom meg nincs is, sőt, az asztali DVD is épp behányt.. (asszem még pont garis)
[ Szerkesztve ]
-
-
-
wolfman
veterán
válasz Dottore #11314 üzenetére
Én is kerestem már mindenfelé, de mindenhol ugyan olyan árban van, Ebay-en talán picivel olcsóbb, de csak 1-2k-val. Ami meg jó árban van azt meg nem postázzák errefelé!
Általában ha egy termékből nem találsz használtat eladót, akkor az valószínűleg olyan jó, hogy senki nem akarja eladni.
Mielőtt megvettük a Peugeot Partner-ünket, fater 1.4-est akart venni, bátyám meg rászólt, hogy inkább legyen az 1.6-os, már csak azért is mert a használtautó hírdetések tele vannak 1.4-esekkel, 1.6-osból meg alig volt, így megvettük azt. Jobb is, mert kissebb is a fogyasztása és jobban is megy. Csak úgy mellékesen megjegyeztem, biztos ez van a Sansa Clip Plus-al is.
-
bwoay
nagyúr
válasz wolfman #11324 üzenetére
ja, csak az nem ez a Creative volt, hanem egy tök másik, egy teljesen más mezőnyben. amúgy minden stimmel amiket riam linkelt, mind ugyanolyan jó, mint a Clip, hangra teljesen azonosak, csak a kezelőszerv, a kijelző, meg az üzemidő más. meg a rendszercsati.
-
Dottore
addikt
válasz wolfman #11327 üzenetére
Pont ahogy bwoay mondta. A Fuze dettó ugyanaz mint a Clip Plus, ami a hangját illeti. A Clip hangchipje van benne.
Azért szerintem annyira nem kell ezen matekozni. Nem kérdőjelezem meg, hogy esetleg van valaki akinek pár ezres is számít de nehogy úgy járj, hogy vársz míg lemegy a termék ára, akkor viszont lesz egy jobb, mert akkor már az érné meg, aminek ismét meg kell várni a kifutását és így tovább. Zene meg ugye nincs közben.
-
ponti_ak
addikt
válasz Dottore #11323 üzenetére
Hááát, innen-onnan.. ebay, vatera, ph... Gyűlnek a vackok, de néha fogy is belőlük azért.
Ezt a K450-est pl riam ajánlatára szereztem Kis Joe-tól, jóárasítva (meg Simi San is mutatta az övét, pár hete). És nem is rossz, csak szokni kell, meg még járódik, igazodik a fejemre/fülemre (remélem is, hogy jó lesz, mert a beszédhangok beszűrődése még mindig idegesítő -vonaton, irodában, mindegy.. ) A Sony-val is kezd összebarátkozni, találtam megfelelő beállítást /meg zenét/ 'neki'. -
bwoay
nagyúr
válasz Dottore #11332 üzenetére
ááá, hagyd rá, ez a mániája...
wolfman:
azért olyan nagyon nem túrtad fel a netet utána...[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Dottore #11337 üzenetére
én itt az apróban találtam 6-ért egy 2GB- os plüt, de a csókának nyoma veszett, amint sikerült megbeszélnem vele az utánvétet. 12-ért szerintem ez a vaterás nem akkora kaland ám, közel ennyiből megvan pixmaniaról is.
-
ponti_ak
addikt
válasz Dottore #11336 üzenetére
Aha, szóval a hallásom: szar vs jó = 1:1
Nem szeretném becsapni a fülem, de mit tegyek (vagy inkább: mit vegyek) ha nem szeretem a tompa, lapos hangzást?! Nem akarok hamburgerrel a fejemen járkálni az utcán, de a zajszűrés fontos, és a térhangzás, meg a tiszta zenei élmény.
-
Dottore
addikt
Igazából csak a srácnak akartam egy kis lökést adni, de látom már történt némi változás a cuccal.
Viszont. Munkatárs haver szeretne egy olcsó, de jó fülhallgatót. Gondoltam egy CX400-II nem lenne rossz neki. Ezt találtam. Akárhogy is számolok, nekem nem jön ki, hogy ezt megérné ha eredeti. Hogyan már? A képek nem jelentenek semmit, ha hamis terméket állítanék elő akkor nyilván módosítanám a hibákat. Tehát ez nem bizonyíték. Na mindegy, nem mondom, hogy hamis, de nem értem, hogyan nem az.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz Dottore #11340 üzenetére
én cx55-öt láttam olcsón, viszont arról még sosem hallottam, hogy hamisítanák, szerintem nem akkora sláger ez a konkrét típus.
ponti:
nem rosszindulatból, de neked eddig minden lejátszóval és füldugóval sikerült megtalálnod azt az EQ beállítást, ami megfelelő. állítgattad az EQ-t a G3 PX200 kombónál, az X5 HD595 kombónál, a D2 cx300 kombónál, meg még ezek mittoménmilyen variációinál, amik egymástól teljesen eltérő hangzást produkálnak, a végeredmény mégis mindig az volt, hogy "na, ez így jó". Most ott van nálad a Sony X meg az Atrio M. Ha ezzel a párossal is laposnak hallod a hangzást EQ nélkül, akkor vagy tényleg szar a hallásod, vagy szar a felvétel, vagy olyan irreális elvárásaid vannak, aminek soha semmilyen szet nem fog megfelelni. Egy biztos: bármit is állítgatsz az EQ-n, a hang nem lesz dinamikusabb. Szóval ha lapos, akkor kiemelhetsz akármilyen frekvenciasávot, ugyanolyan lapos marad, csak még túloz is mellé. Persze nem állítom, hogy a Sony + FS páros a világ legjobb, legkiegyenlítettebb hangját adja, azt viszont igen, hogy ennek nem ér nyomába sem az, amit a G3-al meg a PX200-al ki lehet hozni egy trekkből, akárhogy is tekered az EQ-t. Azért az évek során megfordult a kezünkben rengeteg lejátszó/füldugó, és egyrészt mindig a jobb felé törekedtünk, másrészt az szándék a gyártóknál is megvolt. Én nagyon örülök, hogy ennek köszönhetően ma már nem ott tartok, hogy: na, ez már tök fasza, csak még tekerek egy kicsit itt meg ott, ezt a korszakot asszem végérvényesen lezártam 2006 körül.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ponti_ak
addikt
Háát, én hiszek benne. Apró(?) részletkérdés ez csak, mert nem arról van szó, hogy flat EQ-val nem jó, csak nem 'annyira' élvezetes a zenehallgatás. Néha. Bizonyos számoknál. Az Atrio-val többségben vannak azok, amelyeknél nincs rá szükség. De amikor jobbnak érzem tőle, bekapcsolok ezt-azt... (Túl) sokféle zenét hallgatok.
-
Simi-San
tag
Újszerű Cowon S9 16Gb-s fekete-króm színű továbbra is eladó 40k-ért
u.i.:bocsi az offért
ルーク、お前の父はわしだ!
-
ponti_ak
addikt
-
Dottore
addikt
válasz ponti_ak #11347 üzenetére
A teljesség igénye nélkül, referenciaként én ezeket hallgatom mindig ha viszonyítanom kell:
Trilok Gurtu: Brindavan Dance
Trilok Gurtu: Golden Rust
Suzanne Vega: Headshots
Jamiroquai: Hot Tequila Brown
Erik Truffaz: Less
Zakir Hussain: Secret Channel
Ketil Bjornstad: The river IIIA Golden Rust tracknél (a többinél is, csak ott talán látványosabb) kell találnod dinamikát mindenféle varázslat nélkül is. Az az zene meg ami nem így szól az szarul lett rögzítve.
ponti_EQ...
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
széttúrtam a netet, mire megtaláltam, hogy a dual boot jelenleg nem megy sem az X5-ön, sem az M5-ön. nem mintha hiányozna, csak bosszantott, hogy nem találok semmi infot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest