Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • utas666

    tag

    válasz psg5 #38918 üzenetére

    Hát az IE az varázslatos ilyen szempontból, keress rá az index.dat állományokra (ha explorer alól nézed, azon túl hogy hidden/system file és lock-olt, a desktop.ini-k régi win95-ös hagyatékként még részben el is rejtik). Egy livecd-ről bootolva tudod őket törölni. Alapból a user....temp mappa alattiak az érdekesek, de ha ez valamiért nem elérhető, akkor windows/temp is lehet. A servicek és legacy szoftverek is tudnak máshová dolgozni, ha az IE motorját használják valamire, szóva legjobb ha rákeresel az összesre a teljes meghajtón és értékeled a helyzetet.

    FF-nél végső soron a profile mappában kell kutakodni (user...roaming...mozzila...profiles, cache meg a local ágon). Itt is több állomány érintett, tehát ha biztosra akarsz menni, akkor alaposan szét kell nézni, legjobb ha listázod az összes fájlt és a modified date szerint rendezed. A legfontosabbakról van leírás, googleval szerintem könynen elérhető, vagy majd valaki itt felsorolja (pl. places.sqlite)

    Szokták még említeni a windows dns cache-t is, (ipconfig /flushdns) (ipconfig /displaydns).

    Talán valami ccleaner is segíthet, de mivel a kérdésed rejtett helyekre vonatkozik ezért mondom hogy keres rá az egész c:/-n index.dat, illetve ff esetén profile mappát listázd modified date szerint. Ha ténylegesen "minden" előzményre gondoltál az azért igen problémás. FF-nél működhet a letörlöd az egészet, újra rakod dolog is, azt viszont nem tudom, hogy registryben, egyéb helyeken miket hagyhat maga után. Törlés előtt érdemes egy backuppal biztosítani magadat, a legvégén pedig ne felejtsd el randommal behinteni a helyüket. :)

    Mivel IE-t nem használok ilyen jelszó kezelő, könyvjelzők, meg egyéb csatolt részei, azt nem ismerem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák