- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Telekom mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bodor
veterán
válasz WonderCSabo #28383 üzenetére
Igen, írtam is, hogy mindent , jól megcsináltam...
-
addikt
Nem tudom magyarítani a waterfoxot, amit itt linkeltetetek korábban meg amit én találtam nem jók, mindegyikre azt mondja hogy nem kompatibilis. Tudtok adni egy linket amit elfogad a 15.0?
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
Lacika25
tag
Sziasztok!
Barátnőm gépén a Firefox nem indul. A délelőtt még működött aztán kilépett és azóta nem lehet elindítani.
Próbáltam újratelepíteni, rendszergazdaként futtatni, kompatibilitási módszert is kipróbáltam, de semmi.
A program nem küld hibaüzenetet. A feladatkezelőt elindítva látom, hogy a memóriában bent van, de aztán semmi.Mi lehet a probléma?
Köszi
Laci
Gigabyte GA-P61-USB3-B3, Intel Core i3 2100, 4GB Kingson RAM, ASUS HD6770 Direct CU 1GB, ACER monitor, 400 GB Samsung winchester, DVD író, FSP 350W-os tápegység, Cooler Master ház, Logitech EX110 billentyűzet és egér.
-
Biaggio
őstag
Firefox 15,0,1
a gyorsítótár / cache áthelyezése átkerült máshova? a browser.cache.disk listában nem hozza a directoryt ... -
vlevi
nagyúr
válasz WonderCSabo #28407 üzenetére
???
"C:\Users\Levente\AppData\Local\Mozilla\Firefox\Profiles\nl12iruz.default\mozilla-media-cache"
Akkor ez nem a profilom?
Az én olvasatomban egyébként ami az appdata-n belül van, az a user profil. Ha nem is firefox, de a windows felfogás szerint. és ebből csak az appdata\local\temp könyvtár az, amiről bármikor ki merem jelenteni, hogy bármikor törölhető. -
Troy.
addikt
válasz WonderCSabo #13523 üzenetére
Hello!
Nekem ez kellene! Most tettem fel 12-es helyett a 15-ös verziót, erre fől felülre kerültek a nyitott ablakok. Viszont semmi ilyet nem találok!Másik problémám pedig, hogy a böngésző eszköztárat és a könyvjelző eszköztárat nem tudom megcserélni!
[ Szerkesztve ]
.
-
vlevi
nagyúr
válasz S-Attila #28409 üzenetére
Csak tudnám mi a logika az appdata\local és appdata\roaming között.
Vagyis értem a különbséget, mert a local a nevéből adódóan gépspecifikus beállításokra lenne kitalálva, a roaming pedig inkább userhez kapcsolódó. De ez csak olyan hálózatban lényeges különbség, ahol a user filejai a domainen tárolódnak. Mert oda csak a roaming másolódik fel, a local az nem.
Csak azt nem értem, hogy egyes alkalmazások milyen ötletrendszer alapján használják egyiket, vagy másikat. Mert pl. a Windows Live Mail az appdata\localt használja főleg, itt tárolja a sokszáz megányi levelet, míg a Firefox (és gondolom a thunderbird is) a roamingot részesíti előnyben.[ Szerkesztve ]
-
S-Attila
senior tag
Tippem szerint ez az UAC-vel van összefüggésben, meg a Mandatory Integrity Check-kel (vagy Control-lal, a fene tudja fejből ezeket a hangzatos neveket ). A Roaming mappa szerintem arra szolgál, hogy elkülönüljenek azok az alkalmazások, amelyek különbözö írási jogosultságokkal kell, hogy fussanak. Pl. van ott egy LocalLow mappa is, benne nekem csak az Internet Explorer-ről vannak adatok. Ugye Windows Vistától fogva van valami alacsony jogosultsággal rendelkező mód, amiben az fut.
No de ezek a dolgok nekem sem teljesen tiszták, a Windows 7 topikban biztosan egyből megmondanák, mit értelme pontosan ennek a Roaming mappának.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz S-Attila #28414 üzenetére
A vistában bevezetett UAC fájl virtualizáció a C:\Users\username\AppData\Local\VirtualStore\Program Files\appname\ útvonalra irányítja át az alkalmazásokat amik olyan rendszermappákba szeretnének írni, ahová már nincs jogosultságuk mint az xp-ben. Ehhez a Roaming-nak nincs köze szerintem. kép
Van olyan is hogy Mandatory User Profiles, de az kicsit más és alapba nincsen úgy kell csinálni.
[ Szerkesztve ]
Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6750XT, Windows 11
-
aleister
veterán
Sziasztok!
A Firefoxnak van külön 64 bites verziója? Az eddigi utánaolvasásból az derül ki, hogy nemigen töri magát a Mozilla. A Nightly buildet ajánlották, de az még tán a 12-es Firefox alapjaira épül.
A másik kérdésem, hogy x64-be importálhatóak a 32 bites verzióból származó előzmények (könyvjelzők, mentett jelszavak, stb)?Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
Nincs valami alternatív flash lejátszó plugin?
Gyakorlatilag használhatatlan a böngésző régebbi gépeken ha flash be van kapcsolva az erős asztali gépemet is néha megfogja ráadásul sokszor szét is fagy a flash plugin (Adobe Flash plugin has crashed...). Maga a firefox megy tovább. Leginkább videóknál jön elő a zabálás és pár másodpercre fagyás. Érdekes módon youtube html5-nél meg totál stabil és nem zabál erőforrást, ezért gyanakszom csak a flash-re. Java-ból van fent 6-os 7 legfrissebb 32 és 64-es verzió is.Firefox 16 (béta, de a fullos kiadással is crash-el)
extensionok: downloadhelper, foxyproxy, addblockplus, flashblocker (így használhatóbb), és még angol,magyar szótárak.
A flash player legfrissebb, mind a sima IE és pluginos verzió. 11.4-es (firefoxban plugin-nál 11.3.300.271)
Videókari driver is legfrissebb.
Habár nincs köze a topikhoz de IE/FF/chrome is jó darabig megfagy ha startlap.hu a kezdőoldal és gyanítom ott is a flash lesz a gáz. Az a furcsa hogy IE alatt stabil a flash, csak az meg élvezhetetlenül hullámzó sebességű böngésző. -
M3oH
addikt
válasz MasterDeeJay #28423 üzenetére
Flash alternativa nincs. Csak bizadalom, hogy eltunik lassan, mint a mobiloknal
-
vlevi
nagyúr
válasz aleister #28421 üzenetére
"A Firefoxnak van külön 64 bites verziója? "
Waterfox.
Annyira "beleimportálható", hogy ugyanazt a profilt használja, mint a 32 bites firefox. Szóval importálni sem kell, csak telepít, futtat, örül
Ez csak akkor okoz gondot, ha a kettőnek nem ugyanaz a verziója, és egymás elől kapcsolgatják ki a kiegészítőket. Vagy, ha nagyon megváltozik a profil kezelése, és az egyik elbarmolja a másikét."Gyakorlatilag használhatatlan a böngésző régebbi gépeken ha flash be van kapcsolva "
Ne is mondd. Tavaly azért kellett kihajítani édesanyám 2.8-as P4 gépét (amivel én végigtoltam a COD-t, crysist!), mert a facebokkon a farmwille és hasonló flash szutykok teljesen hazavágták. Kapott egy legolcsóbb (de azért mégse celeron) kétmagosat, és egy 10eFt-os Asrock alaplapot integrált VGA-val, és azóta hasít mint állat.[ Szerkesztve ]
-
Na most felmentem erre az oldalra https://www.mozilla.org/en-GB/plugincheck/.
Itt réginek írja a flasht, frissítettem is de érdekes hogy az offline telepítő volt képes csak frissíteni a plugint. Az online hiába írja hogy 11.4, a valóságban nem frissített semmit.(természetesen bezárt firefoxal két perc után)
Azaz a install_flashplayer11x32_aih.exe nem frissít, de az elrejtett linkes offline telepítő [link] meg igen. Hosszabb távon kiderül javult-e valamit.vlevi
Szomorú. Szívtam ZTE blade-n flashel, ami működik ugyan de baromi lassú és lehet pont azért mert kicsi a procija. Ezt még meg is értem de azt nem hogy egy P4 nem elég hozzá. Melóhelyen 250 gépből majdnem fele P4-es és P4 alapú celeron, és sajnos startlapot szeretik kezdőlapnak IE-vel. Na de sebaj, megisznak egy kávét míg elindul és közben szidják az informatikust hogy nem megy rendesen. Hiába mondom hogy kezdőlap google legyen. Elkezdtem felrakni már addblockert, az valamit javít a régieken.
Régebben ez nem volt ekkora probléma. Facebook meg egy horror, ez egyik leginkább erőforrás zabáló oldal, még szerencse hogy itt le van tiltva.[ Szerkesztve ]
-
aleister
veterán
Köszönöm a válaszokat!
12-ről frissítettem 15-re. Remélem a profilhoz nem nyúlt a progi, így nagy eséllyel használható lesz 64bit alatt.Egyébként miért ilyen mostoha ez az x64? Nincs rá igény, vagy nem hoz sebességbeli előrelépést, így nem fejlesztik?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
M3oH
addikt
-
mrszitya
senior tag
válasz MasterDeeJay #28426 üzenetére
Flash online telepítőjénél ilyen bug nálam is volt. Miután megnyitottam, bennmaradt a memóriában, de nem csinált semmit. Offline esetemben is rendben ment.
Utóbbi időkben Adobe-nál nagyon nem megy a programozás... -
vlevi
nagyúr
Igazából talán még lehet is jobb, hogy az alkalmazások 32bitesek, és a rendszert 64. Fene tudja. Gondolok itt arra, hogy ha nem olyan alkalmazásról van szó, ami igényli a sok memóriát (videóvágás, poszterszerkesztés fotosoppal, virtuális gépek,...), akkor még jó is, hogy az oprendszer egy külön elszeparált területen futtatja, mint ahogy tette azt régen a windows nt a 16 bites progikkal, aholis az ntwdm futtatta a win31-es progikat.
Naszóval azt akarom ebből kihozni, hogy amíg az alklamazás 32 bites, addíg, még ha memory leakes bugos is, akkor sem tud 2G-nál többet elzabálni, mert nem lát többet.
De ha natív 64bitre van fordítva, akkor a határ a csillagos ég, és elég egy fel nem szabadított pointer, és már 192Giga memória kell a flash playernek
Éppen ezért félek már előre attól, ha a játékok is elkezdenek 64 bitesek lenni. Mert most ők is megelégszenek a 2Giga memóriával. Node, akkor lesz majd rossz világ, ha beindulnak, és kitalálják, hogy 16Giga alatt el se indul.
Driverek és még néhány dolog természetesen kivétel, de nagy általánosságban nincs baj a 32 bites progikkal.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
válasz MasterDeeJay #28423 üzenetére
régebbi gépre régebbi flash playert rakj, az kevésbé eszi az erőforrásokat.
-
WonderCSabo
félisten
Firefox hírek:
Az új Australis megjelenésről került levetítésre ez a diasor a nemrég megrendezett MozCamp összejövetelen.
-
vlevi
nagyúr
válasz WonderCSabo #28434 üzenetére
Látom, komolyan gondolják ezt a Firefox OS-t
Most ez itt OFF, vagy nem?
-
S-Attila
senior tag
És egyébként ez funkcionalitásban/praktikumban mi újat fog hozni?
-
scope2007
addikt
hali!
tudnátok olyan kieget mondani, amivel a duplicate bookmarkokat lehet megszűrni?
vagy ne kieget keressek inkább, hanem rendes programot rá?
Link AM-DeadLink? bár ez az összes oldalt megpingelteti, ahogy nézem, és a halottakat kihúzza pirossal.. mindjárt megnézem tud-e dupot keresni.+++++
most nézem van újabb falsh player, csak hogy legyen mit szidni
Flash Player 11.4.402.278 (NON IE]
Flash Player 11.4.402.278 (IE)[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
scope2007
addikt
válasz CoolMan #28438 üzenetére
húh tényleg.. el is feledkezdtem erről megint
ezt szoktam használni régen, de ugye a fejlesztő nem csinálja már tovább, ff kiegekről is levette, megvolt nekem is hddn csak a neve nem ugrott be.. [már volt ilyen]csako: thx ezt is kipróbálom
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
mzx
senior tag
Mozillára milyen letöltéskezelőt ajánlatok? A lényeg, hogy megszakított letöltést folytatni lehessen vele, akár megváltozott (dinamikus) ip esetén is.
-
zileut
tag
És arról nincs hír, hogy mikor fog kijönni?
-
ledgeri
nagyúr
Van az opció, hogy új lap megnyitásakor ugorjon-e arra a böngésző...
Van az is, hogy ha munkamenetet folytatok újraindításkor, akkor betöltse-e a megnyitott lapokat egyben, vagy csak, ha valamelyikre rákattintok...
Kérdés:Van olyan opció (beallításokban nincs, de nem csak az létezik...), hogy a megnyitott új lapot egy munkamenetben csak akkor töltse be, hogyha rákattintok?
Nálam ennek akkor lenne előnye, hogyha Youtube.ozok, és több vidit néznék meg, viszont ha megnyitom akkor elindul, akkor is, ha nem az az aktív tabom....Ja meg azt be lehet-e állítani, hogy ha új lapot nyitok meg, akkor ne a megnyitott lapok végén legyen az új tab, hanem , mondjuk, a z aktív lapom mellett...
[ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
ledgeri
nagyúr
válasz S-Attila #28448 üzenetére
Átnéztem, ilyen nincs, de hogy mennyi van... Elképesztő....
Köszi![ Szerkesztve ]
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
DS39
nagyúr
nálatok működik a Turn Off the Lights kiegészítő?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Milyen egeret válasszak?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NiMH akkumulátor
- általános iskolai rendszergazda
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- HP nyomtatók
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest