Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Xaels #52950 üzenetére

    "Mivel általában max 1 éjszakát töltök el mindenhol ezért nem akarok sátrat meg sok vackot cipelni. Annyi kellene, hogy azért, ha alszok azt hellyel-közzel komfortosan tehessem."

    Been there, done that. Sajnos nem ilyen egyszerű. A komfortért kell a sok vacak.

    A szúnyogok már előbújtak. Ha olyan helyen aludnál, ahol már rajzanak, nem fogsz tudni tőlük rendesen aludni (volt már olyan, hogy inkább hazavezettem éjszaka, minthogy ott szívjak, azaz szívják, a véremet). Vagy ha esik... Ezért írtam a bivaksátrat, de sajnos nagyon drágán mérik azokat (100 GBP+). Én is azon gondolkozok, hogy magamnak készítettetek egyet, de sajnos sátorkészítők itthon csak sörsátrakat, rendezvénysátrakat csinálnak ponyvából.
    Ez sajnos nekem is nagyon hiányzik. Gyorsan felállíthatós 2személyes sátram már van (tényleg 2-3 perc alatt kicsomagolástól kész, de sajnos csak korlátozottan vízálló), de az nem hátizsákos méretű, míg egy bivakzsák vagy bivaksátor van olyan kicsi.
    Csak esőre részleges alternatíva lehet az ebayen is olcsón kapható hővisszaverő fóliás "vész-hálózsák", vízálló, hővisszaverő és kicsi.

    Még ha nincsenek is szúnyogok vagy eső, egy pokróc nem lesz elég. A minimum egy önfelfújós vagy felfújható derékalj vagy matrac, azzal másnap már nem összetörten, sajogva, hanem kipihentebben kelsz. Az önfelfújósba alig kell fújni, de drágább, elcsomagolva nagyobb méretű, vékonyabb (25-60 mm-ig vannak). A felfújhatóst nyilván fel kell fújni, de matraca válogatja, hogy mennyit kell bele fújni és mennyire macera felfújni vagy leereszteni. Nekem a Gelert 6tube vált be legjobban, Sportsdirectben kapni, 2500 körül volt, ha jól emlékszem; nem vízimatrac hanem túrás, vastagabb és ellenállóbb anyagból; kevesebbet kell bele fújni és könnyebb is (2-3 perc alatt kész), leereszteni meg csak ki kel csavarni, nem kell a cucáját szorítani.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák