Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • runner 125

    nagyúr

    válasz Jakab66[hun] #107650 üzenetére

    Kipróbáltad már, vagy csak ráültél?

    Nézd, én 187 körül vagyok, 100kg. Nem az a tipikusan sportmotoros alkat, aki rágyömöszöli magát egy olyan gépre, amin hasalni kell és kb. guggolni, tehát azt gondolom, h meg tudom állapítani objekítven h egy sport-túra gép kényelmes-e vagy sem.
    A 800-as VFR a maga kategóriájában egy kényelmes motor! Soha nem fájt a csuklóm, sem a térdem, egyedül néha fenék/csípő tájt éreztem némi zsibbadást, de ez is jellemzően 4-500km-es etapok vége felé és állítólag a zselés ülés ezt is megoldja (addig már nem jutottam el, mert eladtam végül tavaly).
    Persze az is tény, h egy túramotor vagy egy magasabb építésű, csőkormányos gép még kényelmesebb. De az már más stílus, más forma.

    Nem ismerem töviről hegyére a Triumph-okat, annyi általánosságban lejött, h már jók, kiforrottak, megbízhatóak. Nagyon mellényúlni, mint márka, szvsz már nem lehet velük. Ettől függetlenül én nyíltan vállalom, h inkább japán párti vagyok. Túl pörgős életet élek, h még ilyen téren is esetleges kockázatot vállaljak. :)

    Viszont ez lehet az én fasságom, de az ilyen összvér megoldásokat soha nem szerettem semmiből.
    A Tiger 1050 is egy tipikusan minden stílust ötvöző, a gyártó szerint mindenre alkalmas, de szerintem semmire igazán jó motor. Tehát mindenhol kompromisszumokat igényel. Magas a súlypontja, hosszú az első villa, így igazán jó döntögetésre nem jó, túraendurúnak viszont alacsony a blokk, futómű is máshogy hangolt, rövidebb rugóutakkal, így arra sem az igazi. Max túrázni, de kifejezetten túrázni van jobb és kényelmesebb alternatíva.. és szerintem egyszerűen nem is szép, de ez szubjektív. :)

    Döntsd el először, h milyen stílusú motort szeretnél és ténylegesen mik az elvárásaid . Ha távol áll tőled a sport túra vonal és tényleg kényelmesebben akarsz utazni, de kell a 2 személyhez az erő, vagy a dobozolhatóság, az FZ1-S is remek alternatíva.



    "Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák