- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iOS alkalmazások
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
Vhunter
tag
válasz Vhunter #13495 üzenetére
Remek!
még egy kérdésem lenne, és sürgős is lenne, mivel épp a recovery menüben vagyok...
Szóval ez alapján csinálom, és a két zip telepítése után nem írja, hogy legyen wipe. De én úgy értettem az eddigi olvasásaim alapján, hogy kell. Most mi az igazság? Kell vagy nem kell?(vagy tökmindegy?)
Köszi. -
szabof1
őstag
válasz Vhunter #13501 üzenetére
A plusz wipe-ok nem ártanak. De a leírás elkészítésekor közkézen forgó tömör útmutatók egyikében sem szerepelt.
Az ugyanakkor készült WIUI/MIUI leírásba viszont beletettem, mert Wajk azt ajánlotta.Mostanában én is úgy teszem fel a CM7-et, hogy utána wipe cache és advanced / wipe Dalvik cache van. Ilyen szempontból teljesen azonos a CM7 és a MIUI vonal.
-
romo77
csendes tag
Pár napja kérdeztem hátha valaki tud megoldást.
sziasztok
be lehet e valahol állítani hogy amikor a fülest csatlakoztatom a telefonhoz a telefon ugyan úgy jelezze a hívásokat mint nélküle /magyarul a hangszóró "csörögjön" ne a füles). Mindenhol megnéztem de sehol nem találkoztam ilyen opcióval.
Esetleg valamilyen app ami ezt tudja.
Kérlek segítsetek fontos lenne.kipróbáltam jópár dolgot de nem sikerült megoldani
-
chab7
addikt
válasz Lacopapi #13500 üzenetére
Annyi tény, hogy a cm erős használatnál jobban merít mint a többi, de ez betudható a teljesítmény kihegyezése miatt. Ahhoz hogy minden flottul menjen rajta kakaó kell. Viszont ezek a vsel értékekkel játszhatóak főleg a nyugalmi helyzeti kisebb fogyasztás felé.
Ha csinálnánk egy tesztet folyamatos mérgesmadarazással, tuti hogy egy cm -et futtató Defy merülne le elsőnek, de legfolyamatosabban vinné végig a játékot cserébe.
Viszont nyugalmi helyzetben meg max egyformán jól fogyaszt mind alatt.
Én a 18/28/48-as értékekkel egy még stabil és gyors, de nyugalomban nagyon keveset fogyasztó beállítást kaptam.(Az értékeket pedig egy szintén cm-et futtató soc kamerás usertől lestem el a táblázatból )(#13501) Vhunter : Én annak a híve vagyok hogy utána nem kell, azaz nem közvetlen utána kell, mert akkor még fel sem építette azokat. Hanem az első boot után visszamegyek a recoverybe és akkor csinálok egy wipe cache wipe dalvikot. És csak ezek után használom a romot.
[ Szerkesztve ]
Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)
-
natë
nagyúr
CM7-nél erős különbségek vannak akksiidőben a nightly-k között, XDA-n gyakran riportolnak energiavámpír verziókat, ezeket Epsylon-ék általában törlik is. Nálam a CM7 akksiideje a legrosszabb, de én extrém módon használom a telefonom
forest601 : Lehet, más dolog, hogy nem ajánlott. Indítsd froyoról.
[ Szerkesztve ]
-
forest601
tag
hello mindenki egy olyan kérdésem lenne hogy CM7-re simán lehet telepíteni WajkIUI-t?
pontosan igy:
Installation GUIDE:
1. Download 2ndinit 1.4.2
2. install 2ndinit (Important!:following the instructions)
3. Boot into bootmenu by pressing volume down when device flashes a blue led at bootup. Set default boot mode to 2nd init.
4. Select Recovery/Stable Recovery. Choose "Wipe Data/Cache" option. Let finish.
5. Choose Install zip from SD Card, select WajkIUI_multilang .zip and let it finish.
6. select "Wipe Cache" then go to Advanced and select "Wipe Dalvik Cache". Reboot Now!
7. After boot, set your prefered language in Settings menuSamsung Galaxy S5(SM-G900F), Samsung Galaxy S3(i9300) Blue, Motorola MB525 SoC (KitKat rom)
-
ruan
tag
Én is lejebb vettem a proci feszt, de sajnos 1 nap alatt lemerül, CM7-el.
A kijelző fényerejét nem lehet a gyáritól alacsonyabbra állítani?
Az merít leginkább. Tényleg Quadrantba még 800 Mhz-el is 2000 pont körül, kapok , ki van "hegyezve" pengére... csak ne merülne le hamarabb.
-= StarIICraft =- Hell, it's about time!
-
Vhunter
tag
Sziasztok!
Köszi az eddigi válaszokat!
Először is baromira bejön a CM7, nem is értem, miért nem vágtam bele hamarabb.
A kérdésem az volna, hogy mennyire javasolt az ADW laucher megtartása. Én eddig launcher pro-t használtam, meg is vettem. Tapasztalatok alapján mi a legjobb? Maradni ennél, visszaváltam LP-ra, vagy az ADW fizetős változata? Mivel működik legjobban a CM7?
Köszi! -
-
membrandj
nagyúr
Üdv! A gyári belakott rendszeremről tudok csinálni backupot, ha rootolom?
Privát üzenetben nem válaszolok szakmai kérdésekre.
-
chrisx1
tag
Üdv!
Szabof1 kolegának köszönöm a leírást... Sikerült elsőre!
Most éppen a cm7-el ismerkedem, de úgy érzem ki fogok próbálni mindent a következő pár napban! Egyébként nekem a gyári froyo-tól lassabbnak tűnik...érdekes. -
chrisx1
tag
Na nem tartott sokáig, amíg a seggemen tudtam maradni!
Visszaraktam a gyári froyo-t, de most egy Blur-ös verziót, mert valaki írta, hogy milyen jó a Deblur-öshöz képest. Valaki el tudja mondani mitől más, mint a Deblur-ös? Látszólag semmi különbség nincs azon kívül, hogy animált a motorola logo bekapcsoláskor, és hogy először németül gügyök, meg tele van ilyen blur-ös widgetekkel.U.I.: Ismét nagy köszönet szabof1 kolegának, hogy segített, hogy ne nyírjam ki a telefonom!
-
chrisx1
tag
őőőőőőő most éppen WajkIUI fut....
Jó, mára elég volt, most ez marad, mondjuk idáig ez tetszik a legjobban... de majd este megnézem újra mit lehet még mókolni!Ja! Majdnem elfelejtettem...köszönet szabof1-nek!!!
Észrevétel: Állandóan leáll valami program...mikor mi. Erre szoktátok mondani hogy FC-zik?
[ Szerkesztve ]
-
chrisx1
tag
válasz forintuser #13524 üzenetére
Köszi!
Szerkesztettem volna, de egy óra múlva már nem lehet.... -
pengemetal
aktív tag
Eddigi lustaságomat legyőzve végre lecseréltem a Froyo-t CM7-re (köszönet a leírásért, pofonegyszerű volt így a dolog )
Ég és föld a két rendszer! Egyelőre ismerkedek vele, belakom. Ahogy olvastam tényleg van egy kicsivel nagyobb az akksi fogyasztás, bár kalibrálás nem volt még és most megint elég sokat nyomkodom."Nem a berúgás a cél, de útba esik"
-
tehervonat
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok itt, azonban androidban és custom ROM-ok telepítésében viszont nem. Most azonban szembesültem egy problémával, amire az XDA-n nem találtam megoldást. Lehet, hogy egyszerűen csak figyelmetlen voltam. Most remélem, hogy itt segítséget kapok. A Defymen WajkIUI 1.10.21 van jelenleg. Néhány napig tökéletesen működik, majd egyszer csak újraindul. A telefon látszólag el is indul rendesen, lehet lépkedni a menükben kb. 1 percig, mert akkor megint újraindul. Aztán megint és megint... Tisztán telepítettem, előbb nordic froyo majd SOC, 2init és WIUI. Nem tudom mi lehet, de már az előző verziókkal is csinálta. CM7 -tel nincs ilyen gondom, ott viszont nem látom a céges WIFI-t. Minen más rendben, de ez mégis a WIUI felé irányított. Most nem tudom mit tegyek. Ötletek?
Lenne egy észrevételem is: amikor WIUI -t telepítek, friss telepítéssel szintén nem látja a céges WIFI -t (csak azt nem), azonban ha WIFI beállításoknál a speciális fül alatt a "Szabályzó domain" opciót 11 csatornáról 13-ra vagy 14-re állítom minden rendbejön, látok minden WIFI-t. Lehet, hogy ez a probléma a CM7-tel is? Ott azonban nincs ilyen opció. Root explorerrel nézegettem a system/etc/wifi könyvtárban található config fájlokat, de nem találtam bennük ilyen "kapcsolót".
Az esetleges válaszokat előre is köszönöm!
Üdv! -
Szendwich
tag
Sziasztok! A CMIUI ROM telepitesehez nincs valami telepitesi segedlet? Vagy siman telepitheto akar egy MIUI ROM? Koszi!
-
gpek
tag
válasz tehervonat #13528 üzenetére
CM-ben: settings>wireless controls>wifi settings>
Kérdés, ki lehet szedni a defy+ romból a launchert? Próbálkozott valaki ilyennel?
Gpek
-
mm89
őstag
Sziasztok!
Új vagyok nálatok, két napja van meg a Defym. Spicám volt előtte (aztán 2 hónap android mentesen), azt flasheltem, rootoltam csukott szemmel is már, de a Defynél ez kicsit bonyolultabbnak tűnik. Elolvastam jópár leírást már, és fogok is még valószínűleg
A kérdésem az lenne, hogy:
1. Most gyári 2.2 van a telón, erre vissza is tudok térni, ha felteszek egy MIUI vagy egy CM romot ugye? (garancia miatt)
2. Ha felteszek egy MIUI-t (először ezt szeretném kipróbálni, mert a CM-et már ismerem még a Spicáról), akkor arra, ha nem tetszik, közvetlenül rá is lehet tenni a MIUI-t?
Ezt azért rakom külön mert tudom, hogy nehéz rá válaszolni:3. Melyik a jobb: CM vagy MIUI (Wajk féle is akár)? Fontos, hogy stabil és gyors legyen, nem hátrány ha az akksi is jól bírja Van valami amit az egyik tud, de a másik nem?
Előre is köszönöm!ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
rum-cajsz
őstag
1. igen
2. ezt tedd fel újra, mert így értelmetlen a kérdés.
3. Erre nincs válasz. Kinek ez jön be, kinek az. Ha jól látom, CM7-et többen használják, de ez inkább arról szólhat, hogy az az ismertebb. Viszont ha az aksi a legfontosabb, és nem játszásra akarod használni a telefont, akkor én a gyári romot javaslom.
=Kilroy was here============================ooO=*(_)*=Ooo=======
-
Tex
senior tag
szabof1 leírásai alapján simán megtudsz mindent csinálni amit kérdeztél.
A 3. kérdés viszont véres kard...
Én a CM-t és a Miui-t is használtam egyik sem jobb vagy rosszabb a másiknál hanem más.
A CM nagyon gyors és most már nagyon stabil is, a Miui is gyors és stabil, de más a dizájn ott inkább a kinézetre mentek rá. Kinek mi tetszik azt választja.
Mindkettő alkalmas mindennapi használatra.[ Szerkesztve ]
"Amit akartok, hogy veletek tegyenek az emberek, ti is azt tegyétek velük." Máté (7:12)
-
mm89
őstag
válasz rum-cajsz #13532 üzenetére
2. Igazad van, bocsi, tehát MIUI-ra rámehet a CM, vagy akkor újra kell kezdeni az egészet gyári 2.2 ről?
A gyári romnak a legjobb az akku ideje?
köszi Tex-nek is!
És még egy kérdés:
a custom recoveryben le tudom menteni a jelenlegi állapotomat úgy, hogy azt teljes mértékben vissza is tudjam rakni? (spicánál is volt ilyen, többek szerint működik, de nekem sose volt jó)[ Szerkesztve ]
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
mm89
őstag
És még mindig van egy kérdésem
Most ugye egy belakott gyári rendszerem van. Ha szabof1 leírása szerint rootolom, akkor nem veszítek semmi adatot. (nem látok olyat h wipe-olni kéne akármit is, úgyhogy gondolom nem, de azért megkérdezem )a beállításoknál az értesítési hangot nem lehet lenémítani? ugye ez zörög amikor usb re dugom a telót. spicánál én ezt kikapcsoltam és csak az egyes appoknál állítottam be külön az értesítést (sms, gmail, talk... stb) de itt a jelzés kiválasztásánál nincs olyan h néma, vagy semmi vagy akármi
[ Szerkesztve ]
-
-
mm89
őstag
válasz Vhunter #13539 üzenetére
Na, nálam az nincs Én is meglepődtem rajta...
Nagyon belelkesültem a rom cserére, xda -n is nagyon király lockscreenek vannak miui romokhoz rohadt jó ez a teló!
arra esetleg tudod a választ, hogy a custom recoveryben tudom e backupolni a jelenlegi rendszeremet, úgy hogy az visszaállítható legyen? (ha esetleg nem jutok dűlőre a custom romokkal, és mégis gyárit szeretnék használni)ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
kano
nagyúr
Elviekben rá tudod tenni a MIUI-ra a CM7-et is.
A kívánalmaknak amit írtál talán egyik rom sem felel meg.
Mindnek van jó és rossz oldala.
MIUI: Szép és jól használható viszont nem annyira gyors mint a CM7.
CM7: Gyors, nem szép és szívja az akkut.
Gyári Defy+ ROM: Nagyon jó az akku ideje, de lassabb mint a CM7.
Én a gyári Defy+-t használom, mert a legjobb a készenléti ideje. De ez csak akkor
ajánlott, ha piros kamera van (BAYER modulos) a Defy-den.A rootolástól nem veszik el semmi (de utána 2x indítsd újra a telefonodat, mert nagyon lassú).
[ Szerkesztve ]
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
domerator
veterán
Nem sok minden van a miui changelogban, főleg HTC telókra jön javítás, de azért Defy-on is reszeltek valamit a wifin, meg a rádió hangerő instabilitáson(?)
Azért letöltjük...
Reggae ‘till I die ... iPhone 13 mini, MacBook Air M1, Homepod (sztereó)
-
mm89
őstag
Köszönöm a választ!
Nekem zöld kamerásom van. Most gyári 2.2 van rajta, tegnap estére már lemerült, persze nyomkodtam is rendesen, mégiscsak új még a cucc A spicám egy napot se bírt ha nagyon nekiestem, úgyhogy azzal már kiegyezek, ha játszás, netezés mellett estig stabilan kibírja.
más:
Sikerült belépnek a custom recoverybe, most backupolom a rendszert. Erről esetleg van valakinek tapasztalata, hogy mennyire stabilan állítható majd vissza ez a backup? (spicánál ha sikerült is visszaállítani akkor is újraindulgatott, instabil volt, vagy egyszerűen bootloop lett belőle).
Szerintem előbb a MIUI-t fogom kipróbálni, mert CM-et már használtam. Amúgy a CM se csúnya, max a MIUI hoz képest
A piros kamerással lehet HD ban filmezni?ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Tézé81
tag
Halihó!
Tudja-e valaki, h a Market kontra app-ok linkeket hol tárolja a rendszer? Mert hogy a Titanium "Market Doki" funkciója a külső forrásokból /internet sötét oldaláról/ származó alkalmazásaimat is hozzá csatolta a Markethez, amit viszont nyilván nem tudok frissíteni, mert nincs kifizetve
-
kano
nagyúr
Igen lehet 720p felvételt csinálni azokkal. Azok egy az egyben Defy+ telefonok (kivéve az 1700-as akksikat).
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
mm89
őstag
Akkor kár, hogy nekem zöld lencsés van
A zöldekkel egyáltalán nem lehet?Egyébként megoldottam a notification hangjelzést: fogtam egy mp3 zenét, levágtam, hogy kb fél másodperces legyen, és addig addig halkítottam amíg semmi nem hallatszik belőle aztán beállítottam azt jelzésnek.
beluudj
De akkor újra be kell állítgatni mindent és az legalább fél óra (bár a legtöbb app-nak van saját backup menüje, így azok beállításait sd-ről simán vissza lehet állítani)Délután biztos rápróbálom a MIUI-t
[ Szerkesztve ]
-
Weeman1
veterán
A Soc kamera modulos Defy-n próbált már valaki Defy+ rom-ot?
Ha igen működött minden tökéletesen?Xiaomi 11T Pro
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest