Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • godjopet

    csendes tag

    válasz dkess #90288 üzenetére

    1. Köszi, majd elolvasgatom. A lényeget felfogtam, nem hosszú távban gondolkodom, egyelőre nincs szükség a legmodernebb wifi technológiára.

    2. A legnagyobb távolság 6-7 méter, legfeljebb 1 db gipszkarton válaszfal elválasztással, ezért is nem akartam erre kitérni, ezzel nem lehet gond.
    A két tévé közül egyik sincs egy helyiségben a routerrel, kerülném a kábelezést. Szükség esetén megoldható, de jó lenne wifivel megoldani. 65 éves egyedülélő asszony, nem használ párhuzamosan több wifi kapcsolatot egyszerre, ezért nincs szükség erős wifire (ha a torrentkliens feltöltésben van, azt le tudom szabályozni). Általában 720p filmeket streamelünk, de ha a FHD is elmegy döccenésmentesen, akkor nem lesz gond mással sem (UHD tartalom nem lesz mostanában az hótziher).

    3. OK. Köszi.

    4. Aha, értem. Legrosszabb esetben az is egy opció, hogy laptopon fut a torrent és hálózaton átmásoljuk a routerre csatlakoztatott HDD-re a letöltött tartalmat, ahonnan meg akkor csak streamelés történik.
    De ha minimális árkülönbségért tudná a router kezelni a torrenteket, az lenne az ideális. Olvastam itt a Padawan fw-ről, esetleg ha nagyon muszáj, azzal is megpróbálkoznék (már amennyiben a választott routerre telepíthető), de legjobb lenne a Download Master.

    5. Ez a 10-20k úgy tűnik csak egy hiú ábránd volt, vagy tényleg lemondok a torrentről. A lényeg a médiastreamelés HDD-ről, ebből nem engedhetek.
    Használt Synology jó lenne, de nem alapozhatok arra hogy majdcsak valaki árul egyet a kedvemért (jófogáson éppen van egy, de 40 pénz..).
    Sebesség-igények alatt nem tudom mire gondolsz, éppen azt próbáltam meg körülírni hogy nincsenek igényeim, nem akarok 10+ megás letöltést vagy 30+ megás fájlmásolást...

    6. A virágboltozás gondolom valami szleng vagy poén, sajnos nem jött át. Egy korszerűtlen laptop a kiszolgáló (HP 4530s), de ez nem releváns. Jelenleg is így működik ahogy írtad, pont ezt kellene kiváltani, ezért az egész router-vásárlási szándék!

    Kiegészítés: 65 éves egyedül élő asszony, nem fog nekiállni torrentezni, vagy bármit hekkelni a laptoppal. Lefekvés előtt (legkésőbb) laptop kikapcs, nincs ilyen hogy időzített kikapcsolás meg alvó mód stb, ill. ha délután leül sorozatot nézni, akkor sem fogja hozzá bekapcsolni a gépet. Gondolom, nem kell bemutatnom a sztorit :) Örülök, hogy azt meg tudtam tanítani neki, hogy a tévével hogyan kapcsolódjon a DLNA-ra. Teamviewer is csak azért van, mert 200 km-re lakunk egymástól, ha gond van a laptoppal egyszerűbb ha magam csinálom meg, mint a telefonon magyarázás (abba már beleőszültem). Eddig egy okos tévé volt a lakásban, most már kettő van, jó lenne ha bármelyikről el tudná indítani a kiszemelt médiatartalmat.
    A torrentezést úgy kell elképzelni, hogy legfeljebb hetente 1-2 torrent futtatásáról beszélek. Letöltök egy évadnyi sorozatot, vagy 1-2 filmet és azzal elvan 1-2 hétig. Szóval ez is bőven átlagfelhasználói szint alatt van, ezért nem tértem ki erre sem részletesebben. Ha ezt nem bírja a cucc, akkor kb. semmit.

    Végszó: visszakanyarodva az eredeti kérdésemhez - ha van még benned ennyi kitartás - ajánlj kérlek egy olcsó routert, amivel stabilan lehet streamelni, illetve egy másik olcsó verziót, amin akár torrentet is tudok futtani a streamelés mellett. Köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák