- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
mrmft
senior tag
válasz -ZeeZee- #72294 üzenetére
A kepek alapjan nem tuik nagynak a szoba, egy atlag 3.5kW belteri mindket helyre elfer. Egy keszulek, egy szobat klimatizal. Radiatort is minden szobaba teszel. Ha ezt el tudod fogadni (sokan nem tudjak, egy keszulekkel futenek az egesz hazat..), akkor elegedett leszel avval amit valasztasz.
[ Szerkesztve ]
-
Sumi
aktív tag
Na jolvan, hamar vegetert a Mitsubishis palyafutasom. Este nezem, teljesen bele van fagyva a viz. Kitortem belole a leeresztokejet, egy mero jeg az egesz. Fasza gondoltam atfurom a jeget par helyen, hogy ki tudjam szedni/torni. Hat sikerult belefurnom a radiatorba. Faszomat. -600e
-
Sumi
aktív tag
-
Sumi
aktív tag
Nem fagyott volna bele, ha nem lett volna a földig lecsövezve a kis műanyag leeresztőjén keresztül. Abba a csőbe fagyott bele a víz, és szép lassan visszafele végigfagyhatott.. Igazából még ez sem volt baj, mert van két másik lyuk is a gép alján amin ki tud(ott) folyni a víz, nem ért a lapáthoz a jég, de mondom nem jó ez így, csinálok egy lyukat rá, hogy a "fő" lyukon is ki tudjon újra folyni - ekkor már kitörtem belőle a leeresztőt. Aztán nyilván az lett volna a következő lépés, hogy szerzek bele egy fűtőszálat holnap, csak hát azt már nem érte meg szegény kültéri..
-
313313
addikt
Tudnál linkelni egy fűtőszálat?
Lecseréltettem egy LG Bio 5,2-est, egy Gree Comfort X 5,3-ra. Kondenzvíz elfezetés hűtésnél faja, viszont most csinálnék valami épkézláb csövezést a kültéritől, ne a teraszon follyon szét a téli kondezvíz.HP 250 G5, Creative Surround 5.1 USB, Genius 5.1 Home Theater 5000, Kona Blast Deluxe + Shimano LX, Torpado T2000 + Campagnolo Veloce, Motorola Edge 30 Neo 8/256GB
-
Al Brandy
tag
válasz -ZeeZee- #72298 üzenetére
Mi is ide szerettük volna. Esetleg a 3-asra. De sajnos a kondenzvíz elvezetés itt problémás.
Kondenzvizet ha nem akarod a térkőre engedni, akkor tedd a kültérit a tetőre,úgy, hogy a napelemet ne árnyékolja. Leolvasztáskor így először a tetőre,majd az ereszcsatornába folyik a meleg víz. Felénk jó pár családi háznál a tetőn van a kültéri,és így van megoldva.
A beltéri kondenzvizét pedig akárhova el tudod vezetni akár kívül,akár belül,csak folyamatosan lejtsen az elvezető cső.
Még a függőleges csatornába is bekötheted.[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
mrmft
senior tag
Es itt kaptad el a lenyeget. Nem a talca futese hianyzik nalad sem. A csobe fagy bele. Ezert nincs ertelme a kulterit lecsovezni a foldig, max szigetelt vastag csovel, vagy futott csovel. De igazsag szerint az a legjobb ha nyitva az alja es maga ala csurgathat, majd ala talca es abbol elvezetni a vizet (tudom, ronda, draga, stb...)
-
mrmft
senior tag
Ez erosen SW fuggo, hogyan szabalyozzak a mukodest. A Fujik pl. vigan elvannak futesben e nelku is. A Mistubishi is. Nem feltetlen hulyeseg, de van elet nelkule is. Mondjuk sz@r csovezessel meg lehet olni barmit, foleg ha az ugyfel nem erti meg, hogy az ugy nem lesz jo ahogy O kitalta de ennek ellenere lecsoveztet mindent, de vekony csovel, mert az a kevesbe ronda..
Eszakon nem nagyon csovezek kulterit le, max talcarznak, de altalaba szabad folyast engdenek mindennek, viszont amit lehet a felteto ala tesznek. Az mas vilag nagyon. Teljesen mas modellszamaik vannak mint nekunk.[ Szerkesztve ]
-
pjen
félisten
Enyém még északra tervezett, még a leírasában is az van. -30 fokig írták fűtésre. Van tálca fűtés+ vagy 10 nagy lyuk a tálca alján. Minden lyukon végig van vezetve a fűtő szál. De nekem mindegy azon a pár ezer forinton biztos nem múlna, ha most csináltatnám. Az se.mindegy, hogy csak anyag. Gond nélkül megcsinálom magamnak.
[ Szerkesztve ]
-
Nasuto
tag
válasz ecaddsell #72309 üzenetére
Sensiránál én is kivettem a héten a műanyag pipát, mert szépen elkezdett belefagyni azon a szívószál vastagságú kis pipán. Kb. utolsó pillanatban vettem ki szerintem, mert már csak egy nagyon szűk járat maradt benne szabadon. Így most szépen maga alá pisil. Csak azért raktam be korábban, hogy kicsit távolabb tereljem a ház falától a kicsurgó vizet, és ne közvetlen a falra fröcskölje, ahogy földet ér.
-
Sumi
aktív tag
válasz Nasuto #72335 üzenetére
Yep, nekem is pont ez (volt) a bajom, hogy ha nem csövezi be az ember, akkor a ház falára (nálam nyers tégla) nyomja a vizet félig-meddig.. Aztán azt hittem hogy amíg nincsenek kemény mínuszok addig nem fog befagyni, ráérek majd kivenni, de furamód már akkor befagyott amikor +1-3 fok volt kint.
Másik: szintén fura(?) mód, szüleimnek a 2.5-es Daikin egész télen úgy ment tavaly hogy be volt csövezve, bele is fagyott a víz, de mégsem tört el a lapát.. gondolom előbb folyik ki belőle máshol, mintsem hozzáérhetne a lapáthoz. Ezért is gondoltam bennehagyni a pipát/csövezést az enyémben is.. De aztán mindenhol azt írták hogy vegyem ki, és a kisördög megszólalt bennem, hogy akkor ott aztán nem szabad egyáltalán jégnek lennie..
[ Szerkesztve ]
-
Tamy
senior tag
Nem is a járdára/útra kell rakni. Nálam a ház két végében van, fűre folyik, ott meg senkit nem zavar. Ha házfalra rakod, akkor is a járdára csöpög, ha az van alatta.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
cdl
senior tag
Nekem egy Sensirám van, annak 1 lyuk van az alján, amin kifolyhat a víz.(a pipát természetesen kivettem)
Alá fogadtam egy csatorna darabot, ami kb 40 cm-re kivezeti a vizet.
A földet kiszedtem alóla és egy kavicságyat csináltam.
Így nincs jégpálya lent és a fal sem ázik.
Persze az esztétika lehetne jobb is. -
-
pjen
félisten
válasz Nasuto #72341 üzenetére
Végül is egy 20 mm cső szerintem még fűtő kábellel is egyszerűbb mint egy 60x60 as csatorna amiben mennek a csövek és a kábel, ha a földön van a kültéri. Nem beszélve az áráról és a helyet is csak foglalja. Viszont az tény nem rázza a falat. Nekem 1 van becsövezve alatta 1 vödör. A többi folyhat ahová akar. Tettem a konzolok közé egy Al lemezt ami kér a konzol végéig. Olyan mintha gyári lenne.
-
Tamy
senior tag
-
Tamy
senior tag
Telepítés kérdése. Ha nem akarod, hogy csurogjon, akkor a földön van a legjobb helye. Egyéb esetben vagy csövezed, fűtöd (a cső se szebb, ennyi erővel a bekötőcsövek, vezetékek is mehetnének ott, és annak még lejtenie se kell, lehet esztétikusan csinálni), vagy hagyod lecsurogni, áztatod a falat. Kinek melyik a jobb.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest