- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Magisk
- Android szakmai topik
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nikaré
őstag
válasz F-ECT$ #72699 üzenetére
A márkanév egy jóval korábbi (klimaszerelővel való rövid) beszélgetés után maradt meg. Most pedig elkezdtem keresni, lett egy körülbelüli összeg/kW.
Igen van elképzelés árban, 500 fölé már nem nagyon kellene kúsznia az összegnek.
lasz10 kolléga írása bíztató, hogy kifűti a 42 nm -t.
Mondjuk szeretnék biztosra menni az ár/érték/megbízhatóság/teljesítmény kombinációban. Még, ha töklámpa is vagyok e téren.
Ezért is örültem, hogy van ilyen topik is!#72700 lasz10
Alacsony ár? Nemár! Csak nézek mint a ... gyerek!
Na mindegy, tudom az utóbbi években mindent el lehet adni 50-100% -al deágábban, hivakozva a nem sorolom fel ... híradókban mondják állandóan!Azt tervezem, hogy én sem mondom meg a klímának a m2 differenciát!
Hogy méred, ézékeled az egyharmad üzemeltetést? Mihez viszonyítod?[ Szerkesztve ]
-
lasz10
junior tag
válasz Nikaré #72704 üzenetére
A HR nem az a kategória, mint az FH, kb. olyan a különbség, mint az 1300-as Lada és az 1300-as Mitsubishi között, az egyik 65 lóerős, a másik 160, szóval nem ugyanabban a ligában játszanak.
Érdemes az euroventen összehasonlítani őket, én saját káromon tanultam meg, hogy hittem a klímásnak, és alap gépet vettem, persze hogy 0 fok alatt már csak fűtögetett, én meg tömtem szénnel a brutális Buderus kétmázsás öntöttvas gyomrát.
Az FH olcsóbb, mint régebben volt, annó 2500 euróba került, tavaly télen meg kb a fele volt felszerelve. Az egyharmadot úgy értem, hogy 330 wattot fogyaszt átlagosan, de 1000 Wattot is fel tudna használni, COP 5,5-tel[ Szerkesztve ]
https://bit.ly/3UUXZYw
-
Al Brandy
tag
válasz lasz10 #72705 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen géped volt,amivel nem voltál megelégedve, de itt többen is vígan fűtünk a Mitsu HR-el, akik nem az Alpokban, a Kárpátokban, vagy Salgótarjánban lakunk.
Csak jól kell méretezni,és jó helyre kell tenni.Fűt ez -10 fokban is rendesen. Igaz, közel 50 nm-re én is a HR50-et választottam.
Idén Október 17-óta megy 0/24-ben.Tavaly október 26-tól április 29-ig 1 nap kihagyással.
Fejem is megvan még, meg sem fagytam, és a fogyasztásmérőre is mosolyogva nézek mindig.[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
lekorszke
tag
Nem tudom mennyi közöd volt amber royalhoz, de gyanítom nem sok.
3.5kw-al vígan fűtök 52 nm egy légterű szigeteletlen tégla épületet még a nyilászárok is régiek.
Ez a 3. tél amióta hibátlanul üzemel főfűtésben stabilan 24 fokon (nyáron meg hűt).
Csak az eloző szezonban kb 30 amber royalt telepítettem, mind hibátlan és ez tényleg fűtésre való, és bírja is cserébe nem a leghalkabb, viszont nem is kerül annyiba mint a top japán....
Nem véletlen hogy 2.7 es kültérije is 46kg -
TeeJay
félisten
De hát B-s tarifának akkor kellene lenni amikor völgyidőszak van terhelésben. Tehát lazán bírni kell a hálózatnak hiszen a csúcsidőszakban több a fogyasztás.
Jelenleg az a baj hogy főleg bojler meg hőtárolós kályha megy róla, mosógép, mosogatógép, hőszivattyú meg klíma nem tud üzemelni. Nyári túltermelésnél pont baromijó lenne ha délben fűtene minden villanybojler és nem éjszaka amikor nincs sem szél sem naperőmű csak Paks meg Mátrai erőmű meg a sok gázturbinás.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
lasz10
junior tag
válasz Al Brandy #72706 üzenetére
Alap Daikin 3,5-ös volt, és kevés a 42 nm-re, ugyanúgy a HR is kevés, szerinted mit kell méretezni, ha adott a 42 nm, le kell falazni egy szobát? Vagy szerinted hogy kell méretezni a 42 nm-t?
Az FH25VE2 kb. 30%-kal jobban fűt -10 fokon, mint a HR35, plusz COP is jobb kb. 30%-kal, úgyhogy az én fogyasztásmérőmet meglátnád, akkor sírnál.https://bit.ly/3UUXZYw
-
riffirafi
lelkes újonc
válasz lekorszke #72698 üzenetére
Lazan kifutom a tetoteremet,ami egy legter,50 m2; es 4,5 m -es belmagassag,a jo oreg alap Mitsu hr35vf-el. 3 eve. A titok az optimalis elhelyezes, es a fix 3-as fordulat, es a 3-as lamellaallas.nem az auto,mert akkor nagyon visszavezsi magat,es csak maga elott dolgozik.Lenyegesen csendesebb mint a gree amber royalom ,(C&H regi arctic,s12ftxla-nd,nem az s12ftxla2- nd!,!!!, mert az mar fo skisebb ,kulterivel). Ami megis talan a legjobb kinai gep. Sokkal melegebbet is fuj tartosan a Hr35vf, es lentebb is veszi a fogyasztasat 500w ala futesben is ,mert fix fordulaton is automatizal,mig a kinai egyszeruen leall,es 2 fokkal a celertek alatt indul csak ujra. Wifi nem kell,azt megoldom egy alis 8 e forintos smarthomeba integralhato ir termosztattal.mondjuk a melcloud nem hulyeseg,a lamella pozik miatt,de fullautomatan is jol dolgozik magasabb celertekekkel -10 ig. Alatta meg ugyse klimazol. Nemkell bedolni a talcafutes es egyeb vakitasoknak,olcso fizikan alapulo megoldasok itt vannak raa forumban.nekem 2 db hr35vf em van, a masik egy konyhat es egy abbol nyilo szobat fut,ami ossz 40 m2,60 as belmagassaggal. Ottpont jo. De a 3.szobara mar kell a C&H, a legaramlasok miatt.nincs hungarocell a hazamon.nem is lesz.
-
Al Brandy
tag
válasz lasz10 #72710 üzenetére
Kérlek olvasd el figyelmesen,amit írtam. Peace forever.
Azt hiszem, semmilyen vélemény különbség nincsen köztünk.Természetesen a méretezést a klíma fűtőteljesítményére értettem,nem a lefalazásra.
Ezt ugye meg lehet oldani egy kisebb SCOP-os,de nagyobb fűtőteljesítményű géppel, vagy egy jobb hatásfokú,de kisebb fűtőteljesítményű klímával is. Kinek melyik igazodik az elképzeléséhez,lehetőségéhez.Láthatod,hogy én sem 3,5-öst használok a majdnem 50 nm-re. Az HR50 viszont egyáltalán nem erőlködik ekkora alapterületre még a viszonylag gyengébb hatásfoka ellenére sem.
Magasra,és mégis úgy tudtam elhelyezni, hogy mindenhová fújjon,ahova kell. Ezt értettem a jó elhelyezésen.Annyit akartam a mondandómból kihozni, hogy aki a környékben nem extrém hidegnek számító helyeken lakik, annak egy jól megválasztott méretű alap klíma is elég lehet,és még az is előfordulhat, hogy a pénztárcája is jobban örülni fog neki.
Szerk: Most látom, hogy [riffirafi] kolléga is hasonlóan vélekedik.
[ Szerkesztve ]
Mitsubishi HR50VF, Hitachi RAK-25RPE/WPE, Trotec TTK 72 E
-
lasz10
junior tag
válasz Al Brandy #72713 üzenetére
Az 5 kW-os elég lenne, nem olvastam el az aláírásodat, csak a kérdező 50 négyzetméterre szánt 3,5 kW-jára mondtam, hogy kevés, a hasonló tudású Daikinemből leszürt tapasztalatok miatt. Plusz nálam különálló, régi házikót kellene fűtenie, hegytetőn, ahol mindig fúj a szél, az sem olyan, mintha sorház lenne, és rendesen alászigetelve, mert sajnos utólag nem tudtam az alapra tenni 15 centi xps-t.
Én sem Veled vitázok, hanem az olyan klímaszerelőkkel, akik szerint mindig pont az a klíma alkalmas, amiből van nekik pár raklapnyi, vagy x márka az mind egyforma, mindegy, hogy HR, vagy LN, hogy a Mitsubishinél maradjunk.https://bit.ly/3UUXZYw
-
-
mrmft
senior tag
válasz mjani1172 #72715 üzenetére
Ha fo futesre nezelodsz akkor valamelyik japan (Mitsubishi, Fujitsu, Daikin). Sokkal stabilabbak mint barmi mas. Mitsubishinek a supportja is kivalo. Ha telen megall es napokat (vagy heteket) varsz alkatreszre, az azert nem tul kellemes... Amig nincs baj addig nincs baj, tudom. De ezt is szamold bele. A TCL supportjat nem ismerem, arrol nyilatkozni nem tudok, erre mindenkeppen kerzedezz ra. A Fishere atlagos.
-
mjani1172
addikt
Igen, ebben mind igazad van.
DE! Nekem is van 8 Mitsubishi klímám, (van ahol fő fűtésre) és igazából nem vagyok elégedetlen, de elégedett sem.
A fűtés nem acélos, egyszerűen nem tud meleget csinálni. (ez persze még ráfogható a hőszigetelésre, bár szvsz azzal nincs gond)
Egyszerűen nem jön belőle elég meleg. Mindent megpróbáltam, fix 3 as, 23 fok....
Így tartja a 21 fokot, ami elég is. De ez ennyi ha kicsit hidegebb lenne megzuhanna, azt érzem hogy kevés.
A fodrásznál egy elektrolux (gondolom valami noname klíma van, egyszerűen sokkal melegebb levegőt fúj. Ilyen meleg a Mitsuból nem jön ki.
Ezért nézelődok most más felé, hiszen a lbérlakásokba amiről beraktam képet,ez lenne a fő fűtés. -
mrmft
senior tag
válasz Nikaré #72718 üzenetére
Nagy az alapterulet, egy 3,5kW klima annyi levegot sanszosan nem mozgat at rendesen. Az 5kW pedig hangos es szeles, nem lakasba valo (szerintem, valakit nem zavar az 5kW az otthonaban, en nem tudnek vele elni). Inkabb tennek 2db kicsit, mint egy nagyot, nagy alapteruletu egybe nyitott teru lakoingatlanba.
Ahhoz pedig szerintem draga jatek, hogy probalgassal csak, valamint az ingatlant sem ismerem, nem lattam. Hivj ki tobb klimast, hogy merjek fel, az mar ad egy kiindulo alapot. 4kW kornyekenel nagyobbat en olyan helyre nem tennek amiben eletvitelszeruen tartozkodom. Konkertan nincs elottem az AY35 adatlapja, de 0 fok alatt erosen be szokott esni a futesi teljsitmeny. Ketem, hogy -15ben 4kW-ot leadna... -
mrmft
senior tag
válasz mjani1172 #72719 üzenetére
A regi hutokozeg, 0 energatakarekossag azert tudja tolni a hot. Meg kellne nezni a klimaid hokameraval es a hazadat is. Ha hidegek a falak (vagy a fodemen, padlon, dol be a hideg) hiaba tolja a meleget, a hoerzeted nem lesz jo.
Itt HR25 van amit ismerhetsz te is, futesben 24 fokra allitva, 2es venti fokozattal, kellemesen befut -5 kornyekeig, 18m2-t egy 15 eve szigetelt hazban, de a kulso fal egyretegu uveg teljes magassagaban es szelessegeben gyakorlatilag, jo kis hohiddal az egyik ablakszarny mellet, mert elb@sztak a szigetelest. Itt igy is erezni, hogy dol belole a meleg ha ele allsz. Es azt is, hogy az uvegfeluleten dol be a hideg. -5 foktol ra kell tolni a kozponti futes mert elfogy szegyeny HR... de nem is vartam tole mast, atmeneti futesre valo keszulek.
Futesre minimum AP/AY, de inkabb FH a VGHZ vegzodessel valo. De ezekre nincs szuksegem mert itt futeskent csak atmeneti idoszakban megy, nagy hidegben eleg ha csak rasegit. Azt pedig tudja a HR is. -
arnyekxxx
veterán
válasz mjani1172 #72719 üzenetére
Ilyen meleg a Mitsuból nem jön ki.
A haverom ugyanerre panaszkodik. Valami olcsóbb daikint rakott neki anno a klímáshaver (mindig elfelejtem megnézni a tipusát), örült hogy jujdejómárkásjapánt kap kínai árban, aztán minden próbán ott áll a próbatermi kis samsung alatt és kérdezgeti tőlem szomorú tekintettel, hogy az ő klímájából miért nem jön ilyen meleg soha. -
lala666
senior tag
válasz arnyekxxx #72722 üzenetére
Én ezt nem értem miért kellene forró levegőt fújnia...
Nálam az ap25vgk mitsubishi be van állítva 22 fokra 23,5 fok van a szobában nem fűt orrba szájba ,viszont annyi fok van ami kell. Hova okádja még a meleget?
És nem pörgeti a villanyórámat....és ezt csendben teszi, kivève leolvasztási szuszogáskor az viszont nem túl sűrű.Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
lala666
senior tag
válasz arnyekxxx #72724 üzenetére
Na ott valami probléma van, feltekerem akkor okádja a meleget csak arra meg semmi szüksége az embernek. Nálam automatán mikor kihül a szoba pillanatok alatt felfűt, azért nem értem az egészet. Ott valami miatt nem működik rendesen.
Képzeld el tudom mire való a meleg,viszont nem hajszárítót használok mikor fűtök!Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
=Thor=
tag
Elvileg levakuumozták, illetve alu szalagot én is akarok rárakni, mert szerintük az csak a „madarak miatt” kell…
Neked is ugyanez a „sípoló” hang van? Milyen klímánál?
Bakban van még ilyes rugós bak is, amit nézegettem, te néztél ilyet?
[Rugós bak]A faláttörés tömítése a kinti végének kb. 1 cm vastag akril-szilozásából állt.
Kint a voltak a klímások, de sokat nem tudtak erre mondani.
Szerintem ez a kompresszor hangja lesz, illetve annak búgó/sípoló visszaadása, talán a rézcsöveken át.
Szerintük a kültéri távolabbra áthelyezése lenne talán a megoldás.
Mivel másnak is van itt a topikban ilyen problémája, jobbat kitalálni egyelőre én sem tudok ennél...UI: Van másik ilyen AY micsum is, az 12m hosszan jön 3 helyiségen át a beltériig, annak semmi hangja...
-
kabalala
csendes tag
Sziasztok,
2 db sensirat ftxf 2,5kw gépet telepitettek nekem kb 3 éve. Nem is ezekkel van a gond hanem a beéputéssel. A falat átfurták ugyan de semmivel nem javitották ki. 4 emeletes tegla epulet, kivulrol eps- el szigetelve. Nyilvan kivul az epst is javitani kellett volna, elmaradt. De az egyik gépnél elkezdett belulröl penészesedni (hideg, sok eső, hőhíd stb.) a sarok ahol át van furva, elötte nem peneszesedett. Szinte átlátok a furaton, ami nem teljesen igaz mert kivulröl annó tettek purhabot, ami valoszinu már elporladt. Segitsetek légyszives. Ezt a furatot mivel érdemes feltölteni? Kb 50 cm vastag a fal (főfal, homlokzat). A vezetékek mellet van még egy kb 3 cmes rés, a furat egyik oldalában futnak a vezetekek vagyis a szukebbik oldalra még kb purhab se fér oda. A 3 cm es helyet feltölthetem e purhabbal vagy más megoldás is van?
Mit lehet tenni hogy korreken ki legyen javitva?Köszi elöre is.
-
addikt
válasz kabalala #72733 üzenetére
Így hirtelen most pl. a kevésbé dagadós Téli purhab vagy Ragasztóhab
[ Szerkesztve ]
-
lasz10
junior tag
-
mjani1172
addikt
válasz lala666 #72725 üzenetére
Akkor az egy kis csoda.....
Nem is fúj meleget (nem is kell neki ) és a automatán is pillanatok alatt fűt.
Sajnos az enyém nem ilyen. Egyik sem.
Mikor ezek a dolgok szóba kerülnek mindig jön ez a válasz. De arra még nem kaptam magyarázatot hogy mitől lesz akkor meleg? Ha nem fúj, hogy ne legyen zaj, és meleg nem jön belőle, akkor mi történik? -
vinczepeter2
csendes tag
válasz mjani1172 #72736 üzenetére
Ez számomra is fura. Nálam a perfara időnként hideget, vagy hideg langyosat fúj. Ez viszont nem gátolja meg abban, hogy 21 fokra fűtve ne legyen stabilan 23 fok.
Nekem az az elméletem, hogy először fölé fűt, majd inkább csak kevergeti a levegőt. Ha pedig van minimális hőveszteség azt nagyon szolidan pótolja.Engem is érdekelne egyébként, hogy ez másnál hogy működik. Egy ponton még azt is megkérdőjeleztem, hogy fűtést állítottam-e és nem auto módot, ahol átválthat hűtésre.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
Aki úgy érzi, hogy nála nem ok a klíma fűtése, az szerintem beszéljen le egy találkozót egy olyan emberrel, akinél ok, és nézze meg nála. Mindenki máshogy érzékeli és írja le a dolgokat, szóval a személyes tapasztalat a legjobb. Aztán ha nagy eltérés van, akkor tudja, hogy a sajátjával van valami gond.
Dive ever, work never.
-
Lorden
senior tag
Úgy vettem észre, hogy nálam a Gree minél kevesebb melegből, minél több idő alatt fűti fel a a 20nm helyiséget.
Éjjel 18 fokon van, nappal 20, reggel 8kor kezd akkor délelőtt folyamatosan búg langyos levegővel, auto ventin. Pedig meg tudná oldani hamar, mert képes a 48-50 fokosat tolni. Nem tudom, hogy szar vagy ez ennyire képes és ilyen a vezérlése...fűtés közepén olykor percekig érzetre is hűvöset (30 fok alattit) fúj, nem jelez a leolvasztás. Végül eléri amit kell, de hogy ez az egész működés egy szobában baromira diszkomfortos lenne az is biztos.
Oasis ha érzékel két fok eltérést egyből ontja a meleget, 20-30p alatt befűt 30nm-t, utána órákon át csak szinten tart langyos fokos levegővel.[ Szerkesztve ]
-
lala666
senior tag
válasz mjani1172 #72736 üzenetére
Nyílván mikor fel kell fűteni meleget fúj nem értetlenkedni kell értelmezni mire írtam....de nem évekig tart felfűteni. És bizony akkor így működik. Felfűtéskor sem hangos teszem hozzá!
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
mrmft
senior tag
válasz =Thor= #72726 üzenetére
Madarak es UV miatt is kell az aluszalag + legalabb valami osszetartana a csoveidet...
Ragasztohab, purhab a falattoresnel, jo melyrol benyomva - az akril, szilo egy vicc.
Biztosan kompresszor hang. Persze, rakjuk a szomszedba es akkor nem hallatszik... tobb falon at jo, hogy nem hallod. Szerintem elgged ididota sajat frekvenciai vannak, ezert jon be a hangja. Latod abbol a bakbol kinezetre ami nekunk van, van jopar fele. Elvileg a lenyeg az lenne, hogy a menetes szar ne menjen at a gumin - 2 db szar legyen bele sutve bakonkent, igy nem jonne at semmilyen rezges a konzolra, falra. De a gyakorlatban eselyesen sem az enyem, sem a tied nem igy keszult. Probald meg amit linkeltel, nekem majd februarban talan lesz idom evvel foglakozni... -
Pepe78
őstag
válasz mjani1172 #72715 üzenetére
HA van pénzed 5-600k gépenként akkor vegyél valami Japánt.
A TCL-ről ki ír rosszat? Konkrétan mi a gond?A Nordic csak olyan helyre ahol nincs alvás. Túl zajos, persze fűteni jól fűt az tuti. Nekem is van.
Fisher Comfort Plus ( Midea All Easy Pro ) már szuper olyan helyre is aludni szeretne valaki.A TCL termék nagyon sok gyártó neve alatt megtalálható. A Polar a legismertebb kb.
Optimum A++ / A+ -> ár / értékben / esztétikumban kb nincs jobb- Olyan 285K szerelve.Ultimate A+++ / A++ nekem is van. Hálószobában...
Konkrétan a TCL az a gyártó nálunk amivel még nem volt gond.
Logikus, hogy egy 500k-s gép nagyon szélsőséges helyzetben pl jobban fűt. Gondolok itt arra , hogy -20C-ban a 3,5kw os gép még tud 3-t. Ez nagyon jó, csak nem lesz már -20C.
A TCL az ár / valós érték bajnok az én szememben. Szereléssel foglalkozom, van visszajelzésem az ügyfelelktől.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen TV-t vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Építő/felújító topik
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- DIGI internet
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest