- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Kb 35 nm-re szeretnék klimát , fel is mérettem, kaptam pár tipust is.
A kérdés hogy van ajánlott klima 200 koruli áron??
Ami kell tudjon fűteni is adott esetben illetve legyen csendes ,aludni is lehessen mellette ha úgy alakul .. wifi nem kell , esetleg pollenszűrő nem árthat.
Előre is köszi
-
Nowi
tag
Nem pontosan 200ra gondoltam a 200 körüllel
nyilván ha 250-300 akkor se halok bele...
de feleslegesen nem fizetnék többet persze . egyébként pl 7 féle márkát ajánlottak be pl
az a cég akit utoljára elhivtam (Midea, Gree, LG , PAnasonic, Fujitsu , DAikin, Mitsubishi)
Mindegyiknél több tipust is.. csak nekem kb egyik olyan mint a másik -
Nowi
tag
értem.
de az ő 200-250 ezres modeljeikkel mi a baj?? nem szeretnék designos beltérit mert pl néztem hogy LG Artcool jól néz ki meg minden de kb 100al drágább..
nekem pl tetszik az LG PC12SQ
vagy a Fisher FSAI-CP-120BE3
Fisher FSAI-SU-123AE2 (elvileg a szűrése is a legjobb)
ezek szarok akkor ??
[ Szerkesztve ]
-
Nowi
tag
Még egy kérdés
Bosch Climate, Gree Amber klimák mennyire ajánlottak???
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Szeretnék klímát, 46 nm-re - másfél szobás zuglói panel. Elég lenne a 2.5 kw vagy mindenképpen 3.5-ben gondolkozzak? Illetve most 10A kismegszakító van ahhoz a konnektorhoz kötve (direktbe megy az órához), az elég lehet?
mobal,
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Hopkins_001
aktív tag
válasz Hopkins_001 #35665 üzenetére
Sziasztok!
Még mindig nem bírom kiírtani a klímámból a penészt.
Mókuskereket kiszedtem nem az a szagos.
Csepptálcán láttam itt-ott penész foltot amit elértem letöröltem.
Ott érzem a legjobban a szagot ahol több borda van egymásra hajtogatva.
Ment már bele Frionett,Perjoe,denaturált szesz, egy tescos meg obis klíma spary is,gőztisztitó,sanitol,sav... Van amit én van amit "klímatisztítós" fújt bele.Már azon agyalok,hogy veszek egy új belérit és az hűtést sose fog látni...
Nem hiszem el,hogy egy nyári hűtés miatt most ennyit kell kínlódni.Valaki tud még ajánlani csodaszert? Ha nagyon titkos privátban elfogadom
-
windy
tag
válasz Hopkins_001 #36162 üzenetére
Ki kell szerelni a hőcserélőt, és egy jó komplett penész és gombaölő fürdőbe tenni. Találkoztam már esettel, hogy csak ez volt megoldás. Esetleg egy igen erős ózonos fertőtlenítés is hatásos lehet.
-
törölt tag
válasz Hopkins_001 #36162 üzenetére
Hozzáférsz a kondenzcsőhöz kívűlről ?
Ha véletlen benne tudott maradni kondenzvíz, az is be tud büdösödni.
Többféleképpen le lehet ellenőrizni.
Ha fel tudod fogni a kifolyó vizet, és feltöltöd a csepp tálcát,
( burkolat nélkül úgy rendesen megtölteni ) és büdös víz folyik ki rajta,
akkor el tudom képzelni szerelési hiba folytán megállhat a csőben.
Vagy gyenge belefújáskor, lehet érezni ha bugyborékol.
Szájjal ne szívj bele, mert lehet fertőző baktérium tenyészet is benne.
Szerintem csőben áll meg valahol, ha már ennyit fújtátok, és továbbra is büdös. -
patomi
őstag
válasz VMatteo #36150 üzenetére
A premiumcool-nál 360 akciósan ugyan az. (Bocs ha reklám, nem tetszik töröltetem.)
Nekem is syen van, teszi a dolgát. Első telet kibírta, igaz hideg is kevés volt. Ajánlani nem fogom, mert megharapnak a hozzáértők. Lehet ennyiért, vagy kicsit többért kapsz ajánlatot itteni profiktol is jobb márkára.
Nekem bevált a syen. Eddig.Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Ventilátoros lámpának van értelme?
Régebben olvastam itt is.
Nem olyan olcsók, de ,ha van gyakorlati haszna is a levegő terelésben, akkor lehet megérné.
Következő héten lesz szerelve a klíma és előtte nem messze van egy lámpánk.Igazából feljebb tudom húzni ,hogy nagyon ne zavarja a klímát, de gondolkodtam akkor előbb megveszem az új lámpákat és azt teszem már fel.
Köszönöm.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #34953 üzenetére
Így, hogy elmúltak a véglegesen a mínuszon felszereltem a mágnest a L alakú folyóka végére. Epoxy ragasztóval beleragasztottam a mágnest, tökéletesen tart, ajánlom másnak is ezt a megoldást! Egy mozdulat levenni és visszarakni, nem kell félni a kis műanyag fülek letörésétől.
Szerintem mehetne az összefoglalóba a Daikin hibakód kiolvasással együtt.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
canniball
nagyúr
válasz sanzi89 #36181 üzenetére
"Szerintem mehetne az összefoglalóba a Daikin hibakód kiolvasással együtt."
Úgy látom itt nincs topikgazda, így ezt a nagyoktól tudod kérni valamelyik erre alkalmas topikban.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #34924 üzenetére
Ma ugyanezt játssza velem a Daikin FTXF35A, mint a korábbi kommentemben. Áramtalanítani kellett a házat, és nem hajlandó működni. E6, E7, EA, E0 hibakódot dob. Semmi nem történt a klímával, szabályosan ki lett kapcsolva a távirányítóval, le lett kapcsolva a kismegszakító, fél óra múlva visszakapcsolva, klíma bekapcs, és azóta szarakodik velem. Már újra áramtalanítottam, állítottam össze-vissza, semmi. Most ez normális, mindegyik ilyen típus ilyen szar? Vagy csak kifogtam egy selejtes darabot?
Annyit szoptam már ezzel a Daikin klímával, hogy nem fér a fejemben miért ajánlja itt kb. mindenki ezt a típust. Típushibája a mókuskerék zörgő csapágya, a kültéri egység egy traktor, szar a WiFi/App hozzá, egyáltalán nem halk és annyira japán, mint én (Made in Turkey).
[ Szerkesztve ]
-
Hopkins_001
aktív tag
40-ért akarják leszedni meg visszarakni,aztán vagy sikerül kiírtani vagy nem
Próbáltam már egy 4 grammos ózonnal,de az se vált be.
Elárulod te miben fürdetnéd meg?2020-03-05 20:20:25 (#36171) Klímás
Igen hozzá férek,de nem onnan jön a szag,egyértelmű,hogy a bordák közül ahol több van egymáson.Egy FTXF35A beltéri mi pénz most? Elég privátban,ha egy kedves klímás megírja nekem.
Amúgy az garanciás probléma,ha rosszul lett beállítva a vízszint beltérin és megállt benne a víz?
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
-
sanzi89
addikt
válasz #46233856 #36189 üzenetére
Hogy mit csináltam?
@tibibi
Valószínűleg én is itt fejeztem be a klímás fűtést, mert erre nincs idegrendszerem. Ez a ház alap komfortja kellene legyen, mint ahogy megnyitom a csapot jön belőle a víz, bedugom a konnektorba az eszközöm és van áram. Bekapcsolom a klímát és jön belőle a meleg.A topikot mocskosan eltorzítja, hogy nem is tudom hány klíma telepítő tolja benne a marketinget, az árny oldalakról meg semmi.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hopkins_001 #36186 üzenetére
Na most van egy a szabadba kivezető nyílás. ( ott távozik a cseppvíz.)
Ha a büdös a kivezető csőben van, de a légáramlat, légnyomáskülönbség
behozza, te akkoris a bordáknál fogod érezni.
Ha a hőcserélőt befújod, pláne a PerJoe-val úgy alaposan,
rendes nyomással, nagyon elcsodálkoznék rajta, ha az büdös maradna. -
törölt tag
-
sanzi89
addikt
válasz #46233856 #36192 üzenetére
A hibaüzenetek megvannak, de hogy miért jöttek elő egy áramtalanítás hatására és miért tűntek el egy újabb áramtalanítás után, az rejtély. Ahogy az is, hogy ugyan hibakód mentes, bekapcsol, de fűteni nem fűt még most se. Pörög egy kicsit a beltéri, fúj egy kicsit, majd leáll. 15 perc szünet, újabb 2 perc belső levegő keringetés és semmi.
Hétfőn hívom a szerelőt, fél éves gép, nem sokat bírt a szénné tömjénezett Daikin.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
sanzi89
addikt
-
windy
tag
válasz sanzi89 #36193 üzenetére
Szerintem sokkal jobban torzítja a topikot az, amikor valakinek egy márkából van egy darab berendezése, ami vagy hibás, vagy felhasználói hiba miatt nem működik helyesen, és emiatt már tipushibákról meg az egész márka szarságáról zengi tele a topikot. Érdekes, hogy többszáz Daikin Sensira ment át már a kezemen, és még sehol nem tapasztaltam a tiédhez hasonló hibát. Vagyis igen, ott, ahol a türelmetlenség és a hozzáértés hiánya okoz "problémás" működést.
-
sanzi89
addikt
Szóval semmi konkrét, köszi.
Mondjuk megemlíthetnéd legközelebb, amikor Daikin Sensira klímát ajánlasz, hogyha fűtésre használja az ember, akkor számoljon például a mókuskerék csapágy csattogásával, ahogy azt te magad is leírtad.[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
válasz sanzi89 #36193 üzenetére
szerintem ne a te egy darab klímát alapján adj statisztikát...
ők akik telepítenek évente sok ezret jobban látják mi a helyzet és nem ajánlanák ha nem tudnák hogy alig van vele baj.
Ők is telepíteni szeretnek nem örökké minden héten kiszaladgálni a már telepített klímákat vizsgálni meg javítgatni mert az nem nagy buli nekik garanciaidő alattkét FTXP-t teszteltem unokatesómnál 1éve ilyenkor és gyönyörűen mennek, kérdeztem pár hete, maximálisan elégedett vele
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
windy
tag
válasz sanzi89 #36197 üzenetére
Ezt írtad az imént: "A topikot mocskosan eltorzítja, hogy nem is tudom hány klíma telepítő tolja benne a marketinget, az árny oldalakról meg semmi."
Ennek eléggé ellentmond, az, amit most idéztél. Igen én is leírtam, hogy ez a klíma, ha fűtésre van használva, akkor igényelheti a hőálló kenőanyagot. Szóval akkor most tényleg csak marketingre használjuk a topikot, vagy adunk használható tanácsot is?
-
sanzi89
addikt
Igazad van. 99% ajánlás, 1% árny oldal. Konkrét kérdésre, egy konkrét válasz. Szerintem úgy lenne korrekt, ha ajánláskor menne az ismert pozitív és negatív is. Mert szerintem tucat kommentben ajánlottad a Sensira-t, egyben meg konkrét probléma leírásra írtad, amit írtál.
Mindegy, nem is akarom itt megfejteni az klímázás minden titkát, egy működő eszközt akarok a pénzemért. Hétfőn hívom a klíma szerelőt, és oldja meg. A gumibak csere, a kondenzvíz cső fűtés projektek mellett nincs már időm a klíma belső dolgait is megfejteni.
Ennek olyan szinten kellene működnie, mint egy mosógépnek. Bekapcsolom, működik. Ha úgy használom, ahogy a telepítő iderakta a télen már rég befagyott volna a picsába az egész kifolyócső és szétnyomta volna a gépet. De van nekem erre időm és energiám, utána járok, megcsinálom, kitanulom.
u.i.:Ha bárkit is érdekel, hűteni hűt, de fűteni nem akar. Mindezt folyamatos, probléma mentes üzem mellett egy áramtalanítás hatására.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán