- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
petyus_
senior tag
Sziasztok!
A következő hetekben szeretnénk klímát beszereltetni a lakásba, most kezdtzem le nézegetni őket, hogy ha beszélek klímással, valami fogalmam legyen legalább. Légtisztító várásláson is gondolkozom, viszont mivel épp aktuális a klíma, eszembe jutott, hogy vehetnénk légtisztítós klímát.Mi a véleményetek ezekről? Kiváltanak egy légtisztítót, vagy inkább csak arra jó, hogy megnyugtassam magam?
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz petyus_ #36052 üzenetére
Komolyabb gyártóknál biztos van... A Panasonic klímámban lévő Nanoe X-et dicsérik külföldi fórumokon, nekem még rövidtávú a tapasztalatom vele, de eddig jónak tűnik, jó a levegő a házban. Okos dolog, hogy van benne csak légtisztító funkció is és nem csak mellérendelhető a hűtésnek-fűtésnek.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
Árban hasonlók, melyik tisztítja jobban a levegőt dohányzós lakásban?
Daikin Comfora FTXP35M + RXP35M
Panasonic KIT-Z35-VKE Z EthereaHa érted, akkor már elavult.
-
félisten
Sziasztok! meghoztam ma a nagy döntést. 3 darab 2,5 kW Daikin Comfora és 2 darab 3,5 kW Comfora lett a vége.
Mint kiderült a " P " betű elírás volt és M verziót kapok ami a legjobb szerencsére,FTXP25M+RXP25M ( Az " L " nem tudja a 3 D légáramlást és nincs benne ezüst szűrő.
rendeltem melléjük 5 darab Wifi modult is.
Kíváncsi leszek, nagyon várom.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
+ mpo
Köszönöm, majd megírom a tapasztalataimat. Nagyon sokat vaciláltam a Panasonic etherea és ez között, végül ott a 2 év általános garancia ami zavart és elengedtem.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
asha07lcc
tag
válasz petyus_ #36052 üzenetére
Ha van is benne messze elmarad a teljesítmény egy aktív szűréssel rendelkező légtisztítóhoz képest. Segítség de nem pótolja nem ez a funkciója. Legutoljára az LG-nek volt a z Art Cool gylery olyan modell amiben tisztességes méretű, a levegőbeszívási felület kb felét elfoglaló plazmaszűrő terpeszkedett. Akkor ez volt a klímagyártók közötti versenyben az előnyt biztosító szolgáltatáés. Sajnos ma a költségcsökkentés miatt ez nem nagyon található meg a modellekben.És sokkal egyszerűbb egyfázisú volt még azokban is csak a plazma rész volt. Vagy koronakisüléses ionizátor(nem koronavírus Ha igazán jó légtisztítót szeretnél akkor a már nem gyártott de használtan itt ott kapható Daikin légtisztítót kutasd fel. Itt egy kép arról az milyen alapossággal tisztítja a levegőt a TELJES beszívó felületen(nem az 1/10-én).
Megjegyzem a Panasonichoz hasonló ionizátor az összes Gree gépben is benne van 2 dollár kb az ára... a beltéri panel látja el a megfelelő táppal illetve vezérléssel. csak ventilátor üzemmódban is kapcsolható és legtöbbször e "health" gomb kapcsolja.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
TISZTELT PARTNERÜNK!
Panasonic
Az EUR/HUF árfolyam kedvezőtlen alakulása miatt 2020. március 1-től áremelés várható,
melynek mértékéről és a termékek új árairól a jövő héten küldjük meg a tájékoztatást.
Az 2020. február 28-ig a jelenleg érvényes árlista alapján adhatják le rendeléseiket
-
Sensation
tag
Sziasztok!
Két klíma között nem tudok dönteni, segítsetek légyszi:
Gree Amber GWH12YC
vagy
Mitsubishi MSZ-HR35VF/MUZ-HR35VF
Melyik és miért?
Köszönöm!
Samsung Galaxy S20 FE (Snapdragon 865)
-
ModliH
tag
Sziasztok!
Az albérletembe szeretnénk klímát telepíteni, a főbérlő rám bízta hogy végezzek piackutatást, hogy milyen klímát kéne telepíteni, úgyhogy második körben hozzátok fordulnék mint biztos pont az életemben ha elbizonytalanodok bármilyen szakmai témában!
Paraméterek: ~50nm^2, nagyjából 1 légtér amit hűteni kell (egy 3.5kW-os- készüléket tervezünk), csak hűtésre lenne a klíma aktívan használva. Fontos a legalább 3+2 év gari, plusz megbízhatóság (amennyira az ár engedi).
Összegyűjtöttem egy listába készülékeket (joszaki.hu-n feladott ajánlatkérésre ezeket a készülékeket mondták szerelők hogy raknának), egy-egy mondatban valaki akinek van velük tapasztalata összefoglalná hogy melyiket miért érdemes/nem érdemes venni? (vagy amennyiben ebben a kategóriában van valami jobb akkor azt).
A lista:
- Polar SDA35
- HiSense New Comfort
- RCOOL Econic12
- RCOOL SOLO 12
- RCOOL Display 12
- Gree Lomo plusz
- Gree Amber
- Gree Bora
- Gree Comfort X
- Fisher Fsai-su123Ae3
- Fisher Fsai-cp-120b3
- Daikin Comfort FTX35J3 / RX35K
- Daikin FTXV35AB / RXV35AB Eco Comfort
Bármilyen választ, tippet, tanácsot előre is köszönök! -
-
windy
tag
válasz ModliH #36063 üzenetére
A Polar-t ismerem, jó importőri háttér, Gree gyártás, az olcsó kategóriában nem rossz választás.
Az RCool importőrét szintén ismerem személyesen is, elég komoly cég. A készülék számomra sötét ló...
A Gree jó minőséget gyárt, elérhető áron...bár most azért felszaladtak az ő áraik is. Lassan begyűrűzik a dolog, amit már régen prognosztizálunk, hogy a kínaiak is tudnak jó gépeket csinálni. Csak nem olcsón.
A Fisher....ugyanaz, mint a Polar, korrekt importőr, jó háttér, Gree gyártó.
Daikin : Mindkét tipus, amit írtál, kifutott már, az egyik már vagy öt éve. FTXF35/RXF35....FTXC35/RXC35...FTXP35/RXP35....ezek a jelenlegi modellek, esetleg az FTXB35/RXB35 még, ha akad még belőle. Jó minőség, hosszú élettartam, kicsi meghibásodási arány, magyarországi gyári képviselet, japán gyártó. Ezt válaszd, ha minőséget akarsz. Ha olcsót, akkor bármelyiket.ű a többi közül.
-
Pietrosz
addikt
Bele lehet nyúlni valahogy egy klíma szoftverébe?
Tegnap olyat csinált a Gree klimam, hogy bekapcsolas után felfűtött, aztán ment vagy 10 másodpercig ténylegesen , majd elkezdett olvasztani. Eleve az olvasztassal kellett volna kezdenie nem? Vagy a bekapcsolas pillanatában még nem tudta milyen állapotban van? -
Remekelek28
őstag
Sziasztok. Most,hogy még nincs szezon,érdemes járatni a klimát? Ebben az évben még nem volt bekapcsolva. Ha azt mondjátok kapcsoljam be,mennyi idore és elotte tisztitsam ki? Vagy az ráér szezon előtt? 12 éves Lg inverter neo plasma.
[ Szerkesztve ]
-
mpo
veterán
válasz Remekelek28 #36077 üzenetére
Ha hosszabb ideig állt, akkor tisztítás az első.
Ha érted, akkor már elavult.
-
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok ajánlani klímát 200-250k krönyékén? 18 négyzetméteres nappaliba szeretnénk, viszont valószínűleg nyitott ajtóval a ház többi részébe is engednék a hűvös levegőből. Hűtés lenne az elsődleges, fűtésre csak ritkán használnánk. Wifi is nagyon jó lenne.
Előre is köszönöm a tippeket, tanácsokat. -
windy
tag
Egy 18 nm-es helyiségbe 2,5 kW-os klíma általában elég, ha csak valami extrém körülmény nincs. Én szakszerűen csak helyiségre tudok méretezni. Az, hogy azután ki hogy tartja nyitva az ajtókat és abból mit remél....annak nem sok köze van a szakmához, tehát érdemben nem tudok hozzászólni. Arra lesz majd itt néhány ember, aki leírja a felhasználói tapasztalatát.
-
félisten
windy telepítésnél a beton zsalublokk 2-2 darab egymásra ( 40 cm)betonozva jobb mint a gyári tartókonzol? úgy értem hangban? megéri megcsinálnom körben vagy elég a gyári tartó beton alapon?
-
BusinessGuy
őstag
válasz BusinessGuy #36036 üzenetére
Erre esetleg valaki?
-
félisten
én mindenképpen a földre, járdára teszem őket a fal mellé, falon nem lesz gép. A szerelő azt mondta, hogy a rezgések miatt jobb a zsalukő,de persze tud hozni tartó konzolt is.
ha nem lenne muszáj nem betonoznék neki, mert az utcára nézve elég ronda lenne, de ha jobb akkor meggondolom, azért kérdeztem rá.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tibibi #36089 üzenetére
igen köszi.Én is ezen gondolkoztam amit írsz, hogy nem más dobok alá rezgés csillapító gumit. A falra semmiképpen nem akarom rakni, van körben a ház körül egy 80 centis járda arra rátetetem akkor ezeket a gyári talpakat vagy tartókat, nem tudom minek hívják pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
windy
tag
válasz BusinessGuy #36086 üzenetére
Inkább egyik sem. Daikin Sensira 3,5 belefér ebbe a keretbe, megbízhatóbb a Wifi-s vezérlése, meg jobb gép mindkettőnél. Ha mégis a kínai mellett döntesz, akkor Gree.
-
-
asha07lcc
tag
válasz BusinessGuy #36036 üzenetére
Ennyiből japánnal is megoldod. Wifisen.
-
félisten
Köszi szépen ! gondolom a cég aki szereli úgy is hoz saját megoldást,de jó tájékozódni.
tibibi : sajnos hegesztésben nem vagyok otthon,de köszi a képet, így legalább látom hogy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
TeeJay
félisten
azt értem csak van két ilyen kis beton kocka rajta állvány és a tetején egy jó nagy kültéri amibe ha oldalról belekap a szél nem tudja felborítani?
én sokkal szélesebb talpat tennék meg 2-3x nagyobb beton tömbhöz csavaroznámMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- További aktív témák...