- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
DUB Inc.
aktív tag
Nem értettelek félre és lehet rosszat fogtam ki, csak az a vicc, hogy megoldást még senki sem talált rá. Egészében kell nézni a dolgot. Három, vagy négy alkalommal voltak már kint hibafeltárni, javítani a készüléket. Utóbbi két alkalommal majdnem egy egész délelőttöt kellett velük töltenem és még nem értünk a végére. Nekem sajnos nincs időm ilyesmire, ennél elfoglaltabb vagyok...
-
LanyUs
senior tag
válasz DUB Inc. #35601 üzenetére
Én szívesen kipróbáltam volna a Fuji KGTA gépét is, de nem mertem bevállalni. Egész jól fűt, de a lmca tesó miatt már tartottam tőle. Sokan arra esküsznek. Beszéltem Fuji nagykerrel is, szerintük a Fuji a legjobb. Na igen, ezen nem lepődtem meg Nekem mindegy volt milyen klíma kerül hozzám, csak csendben legyen a kültéri és ne hibásodjon meg. Ha ez a márka pl. színusz alfa, akkor az. Ennyi
-
tibibi
őstag
válasz LanyUs #35597 üzenetére
Még nem tudtam eldönteni ,hogy klíma legyen vagy vegyestüzelés az új házban.DE azt biztosan tudom ,hogy ha klíma lesz az tuti a földre és állványra kerül! Meg van a helye is és úgy lesz kialakítva,hogy semmi estre se érjen a ház szerkezetéhez. Ezt a hónapot vegyestüzeléssel nyomtam végig,de még mindig utálom. Van egy halom fa amit el kell tüntetni ,és nem győzöm hangsúlyozni mennyivel jobb a hőérzet. Franc tudja az állandó huzathatás mennyire árt az izületeknek
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz LanyUs #35603 üzenetére
Sokáig latolgattam, hogy melyik klíma legyen a Gree helyett (az jelenleg a melléképületben tevékenykedik, igen helytállóan), olvastam a fórumokat, adatokat stb. Adatai, szolgáltatása alapján nem volt ellenfele ennek a Panának, legalábbis írott formában. Az LTCA látókörömben volt, de a meghúzott ár határán túl... Lehet kár volt...
-
Orlin
addikt
válasz tibibi #35604 üzenetére
Én sem tudom még mindig.
Olvasom a fórumot egyszer húúú hát nekem klíma kell.Most megint itt van rengeteg negatív tapasztalat is...A legnagyobb bajom,hogy nincs akinél megtudnám nézni milyen.Ha mondom ismerősöknek csak kikerekedik a szemük.Nem nagyon terjedt még el felénk.
A fából már rettenetesen elegem van.Egy szobában van a kandalló és onnan próbáljuk fűteni a többi teret több kevesebb sikerrel.
Begyújtani mindig,hasogatni,gyújtós,vizes a fa,cipelni,rakni.Dzsuva is van.Hideg a lakás reggel és amikor jövök haza.És most vettem meg az idei második adagot,így leszek közel 300 000-nél az 55 nm fűtésével.Ennyiből klímával is meglennék és a fentebb említett dolgok nem lennének jóval kényelmesebb lenne.Csak a hőérzettől tartok.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
DUB Inc.
aktív tag
A negatív tapasztalat nem a klímás fűtésről szól, hanem egyes készülékekről. Maga a fűtési mód jó, rugalmas, tiszta és olcsó. Nekem is van vegyes, gáz, radiátor és padlófűtésem, de javarészt ezt használom, főleg átmeneti időszakban. Illetve kombinálom őket... A huzathatás megfelelő készülékválasztással, méretezéssel és beállítással nem tud zavaró lenni, bár aki extra érzékeny rá, annak nehéz megfelelni...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
A hőérzet SOHA nem lesz olyan klímával, mint egy kandallóval, cserépkályhával.
Tudom, egy cserépkályhát kellett nyugdíjba vonultatni, mert újra kellene rakni, de már új cserepekkel, téglával, sőt a kéményt is újra kellene húzni, mert ilyen megoldással már nem lehet használni, mint 50 éve mikor építették, szóval milliós költséget mondtak rá. Így a konvektorok mellé beszereztem egy klímát én is tesztelni, de nem vagyok elégedett. Nem feltétlen a készülékkel, hanem az én véleményem az, hogy ez a technológia nem üti meg sok esetben komfortban a "bevált" megoldásokat. Ezer előnye van ez tagadhatatlan, de elvakultnak sem kell lenni, szerintem.Szóval én pont nem értek egyet DUB Inc. fenti kommentjével.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz sanzi89 #35612 üzenetére
A cserépkályha és kandalló hasonlítás pont nem igazán jó. A cserépkályha az egyik leghatékonyabb fűtési mód, a kandalló pont az ellenkezője. Mindkettő esetében az a baj (nekem az volt), hogy rugalmatlan és a közvetlen környezetükben baromi meleg van, míg távolabb kevésbé. Természetesen ki milyen hőmérsékletet érez komfortosnak, én pl. a 21-22 fokot, de az legyen egyenletes a házban és van aki 25-27 (nem vicc) fokban érzi jól magát. A klíma közvetlenül a levegőt melegíti és teszi azt gyorsan és olcsón, viszont van szélzaj és karbantartásigény.
-
windy
tag
A klímák zajáról, rezgésről, "morajlásról" néhány tapasztalat.
Azt gondolom, mindenki elfogadja, hogy nagyon sok függ a falazattól, lábazattól, amin a kültéri egység el van helyezve. Az is teljesen életszerű dolog, hogy a gyártók nem próbálhatják le a gyártmányaikat minden tipusú, szerkezetű, anyagú, vastagságú falazaton és talpazaton. Ebből a dologból következik, hogy ugyanaz a klíma egy 10 cm-es vasbeton falon teljesen máshogy fogja átadni a rezgéseket, mint egy 38 cm-es téglafalon, vagy egy faszerkezetes könnyűépítésű falazaton. Ráadásul ugyanazon a falazaton lehet, hogy egyik klíma sokkal csendesebb lesz, mint a másik, ami viszont egy másik tipusú falon lehet hangosabb. Ráadásul az inverteres, változó fordulatú kompresszorok is más frekvenciát adnak át különböző üzemállapotukban, különböző fordulatokon. Sajnos, volt olyan ház, ahonnan leszereltünk már híresen csendes prémium Mitsubishi kültérit is, mert zúgatta a falat. Áttelepítettük máshova, most olyan csendes, hogy a jó lenne reklámgépnek, fűtésben sem hallani már két méterről. Az első helyén sem volt hangos egyébként, de belül a fal búgott tőle.....azóta sincs fogalmunk, hogy mitől.
A Gree gépekkel az a tapasztalatom, hogy bár tényleg némileg hangosabbak, mint pl. a Mitsu vagy a Daikin, de nem lényegesen, pláne nem zavaróan. Viszont valami miatt többször van velük olyan probléma, hogy a rezgést átviszik a falra és tapasztalható a már sokszor emlegetett morajlás.
Nem mindig van lehetőség válogatni a kültéri egység elhelyezésében, sokszor adott a hely, nincs választék. Ilyenkor, ha pont olyan falfelületre kerül a gép, ami valamilyen szerkezeti sajátosság miatt felerősíti a készülék zaját, sajnos sokkal hangosabb tud lenni, mint ami elvárt lenne.
-
Lazy76
csendes tag
Orlin én is ugyan ebben a cipőben voltam, fával fűtöttem, ill. a végén szén és fa kombó. Amióta klímával fűtők ég és a föld a kettő, nincs hasogatás vizesfa, meg a sok minden, amit írtál te is át tudom érezni. Az asszony szó szerint meg könnyezte, amikor bekapcsolt a klíma és csak úgy fújta be a meleg levegőt. Én csak ajánlani tudom ezzel való fűtést, arról nem is beszélve, hogy fele árából kijön a fűtés tavaly 160 ezer volt az egész év fűtése (H tarifa nélkül 100 m2 a ház 60-ban épült, úgy nevezett kádárkocka) idén szerintem enyhébb a tél szerintem 160 alá fog menni. Nekem is van vegyes tüzelésű kazánom azt -10 c alatt begyújtóm és akkor kicsit rá segít a klímának, ebben az évben kb. 4-5 alkalommal fűtöttembe vele, a rendszer is kicsit meg lett mozgatva, de ha nem fűtöttem volna be, akkor is ki tudta volna fűteni, de próbálom a klímákat kímélni, mert nagyon meg szerettük és szeretnénk, ha sokáig jól működnének. A további pozitív hatás mivel még a ház nincs beszigetelve, ezért vannak pontok, amik szeretnek penészedni sarkok stb. ott most azok vagy meg szűntek vagy nagyon kismértékűre korlátozódtak, ami szerintem egy igen fontos dolog. Azt hogy milyen klímát választól, az nem egyszerű döntés, mi a Daikin mellett döntöttünk, és idáig nagyon meg vagyunk vele elégedve.
-
Lazy76
csendes tag
Igen nálunk ez fűti az egész házat, 2 db Daikin 3.5 kw-os, bár most erősen gondolkodunk egy 3. beszerzésében, mert az még komfortosabb lenne, a gyerek szobába berakni, és még jobban lehetne kímélni a klímákat, ill ugye kellett egy évadot végig fűteni, hogy kiderüljön, hogy jó helyre lett e felrakva a klímák, egyáltalán megérte e felrakni hozta e az elvárásokat. Megerősített benne, hogy hozta, sőt jobban teljesített mint gondoltam, hányszor volt olyan, hogy mire haza jöttünk este, mert volt program és nem gyújtottam be, csak be volt készítve, a házba csak 15 fok volt, nem volt a legkellemesebb. Nálunk klímák ősztől tavaszig folyamatosan mennek 0-24 órában, így a falak sem hűlnek ki pl a penészedés miatt is ez fontos, ezért állandó a hőfok 22-23 c fok szokott lenni, ennél melegebbre nálunk nem érdemes, mert akkor már nyitogatják az ablakot. Azt az időt amit idáig a begyújtással hamuzással, favágással töltöttem az most akár tölthetem pihenéssel is.
-
atos30
aktív tag
válasz Sumptuous #35608 üzenetére
Az enyém is GWH12YC.
Nem értem a dolgot. Nálam is európai szerver van kiválasztva. A MID ugyan az. A MAC is ugyanúgy kezdődik. Mégis a firmware V3.42. a program szeri t ez a legfrissebb. Az alkalmazás Gree+ 1.7.5.2 , erre is azt írja, hogy, ez a legujabb verzió.Mindenesetre ha valakinek a V3.42 firmwaret ajánlja fel Amberre ,akkor azt mellőzni kell.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
Orlin
addikt
válasz Lazy76 #35618 üzenetére
Szuper!
Köszi az infókat.
Nálunk a lényegesen kisebb területen olcsóbb is lenne.Meg belmagasságot csökkenteni akarom majd.A padláson meg már van 40 cm gyapot onnan jók vagyunk és a falakon is van szigetelés és pár éves 3 rétegű nyílászárók.LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
-
baloghgabor
aktív tag
Jómagam is klímákkal fűtök. A kisebb szobában már öt éve megy egy Fujitsu Leca, amit már sajnos nem gyártanak. A nagyobbik szobában pedig kettő éve egy Fujitsu LTCA van. Napközben ~ 20°, este 22-24°C, éjjelre 16-18°C, vagy kikapcsolom. Ha van kedvem és hangulatom akkor kandalló, és sparhelt is duruzsol, mert azok mellett jobban szeretnek a cicák is. 😉 De az megfizetlehetlen, hogy reggelre, vagy pláne, egy hosszú szolgálat után nem hideg van itthon! Szóval lehet jóleső meleget a cserepkályhályhával is közben, de a klíma adhat egy alap hőfokot. Na és a 300 ezer forint horribilis pénz fűtésre!
bégé
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz baloghgabor #35623 üzenetére
Szia, Az LTCA beltérije mennyire csendes? Fűtés üzemmódban a ventilátorokat hány fokozatban lehet állítani? THX.
-
Orlin
addikt
válasz #46233856 #35622 üzenetére
A fa árak dobják meg...
Most vettem éppen a második adag 6 ömlesztett köbméter fátAmi szépen összerakva kb 4 sincs.143 000 szállítással és ősszel vettem az elsőt.Oké pontosan számolva 286 000.
Van olcsóbban is ,de ez "száraz".
Ha nem szárazat veszem akkor 238 000.Az éves fűtés költség és akkor is még ott van amit írtam pakolás hasogatás,bekészítés...LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
baloghgabor
aktív tag
válasz DUB Inc. #35624 üzenetére
Az LTCA egészen csendes, pláne a legkisebb fokozaton (mondjuk akkor csak szuszogtatja a meleg levegőt, messzire nem ér el). De van négy fokozat, a legnagyobb szélvihar, és a legkisebb, amikor valóban csak szellő van. 😊
Viszont én kb. egy méter magasra rakattam, így az ággyal szemben tolja a meleget. (nyáron nem használom, fél méteres valyogfal van, százéves diófa a ház mellett).bégé
-
törölt tag
Nem kell a klímás fűtéstől félni, de Én azt állítom, hogy nem szabad a legolcsóbb
megoldással élni, mert az a komfort rovására megy.
Méretezés az egyik legfontosabb tényező, hogy tudd olyan fokozaton használni,
ahol nincs huzathatás, de kényelmesen kifűti, hőn tartja a hozzátartozó teret.
És ezt tegye olyan hangnyomásszinttel, hogy szinte észrevétlen legyen.
Tetess először 1 db klímát, hogy lásd, mennyire válik be.
De 55 m2-re 1 klíma nem lesz elég, mert nem lesz meg a komfort érzeted.
Minimum 2, de lehet hogy 3 kisebb kellene. Nem ismerem a lakás felépítését.
Nálam a szoba az tökéletes egy 2,5-ös Perferával.
Nappali + folyosó a 3,5-ös Sensirával már nem jött be, oda egy kicsit kevés,
2 kisebb Sensira már lehet jobb lett volna, de látva a 2 gép közti működés/tudábeli
különbséget, szívem szerint oda is inkább 2 Perferát tennék. ( Nem olcsó )[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
Nem nagyon tudok segíteni 4. éve fűtök klímával, ha visszakeresel a nevemre fogod látni a fogyasztásokat. (és a kínjaimat is ) Tény ,hogy kényelmesebb talán olcsóbb is a klíma,de szerintem a kettő kombinációja lehet a megoldás. Az új kecó passzívház minősítésnek megfelelő lesz,80m2 2 klíma és infra panelek a hálókba a fűrdő és a wc padló fűtést kap. Ez cirka 1 millió lesz kb. annyi mint a vegyes kazán radiátorokkal. Nehéz döntés pedig én tudom az előnyöket és a hátrányokat.Na megyek rakok a kazánra
-
LanyUs
senior tag
válasz tibibi #35604 üzenetére
Teljes mértékben megértem a dilemmát! A vegyes kazán minden nyílását leragasztottam a szagok végett. Az előző tulaj pellet rendszert hagyott, de a keverő motor hangja a tartályban rémisztő + a turbinás kémény sem tetszik. -20-nál kapcsolom csak be, idén még nem kellett. Úgy döntöttem, hogy kiépítek egy normális gázos rendszert. Itt mindent leírtam, laikus tapasztalatom, aminek végén, már tudtam mit miért veszek [link]
Hőszivattyú is felmerült! Kijöttek és 1 millió, de akkor nem tudom külön szabályozni a helyiségeket. Hogyan? Szeretném azt is! akkor az még 1 millió. Ja, hogy akkor már 2 és van még valami? Persze a csövezés stb. Összesen 2,5 millió. Na ez helyett inkább az egész tetőtér központi folyosón a mennyezeti. Az sem érdekel, hogy ha csukva van valamelyik ajtó, akkor nem megy oda, majd beosztják a kölykök 10 év múlva a hideget ha még megy az RXM9.
A lányok fázósak lettek idén! A hőérzet egész jó, mert a termosztát 24,5 fokon áll. Közelít a fához a hőérzetem. Minden elárul, hogy jelenleg is 1 alsó nadrág van rajtam és max. 35e a gáz hidegebb hónapokban.
[ Szerkesztve ]
-
atos30
aktív tag
Úgynézki kezd megoldódni a problémám a Gree Amber fűtésével kapcsolatban. A probléma az volt, hogy 2-3 fokkal hamarabb kikapcsolta a fűtést a beállítotthoz képest. Ezt a legutobbi firmware frissítés óta tapasztaltam.
Tegnap írtam a Cool4U - nak emiatt és most válaszoltak!!!!
( Meg is lepőttem hogy válaszoltak, mert magyarországon nem ez a jellemző)Bemásolom a választ, hátha valakinek hasonló a problémája:
"A firmware frissítés csak a wifimodult és annak a működését befolyásolja. Amennyiben azzal van problémája, hogy a berendezés alacsonyabb ponton üzemel a beállítottnál, akkor a kompenzációt kell állítani.
Áramtalanítsa gépet pár másodpercre, (kismegszakító vagy dugvilla) 30 másodperce van a következőre: indítsa el a gépet fűtésben 17°C-on és nyomja meg a +;-;+;-;+;- gombokat gyors egymás után. A beltéri pár másodpercre kiírja a 3-as értéket, a kompenzáció (hőmérséklet eltolás) értéke jelenleg 3°C.
A fenti leírásban ha a 17°C helyett 18-at ad meg akkor a kompenzáció értéke 2 lesz. 19-hez 1 és 20-hoz 0 érték tartozik."Jelenleg a 3 C- os kompenzációt állítottam be. Úgy néz ki működik, de még tesztelem.
Azért nem semmi, hogy egy mezei végfelhasználóval is foglalkoznak . Nálam eddig 5-öst kap a Gree supportja.
A pénz azért van, hogy elköltsük!
-
polman
tag
-
asha07lcc
tag
válasz baloghgabor #35623 üzenetére
Találtunk 1 db LECA-t a raktárban. 4 éve ígérte az ügyfélhogy jön érte azóta ott áll és vár. lehet nem kellene ennyit várnia
-
törölt tag
válasz baloghgabor #35639 üzenetére
Nem, gondolom most akcióban féláras
-
asha07lcc
tag
válasz baloghgabor #35639 üzenetére
igen
-
Orlin
addikt
Ma találtam a videót.Gree szerelés.
"Rázkódás visítás nincsen ugye?"LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
tl-x
őstag
Sziasztok. 14 nm-es szobába hűtésre és főleg fűtésre milyen klímát ajánlotok? Fontos, hogy legyen benne alapból tálcafűtés és kikapcsoláskor hűtés után automatikusan átkapcsoljon ventilátor üzemmódba.
-
asha07lcc
tag
a tálcafűtés és a fűtésre optimalizált klíma nem egymás szinonímái. Windy és én is ezt több esetben kifejtettük.,[link] meg itt is: [link] Ha a fő irány a fűtés akkor olyat ami -15C fokban is kifűti a helyiséget ami nem nagy ugyan de alapból pár adatot jó lenne ismerni hozzá. pl fekvés szigetelés különálló vagy lakóközösségben lévő helyiség a felhasználó zajérzékenysége stb. Nyilván a legolcsóbb kínai 100e ft vagy alatti gép is fűt valamedig vagy -5 fokig -itt pont a 0 fok körüli közel 100% páratartalom amin sok elvérzik- meg ez is megoldandó:[link] Sokszor a csurgalékelvezetésen bukik meg a dolog társasházakban..
Tudunk segíteni a dologban de adatok kellenek.
[ Szerkesztve ]
-
xhege
veterán
Sziasztok!
Ha ugyanazon az áron lehet hozzájutni, akkor melyik a nyerő:
Daikin FTXF25/RXF25, Mitsubishi MSZ/MUZ-HR25 vagy a Gree Amber?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...