- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco X6 5G - egy Redmi álruhában
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz TaNbEaRo #35345 üzenetére
A WiFi-t én is nagyon fontosnak tartottam, aztán mikor napokat töltöttem el azzal, hogy belőjem a Daikin-on, hogy távolról is lehessen vezérelni, ne csak otthon helyi hálón és nem jött össze, kb. le is töröltem az app-ot a telefonról. Ütemezést lehet csinálni távirányítóval is elvileg, számomra semmi értelme így a WiFi-nek. Főleg, hogyha valaki elállít valamit az app-ban, akkor az ugye a távirányítón nem látszik, ami okozhat félreértéseket.
Gree klímával nincs tapasztalatom, de az FTXF-től sem vagyok hasra esve, legközelebb egy drágább Daikin-t fogok venni WiFi nélkül mert felesleges szerintem."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Orlin
addikt
Az ütemezés az amikor mondjuk beállítjátok mindig este induljon el 0kor és reggel 8-ig dolgozzon?
Köszi.
[ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
sanzi89
addikt
Akkor ezt rosszul tudtam, bocs. Még nem próbáltam, de akkor erre lehet marad az App.
u.i.: Írtad, hogy gyári távirányítóval nem lehet. Lehet hozzá kompatibilis okosabb távirányítót venni? Vagy egy Comfora/Perfera távirányítóval mókolni? Nem célom, csak kíváncsiságból.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Male
nagyúr
Igen, meg amit tibibi írt, illetve mindezt a hét minden napjára külön ( amelyik támogatja a heti programozhatóságot, nem biztos, hogy mind ilyen ).
Szóval akiknél kb állandó a heti "menetrend", az ezzel meg tudja oldani, nem kell wifi. ( meg annak sem, aki már úgy van vele, mint én, hogy ősszel bekapcsolom, tavasszal lekapcsolom, minek állítgatni közben, a hőfok beadva, a többit oldja meg, az a dolga ) -
TaNbEaRo
tag
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat. Igazából megerősítést kaptam a Daikin irányába, eddig is leginkább azzal szimpatizáltam a fórum régebbi posztjai alapján is.
A wifis vezérlést akár még wifis infra távirányítóval is ki tudom váltani, ez már most is jelen van a lakásban, így pár alapvető műveletet biztos el tudok végezni ennek segítségével is, és szerintem többre nem is lesz igazán igényem. Szerintem 1-2 héten belül sor kerülhet a szerelésre is. Ha addig nem jönne válasz a távirányítós kérdésre, akkor esetleg kipróbálom majd, hogy ezt az eszközt távirányítóként használva lehet-e időzítést beállítani, ha a sajátjával nem. -
Miklósbácsi
tag
válasz TaNbEaRo #35358 üzenetére
Látom, hogy az elképzelésed kialakul, nem is szabad elkapkodni. Szintén FTXF35A/RXF35A gépünk van, a csendességéről írt véleményem megegyezik feco70 véleményével.
Másfél éve üzemel ez a klíma. Elsősorban a nyári hőség miatt szereltettük fel, de például a mostani időjárásban is hasznosan, kis áramfogyasztással fűt.
A működését fokozott figyelemmel kísérem: Eddig egyetlen panaszunk sem lehet rá, kifogástalanul végzi a dolgát. Nagyon örülnék, ha a háztartásban működő egyéb gépeinkről is elmondhatnám mindezt......
A klímát a saját távirányítójával használjuk, ez nálunk elegendő is.
-
TeeJay
félisten
válasz BigBear #35361 üzenetére
Unokatesomnak 1 éve két FTXP-t raktak fel ami tudtommal beltériben azonos mint az FTXF csak a kültéri jobb az A++ fűtés miatt meg a jobb fajta távirányítót kapja. Nagyon halk volt mindkettő és a kültéri is. Nem is nagyon agyalok FTXF35-ön kívül máson
Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Gömbike
senior tag
Lehet, hogy mi a feleségemmel együtt gyári hibásak vagyunk, de tökéletesen tudunk aludni a Cascade (gree) Vision 3,5 mellett. Persze fűt is, nincs kikapcsolva.
A nappali és a konyha fűtésre felszerelt Cascade vision 5,1 klíma már hangosabb, de egyáltalán nem olyan vészes, mint az elrettentő anekdoták keringenek a kínairól.
Bárkinek szívesen megmutatom üzem közben, priviben megbeszéljük.
Akinek két bekezdésnél több van a memóriában, az látja a szomorú jelent.
-
LanyUs
senior tag
válasz asha07lcc #35343 üzenetére
asha07lcc Te nagy kapacitás tábla szakértő vagy. Indexen nem sikerült ezt a kérdést megfejteni. Mielőtt írok a Daikinnak megnézed az ottani hsz em? Idemasolom:
-5 külső hőmérséklet és 24 belső hőmérséklet esetén
Sensira TC=2,15kw fűtőteljesítmény és PI 0,7kw fogyasztás = 3,07
KGTA TC=4,33kw fűtőteljesítmény és PI 1,78kw fogyasztás = 2,43Táblázat információ nekünk, vásárlóknak. Én azt hittem, hogy az adott külső-és belső hőmérséklet alapján az adott típusnak az a maximális fűtőteljesítménye és fogyasztása. Tehát a gép azon a hőmérsékleten fizikailag nem tud az értékek fölé menni!?
De ez csak tévhit részemről Daikin esetében, mert Comfora esetében többször olvastam le akár 1400w-os fogyasztást, tehát tuti többet fűtött 2,5kw-nál. Tehát nem lehet kiindulni a táblákból, mert félre vezet. Olyan mintha a Fuji kétszer többet tudna fűteni, közben meg kiderül, hogy nem. Te évek óta ezzel foglalkozol. Hogyan látod ezt?
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
válasz LanyUs #35364 üzenetére
Na ez engem is érdekelne,mert kipróbáltam amit írt.Csak a daikin-t használom és nem tudom 980w fölé vinni a max.fogyasztást. A gree teljesen kiiktatva, vegyestüzelés mellé megy a daikin.Reggelre 19.5 fok bent, kint -4 és a max fogyasztás 980w 3 venti fokozaton.Persze nem is tudja felfűteni 21 foknál jobban ,de akkor se hajlandó többet fogyasztani.Mondjuk azt is észrevettem ,hogy nem nagyon tud 48 fokos levegőnél melegebbet nyomni a kinti hőmérséklettől függetlenül.A gree 55 fokos levegőt is tol,de ahhoz 1.4kw fogyasztás társul.
[ Szerkesztve ]
-
LanyUs
senior tag
válasz tibibi #35365 üzenetére
tibibi személyedben végre egy érdeklődő!!! Hálás vagyok Neked, mert ha indexen sokáig feszegetsz egy kérdést, amire a publikum nem tud választ, jönnek az elküldők. Pedig egy fórumnak nem kell leragadnia azon a szinten, hogy vegyél xy-t csak azért, mert ....
Vannak információk, de tudni kell eligazodni rajtuk. Nekem ez egy ködös terület a táblákkal.Régebben végeztem tesztet több klímával. Megtaláltam (#27546) LanyUs
[link]48 fokos levegő + 10 lenne a maximum. Most abszurd példa, de mi van ha 30 fokra teszed? Az sem fordul elő, hogy a vegyes radiátor hő meleg réteget képez a beltéri felé, mert ha 20 fok felé jár és a radiátor hideg, akkor tolnia kellene. Milyen hőmérséklet van beállítva? Elfelejtettem a pontos típusod ...
-
tibibi
őstag
válasz LanyUs #35366 üzenetére
Érdekes ,mert 3.5 kw daikin kmv1b 30 fokra állítva se megy a fogyasztása1kw fölé,a 3.5 kw gree gwhkf12 meg szinte 750w alá nem hajlandó szabályozni és még igazán nincs is hideg kint.Azért méregetek ,mert most lesz kész a másik ház és csak klímás fűtést terveztem.Ha egy gree fogyasztásából két daikiné kijön azért az nem mindegy . Tudom megvenni egy dolog,de 5-10 éven át fizetni a fogyasztást az lesz a nagyobb költség.Tehát engem a zajon kívűl az is érdekelne miből adódik a fogyasztás különbség,közel egyforma technológia esetén.
asha07lcc írta ,hogy bekavarhat a két klíma egymásnak és a daikin azért fogyaszt kevesebbet,de ezek szerint csak jobb hatásfokkal működik.....[ Szerkesztve ]
-
nessh
tag
Sziasztok,
Mi a véleményetek erről: https://www.klimadepo.hu/nord-sonora-new-age-nwh09qb-inverteres-oldalfali-klima
Kb 30nm-es tetőtéri szoba hűtése lenne a cél.
Úgy általában a nord klímákról mi a vélemény?Előre is köszi!
Ja még egy kérdés: van itt olyan szerelő aki vállal beszerelést Székesfehérváron?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
fehérváron az albaklímát tudom javasolni, nagyon jók. Van náluk ez a nord klíma is de a szerelőik nagyon profinak tűnnek, kedvesek és mindent elmondanak oda vissza, szerintem beszélj velük.
Nálam is ők fogják csinálni,de közben megcsinálták egy barátomnál a komplett házat és le a kalappal, szerinte is meg szerintem is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Male
nagyúr
válasz asha07lcc #35376 üzenetére
Szép nagy jégcsapok az LTCA-n A "szokásos" módon, tehát az oldalsó lyuk befagyott, a középső három viszont "átfolyható" maradt. Az erkélyen kivezetett 110-es csőből meg lassan a földig ér a nagy jégcsap, úgy 130 centis Kölykök el szokták vinni, ha erre járnak
(Nem kellett volna, de tegnap a másik program verzió kevésbé vonzott , így az egyik leolvasztást kivártam, és azalatt lenyomtam hajszárítóval teljesen).Szerk: közben megjelentek a fotóid is... durva, hogy a fenébe fagyott meg a venti közepe?
[ Szerkesztve ]
-
nessh
tag
Az a bajom a helyiekkel, hogy tavaly akartam már klímát és egy része el se jött a megbeszélt időpontra és még csak nem is szólt hogy nem fog jönni. Ezek egy része a következő alkalomkor se jött el... Aki eljött az elsorolta hogy mit nem fognak csinálni... Illetve volt egy akinek már akkor megköszöntem amikor szinte kiesett a kocsiból annyira részeg volt.
Ahogy olvasgatom a topicot, egyre jobban megfertőz a Daikin... Csak nem lesz aki beszerelje
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
Gőzöm sincs a viszonteladóink küldik a képeket Ez kínai gyártású nem gyártó hanem OEM néven fantázia gyártó saját márkanevű gyárilag fűtőszálaztt EEV adagolós fűtésre optimalizált gép elvileg. Mondjuk több százból erre a 2 gépre volt panasz amivelk fűtenek(ugyanilyen típussal). Márkanevet direkt nem írtam. Nem biztos, hogy géphiba lehet telepítői hiba is.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
nekünk Székesfehérvár bőven benne van a körben(Börgöndpusztán jó sok gépet feltettünk már 2017-8-9 ben is). Ha javasolhatom az eggyel nagyobb modellt akkor fogadd el. Ez a Nord amit belinkeltél egy Gree gép Nord C&H Gree, Cascade meg jó pár néven kapható ugyanaz. Gree Lomo+ sorozat
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Őket próbáld meg, elmennek. Minden a megbeszéltek szerint, sőt. Jó árak és a klímákra s egyedi ajánlatot dobnak a weblapon kirtakon alul.
Én 2 vállalkozót küldtem el nevetséges volt Az egyik valam Rcool klímát akart mindenáron, azt mondta totál magyar klíma Pecsiek fejlesztették és a leghalkabb hiába mondtam neki hogy Japánt akarok ember... Aztán azt vastam róla, hogy a fenét magyar. A másik meg kijott aztán 1 perc után körül sem igazán nézve azt mondta, hogy este küld ajánlatot Fujitsura, mert haverja van ott és meglatom. 3 napig nem küldött semmit majd 2 racsorges után este atkuldott olyan árlistát, hogy a weben az első boltból olcsóbban veszem meg, és még mellett a 6 klímákra 500 +Áfa szerelést anélkül, hogy bármit mert volna.
Az Albasok le mértek mindent, kiszamoltak, elmondtak, hogy a legroszabb verziót küldik árajánlatban, aztán ennel max olcsóbb lesz a szerelés.
Az árajánlat 8-10 féle klímát tartalmazott komplett rendszerként(nekem 6 klíma kell más teljesítménnyel) arazva stb. A Greetol Nordtol kezdve a Hitachi - Daikinig mindent. Le a kalappal.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nessh
tag
válasz asha07lcc #35383 üzenetére
Igen, azt tudom hogy a Nord tulképp Gree, csak ha jól emlékszem a kötelező karbantartások számában van/volt különbség. Azért x idő után az is szép költség (ha jól tudom a greenél évente 2 a nordnál meg 1).
Ha esetleg jártok errefelé mostanában akkor értekezzünk! Vagy felesleges olyat csinálni hogy beszerelés előtt megnézitek mit hogy? -
félisten
válasz DUB Inc. #35393 üzenetére
Kíváncsi leszek majd hogy csak nálad van e gond az Etherával vagy amúgy ilyen. valószínűleg nálam az lesz a befutó, ha végre elbírálják a pályázatomat.
-
Sumptuous
senior tag
válasz asha07lcc #35376 üzenetére
Nálunk két Amber* van, csak ezek fűtenek. 24-25°C van bent, kb: 110nm a ház, normál belmagásságal. 3 hónapja hibátlanul megy, összesen evett 1700kw-ot a telepítés óta. Ez naponta 300-400Ft áramdíj kinti hőmérséklettől függően. (Nincs H) Előtte fával tüzeltünk, ez kényelmesebb, de más a hőérzet. Viszont sokkal(-sokkal) kényelmesebb. (Nekünk a hangja sem zavaró, hiába olvasom itt naponta, hogy egy traktor is halkabban üzemel. ) Bár kicsit hiányzik az égő fa ropogása
A lolvasztás előtti utolsó állapot.[kép] Ekkor kapcsolt be a leolvasztás, ezért gyorsan kiszaladtam, hogy megnézzem. Meglepően látványos folyamat. Mintha tényleg tudná, hogy mikor és mennyire jeges a kültéri. Szerencsére ez sosem olvaszt, ha nem jeges. Miest leolvadt az utolsó csepp víz is, leállt és már ment is fűteni. Videóból kivágott képek: [kép][kép][kép][kép][kép]
*GWH12YCMás: Valakinek van tapasztalata földszondás hőszívattyúval? Nincs topikja?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Azthiszem beruházok egy YAMATO YW12IG3 légkondiba, nyugdíjazom a régi LG ON-OFF klímát. Kb. 170ezerben megúszom szereléssel. Van esetleg valami jobb ajánlat ebben az árban? 3.5kW volt a régi, így nem adom alább.
Köszi!
-
törölt tag
válasz Sumptuous #35396 üzenetére
Több az napi 3-400 Ft-nál. ( kb 65000 / 3 hó )
Én még 1000 kW alatt járok 3 hónap alatt, kicsivel kisebb házat fűtök, szintén
2 klímával. Most 1200 Ft körül megy naponta. Nincs, és nem is lesz H.
3. szezont fűtök, de a folyamatos suhogás nekem zavaró lényegesen
halkabb klímákkal. Szobába éjszakain már elmegy a komolyabb cucc.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- RAM topik
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó PIE631FB1E BOSCH Beépíthető főzőlap
- Gaming asztal Rapture Gaming Desk AURORA 300 fekete
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- ÚJ EcoFlow Delta 2 MAX 2kWh LiFePo4 3200W hordozható akku védőborítással, kempinghez is, GARANCIA
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest