- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Doggy dog
senior tag
Az "akciós" Whirlpool klíma éjjel dobta szűrőbetét tisztításra a jelzést.Eltelt a 200 óra....
Éjjel nem volt kedvem felkelni hozzá,de szeme sarkából láttam,hogy villog.Reggel elmostam,most dolgozik.APA LETTEM! Samsung Galaxy S4 Active GT-I9295
-
Mr.Knight
csendes tag
Sziasztok!
Bent lakok a város forgalmas részén, és sajnos már 1 év után is kezd látszani a mókuskeréken a megülő por, hiába tisztítom 2-3 hetente a proszűrőit. Esetleg valami ötlet a tisztítására?
Panasonic split.
Gondoltam valami ecsettel benyúlni és közben egy vékonycsövű porszívóval kiszívni, de ha valakinek van vmi jobb megoldása szívesen olvasom. Magát a burkolatot nem merem felnytni, bár akkor biztos jobban hozzáférnék...Kórrhhááázzz????
-
fgabor87
tag
Köszönöm a választ!
Idén már biztos nem lesz belőle semmi, mert sajnos helyet sem találtam még neki.A kondenzvíz kivezetés mindig a beltéri legaljánál van? Ez egyáltalán nem emelkedhet? Lehet, hogy kb 2 centin múlik majd, hogy a falban futó, már meglévő kábelcsatornába bele lehet-e vezetni. Már azért a 2 centi emelkedésért is kell kondenzvíz szivattyú?
Persze ez attól is függ, hogy mennyire magas a beltéri, és hogy fel lehet-e rakni egészen a plafonig, vagy kell egy kis helyet hagyni.
-
Mtbsrác
senior tag
A klímában mondjuk egy on/off-os készülékben mikor hűt a gáz kb mennyi fokos lehet? Saccomra mint amilyen hőmérsékletü levegőt kifúj. Csupán a kivéncsiség kedvéért kérdem.
-
fgabor87
tag
válasz Sungoo #12809 üzenetére
Nem kell ironizálni.
Nyilván azért kérdeztem, mert nem ismerem a klímákat, és nem udtam, hogy van-e valami minimális nyomás, vagy tisztán gravitáció elvű.A klímagáz csőnél van valami negatív hatása a hossznak, illetve az emelkedésnek? Pl ha nagyjából 10 méter hosszú lenne a cső, de abból kb 5-6 méter tisztán függőleges emelkedés.
-
Quqesz
nagyúr
válasz Mr.Knight #12804 üzenetére
Szokott lenni a lidliben v aldiban a porszívóhoz kiegészítként radiátor tisztító fej. Az vékony és be lehet vele nyúlni. Ha a fedelet nyitod fel nem fogsz tudni hozzáférni a mókuskerékhez, csak alulról lehet tudtommal(v leszedni a készülékházat). Amúgy ajtója válogatja, van amit függőbe lehet állítani és úgy könnyebb a hozzáférés.
sungoo
Ez jó[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
Quqesz
nagyúr
válasz fgabor87 #12815 üzenetére
Telepítéskor figyelni kell a készüléknél ajánlott max hosszat, de hogy az függő v víz tök mind1. Telepítéskor feltöltésnél beállítják a kellő nyomásra és ennyi. Ez gáz,könnyű fajsúlyú, ha vízről lenne szó az már más kérdés.
[ Szerkesztve ]
Fotóban nincs gixer, ha van nálad egy Pixel! 7pro
-
cOxeR
Ármester
Erre esetleg valaki?
"Mennyire jelent az gondot, ha egy nagyobb teljesítményű, 5-7kw klíma légáramába vannak emberek, értem ezalatt pl. a megfázást? Magasságban 2,2m-re lehet szerelni kb, magasabbra nem."
-
BBéci
legenda
Próbáld ki, állj oda egy teljes erővel működő beltéri elé 2 méterre, majd távolodj tőle és megtudod, hol, mennyire zavaró. Nem vagyunk egyformán érzékenyek a hideg huzatra. Én már fáztam meg ilyen módon.
Ha az alja kerül 2,2 méter magasra, az nem vészes, de jobb lenne 2,5-2,6, mivel hatalmas a teljesítménye.
Inkább felszereltetnék két kisebbet, összehasonlíthatatlanul kellemesebb lenne a komfortérzet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
athomi
veterán
Ha valakit érdekel a Metro-ban az Airfel 3.5 kW-os klíma egy 100-as.
Így élőben megnézve, megtapogatva nekem gagyibbnak tűnik az anyagminőség az átlagklímához képest. Kíváncsi lennék a belére...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nálam néhány napja van egy 3,5kW-os klíma. Bő 3 méterre ülök tőle és auto módon nagyon zavar a hideg levegő, ami kiáramlik. Ha manuálisan beállítom és leveszem a ventillátor erősségét és a terelőt is a legkisebb lenti állásba állítom, akkor már tűrhető. Ha még erre rápakolom a quiet módot, akkor nem zavar az áramlás.
De ez valószínűleg tényleg egyéni, meg kell tapasztalni. De ez csak akkor zavar, amikor lehűti bekapcsolás után a levegőt, az utánhűtés már nem ennyire zavaró, bár néha tud kellemetlen lenni.-----------------------
Ha már itt vagyok, kérdés: Pana klíma, a távirányítón a terelő beállításánál 5 fokozat van. A legkisebb beállítás az már majdnem függőleges, vagyis kis szögben maga elé fújná lentre a levegőt a klíma. Ezzel szemben a terelő kb. 45 fokos szögben van, ami a 3-as állás a távirányítón és nem az 5-ös. Ez bug vagy feature?
-
Killer01
őstag
Ha meg lehet máshogy oldani (pl a javasolt 2 klíma 1 nagy-teljesítményű helyett) inkább azt válaszd. Kimondottan hideg jön a beltériből, nem egészséges ha direktben az emberre megy. A teljesítményből következtetve nagy a helyiség mérete ahol hűteni kell, szóval alap venti fokozaton meg kevés lehet amit nyújt.
-
cOxeR
Ármester
BBéci, monstre, Killer01
Köszönöm!Az a helyzet, hogy ez egy meglehetősen nagy tér több mint 100m2, a belmagasság duplája a lakosságinak, nem tehetek kis teljesítményűeket, nagyságrendileg 10-15kw-ot kellene minimum tennem és ezt a lehető legkevesebb egységből. Ezért kell nagyobb teljesítményt tennem, mert ha kevés a két egység, akkor így se úszom meg egy harmadik beszerelését.
Ráadásul az épület nem saját, így árérzékeny a megoldás... nem tudom pontosan meddig is lesz meg ez a hely, az is lehet, hogy 5-10 év... de az is hogy 2-3... -
krx21
nagyúr
válasz #54715584 #12822 üzenetére
Tervezési hiba. Alap, hogy a beltéri egységet, úgy kell elhelyezni, azon kívül, hogy hatékonyan hűtse a szobát, hogy az általános tartozkodási helyet ne éritse közvetlet a légáram... Nagyon könnyen meg lehet fázni, izületek sem bírják, egy szóval egészségtelen... Magyarán a légáramlatban soha nem szabad tartózkodni huzamosabb ideig.
-
Morris
veterán
No, felkerültek nálam is Daikin klímák. Mindkettő 3.5kW-os. Nagyon halk. Jó cuccok!
-
cOxeR
Ármester
-
törölt tag
Nem közvetlen jön rám. Közben visszakövettem a légáramot. Az előtte lévő asztalra megy a levegő, és onnan csapódik rám a kanapéra. Ha nem lenne ott az asztal, akkor nem érne a hideg közvetve sem. Viszont átpakolni a helyiséget nagyon problémás lenne így még gondolkozom a megoldáson.
[ Szerkesztve ]
-
Andris_2
aktív tag
Sziasztok! Inverteres klímák mennyire tartják stabilan a beállított hőfokot? Mekkora hőingadozás elfogadható? Köszi!
-
Morris
veterán
Egy 25 és egy 9nm-es szobába vannak.
A kisebb a háló. Ott csak az éjszakai hőség miatti kialvatlanságot szeretném megszünteti. A nappaliba pedig az ajtóval szemben van. Így az ebédlőt is éri a friss.
A típusát már elfelejtettem, de a dobozán rajta van, majd megnézem.
Úgy emlékszem FTXB35C -
MODERÁTOR
2 szobát le tudnám hűteni egy 3,5-es klímával ha a pirossal jelzett helyre szereltetném? Konyha fürdő rendesen bezárható, nincs semmi a légáramlás útjában, így talán a másik helyiség is lehűthető kicsit. A csövezés lenne talán kicsivel több, ~5-6m.
Alapterület 56nm, belmagasság ~280cm, a szobák egyformák ~20-20nm[ Szerkesztve ]
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
MODERÁTOR
-
simon7012
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek az miért van, hogy melegebb van a szobában mint 26 C-fok
de a 24C-fokra beállított klima nem hűt?
Csak a 23 C-foktól kezd el hűteni a fölött soha.
Mig a másik szobában lévő klima már 26 C-foktól hűt.
Tudtok segíteni?!G DATA INTERNET SECURITY 2022.Xiaomi MI 11,..Szeretem, ha egy POPsi kerek...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest