- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
hugi0
őstag
Lattam ma egy "pannonklima"-s autot a margithid budai hidfojenel. )
[ Szerkesztve ]
"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."
-
Krisz1000
tag
válasz Leslie67 #12603 üzenetére
Wow Leslie! Köszi a pontos választ! Így már egyértelmű. Ugy látom le lesz töltve a daikonhoz a szerelési útmutató h minimális fogalmam azért legyen. Gondolom a fenti srácnak akinek búg, ilyen hurok nem volt. Azt jól értelmezem h a külsőnek mindig lejjebb kell lennie?
-
Leslie67
tag
válasz Krisz1000 #12608 üzenetére
Gondolom a fenti srácnak akinek búg, ilyen hurok nem volt.
Búgást kemény rezgéscsillapító, vagy annak hiánya is okozhat. Nálam az szüntette meg a fal rezonanciát, hogy a konzolok végeit összekötöttem egy menetes szárral.Azt jól értelmezem h a külsőnek mindig lejjebb kell lennie?
Teljesen mindegy, hogy a kültéri magasabban vagy alacsonyabban van mint a beltéri. -
senior tag
Sziasztok!
Akinél windy-ék szereltek klímát, Budapesten, mikor kezdtek reggel?
Mert ugyan beszéltük, hogy holnap jönnek, csak épp azt nem, hogy mikor.. sms-t írtam neki, hogy ne zavarjam, amikor van alkalma, akkor válaszoljon, de eddig nem jött válasz..Gondoltam hátha van itt tapasztalat..
Jó lenne, ha nem a srácok keltenénekKöszi: Laci
-
Mate
nagyúr
Tegnap beüzemelték végre a klímát. Fujitsu 12LMCA. Egyelőre nem volt annyira meleg, hogy kipróbáljam. Tegnap a turbó fokozatot próbáltam ki. Akkor volt hangja rendesen, de nagyon hűtött.
Viszont a távirányító.... Egyfelől rohadt nagy. 2x akkora mint a whirpool klímáé. Kijelzője nagyobb, de semmivel se mutat több infót, mint a másik. Ráadásul kb. ugyan annyi gomb van rajta. Amit végképp nem értek, hogy mi a francért nem tudtak berakni egy háttérvilágítást a kijelzőhöz.... Sötétben majd bekapcsolni lehet így. Irányítani vakon kell...
-
celf
őstag
Sziasztok!
Jövőre szeretnék klímát szereltetni a lakásba, de lesz pár bökkenő, illetve van pár kérdésem
Először is:
-a hálót szeretnénk lehűteni éjszakára, viszont nem közvetlenül a szobába telepített klímával, mert én speciel eléggé nem csípem, ha telibavág a hideglevegő. Alvás közben végképp nem.
Szóval a nappaliban lenne a klíma, és egy kb. 230x100cm-es ajtón jönne be a hideg levegő. mind a két szoba (nappali és háló is) kb. 22-23nm-olyan klíma kéne, amit lehet okosan programozni. van már okos klíma, ami nem parasztvakítás?
-a nyílászárók kukák. műemlék a ház, de egyenlőre nincs pénzem kicseréltetni engedélyezetett fa ablakokra a lakás összes nyílászáróját. bár nem a pénzspórolás a lényeg. viszont aludni fontos lenne nyáron is.
-a második emeleten lakunk, felettünk padlás. fel lehet rakni a padlásra a kültéri egységet? és akkor se a belső se a külső homlokzatra nem kellene engedélyt szerezni.
köszi a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Kezdésnek olvasd el a legutóbbi 500 hozzászólást. Találni fogsz egy halom érvet, véleményt az általad vzolt felállással kapcsolatban, illetve az ellen.
Szerintem egy normális ember sem kedveli, ha alvás közben telibe vágja a hideg levegő, de ettől nem is kell tartani. Szakszerű elhelyezéssel egy jó minőségű klímaberendezés úgy teszi a dolgát, hogy fogalmad sincs a jelenlétéről, a működéséről. Csupán annyit érzékelsz, hogy kellemes a hőmérséklet és a páratartalom, ezért nyugodtan tudsz pihenni, aludni.
Nagyon nem ajánlott padlástérbe telepíteni kültéri egységet. Ott gyakran jelentősen melegebb a levegő, mint kint a szabadban. Simán meghaladhatja a működési tartomány felső értékét.
Ma felvittem a padlásra két dobozt, 38 fok volt az ottani hőmérséklet (direkt tartok ott egy hőmérőt), ezzel szemben a kinti 30,7 a benti 25,8 volt, klimatizálás nélkül.(#12618) Male
A műszaki adatok szerint 42-46 fok (típusfüggő) a működési tartomány felső határa.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Lehet hülyeséget fogok kérdezni, de most elbizonytalanítottatok. Nálam az erkély falára lesz felfúrva a külső egység, déli fekvésű, 10-től este 6-ig telibe kapja a nap az erkélyt, azt a falat nem teljesen, mivel a nap "vonul", de azért elég jól megsüti.
Fog működni rendesen a külső egység? Este/éjszaka lenne használva a legtöbbet, mivel napközben nem vagyok otthon, viszont azt olvastam itt, hogy érdemesebb folyamatosan járatni, mert úgy kevesebbet fogyaszt. Viszont az előzőek alapján kétségeim támadtak a helyes működést illetően magas hőmérséklet esetén, de lehet félreértettem valamit.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz #54715584 #12620 üzenetére
Az adatok, amiket megadnak a katalógusokban, nem a direkt napsütés által felforrósítottra vonatkoznak, hanem a szabványosan mért külső hőmérsékletre. Nyilván nem szerencsés a kültérire tűző nap, de attól még normálisan kell működnie.
A folyamatos járatás szerintem felesleges, hacsak nem melegszik a benti levegő, klimatizálás nélkül 30 fok fölé. Akkor én beállítanám 27-re és amikor hazaérek 24-25-re. Jó esetben ez programozható, vagy WiFi-n vezérelhető.
Nálunk éjszaka csak akkor működik a klíma, ha a kinti hőmérséklet 23-24 fok, vagy annál is több. Ez évente legfeljebb 4-5 alkalom. Nagyvárosok belterületén simán lehet éjszaka is 28 fok, ott nem szeretnék élni!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Akkor annyira nagy baj nem lehet majd.
Ha bukóra nyitom a 2 erkélyajtót és leengedem a redőnyt rácsosra 3/4-ig, akkor relatíve hűvös marad bent.
Amikor nem figyeltem erre és átmelegedett a lakás (vagy éjszaka volt 26-27 fok), akkor volt bent 32 fok is néha (pár éve), a mostani hőmérőm megadta magát 30 fokon, igaz 2-3 fokkal többet mért mindig. Viszont eddig még sikerült kevés ventillátor használattal megúszni ezt a nyarat.
8. kerület szélén lakom, volt már 26-27 fokos kinti hőmérsékletű éjszakánk, annyira fűtött a beton, pedig van a közelben zöld terület is. És ha jól láttam az előrejelzést, most 3 hétig nem nagyon megy 30 fok alá a nappali hőmérséklet, így várható ez az éjszakai meleg is. De ha minden jól megy, akkor már csak néhányat kell aludni a légkondi beszereléséig.
Köszi az infókat. -
xxxjjjkkk
senior tag
Szinte minden belvárosi ház padlásán láttam már kültérit.
Irodaházban, meg simán van a lapostetőn is.Gondolom a semminél jobb nmegoldás.
Bár egy ilyen padlástér, és a saját 50m2 es 2m magas padlás közt elég nagy a különbség."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Flashcash
Közösségépítő
Zárt térben elhelyezni egy kültérit nagyon problémás.
Hűtő üzemmódban egy átlag 2,5-3,5KW kültéri a fordulatszámától függően 1000-2000m3/óra levegőmennyiséget mozgat meg (és melegít fel), ebből ki lehet számolni, hogy mekkora tér kellene ahhoz, hogy ne melegedjen túl a kültéri a saját maga által előállított meleg levegőtől. -
Bali27
addikt
Sziasztok!
Nyitott felénk egy új klímaszerelő cég. Egész korrektnek tűnnek meg szimpik.
Jövő héten szereltetném velük akondit, és 2 split klíma között vacilálok. Tudnátok segíteni?
Gree GWH09QB-K3DNB8D és [Panasonic KIT-UE9-RKE] -
-
BBéci
legenda
válasz Bali27 #12634 üzenetére
[TV-s rész eltávolítva.]
A Panasonic klímaberendezések sok éve a leginkább ajánlottak között vannak, messze magasabb ligában játszanak, mint a Gree-k.
[ Módosította: Mate ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
windy
tag
Ha a nappaliba telepítteted a klímát, akkor ott lesz hűvös, de valamennyire a hálót is temperálni fogja a berendezés. Más kérdés, hogy mennyire takarékos dolog háromszor annyi energiát elpazarolni, mint amennyi szükséges a háló hűtésére....A mai modern klímák normális elhelyezéssel és használat mellett egy általad leírt 22-23 nm-es szobában semmiképpen nem csökkentik a komfortot, nem fagyasztanak le és nem fújják le a fejedet....
Manapság minden klímát tudsz programozni és wifin keresztül vezérelni is. Még a régebbiekre is van jó és költségkímélő megoldás.
A budapesti belvárosban számtalan padláson működnek klímaberendezések (kültéri egység) Ezeknek a régi házaknak jellemzően nagyon szellős, szigeteletlen a padlásuk, a galambok és denevérek is ki-be járnak rajtuk, a levegő is viszonylag szabadon cserélődik. Azok, amelyek jó nagy belmagasságúak, nagy belterűek, véleményem szerint alkalmasak a kültéri egység elhelyezésére, még akkor is, ha nem a legoptimálisabb számukra a hely. De akkor, amikor szinte lehetetlen más helyre telepíteni a kültéri egységet, akkor ez igencsak jó megoldásnak tűnhet. Hogy a magasabb hőmérséklet miatt többet fogyaszt a klíma? Mennyivel? 20-30 százalékkal? Ez akár havi 6-700 forintot is jelenthet? Szerintem ennyit megér, hogy ne főjön meg az ember a kánikulában.
-
Mate
nagyúr
A tv-s beszélgetést itt:Milyen tv-t vegyek topik. , vagy a többi tv-s topikban lehet kitárgyalni.
-
windy
tag
válasz Bali27 #12634 üzenetére
A TV-k-hez nem értek, de a klímák között a Pana szerintem igencsak a középkategóriában van csak. És ezt értem a belépő modellre is és a magasabb szintűkre is. Egy Panasonic Etherea nem nagyon rúg labdába egy Daikin Emura, Mitsu SF, vagy Zen vagy egy Toshiba Super Daisekai mellett. Mondjuk olcsóbb is ezeknél....
Persze azért Gree-vel nem lehet egy sorba venni.
Egyébként ez a Gree dolog érdekes kérdés. A mi cégünk nagyjából az elsők között kezdett el Gree klímákat értékesíteni és telepíteni, és ennek semmi más oka nem volt, csak az, hogy az importőrt megbízhatónak tartottuk. Aztán szépen ismert is lett a Gree név az emberek előtt, és mivel a minőségben is a kínai gyártmányok között az első helyet foglalja el, sokszor már azt hiszik a zemberek, hogy tényleg valami minőségi termékről van szó. Pedig azért ez nem teljesen így van. A japán márkák termékei azért még mindig lényegesen jobbak, megbízhatóbbak, hosszabb hibamentes élettartamúak, mint a kínai márkák termékei. Ráadásul, a Gree már nem is olcsó, 10-15 százalékkal alacsonyabb csak az áruk, mint a japánoké. Szerintem ne áltassa magát senki azzal, hogy ha Gree-t vesz, akkor olyan nagyon nagy bizniszt csinál. Ár-érték arányban vannak jobb vételek....
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest