Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Golota

    aktív tag

    válasz ragozin #58899 üzenetére

    Teljesen más világ a Sony. Nekem jelenleg Sony van, nem lehet elvitatni az autofocus és e video képességekben a fölényét az MFT vonallal szemben, viszont neked pont nem ezek a fő szempontok.

    Kezelhetőségben szerintem a Fuji és az Oly kimagasllik a mezőnyből. Az MFT (Oly, Pana) rendszer óriási előnye, hogy olcsón kapsz egészen kiváló minőségű használt lencséket. Ezt egyetlen másik gépről sem tudom elmondani. Ha ár/érték arányban nézed, valszeg ez a legjobb választás. Ha kell a nagylátószög és sokat használod rossz fényviszonyok (templom beltér pl) között, akkor megfontolnám az APSC gépeket.

    Az a helyzet, hogy ennyi pénzből MFT vonalon megkapod akár az Oly EM5 vagy EM1-et. Ezek abszolút minőségi kidolgozású, időjárás álló vázak, rengeteg szolgáltatással. Mellé kapsz egy Pana 12-32 vagy egy Oly (Zuiko) 14-42 alap zoomot, mindkettőnek remek optikailag, jobbak mint a Sony alap zoomjai. Mellé beleférhet egy Pana 20 mm 1,7 vagy egy 25 mm 1.8. (elsőn kicsit lomha az AF).

    Fuji vonalon ennyiért kapsz pl XT20 és az alapzoomot, ami szintén nem egy rossz választás. Eseteg Sony A6000 az alap zoommal, de az optikailag elmarad a többitől.

    Ha nem akarsz sokat költeni rá később, akkor inkább az MFT vonalat javaslom. Veszel egy Zuiko 45 mm 1.8-at portréra és kb fullos szetted van, szinte fillérekből.

Új hozzászólás Aktív témák