- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
freelanced
addikt
Üdv! Valaki leírná a MILC előnyét egy kompakthoz/bridge-hez képest? Illetve, hogy milyen mondjuk egy D3100-al szemben?
Konkrétan az NX1000-re gondoltam (erről is kérnék véleményt ha nem gond).
Illetve, hogy miért is jó, miért érné meg. Nagyon köszönöm!Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
törölt tag
bocs a dupe-ért, ha valaki mindkét helyen mozog, de több szem jobban csipás
ilyen képeket csinált a 18-55 kitobim. 18-24 körüli nyitottságon.
környezet: 0C, de volt már hidegebb időben is bevetésen
Első pár kocka még rendben volt, aztán jöttek ezek a fekete sarkok.Obit cseréltem (50-200VR) de ott nem tapasztaltam.
Aztán visszacseréltem, megint csinálta.Majd megtörölgettem az "érintkezőket" és ilyen fekete olaj(?)szerű kosz jött le minimális mennyiségben.Aztán abbahagyta.
Első kérdésem, mitől csinál ilyen képeket az obi?
Második, van-e összefüggés a kosz és az obi képe közt?Oké, kitobi, meg nem túl nagy ár, ha pótolni kell, dehát mégiscsak 1 éves lesz!
-
Nikla
tag
Na, tegnap elmentem és megfogdostam mindkettőt
Elvesztem, a D7K után a D5200 olyan volt a kezemben mint egy játék, bár messze nem rossz az se
Nagyon meggyőző a sebessége, kialakítása, anyaghasználata, sok kezelőszerv.. szóval D7000 nyert számomraKöszönöm mindenkinek , a projekt sajnos munkahely váltás miatt csúszik 3-4 hónapot
[ Szerkesztve ]
Ha a hangya saját súlyának 50x -esét bírja el, akkor 10g hangyát le lehet küldeni egy sörért :)
-
buci30
addikt
Olympus pen L-1 hez hol lehet venni EVF-t?
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
TomCat85
tag
Sziasztok!
DSLR világába kezdőként lépnék be hamarosan. Olyan gépet szeretnék venni, mely hosszabb távon is kiszolgál (ha fejlődök ezen a téren). Főként családi események, esetleg portrészerű képek készítésére kellene a gép.
160-220 e HUF-os kategóriában nézelődök. Persze, ha nem muszáj, nem szánnék rá 220-at. :-)
Alapvetően Nikon-ban (és kit-ben) gondolkozom, de szóba jöhet Canon is, ha abban megfelelőbb gépet találok.
Nikon D5100
Nikon D5200
Megéri a D5200-at venni vagy nincs akkora eltérés a két fényképező között és bőven jó a D5100 is?
Mi a véleményetek, esetleg más gépet tudtok ajánlani?
Köszi a segítségeteket!
-
buci30
addikt
válasz TomCat85 #13456 üzenetére
Én annyira nem értek hozzá igaz ,de ugyan ilyen céllal kerestem én is, és ezt javasolták több helyen is:
Olympus pen L-1
Eddig nagyon elégedett vagyok vele.
Automatán is nagyon szép képeket csinál és este is vakuval.
S beltérbe is jó!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
TomCat85
tag
válasz buci30 #13457 üzenetére
buci30: Köszönöm szépen a válaszod, de ennél picit komolyabb gépre gondoltam.
Zozzer888: Neked is köszönöm.
Akkor eddig 1:0 az D5100 javára. :-)
Továbbra is javasolhattok más gépeket is, de márka tekintetében az gondolom Canon - Nikon között fog eldőlni...(mindamellett, hogy magam is - igaz a kompakt kategóriában - közel 10 éve Olympus-t használok...jah és ugyanazt ;-)).
[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv! 80 körül MILC terén mik vannak?
Illetve az NX1000 milyen?Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
jjeahh
nagyúr
válasz freelanced #13460 üzenetére
csak váz, vagy kit?
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Zozzer888
addikt
-
jjeahh
nagyúr
válasz freelanced #13462 üzenetére
samu nx100, nx1000 - 20-50mm kit, oly e-p1, e-pl1, e-pm1, panasonic gf3, gf5, 14-42mm kit, nikon 1 j1, v1 10-30mm kit, sony nex3 18-55mm kit...attól függ, újat akarsz vagy használt is megfelel...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz freelanced #13465 üzenetére
nem tudom, én csak sorolom a választékot... a samuk műanyagosak, ha ez zavar...vannak itt hozzáértőbbek, én nem merek mondani semmit...ha a specifikációkat böngészed a samuk a nyerők pár dologban, nagyobb szenzor, több megapixel...ha ez számít...nx1000, nikon j1 tud fullhd videót...utóbbiban van viszont a legkisebb szenzor...talán az olympusok a legtuningolhatóbbak, és van szenzorstabijuk...lehet csak hüjeségeket hordok össze, szóval az én véleményem ne legyen mérvadó...az oly-kat panákat próbáltam már, kivéve a gf5-öt, és tapogattam a samsungot, ezért írtam, hogy műanyagos.
ha leírod, mire használnád, mit vársz el tőle, használtat, vagy újat akarsz, biztosan útbaigazítanak majd a fórumtársak[ Szerkesztve ]
-
freelanced
addikt
Üdv! Panasonic GF-3 vélemény? Üdv!
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
TomCat85
tag
válasz Zozzer888 #13463 üzenetére
Neked is köszönöm a véleményed, javaslatod. :-)
Tegnap este még olvasgattam a neten. Érdekes lehet még a D3200. Ahogy láttam nincs nagy difi a D3200 és a D5200 között, de mi a helyzet D3200 vs. D5100 esetén?
Azt olvastam, hogy így is a D5100-at hozták ki győztesnek. A 24 MP-től egyszerű felhasználó módjára ne dobjak hátast, ugye? :-)Nektek mi a véleményetek?
Köszi!
-
DuDieHUN
aktív tag
Nikon D70 + Nikor 28-80mm-es Obi, első DSLR gépnek, kb 30.000 expoval, megér 45000-et? Vagy inkább áldozzon többet az ember és egy D3100 18-55ös kit 2-3 év garival 100e-ért?
-
Throme
veterán
válasz DuDieHUN #13469 üzenetére
Csatlakozok (#13470) Zozzer888 hsz-hez. Szerintem a D3100+18-55 kombót hamarabb fogod cserélni, mint a másikat. A D70-hoz meg tudsz motor nélküli régebbi és így olcsóbb obikat venni, ha komolyabban beleásod maga a fotózásba.
Később egy D7000-el pl tudod majd használni a motor nélküli régi obijaidat is.
Főleg mert megszokod a D70 kényelmét, szemben a pici D3100-al.A D3100 + 18-55 formáció, vagy éppen alkotók a leginkább lecserélt elemek.
[ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz DuDieHUN #13475 üzenetére
ekv 42-es kezdő azért elég magas. Speciális esetben (speciális igényekkel) el lehet lenni vele, a nagylátó rész szerintem elég hamar hiányozna. DX vázakhoz jobb választás a 18-55. A 28-80 az filmes vázakra tervezett obi, a 18-55 ennek az ekvivalens megfelelője
Just a simple Lineman...
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon érdeklődés szintjén:
Mennyibe kerülne legolcsóbban egy olyan hobbi fotózásra szánt szett ami tud HD/FHD videót is felvenni, valami olyan obi-val ami közelre és távolra is jó vagy egy makró és egy tele, nem tudom melyik a jobb, lehetőleg 2 számjegyes Canon kéne. Minden más kiegészítő most nem számít, használt ár is jöhet.
-
Zozzer888
addikt
-
-
BiriBum
őstag
válasz DuDieHUN #13483 üzenetére
Ha így áll a dolog, akkor nem jársz jól a D70-nel. Gondolom nem szeretnél fél millás állandó fényerejű teleobikat venni, így marad az ISO felcsavarása a megfelelően rövid záridő eléréséhez. A D70-korabeli gépek már ISO400-nál elvéreztek. A legutóbbi CMOS szenzorok (pl.D5100, K5) ISO 3200-ig bátran tekerhetők.
-
BiriBum
őstag
válasz Santiagain #13487 üzenetére
Melyik?
-
BiriBum
őstag
válasz Santiagain #13492 üzenetére
??? Ezek közül melyik fix nagy fényerejű teleobjektív?
-
BiriBum
őstag
válasz Santiagain #13494 üzenetére
fél millás állandó fényerejű teleobikat
-
tag
Sziasztok!
DSLR-re szeretnék váltani a közeljövőben. Van rá kb. 120e Ft-om így csak a használt jöhet szóba. Mivel elég nagy kezem van és fontos számomra az ergonómia nem akarok ilyen aprócska belépő vázakkal szórakozni(D3100/5100). Többek között ezért is néztem ki a Nikon D90-et (az elején főleg csak tanulni szeretnék rajta, később portrékat/tárgyfotókat/madarakat/makrót fotóznék). Jah és még ezekért: státuszkijelző, fém ötvözetű ház, beépített fókuszmotor. Mivel szűkös a pénzkeret ezért az elején még csak egy 18-55-ös kitobi fér majd bele, majd később egy olcsóbb tele(70-300 Sigma?).
A kérdésem az lenne, így az apróhirdetéseket figyelgetve, hogy milyen ár számít reálisnak ennél a váznál?
Pl. ezek között van jó vétel? [link] Esetleg más hely/bolt/ebay/vatera/fórum/apró ahol ki lehet még fogni jó példányokat?
Ugye kb. 100.000 exponálásig hitelesítettek ezek a vázak, tehát nem kell félnem egy 40-60e expo körüli használt géptől, hogy kipurcan pár ezer kép után? Illetve mire érdemes FELTÉTLENÜL figyelni használt gép vásárlásánál?
A válaszokat előre is köszönöm!Improvise, Adapt and Overcome! "Ne beszélj, ha nem javítod vele a csendet!"
-
BiriBum
őstag
válasz Santiagain #13497 üzenetére
A manuális tolózoomot valószínűleg viccnek szántad sportfotóra, a Sigma 70-200 2.8 pedig majdnem 400 ezer. Ugyanez Nikonban 600e.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs