- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redplee
senior tag
1.Mekkora összeget szánsz rá? 15-30.000ft
2.Használt szóba jöhet? NEM
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech MK235 - azért mert amikor vettem még nem gameltem, most meg Warzone, és gondolom tudnék javulni egy gamingre fókuszált billel
4.Mire használnád a billentyűzetet? Warzone és hasonlók, meg persze normál internetezés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Ebbe a témába nem folynék bele, az kell ami jó az adott pénzért
6.Van konkrét modell ami tetszik? Igazából külsőre egyik sem mert mindegyik RGB... De megbarátkozom vele ha muszáj.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) Jó lenne ha magyar lenne, a normál használat miatt
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) NUM azért mindenképp
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Megbízhatóság, tartósságTech YouTube csatornám: Ren-Tech - Technology Unboxed
-
nyunyu
félisten
Tényleg, ez a drótnélküli K235 mit mutat, ha switch hitterben egyszerre lenyomja valaki a QWE+ASD gombokat?
Mind a hat gomb belilul?
(Múltkor meglepődtem, hogy a K750-en nem csak két-három gomb lilult be)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Archttila
veterán
válasz Dr. Akula #58521 üzenetére
Vegul ugy dontottem rendelek egyet, csak azt nem tudom, h K2 vagy K8 legyen. Eleg sokat szerkesztek config fajlokat Linux alatt, es ha jol latom a K2-on nincs insert billentyu. Kicsit idegen nekem ez a meret/elosztas, persze ettol meg biztosan szokhato.
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
wanted5
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani néhány halk modellt? Kb. úgy 20k-ig, jó lenne ha beleférne a mech, de membrános is jó, bár akkor már nem szívesen adnék 20-at érte.
Másik szempont hogy világíccson'
Az illető akinek lesz sokat MOBA-zik és elég erőteljesen nyomkodja a gombokat, ami most van egy nagyon olcsó, gagyi cuccal az őrületbe kerget már, mert rettenetesen hangos.Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
wanted5
őstag
válasz Csandi #58557 üzenetére
Akkor másképpen fogalmazok. Most egy 3-4 ezres spirit gamer sz@r van, aminek olcsósága ellenére alu a felső része, de csörög-csattog stb. Na ahhoz képest kéne halkabb.
Pl. nekem egy cougar 200k van évek óta, ami anno még itt az ajánlóban is volt, és ahhoz képest ez is halk.
Szóval érted, nem kell full silent, de 2 zárt ajtón keresztül ne hallatszódjon már át.off: tök jó lenne picit aktualizálni az ajánló listát, tudom, hogy rengeteg munka
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
copass
veterán
válasz wanted5 #58559 üzenetére
20-40k-ig szutyok stabik lesznek benne, azért zörög. azt ki lehet nyomni szilikonzsírral. ami mehet a switchbe is, de ha túlnyomod akkor rossz lesz. viszont halkul!
rakhatsz bele o-ringet 1-2 mm, pakolhatsz alá 2-3 réteg 3 mm vastag deskmatokat.
teszteken is legalább 3-4 réteg deskmat van, ami nagyon szépen elnyeli a kopácsolást."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #58560 üzenetére
ami mehet a switchbe is
Ilyet még poénból sem kellene ajánlani Kapcsolót kizárólag szétszedve kenünk arra való anyaggal (egy sűrű szilikonzsír nem az), különben könnyen tönkre lehet tenni a kapcsolókat.A stabilizátoros résszel kapcsolatban csak egyetérteni tudok.
wanted: az a mechanikus, ahol kilátszanak a kapcsolók, hangos lesz, akármit is teszel vele, és jelenleg a piacon másfajta billentyűzet nem igazán akad. A fény és a hang együtt járnak, így minél inkább diszkógömb, annál hangosabb.
Membránosnál került a hibrid, félmechanikus, mechamembrane, mem-chanical és hasonló szavakat, azok ötvözik a membrános (nyúlós-membrános érzés, ami idővel egyre keményebb lesz) és mechanikus (hangos) hátrányait, ezek világítanak általában a "legszebben".
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #58561 üzenetére
Ezzel az a baj, hogy aki rendszeresen előfordul itt, az már egy ideje elszakadt a valóságtól és a boltban kapható modellektől. Emellett az átlag érdeklődőhöz képest teljesen más preferenciák mentén mozog, a billentyűzetnél a billentyűzetfunkciókat helyezi előnybe, így duplán nem lesz releváns, amit ajánl. Aki pedig nem jár errefelé, az pedig más miatt nem rendelkezik majd kellő merítési alappal.
Én például igyekszem az utóbbi időben konkrét ajánlást nem tenni, mert az általam ismert és megnyomkodott modellek kifutásával a gyakorlati tapasztalatom konkrét modellek terén a nullához közelít (membránosnál már negatívnak nevezhető), legfeljebb a kapcsolókat ismerem és fotók alapján tudok következtetést levonni (ez mechanikus vonalon még működik, membránosnál esélytelen).
-
Domonkos
Ármester
Tudom, tudom. Ez is kozrejatszott, hogy mar jo regota nem volt szerkesztgetve a lista.
Ellenben en nagyonis igyekszem mindenkinek ergo billentyuzetet ajanlani, mert semmi pozitiv erv nem szol a hagyomanyos kialakitas mellett.
Lehet elkezdem gyujteni az erveket, hogy ki miert nem akar rajuk atterni. heheGender of electrical connectors is defined by the pins.
-
wanted5
őstag
Régebben olvasgattam a topikot, és kb erre a konklúzióra jutottam én is.
Közben, ahogy gondolkodok, már most érdemes lenne várnom az akciókat, hátha ki tudok fogni egy jó darabot. Meg bemegyek majd a media-ba és megnyomkodok párat. (itt debrecenben van még olyan, hely ahol vannak kirakva?)
Ford Focus MK2,5 - 1.6 101hp
-
copass
veterán
sarkítottam.
amúgy nem teszi tönkre, kipróbáltam clickyn. cuppogósra nyomtam és sokat halkult, de tönkre vágta a mechanikus jellegét...
na meg kitakarítani rendesen az már egész más történet, tátol szájjal a fszerdőben rohanni!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #58566 üzenetére
Összefoglalnám az előző hozzászólásod tartalmát egy szóban: tönkreteszi
A cuppogás, inkonzisztens érzés kapcsolóról kapcsolóra, elveszett mechanikus jelleg, kiforrasztás és ultrahangos tisztító nélkül kitakaríthatatlan kapcsoló nekem azt jelenti, hogy tönkreteszed a kapcsolót az ilyen típusú kenéssel.
[ Szerkesztve ]
-
chopin42
addikt
Nos, én azóta olvasom a topikot, mióta lecserélem a sz@rt (k120) egy közepes(en tűrhető és félig-meddig strapabíró mechanikus billentyűzetre).
Tapasztalataim az olvasottak alapján:
Köszönhetően a külsőségeken mindent feláldozó gyártóknak, szinte minden "hétköznapi" mechanikus billentyűzet
-világít (legkiemeltebben ezt teszi, részletek lejjebb*)
-tejfölös doboz kupakokkal szerelt
-"saját" kapcsolós
-floating dizájnos
-fém fedlapos (mert így dizájnos*).
*Rgb, de lehetőleg pwm-es, valamint kelljen hozzá egy 500 megabájtos szoftver is, ami lefogja a gépet is lehetőleg. A fém fedlap ami maga a plate a kapcsolóknak, azért fontos, mert minél jobban csillog, annál hangosabb, ja, és a floating dizájn is mindent megtesz, hogy a billentyűzet mindenhol világítson, mint a karácsonyfa. Tejfölös doboz kupak is azért kell, hogy át tudjon világítani a pwm.
Ezen kívül van a drága kategória, ahol még mindig nem mindenhol alap a vastag kupak, valamint az olcsómecha, ami minden fenti kritériumot olcsósítva szeretne tudni (zónás világítás, még gagyibb kupak, stb).
Ugyanez történt a gépházakkal: üveg és rgb minden mennyiségben, de ott legalább már rájöttek, hogy a funkcionalitás is előtérbe való, így megint vannak jó házak is. Billentyűzetből mégis miért nincs 30-35k magasságában jó minőségű billentyűzet süllyesztett, rendes kupakokkal, világítás nélkül, választható kapcsolókkal, esetleg cseppálló kivitelben (utóbbi nekem kiemelten fontos lenne a hiperhidrózisom miatt)? Ja, mert az nem világít, és nem gémer.
Ha esetleg valamiben tévedek, elnézést, de nekem kb ez jön le a piac alapján.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
McDuglas
aktív tag
válasz chopin42 #58569 üzenetére
Sajnos, nagyjából elég jól összefoglaltad a helyzetet. Én mondjuk pont emiatt vettem meg a K579-est, nincs szoftver, meg nem floating. Majd ha megjön a nem műanyag(mártogatott-kupak-gyilkos) kupakleszedőm, akkor megnézem milyen stabjai vannak, azokkal mit érdemes kezdeni... De nekem egyelőre ez tűnik 30k-n innen, az itthon kaphatóak közül a legnormálisabbnak...
-
grizlisandor
veterán
Tegnap megjött a CM CK530 barna kapcsolókkal.
Egy Genius KB-06XE váltott, hát nem vagyok túl elégedett így egy este nyomkodás után.
Szép és jó, csak:
- nagyon magas, majd kelleni fog támasz, egyenlőre egy 10 dbos papírzsepi csomag helyettesíti.
- kicsit csalódás, hogy nem fonott a kábele(miközben a cm a fülesek kábelein fonott kábelt használ)
- hangja furcsa nekem, van valami rugóhang, meg kicsit kong, gondolom a fém háztól.
- a billentyűk nyomásérzete szimpatikus, majd meglátom, hogy O gyűrűk után hova változik.
- a billentyűk felülete ritka rossz, legolcsóbb fröccsöntött műanyag, régi Genius köröket ver érzetben rá.
- Beállítottam a világítást, de nem akarja az összeset egyszínűre, itt egy kép.Hacsak az O gyűrűzés nem tesz csodát, megy vissza a 14 napos elállással.
-
nyunyu
félisten
válasz grizlisandor #58572 üzenetére
Csak úgy kíváncsiságból, milyen magasan van az asztal síkjától becsukott lábakkal a Ctrl és az Esc kupak felső sarka a CK530/550-en?
Összehasonlításul egy Cherry 1800 29.1mm és 42.6mm
Ha jól emlékszem, az OEM profil Esc kupakja 2mm-mel magasabb, mint a Cherryé.
OEM Ctrl kupak magasságára már nem emlékszem.Hmm, Stream 3.0 még csuklótámasznak is vékony lenne.
Nem tudom, mások hogy bírnak rajta gépelni.[ Szerkesztve ]
-
bubu333
tag
Üdv!
Lehet kapni magyar kiosztású billentyűzetet Kailh choc v2 brown kapcsolóval?
-
nyunyu
félisten
válasz bubu333 #58574 üzenetére
Tesoronak mintha lett volna valamelyik régi Chocra épülő magyar billzete, de az csak Choc kupakokkal kompatibilis, nem lehet custom kupakszettet rátenni, mint a Choc V2-re.
Mégse, Gram XSben valami tétovateveclub red kapcsoló van, nem Choc.
-
sebald
csendes tag
Sziasztok!
Megkaptam a varmilo va109m mx brownt, az építési minősége kiváló, aztán ennyi a pozitív..
Ez a "pengő" dolog azt hittem csak fel van fújva, de nem, nagyon nem!
Szinte az összes kapcsoló úgy peng mint az állat, nagyon nem tetszik, főleg nem 50k+ ért.
Már vissza is csomagoltam, azon gondolkodom, hogy kicseréltetem RED-re, persze az majdnem +10k lesz, viszont félek hogy a brownhoz képest jóval hangosabb lesz.Gondolom ezt a pengő hangot csak úgy nem lehet valamivel megszüntetni...?
Nagyon sajnálom, mert amúgy meg nagyon tetszett, az építési minősége tényleg frankó, a kapcsolók lenyomási érzete is (igaz 30percet próbáltam) jó volt.
Várjak valami magyar kisztású új EC swich re?
Egyébb valami jó minőségű, tartós, masszív magyar kiosztású billentyűzet?
-
dqdb
nagyúr
[link]
Szép összefoglaló a kupaktervezés/gyártás folyamatáról.@Varmilo: ha látom valamikor online Discordon a két David egyikét (CK és MKEU), akkor megkérdezem, hogy barna Cherrynél panaszkodtak-e nekik pengésre az utolsó szállítmánynál. Mert az oké, hogy a Cherry minősége esik, de ilyen mértékben durva lenne, ahogyan a Varmilónál is durva lenne egy ilyen esés.
[ Szerkesztve ]
-
skoda12
tag
Aki brown kapcsolós varmilo vételén gondolkodik és nem tudja milyen lehet a pengő hang, annak ez a videó egész jól bemutatja: [link]
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz skoda12 #58583 üzenetére
Ez a plate és alatta a visszhangzó ház és az azalatt berezonáló asztallap, nem pedig a rugó pengése, szóval alapvetően a Varmilo sara, amihez a kapcsoló keveset tesz hozzá. Oké, a hangtesztben túltolja és a gépelési erőkifejtés sokszorosával csapkodja a gombokat, de akkor is. Azt is megjegyezném, hogy a deskmat okkal "kötelező", ha a halkság a cél, mert ezt az egészet jelentősen halkította volna (de a probléma ugyanúgy létezne).
Nem tudom mennyi hely van a nyák és a ház között, ha elfér, akkor egy neoprén réteg behelyezése is sokat javíthat.
Ezzel az itthon kapható jó minőségű billentyűzetek száma nullára csökkent
[ Szerkesztve ]
-
skoda12
tag
Abból gondoltam, hogy rugóhoz/kapcsolóhoz köthető, mert nálam kezdetben 2-3 db billentyűnél csinálta ezt, de most már nagyon soknál és egyre hangosabban így több, mint 1 hónap használat után. Szóval nem tudom mi történt.
Azt meg tudom erősíteni, hogy a deskmat ezen nem segít. A mélyebb hangokat tompította, de a pengés megmaradt.[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
Azert orulok, hogy nem csak a magyaroknak szant Varmilok szarok. Mondjuk ezalapjan tovabbra is csak az mx brown -t erinti a dolog.
-
copass
veterán
válasz Zizi123 #58587 üzenetére
keveset raktál alá!
mecha streamerek 3-4 rétegen gépelnek...
csináltam egy gyors összehasonlítást. csak 2 réteg van, de így is látványos a különbség.
kemény felületeteken a hang piszkosúl hasít, nem semmiért hallod a fingást is panelban![ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Zoli0726
aktív tag
Sziasztok!
"Sajnos" engem is elkapott a birtoklási vágy egy szolid, rgb és sallangmentes minőségi tkl vagy 75%os bill iránt, de sajnálattal kell egyetértenem a fentebb leírtakkal miszerint magyarországon ilyen jelenleg nem kapható.Egyébként ami nagyon szimpatikus az a már fent említett Varmilo , ducky one 2 tkl, vagy dugrod k320.
Tudtok esetleg olyan webshopot ajánlani, ahol megtalálnám ezeket, és nem kerül a bill felébe a vám+postaköltség, esetleg még a garanciát is vállalnak a termékre?
Egylőre a banggoodon gondolkodom eu raktárból, de a garancia amit vállalnak nagyon harmatos, és hát lássuk be, ennnyi pénzt egy billentyűzetért csak akkor adnék, ha nem zsákbamacska a dolog.
Előre is köszönöm -
dqdb
nagyúr
válasz Zoli0726 #58591 üzenetére
Leopoldot nézzél a CandyKeys és MyKeyboard oldalakon. Ezek EU-n belüli boltok EU-n belüli garanciával. Ducky akadhat EU-n belül és itthon is, Durgod talán EU-s Amazonon, de abból kizárólag ANSI-t fogsz találni.
copass: Taeha 5 réteg deskmatet használ ...
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #58593 üzenetére
Ha jó a ház kialakítása, akkor jól, ha rossz, akkor rosszul (és ugyebár jól != halk, hanem jól == kellemes mély tónusok a fülnek), de az biztosan, hogy másképpen, mint a streamben.
Nehezebb alu 60%-osról tudok nyilatkozni, az jól szól (igaz, eléggé halkított építés). Egy 3,5 kilós TKL apróság vár itthon megépítésre, arra nagyon-nagyon kíváncsi leszek.
Amúgy a nagy trükk annyi, ha rosszul szól, akkor clicky kapcsolóval kell megépíteni , és azonnal jól fog szólni
[ Szerkesztve ]
-
-
Vagany
őstag
Én alapvetően nagyon elégedett vagyok a CK550-nel. A színeket, a profilokat sikerült beállítani, a szoftvere innentől nem is kell. A magassága miatt a csuklótámasz mindenképp kell. A barna kapcsolók nagyon jók az igényeimhez, nem túl hangos, de azért ha lehet rajta halkítani az nem ártana. Deskmate-en használom, igaz csak 1 réteg (kb 3mm). Gondolom ez segítene a hangját még csökkenteni: [link]
Illetve ha már a kapcsolók jól bírják a gyűrődést, hosszabb távon nem ártana a kupakok pótlásáról gondoskodni. Nem tudom mi a hosszútávú tapasztalat, de itt elég lesúlytóan írtatok az ilyen rgb-s csodák keycap-jének kopásállóságáról. A CM CK550-hez való kupakokat lehet valahol kapni (WASD ) ? A honlapjukon nem találtam [cmstore.eu]-<[]>- https://mowned.com/vagany
-
Zizi123
senior tag
válasz Vagany #58596 üzenetére
A CK550 1 nagyon jo ar/erteku billentyuzet.
Egyedul a kupakjai nagyon vekonyak, es muanyagosan konganak. Akkor volt igazan nagy valtozas, amikor a Varmilo kupakjat atraktam probakeppen ra. Kategoriakkal jobb lett, sokkal melyebb, es csendesebb. Persze cserebe a vilagitas rovasara ment. -
nyunyu
félisten
Ha arra gondolok, hogy nemszeretemék 4 éve abbahagyták a Gateron kapcsolók használatát, mondván túl sok panasz érkezett rájuk, azóta csak Cherryvel voltak rendelhetőek a (custom) billzeteik (meg újabban egy-két Kailh Boxed, meg optikai Sakura is befigyelt opcióként), most röhög a vakbelem.
-
fornettisuti
veterán
-
nyunyu
félisten
válasz skoda12 #58583 üzenetére
Ugyan a videó címével ellentétben nem a TKL, hanem a 68 gombos modelljük látszik, de a D vagy F gombja igencsak Outemu rugósnak hangzik.
(1800-am H gombjában is rendetlenkedik a rugó, pedig ebbe 5-6 éve gyártott MX Brown alkatrészeket építettem, amelyeket legalább egy évig nyúztam az eredeti donor billzetben.
De ezen a tudnék segíteni, hiszen az 1800-ban nincs plate, felülről könnyen nyithatóak a kapcsolók.)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Mesterséges intelligencia topik
- Sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Call of Duty: Black Ops 6
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest