- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Borote
addikt
Sziasztok!
Miután a vezeték nélküli egér vásárlásom sikerrel járt, most vezeték nélküli billentyűzetet tervezek. Tudom, kényes téma, nem is egyszerű, mert játékra is szeretném használni. Egérből egy LG G Pro Wireless-t sikerült beszerezni, amiről egész jókat írtak vezeték nélküli fronton, és egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve. Hasonlót szeretnék billentyűzet vonalon is. A wireless része az egyrészt a kábelrengeteg és helyhiány miatt érdekes, másrészt a macska állandóan beleakad és leveri, potenciálisan el is rághatja. Szeretnék valami jót, de akkor azt már ne egye meg a vadállat
1.Mekkora összeget szánsz rá? - az egér 42 volt... Billentyűzet ahogy nézem, drágább lesz, egy pillanatra már elgondolkoztam a G915-ön. Szóval 60-70k talán belefér. Max várok egy szimpatikus leárazásra
2.Használt szóba jöhet? - alapvetően nem vagyok a használt holmik ellen, de van lehetőségem költségként elszámolni, így nem inkább új.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - egy Lenovo ThinkPad Travel Keyboard-ot a trackpoint miatt. Azt netezéshez lehet meg is tartom, túlságosan kényelmes dolog a trackpoint (Aztán ha lemondok a wireless-ről, lehet veszek egy Tex Shinobit )
4.Mire használnád a billentyűzetet? - változatos (szövegszerkesztés, beszélgetés, generic internet stuff, játék), de online FPS-re is tervezem, így nem ártana az alacsony input lag (ami wireless fronton elég nehéz).
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)- mechanikus. Bár ez lesz az első mechanikus billentyűzetem, maga a technológia tetszik, de sokfélét még nem volt lehetőségem kipróbálni. Meg kéne néznem párat élőben, de szívesen fogadok minden javaslatot.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - elég szűkös a kínálat, eddig a Logi Lightspeed billentyűzeteit néztem, bár ott a switch-ről nem olvastam sok jót.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ha elérhető ISO, akkor az, ha nem, akkor, belefér ANSI is. Nem muszáj hogy magyar nyelvű legyen, örülök neki.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - nem fontos szempont, elvagyok numpad nélkül is, ha van, úgy is tökéletes.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) - egyedül a wireless ami elsődlegesen fontos (cca 50-60 cm-ről használom). Világítás nem kell, főleg nem RGB, valószínűleg ki lesz kapcsolva, esetleg ha programozható melyik billentyűk világítsanak, talán azt megcsinálom, de szintén nem szempont.Köszi szépen előre is!
A -
dqdb
nagyúr
válasz Borote #58051 üzenetére
lecsatolható kábeles billentyűzet + mágneses csatlakozós USB kábel
Ha a macska beleakad a kábelbe, akkor a billentyűzet oldalán a mágneses toldásnál szétcsúszik a kábel, cserébe nem vagy rákényszerítve az alig létező és azonnal lemerülő wireless választékra.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Mi a rák, már Glorious Panda kapcsolókat, meg hozzávaló hajzselét is lehet kapni?
Más kérdés, hogy az erősen minőségtelen diszkógömbjükbe pazarlás ilyet tenni.
(~75€ a full billzetnyi kapcsoló+10€ a zsír.)[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #58055 üzenetére
Igen, amikor már régen lecsengett a Holy Panda hype, és már csak az első custom/hotswap billentyűzetét megépítők táborában számít nagy névnek, akkor sikerült felülniük a vonatra, és ahogyan nézem, ugyanaz lesz a célcsoport. A legszebb az az egészben, hogy sikerült az SMD LED-es diszkógömbjükhöz nem átlátszó házas kapcsolót piacra dobni Persze ettől még lehet jó kapcsoló, és árban sem lóg ki felfelé a Holy Pandával ellentétben.
A mindenre is jó lube finoman szólva is érdekes, nagyon más viszkozitású cucc kell egy stabilizátorra és egy taktilis kapcsoló taktilitást befolyásoló részére. Jó kérdés, hogy miből is van tulajdonképpen, mert a Krytoxhoz és Tribosyshoz közeli áron áron adják. Hiányolom a Glorious logós 00-s ecsetet
Más kérdés, hogy az erősen minőségtelen diszkógömbjükbe pazarlás ilyet tenni.
Ha ezeket a kapcsolókat GMMK billentyűzetbe teszi valaki, akkor az nagyon sokat el fog venni a tudásából, és a hangja közelében nem lesz ahhoz képest, mint amilyen lehetne. Itt van előttem egy hasonló felépítésű hotswap billentyűzet (integrated plate, floating design), csak ez éppenséggel jó minőségben megépítve, és az is rengeteget hagy a kapcsolóban.[ Szerkesztve ]
-
birorichard
őstag
Sziasztok,
jelenleg ms surface keyboard-ot, ill mac-es magic keyboardot hasznalok, de szeretnek valami uj, magasabb profilu billt, mert nagyon nem kenyelmes ezeken sokat dolgozni. Szeretnek kerni segitseget, hogy tapasztatlaitok alapjan mit erdemes valasztani.
Szempont volna a magasabb profil, nem baj, ha nem hangos, de nem kell, hogy teljesen nema legyen (itthon hasznalnam), nem gond, ha mechanikus (hang es visszajelzes szempontbol ahogy neztem, az mx brown allna hozzam a legkozelebb).
Tudom, h wireless ezeknek a keresztmetszeteben nem nagyon van, uh ha kabeles, hat kabeles. HU nem szukseges, sot, leginkabb US/UK, ez mar rugalmas, kb mindegy.
Daskeyboard professional-t neztem ill duckchannel shine 7-et, ezekrol mi a velemenyetek?
Arban a felso hatar ezeknek az ara 50-60 kozott max, es nyilvan nem gond, ha van valami olcsobb alternativa, de dragabb modellt inkabb tartossag/minosegert valasztanek mint plusz feature-okert (kb csak sok gepeleshez kellene, abbol legyen jo).
Numpad nem art ha van, de abszolut nem elsodleges.
Ill esetleg azt nem tudjatok, h ezeket a bill-eket Bp-n merre lehetne megnyomkodni? Tudtok-e rola, h media markt, alza, ilyesmi helyeken vannak-e kiallitva ilyen bill-ek?
Koszonom! -
dqdb
nagyúr
válasz birorichard #58057 üzenetére
Pixel → Varmilo
A DAS inkább csak a nevéből él, a Ducky Shine a csillámpóni hatásról szól főleg. Ha EU-n belüli vásárlás is szóba jöhet, akkor a Varmilo mellett még ott van a Leopold a MyKeyboardtól és a Candykeystől. A kapcsolókat próbálgasd végig, hogy tudd, körülbelül mire van szükséged, mert egyáltalán nem biztos, hogy a barna kapcsoló jön be. A Leopoldnak és a Varmilónak lehet számodra olyan előnye, hogy Cherry profilos kupakokat használnak, amelyek alacsonyabbak a többi mechanikus OEM kupakjánál 1-2 mm-rel.
Csuklótámaszra lehet, hogy szükséged lesz, de azt könnyű venni utólag, a billentyűzethez adott csak az árat nyomja fel sokszor. És ajánlott egy deskmat is, sokat javíthat a hangon a halkabb-mélyebb irányba tolva a hangot.
Mechanikus vonalon a választék itthon vagy Európában elérhető része jelenleg a világításról szól elsődlegesen, a billentyűzet jelleg az határozottan sokadlagos szempont.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Hmmm, akkor már megvehetem a Shinobit is, ahhoz akár még wireless modult is lehet csatlakoztatni. Meglesz az örömöm is, hogy van TrackPoint az új billentyűzeten
Na ezen még gondolkozok picit Amúgy merülés tekintetében a G Pro egér várakozáson felül teljesített. Bár nem is használom rajta a karácsonyfavilágítást.
-
netpeti98
addikt
válasz fornettisuti #58042 üzenetére
fornettisuti és gaben22: Kösz a válaszokat!
Az Outumu mellett még nézegettem a Gateron swtiches billentyűzeteket is. Egy picit drágább árkategóriában kezdődnek itthon sajnos, de elég pozitív véleményeket olvasni a kapcsolókról.
-
-
McDuglas
aktív tag
Közben próbáltam keresni, de az EU-ban nem találtam. Mondjuk, a kínai rendelés is csak a lehetséges extra körökkel járó macera miatt nem szimpi, szerencsére nem sürgős. Egyáltalán.
Mondjuk azt nem tudom eldönteni, mi a különbség az adott két Hexgears bill. között: [link] [link] - az egyik GK707 a másik GK12, de amit néztem mindenben egyeznek...
Én mondjuk inkább a box redekre pályázok, ha ezekből rendelek, a clicky nem az én stílusom.
Apropó, szerinted a levehető műanyag top, az hang szempontjából szerencsés vagy inkább csak extra rezgő cucc tud lenni? -
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Teszek egy próbát, hát ha kapok segítséget.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - Legfeljebb 20.000, kevesebb lehet.
2.Használt szóba jöhet? - Nem. Csak új.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - A4Tech vezeték nélküli kombó (az egér már kivonva a hadrendből). Az új gépemhez nem kielégítő ez a billentyűzet.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Munka, játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) - Nem tudom.
6.Van konkrét modell ami tetszik? - Nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) - ISO, magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) - Numpad, FN kell.
9.Extra igények. - Nagyon jó lenne vezeték nélküli (akár Bluetoothos is lehet), még ha ez álomnak is tűnik. Nélkülözhetetlen számomra az alvás gomb, nagyon jó lenne böngésző gomb és számológép gomb rajta.Köszönöm!
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #58021 üzenetére
Megjöttek a Refined európai árai is, úgy nézem, hogy 133 euró a klasszikus 1800-as layout lefedése annyi rugalmassággal, hogy a Menu billentyű felirata Fn lesz. Az árat itt is a Spacebar kit dobja meg a végén, amelyet kizárólag a 6u space miatt kell megvenni, amúgy 117 euró lenne.
Ezt fehérben veszem majd meg, az off center 6u space-es ajánlat ennél is él.
-
Doki16
addikt
Használ valaki innen GAMDIAS Hermes M1 billentyűt? Mennyire hangos ez a brown kapcsoló?
De ha ez nem túl jó, akkor létezik olyan mechanikus ami nem hangos és 20 alatt van? Szeretném ha csendes lenne, mert én tovább szeretek gémelni este, mellettem meg aludnának
Korábban válaszolt itt a kérdésekre. Csak most feltoltam a keretet, mert hátha van értelmes világítós mechanikus.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
dqdb
nagyúr
válasz Doki16 #58066 üzenetére
létezik olyan mechanikus ami nem hangos és 20 alatt van
A nem hangos kifejezés definíciója eléggé relatív tud lenni. Ha a nem hangos alatt azt érted, hogy halk, akkor a válasz az, hogy nem. Ha úgy érted, hogy egy új membránoshoz képest, akkor is az, hogy nem. Ha úgy, hogy egy öreg, felkeményedett membránoshoz képest, akkor a válasz már talán.A kapcsoló hangja csak egy részét adja a billentyűzet hangjának. Az M1-nél is használt floating design eredményeképpen több fény jut a szemedbe, cserébe több hang is a füledbe, így aztán egy átlagos mai gamer billentyűzet nem lesz halk, még halkított kapcsolókkal sem.
-
Doki16
addikt
Igen ez a definicíó lenne a lényeg, csak ez elég szubjektív. De köszönöm, mert nagyon jól eltaláltad, hogy mire gondolok és szuperül körbeírtad
Akkor marad a membrános nekem. Abból meg ezt néztem ki magamnak. [link]A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Domonkos
Ármester
válasz Doki16 #58068 üzenetére
Ha membranos mellett dontesz, akkor ajanlom, hogy elotte probald meg kideriteni, hogy az altalad hasznalt billentyukombinaciokat nem tiltja-e le az anti-ghosting! Mai billentyuzetek eseten nem nagyon szokott ez mar gondot jelenteni, de ha sikerul belenyulnod egy olyanba, ami meg "buta", az kellemetlen lehet.
Nem tudom, hogy ez nalad mennyire fontos szempont. Ha olyan jatekokat jatszol, ahol nem gond, ha egy-egy leutes kimarad, akkor lehet, hogy ez nem is erdekes.[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
nyunyu
félisten
válasz Domonkos #58069 üzenetére
Ha olyan jatekokat jatszol, ahol nem gond, ha egy-egy leutes kimarad, akkor lehet, hogy ez nem is erdekes.
Pár példa a problémás működésre:
- random FPSben guggolva jobbra-előre séta közben fegyverváltás
- mortalban fatality
- MMOkban spellek spameléseHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Enton
addikt
válasz Doki16 #58068 üzenetére
Nekem most aug 28 jött egy wasd v3 cherry silent red 26e plusz posta 14font:
XxX
Sima red után ez tényleg halk. Nem néma de így most kell egy gmmk tkl iso a navy kapcsoknak.
Navy taihao kupak ment is rá meglepően jó ennyiért halkabb nem igen van. Kéne belőle egy iso majd egyszer, silent red gyűrűzve sokkal menőbb mint a mezei redek.
Kéne valami teszt pack silent/zilent fajtákból, silent black cherry.
20e alatt valami leharcolt kupaktalant csere silent kapcsokkal jóesetben sok ebay és r/mm kattingatás, de nem lehetetlen. Sosem tudni mikor találni bestbuy darabokat.
Ezt a wasd v3-at meg rögtön megszerettem, csak isoba szebb lenne egy picit.
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
rongyi
aktív tag
Sziasztok!
Irodai munkára (napi 8 óra) szeretnék billentyűzetet, melynek kritériumai a következők:
1.Mekkora összeget szánsz rá? kb. 5.000 Ft
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Genius. Előregedett, zajos lett, gombjai beragadnak
4.Mire használnád a billentyűzetet? Irodai munka, sok gépelés
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Mindegy, amelyikkel kényelmesen lehet gépelni.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Numpadot mindenképpen szeretnék.
9.Extra igények Ha ebbe az árkategóriába belefér, akkor világítás szeretnék.
Válaszaitokat előre is köszönöm! -
BullZeye
veterán
12 éves Logitech Wavemet gondoltam lecserélem, mert elkezdett kopni, és vettem egy ugyanúgy kinéző átnevezett K350-et UK kiosztással, ami a magyarral megegyezik.
Na most az új verziója kb fele akkora súlyú és iszonyat olcsó hatása van.
Gombok bazári műanyagból készültek érzetre és legjobb, hogy kihagynak miközben itt gépelek, ha nem pont középen nyomom a billentyűt, akkor koppig nyomva se veszi be, ezt így 25ezer forintért picit erősnek érzem, főleg mert egy 6ezer forintos Dell billentyűzet érzetre ezerszer jobb.Úgyhogy ez megy vissza Alzának, de kellene valami helyette. Logitech portfólióját ahogy végignéztem egyik sem szimpatikus, egyiknek sincs csuklótámasza. Milyen ár/érték bajnok gyártó van, aki még normális minőségű vezetéknélküli billentyűzetet árul?
Sőt, Logitech és Microsofton kívül ki az aki még magyar nyelvű vezeték nélküli billentyűzetet gyárt?
Rendkívül sok igényem lenne, de ahogy a portfóliót végignéztem gyakorlatilag a csukótámasz, magyar nyelv, alvó gomb és hangerőszabályzónál megállok, mert a halk működést már remélni se merem.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
nyunyu
félisten
válasz BullZeye #58073 üzenetére
Huh, eddig azt hittem, hogy a Cordless Wave-et szimplán átnevezték ~10 éve K350-re, de ezek szerint ebből is kispórolták az anyagot, mint az ócó irodai billzeteikben a Deluxe 250/Internet 350-> K120/K200 váltáskor.
Tényleg, megjött a kínai ML2032 töltő a napelemes ajtótámaszomhoz, csak nem tudom, mennyire akarom azt a billzetnek látszó trágyat feltámasztani és használni a melós 1800-am helyett.
Meg arra sem emlékszem, eredetileg hogy volt a polaritása az akkunak, mivel mínusztechék azt nagyon nem kötötték a júzerek orrára, és a gombelem kiesett a fiókjából, amikor anno szétszedtem.
Zsír, új akku sincs feltöltve.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #58074 üzenetére
Jééé, 6KROt tud a K750, és a WASD környéke sem blokkol???
Nem értem, miért szoptam annyit a World Of Tanksban vele, amikor sok éve próbáltam leépíteni az idegrendszeremet ilyen kompetitív MMO marhaságokkal.Más kérdés, hogy a mekkmesteremhez feltett Options nem ismeri fel, így sem az aktuális töltöttséget, sem a napelemek állapotát nem tudom monitorozni.
Lehet, hogy ehhez még az előző billzet+egérkergető SetPoint kellett.Persze napi használatra teljesen alkalmatlan, mivel a barlangomban nap közben sincs elég fény ahhoz, hogy a fekete alapon halvány matricákat lássam, így fogalmam sincs, hova tegyem a mancsomat az ölembe vett billzeten.
Másrészt meg a papírlap vékonysága (11mm vastag!) sem segít abban, hogy a gombok síkja kiemelkedjen az úszógumimból, így az alsó 2 sor gombjai helyett a pocakomon kopácsolok.Aha, erősen fényerő függő, ölemben 7 luxot mutat a solar app, ha a napelem táblákat teljesen a monitor felé fordítom, akkor felmegy 40-re.
Ha jól emlékszem, akkor az akkuk szinten tartásához 70 lux kéne, alatta merül mint a kő.
(Na meg azt sem ártana megjegyeznem, hogy a BackSpace helye nem 4 sorral a balra kurzor felett van. Túlzottan megszoktam az 1800-at)[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz BullZeye #58077 üzenetére
Wave/Cordless Wave még volt magyar kiosztással, de a K350-ből nem rémlik magyar verzió.
"Nagyobb" (=drágább) modellekből is csak a K750, meg a K800 volt egy ideig magyarul kapható, aztán azok is kihaltak.
(K750-t végül vasvillával hajigálták utánad az Osanokban harmadáron, annyira nem tudták elpasszolni a raktárkészletet.)[ Szerkesztve ]
-
-
nyunyu
félisten
válasz BullZeye #58080 üzenetére
Rapoon kívül kb. senki.
Arra emlékszem, hogy kolléga pár éves Rapoo 8000-ének hangjától konkétan hülyét kaptam melóhelyen,
Kb. olyan hangos volt, mint egy "jól bejáratott"' (értsd kukaérett) K120/200. (mondjuk azok újonnan sem a kedvenceim, és akkor NAGYON finoman fogalmaztam.)Jóval hangosabb, mint az MX Brownra átépített, o-ringezett 1800-am.
(Mondjuk annál kb. minden fém platettel szerelt mecha hangosabb, még akkor is, ha Silent Reddel próbálkoznak.)[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #58081 üzenetére
Mondjuk annál kb. minden fém platettel szerelt mecha hangosabb, még akkor is, ha Silent Reddel próbálkoznak.
Le lehet a fém plate-et kellően halkítani, ha megvan a háznak a tömege, nincsen felesleges légkamra, és a stabilizátorok rendben vannak.Amúgy igaz, műanyag plate-tel (PC, POM, PP, nylon), half plate-tel vagy plateless billentyűzetet lehet igazán halkra építeni. Bár ezek egyikéhez sem árt, ha nem tray mount PCB rögzítés van, hanem plate-et használó megoldásoknál legalább top mount vagy plateless esetében valamilyen leaf spring gasket mount, hogy a nyák ki tudja mozogni a hangot okozó energiát, és ne a ház aljának adja át.
-
nyunyu
félisten
válasz nyunyu #58076 üzenetére
Csak hogy anyázhassam a fekete billzeteket:
ENNYIVEL olvashatóbb egy világosszürke, lézerezett (=nagyongagyi Cherry) kupakszett, mint egy matricázott fekete a szomszéd szobából átszűrődő, L SolarApp szerint 14 lux fényerő mellett.
Hmm, túl olvashatóra sikerült, talán le kéne kapcsolnom a szomszéd szoba lámpáját.
Csak a 32" monitorom fényénél esélye sincs a K750-nek, bár 5 luxnál már a telefonom kamerája sem túl életképes.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Ennyire nerd szinten szerintem felesleges belemennünk a billzetek rejtelmeibe, mert kb. öten értjük, amit írsz.
De mivel két éve nem olvasom a /r/mk-t, így néha már nekem is nehezemre esik.Átlag topikba tévedőnek amúgy is boltban készen vehető billzetre lenne szüksége, ha lehetne kapni olyanokat jó minőségben átlag halandónak megfizethető áron. (<20k? Annyiért mi kupakszettet se kapunk. )
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #58085 üzenetére
TL;DR a mai G80-ak egészen jó billentyűzetek lennének jobb építési minőséggel, jobb kupakokkal, jobb kapcsolókkal
A fém jó egy billentyűzetben, csak a gyártók ott használják előszeretettel, ahol a legkevésbé előnyös, és ezt mostanában úgy teszik floating design néven, hogy a kevésbé előnyös határozottan hátrányosba forduljon át.
A /r/mk manapság nem releváns információforrás, 1-2 havonta belepörgetek pár percre, de arra jutok, hogy kár volt az időért. Jó öreg GH vagy pár Discord szerver.
[ Szerkesztve ]
-
MacCaine
őstag
Üdv!
Trükkös kérdés: meg tudja valaki mondani, hogy a Lenovo T470 laptopban lévő billentyűzet milyen? Asztali géphez keresek hasonlót (vagyis ugyanolyat) és szó szerint nem tudom, mit keresek.
Köszi a választ előre is. -
MacCaine
őstag
Hm... Oké, akkor:
1.Mekkora összeget szánsz rá?
Lehetőleg kevesebb, mint 20k (de ha a tökéletes többe kerül, akkor hajlandó vagyok kicsit többet is áldozni rá).
2.Használt szóba jöhet?
Nem igazán.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Modecom MC-800M Volcano, jó, de nem tökéletes.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gépelés / programozás.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Ollós.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Lenovo T470-ben ami van az tökéletes.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar / ISO.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Az összefoglalóban lévő leírás szerint: TKL / 80% (vagy ha nincs ekkorában, akkor a 60% is még belefér).
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Háttérvilágítás (lehetőleg RGB), vezetékes (USB), nagyméretű Enter billentyű, fekete vagy sötétkék szín.(A Cherry Stream jónak tűnik, de ahogy nézem feketét már nemigen kapni, és nincs háttérvilágítása.)
[ Szerkesztve ]
-
Vangelis
félisten
Srácok!
Szeretnék egy bill-t magamnak.Kritérium:
magyar és este legyen valami fénye,mert vaksi vagyok.Van egy canyon HA2PRO ,de sajna pár gomb nem jó rajta.. vagy nem megy vagy duplán triplán müx.
Most már 2 karakter halt be.Csere....
Világitósés kis gombfény kellene.
Semmi extra
Jelig ... ócsó legyen
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
fornettisuti
veterán
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - LG 65” QNED - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Voopoo Argus MT - Voopoo Argus Pod
-
nyunyu
félisten
válasz fornettisuti #58095 üzenetére
Gooched, ahogy kedvenc kanadai YT gitártechem mondaná.
Mindenesetre nem látom, hova építették be a húrok rezgését vevő pickupot.
[ Szerkesztve ]
-
Metacska
aktív tag
Sziasztok
1.Mekkora összeget szánsz rá? Lehetőleg 10e Ft alatt, de akár nyújtózkodhatok tovább is.
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K310, hangos
4.Mire használnád a billentyűzetet? Gépelés, szövegírás, általános felhasználás
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? Lehetőleg olyat, ami hajaz egy laptop billenyűzetre. Tehát rövid billentyűutak, semmiképpen sem mechanikus, flat billenytűkialakítás, minimális közök/távolságsok az egyes billentyűk között, halk (membrános??), vezetékes
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO - magyar nyelvű
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? Mindenképp teljes értékűt (numpaddal), szükség esetén állítható dőlésű legyen (emelőpöckökre gondolok)
9.Extra igények? Nincs.Köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Köszi, így már értem a működést: piezo érzékelőket a bridgebe rejtette, majd azok opamppal erősített jelét egy mikrokontroller digitalizálja, és az azon futó program vezérli a C64-ből kioperált SID hangchipet.
Program paramétereit meg a mikrokontrollerhez illesztett C64 billzetmátrixszal lehet valós időben módosítani.Más kérdés, hogy a húrok végénél nagyon kicsi a rezgés amplitúdója, így alig van jelszintje a pickupnak.
Ideálisan valahol a C64 logó alatt lenne a helye.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Razer BlackWidow Chroa V2 Green Switch billentyűzet
- Razer BlackWidow Chroa V2 Green Switch
- steelseries apex pro us hibatlan
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest