- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz FoxiestFox #59198 üzenetére
cherry support nagyon jó érdemes élni vele. nekem küldtek csere keycapeket, komplett kitet.
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
veterán
Sziasztok!
Corsair Strafe billentyuzetet hasznalok 4. eve (MX Blue kapcsolosat).
Mostanaban egyre inkabb zavar, hogy csak piros hattervilagitast tud, igy lecserelnem.Van olyan billentyuzet 60-70k-ig ami
- szigoruan US ANSI
- RGB-s
- MX Blue van benne
- PBT kupakos
- 100% szeles (sok szamitast vegzek, kell a numpad, 20+ ev alatt marhara hozzaszoktam)
- Tartos (a Strafe anyaghasznalata boven megfelel, de ha van jobb, akkor szivesen veszem, ha femhazas, az plusz pont)Koszi!
Udv.
-
Csandi
őstag
válasz Neil Watts #59202 üzenetére
Ducky? [link]
Első kép ne tévesszen meg, nevében van, hogy US angol, ez ANSI.
-
micafighter
nagyúr
Sziasztok, a segítségeteket szeretném kérni.
Egy
+ mechanikus,
+ hotswapos billentyűzetet szeretnék,
+ 65%os méretben
+ minél halkabb (szívesen modolnám is (lube, foam, band aid stb)),
+ lehetőleg PBT keycapekkel.
+ Kiosztás mindegy, ANSI vagy ISO.
+ Az ár szintén mindegy.
+ Mount az nem tudom, hogy halkság szempontjából mi a legjobb, talán a gasket mount?
Jo ha van, de nem létszükség:
- Ergonomikus
- Optikai mechanikus switch
- wireless
- IP rating (vízálló/vizlepergeto)
- világítás
Találtam egy ilyen kínai csodát: Geek Customized SK64S
https://banggood.app.link/SlGYQ94l2ab
Ennek a billentyűnek egy hátrányát látom, a hiányzó állítható magasságú lábakat, illetve nyilván a minőség kérdéses.
Szeretnék hozzá magyar feliratos keycapeket, nem kell teljes szett, csak a magyar ékezetes betűket szeretném felrakni mindenképp, mert más is használná. Ez alapján: https://youtu.be/tZM4IbY_beA a fentebb linkelt SK64S az GSA profilu PBT keycap. Ehhez jó vajon a GMMK magyar keycap szettje? Úgy látom, a kupakok iveltsege eltér, de lehet még így is használható lenne ha kompatibilis.
Ehhez képest egy 200$+os épített megoldás miben és mennyivel lenne jobb? Van egyáltalán ilyen vagy ehhez hasonló funkciókkal bíró, de minőségibb billentyűzet? Ha igen, tudnátok ilyet ajánlani magyar feliratos keycapekkel együtt?
Bármilyen ajánlást, alternatívát szívesen veszek és előre is köszönöm -
nyunyu
félisten
válasz micafighter #59204 üzenetére
Hááááááááát, sok opciód nincs a magyar kupakszettre.
KPR szettből kell a base+modifier+mod_pro, meg a magyar addon
(~65$)Ekkor nincs jobb oldali 1U Shifted, meg Fel kurzor másik oldalán lévő másik 1U gomb, de azokat tudod pótolni valamelyik másik alsó soros 1U gombbal a mod_pro csomagból.
(KPR sajnos nem hajlandó plusz gombokat külön gyártani ehhez a szetthez.
4 gomb hiányzik az 1800 teljes lefedéséhez )[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
Nem létezik jelenleg olyan magyar kupakkészlet, amelyet rá tudsz tenni egy ANSI kiosztású billentyűzetre, mert nincsen benne ANSI Ű. Az, ami létezni fog, azt jövő ősznél előbb biztosan nem fogják szállítani, szóval ISO kell neked, ha magyar kiosztást szeretnél.
Találtam egy ilyen kínai csodát: Geek Customized SK64S
Ez 60%-os billentyűzet, nem 65%-os, és azt a kiosztást használja, ami Kínában eléggé kedvelt, a nyugati világban pedig szinte mindenki utálja két ok miatt:
1. elrontja a negyedik sorban a lépcsőt és az 0.25u-val balra kerül, így garantált a sok elgépelés
2. a billentyűzet jobb alsó sarka rettenetesen zsúfolt, és a Shift jóval inkább balra kerül és sokkal keskenyebb, így garantáltan a felfelé gombot fogod állandóan nyomogatniAmíg nem próbáltad, addig nagyon praktikusnak tűnik, én is építettem ilyet, azonnali megbánás lett belőle ... copass, tényleg, kipróbáltad már az ezt a kiosztást használó XD64-et?
A 65%-os + hotswap + ISO kínálat jelenleg
kétegy lehetőségből áll: CU65és Mark 65. Az elsőből nem lehet szerintem igazán halk billentyűzetet építeni az integrált plate-tel, a másodiknál pedig véget ért a GB.band aid
Ez már a múlt, jó minőségű screw-in stabilizátort kell venni.A feltételeket priorizálni kellene, hogy mi az, ami tényleg fontos, és nem ártana valami konkrétabb elképzelés a költségkeretre sem (200 dollárból nem fogsz 65%-ost építeni magyar kupakokkal), és sok ajánlható opció magában foglalhat hónapokig tartó várakozást is.
Kupakkészlet terén egyszerű a helyzet, mert a jelenleg nyunyu által linkelt KPrepublic készlet az egyetlen magyar kupakkészlet, amit 65%-os billentyűzetre fel lehet tenni. a másik az általam linkelt sajátos stílusú KAT Napoleonic lesz, és nem úgy tűnik, hogy mostanában ez változni fog.
Olcsón 65%-os a Ducky One 2 SF, ebből akad magyar kiosztású is, és ennyi a készen kapható választék.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
Tényleg, ISO 75%-ban létezik valami hotswap PCB/kit, amit meg lehet építeni plate nélkül?
Közben feltűnt, hogy a régi XD84-emből kijött egy új XD84 Pro jelzésű változat, ami szintén PCB mounted stabokat használ, és értelmesebb műanyag háza van, mint a réginek, meg USB C, de ez sem hotswap.
(Hacsak nem használ valaki MillMaxot.)Ha jól rémlik, akkor a KBD75ről lefelejtették a stabok helyét, csak platetel lehet megépíteni.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59207 üzenetére
A hotswap nagyon rossz ötlet plate nélkül, a socket önmagában nem tartja eléggé szorosan a kapcsolókat (sem Kailh, sem házilagos Mill Max). Ha a nem túl nagy, de gépelés közben kellemes rugalmassága miatt szeretnél plateless építést, akkor a Kailh hotswap amúgy sem jó ötlet, mert a socketek eléggé merevvé teszik a nyákot, és oda ez a jellegzetesség.
KBDfans Bella
75%-os ISO hotswapből csak ezt tudom, kell hozzá egy egyedileg gyártatott PC vagy nylon plate (bár PC plate szerintem előbb-utóbb lesz hozzá a KBDfans-nél is), hogy halkabb legyen és biztosan ne pengjenKBD75ről lefelejtették a stabok helyét
A V2 nyák biztosan támogat PCB mounted stabokat (építettem vele billentyűzetet), V1 nem volt a kezemben.[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Első mechanikus bill vásárlás előtt állok, már hetek óta nézegetem a felhozatalt, de még nem jutottam dűlőre.
Magyar kiosztás, silent red vagy red TKL a kiszemelt, viszont normális enterrel rendelkezőt keresek.
Ami eddig tesztett a Ducky One 2 TKL, de kicsit drágállom és nem jó az enter valamint most olvastam a GK630K TKL-ről ez már árban is szimpi,de itt is az a fránya enter.A céges laptopomon vékony enter van és képtelen vagyok megszokni
Létezik ilyen egyáltalán, ami nekem kéne?
Köszi!
-
Enton
addikt
Ha nagyon érdekel ez a méret és nem ragaszkodsz a vezetéknélküliséghez itt a alin van belőle Iso kiosztás is:
Ha nem zárod ki a használt részleget, keres rá a hardveraprón erre:
Fnatic mini streak[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
micafighter
nagyúr
& nyunyu & Enton Nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszokat
Ez lesz az első hotswapos billentyűzetem, szerintem első körben kipróbálom a GMMK vagy valamelyik másik kínai pre-builtet, és ha nem leszek vele elégedett valamilyen szempontból, akkor jöhet egy épített Addig is kulturálódok a témában.
Kenőanyagnak miket-mihez szoktatok használni? Szeretném a switcheket és a stabilizátorokat is kenni. Illetve szeretnék majd a ház aljába, a ház és a PCB közé szivacsot vagy valamilyen anyagot tenni a hangzás javítása érdekében, erre mit szoktatok használni? Ezeken kívül szoktatok/érdemes még valamit modolni egy pre-built billentyűn?
[ Szerkesztve ]
-
McDuglas
aktív tag
válasz llacee #59209 üzenetére
A termékfotókat nem szokás kiosztásonként frissíteni. Ha az van valamire írva, hogy Magyar kiosztás, jellemzően (az apróbb kínai márkákat leszámítva, akik nem találkoztak még rendes ISO kiosztással) az ember megkapja, amit elvár egy Magyar kiosztástól. (Kétsoros Enter, í)
Duckyból ráadásul ph-n teszteltek is magyart, (igaz nem tkl-t) vannak képek is. Ami itt fel szokott merülni a topikban, hogy a magyar nem feltétlen éri meg az árát, az ISO-DE, ISO-UK kiosztásokkal szemben, mert azokat már nem mártogatott-tejfölösdoboz kupakokkal szállítják, hanem pbt-vel. -
McDuglas
aktív tag
válasz McDuglas #59103 üzenetére
Tegnap eljutottam odáig, hogy átépítsem a Redragon-t Silent Grey-re. Hát, megszenvedtem vele - szerintem a benne levő brown switchek alsó háza túlméretes lehet, mert a switch kiszedővel 1-2 darabon kívül semmi nem jött ki, ellenben amit betettem silent grey-eket azokat szép finoman ki lehet vele szedni. Az eredetiekhez kénytelen voltam egy fogót bevetni - úgy döntötem inkább karcolom össze a brown switchek házának oldalát, mint hogy mindegyiken eltörjem azt a pici hidat, az "északi" fül fölött...
Mondjuk egy silent grey-nek sikerült elgörbíteni, majd eltörni egy pinjét, szóval 1 helyett 2 brown switch maradt a billentyűzetben - egyelőre Pause és Scroll Lock.
Mivel közben megjött, a Hexgears GK707 amivel váltom a randomkínaimat, gondoltam csinálok egy gépelés hang összehasonlító videót is. (Referenciának felvettem egy k200-at, fix hang erősítéssel, amennyire lehetett fix távolságból vettem)
3 pár snitt lett; Redragon Brown - Silent Grey, Metoo ABS vs PBT, Hexgears ABS vs PBT.
[link]
Disclaimer: nem tökéletes tíz ujjas gépelés van a videón. Bottomoutok is "előfordulnak". -
copass
veterán
válasz McDuglas #59213 üzenetére
ezek a pici fém switchkiszedők elég nyomorékok nincs rendes fogás rajta, én ic kiszedőt használok.
úgy könnyű kihúzni a switchet, ha az alsó részét feszíted meg kicst jobban. tehát picit felfel és előre kell húzni.
szépek azok a keycapek a hexgearsen."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Ryan_Sanchez
tag
Sziasztok!
Valakinek szart már innen be ck550 brown? pár hónapos...
Ledvezérlő ok, karaktert nem visz be.
CM Portal: update, uninstall nem fut le. -
blendész
tag
Sziasztok!
10 ezer alatt milyen billentyűzetet ajánlanátok? Mindenképpen magyar kéne, minden más területen hajlandó vagyok kompromisszumokra. Nem vagyok billentyűzet-fetisiszta (eddig egy Asus Rog laptop piros háttérvilágítású cuccát használtam elégedetten), de szeretem az egyszerű, letisztult formavilágot és minőségi tapintást minden tárgyamnál. Szuper lenne vmilyen háttérvilágítás a sötétben, de hajlandó vagyok lemondani róla, ha ennyiért nem érdemes ilyet keresni. Numpadhoz nem ragaszkodom, vezetékkel sincs gondom. Ja, és nem baj, ha nem túl nagy, inkább az egeret használom aktívan.[ Szerkesztve ]
www.meszlenyiandras.com
-
nyunyu
félisten
Azóta visszament az ára 8-9k-ra.
Gondolom elfogyhatott a Ramiris leégésekor lebiztosítózott készlet.
[ Szerkesztve ]
-
kistusik
tag
Adata infarex k20
Mi a véleményetek róla?
Gamelésre kéne billentyűzet. Ledes, minnél kisebb kávával, alumínium fedlappal, numpaddal. És max 15e-ig. Én ezt találtam. Valaki látott már ilyet élőben, vagy leírás és videok alapján mit mondanátok rá? -
Zizi123
senior tag
Nem kell itt csilli-villi machanikus cucc a gyors gepeleshez, lehet gyorsan gepelni notebook, vagy membranos billentyuzeten is
Link -
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok! Billentyűzet vásárlás előtt állok, tudnátok segíteni.
Köszönöm!
1.Mekkora összeget szánsz rá?
40-60e Ft-ig
2.Használt szóba jöhet?
Nem szeretnék használtat!
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Corsair K70 Mk2 RGB Cherry sillent használok. Azért cserélem le mert nem kell a cherry sillent MX Red kellene.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Gépelés és Game nagyrészt
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus
6.Van konkrét modell ami tetszik?
A K70 Mx Red és a cooler master mk850 is.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ha lehet magyar volna a jó, de ha nincs akkor a német végső esetben meg az angol is jó
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
kb mint a K70es Corsair
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Csuklotámasz, minden ami a k70 is megtalálható a kis potméter jobb fent nagyon fontos lenne! -
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #59211 üzenetére
Kenőanyagnak miket-mihez szoktatok használni? Szeretném a switcheket és a stabilizátorokat is kenni.
Stabilizátorra szilikonzsír, mint például ez, az a lényeg, hogy megfelelően sűrű legyen és nem vezető.Kapcsolóra pedig az a válasz, hogy attól függ. Clicky kapcsolóra semmit, lineárisra nagy viszkozitásút (Krytox GPL 205g0, Tribosys 3204), taktilisre vagy kisebb viszkozitású valamit (Tribosys 3203) vagy ugyanazt, mint lineárisra, csak a taktilitásért felelős lábat nem megkenve, rugóra pedig Krytox GPL 105 vagy GPL 205g0.
Ami igazán fontos: kapcsolót kizárólag szétszedve lehet rendesen megkenni, az ilyen és hasonló hogyan ne videókat felejtsd el. Szétszedni pedig beforrasztott kapcsolót pár kivételtől eltekintve nem lehet (stabilizátort is igazából kiszedve lehet jól megkenni, de azon kívülről is lehet valamennyit segíteni. Kenésnél a konzisztencia fontos és a kevesebb sokszor több mottó.
szeretnék majd a ház aljába, a ház és a PCB közé szivacsot vagy valamilyen anyagot tenni a hangzás javítása érdekében
Egy floating design/low profile billentyűzeten a szivacs semmit sem segít a hangzásban, akár a mélyebb hang, akár a halkság lenne a cél (a GMMK-ban amúgy van szivacs egy ideje), ahogyan egy jól megtervezett és összerakott billentyűzetben nulla szükség van szivacsra (kivéve ha tervezője eleve szivaccsal tervezte meg). A hangra rettenetes hatású floating design feladásával és fém plate helyett műanyag használatával lehet a hangra a legjobb hatást gyakorolni.Tegyél alá deskmatet, azzal tudod a legtöbbet segíteni.
-
ilyen_85
senior tag
válasz nyunyu #59205 üzenetére
Köszönöm hogy beírtad megint , egy párszor már láttam, hogy írtad csak lusta voltam eddig elmenteni!
Múlt héten megjött egy GMK Wob szett, ISO DE hát mit mondjak, a másik billentyűzetemen lévő pbt szett sokkal jobban tetszik.
Az ABS GMK Wob szettnek a hangja valamennyivel halkabb (bár a pbt lineráris kapcsolókon van, az abs pedig taktilisen és attól tartok, hogy nem vagyok valami jó lineráris kapcsolókon és tövig nyomom néha ezért tűnik halkabbnak), de minden másban nem tetszik, nagyon vékonyak a kupakok, már most olyan fényes hatásuk van és a tapintásuk is gagyinak érződik...
Pedig... a pbt szett egy "gagyi" kínai $65-os szett (csak sajnos ANSI viszont 14x kupak van benne) míg a GMK $100 volt (és csak 108 kupak).
Mérgemben jól megvettem a KAT Refined szettet ... kár, hogy sose fog ideérni kb
-
gorgo
őstag
Sziasztok!
Igényeim:
1. 20k alatt
2. max. újszerűt, legfeljebb próba után.
3. Asus valami (hangos! + vezetékes)
4. irodai munka
5. mechanikus nem igény
6. nincs konkrét, illetve lásd. 9.
7. Teljes, magyar kiosztású
8. Asztali felhasználás / normál méret (kicsi ne legyen)
9. Vezeték nélküli kellene, ami unifying azaz az egeret is viszi. Ilyen a Logitechnek lenne (K375s), csak épp magyar kiosztású nem elérhető (v. béna vagyok?). Drágább meg nincs magyarban (meg drága).
A Logitechet szeretem, de most nem találok megfelelő billentyűzetet."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
nyunyu
félisten
válasz ilyen_85 #59228 üzenetére
GMK kupak vékony lenne?
Nekem ugyan nincs GMK kupakom, hanem "csak" annak az elődje, de azoknak semmi szégyenkeznivalójuk sincs vastagság és hang terén:
Felülről lefelé:
BSP dyesub PBT (Pár '91-'94 között gyártott MY 3000, pl. G81-3000SAD)
Cherry lézerezett PBT (Y2K után gyártott világos 1800/3000 billzetek)
Cherry doubleshot ABS (MX 1000, 3000, 1800 szériák kb. Y2K-ig, 2004 óta GMK gyártja őket egyedi projektekhez.)Y2K utáni fekete Cherry billzeteken lévő lézerezett POM kimaradt a fenti összehasonlításból.
Azoknak ugyan jobb a hangja, mint a vékony PBTnek, de borzasztóan kopnak.Cherry/GMK ABS kupakoknak újonnan van valami minimális textúrája, de idővel kopik, és fényessé+csúszóssá válik:
("Szinte új" 1800HAMUSra tettem a legkopottabb 3000-em UIOJKLM,. kupakjait)[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
válasz ilyen_85 #59228 üzenetére
Ja, KPR addont anno megvettem (többi részét még nem)
Vastagságra tetszik, nagyjából annyi, mint a BSP által '91-'94 között gyártott "olcsóbb" Cherry kupaké. (jobbra)
Betűtípusa sajnos Arial Rounded, így nem teljesen passzol az oldschool Cherry kupakokhoz
(Y2K utáni lézerezett Cherryken meg Helvetica van, azokkal meg azért nem...)G, R gombokon látszik leginkább a Cherry font (felül)/Helvetica (alul)/Arial Rounded különbsége.
-
nyunyu
félisten
válasz DJZoliboy #59231 üzenetére
Érdekes, eddig azt hittem, hogy a Silent Redben ugyanaz a rugó van, mint a Red/Brown/Blueban, csak a hangtompító miatt 0.2mm-mel jobban elő van feszítve, és amiatt érződhet keményebbnek.
De az erő-elmozdulás grafikonokat elnézve úgy tűnik, hogy a Silent Redbe puhábbat tettek.
Másik ami befolyásolja az érzetet az, hogy mennyire jó kapcsolót sikerült a Cherrynek gyártania.
Mittudomén '12-től '17-ig gyártott fekete házasok borzasztóak, akkor új öntőformát csináltak, de azóta már az is elkopott, így a legfrissebb (Silent) Redek megint nem jók.[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
Igen, de a sima Red sztem közvetlenebb és könnyebb a lenyomása is. de akkor érdemes volna a csere, igaz?
-
gorgo
őstag
Jó ötletet adtál . Köszi!
Kombóban kell keresni, máris találtam. Mondjuk annyi, hogy az egeret kihajítom (elajándékozm), megtartom az MK540 billenyűt, és veszek mellé egy M720 triathlont.
Valami miatt csak bill.-t keresve nem jön össze minden feltétel (nincs találat. Leginkább a magyar kiosztás hibádzik).[ Szerkesztve ]
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
ilyen_85
senior tag
válasz nyunyu #59230 üzenetére
A mostanában vásárolt kupakjaimnak rettenetes a minősége a régiekhez képest...
Bow: kínai pbt
Wob: mykeyboard.eu-en vett gmk iso de, gondolom nem voltak rá büszkék, mert már az oldalon sem találom a szettet...A kínai sorjás, de a gmk még így is rosszabbul néz ki szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
Erre valaki? -
nyunyu
félisten
válasz DJZoliboy #59238 üzenetére
UK vagy DE kiosztású Ducky One 2 vagy Shine 7-et mondanék szívem szerint, de azokon nincsen hangerő tekerő.
Más kérdés, hogy nekem a háttérvilágítás nélküli, színes One 2 kivitelek (Horizon, Bon Voyage, Tuxedo) jobban bejönnek, mint az RGB verziók, de sajnos nem mindegyikből van ISO kivitel. (Bon Voyage, Tuxedo csak ANSIban létezik)
[ Szerkesztve ]
-
szikbetyar
újonc
Hali!
Azóta van bármi fejlemény ezzel kapcsolatban?
Csak azért érdeklődnék, mert én is ezt néztem ki, de kicsit el vagyok bizonytalanodva, hogy honnan kéne beszerezni.
Ahol lehet kapni, ott mindenhol 2 év garancia van, kivéve az Ipont, ahol viszont 1, viszont ott az van írva, hogy gyári garancia, a többi helyen csak simán az van, hogy "garancia". Az biztos, hogy nem elírás az 1 év, mert megkérdeztem.
Úgy sejtem, hogy ahol 2 van, ott mindenhol a Pixel a forrás, viszont így elnézve a google-ös, facebook-os és árukeresős véleményeket nem valami bizalomgerjesztő az a hely ilyen garancia ügyintézés szempontjából.
Ha már ennyit kiadok egy billentyűzetre azért jó lenne, ha egy esetleges probléma esetén nem az lenne, hogy a hajamra kenhetem az egészet.
Vagy bárkinek van bármi infója ezzel kapcsolatban esetleg? -
Hali,
Egyelőre csak tájékozódom. Tudtok itthonról beszerezhető alternatívát a Sharkoon PureWriter TKL-re és a Tesoro Gram Spectrum TKL-re?
A fontos paraméterek:
-valamilyen kék kapcsoló (mondjuk a Tesorót itthon csak pirossal látom)
-slim profil
-NEM teljesen lapos kupakok
-TKL
-vezetékes
-30k betakarja
-ISO enter nem hátrány, de a magyar kiosztás egyáltalán nem lényegesIlletve a két feljebb említett modellről van valamiféle konszenzus? Mennyire jók ennyi (tudom, 10x ennyiért is van billencs) pénzért?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Domonkos
Ármester
válasz Synthwave #59243 üzenetére
A slim profil az ossz magassag vagy a billentyuut miatt fontos?
Azert erdekes, mert szerintem mindkettore van jobb megoldas, mint a "slim" vonal. Elobbire a csuklotamasz, utobbira pedig az o-ring. Egyik sem tul nagy tetel.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
válasz Domonkos #59244 üzenetére
Inkább a billentyűút, de nem azért akarok blue kapcsolókat, hogy aztán o-ringeket tegyek föléjük. : >
Meg a mostani num pados, tehát alapból kiesik a mod. A Tesoro amúgy már volt nálunk tesztre, és Kvékezni szerettem rajta, de piros switch-ekkel volt szerelve, nem kékekkel, a kattogás meg az életem. Bár ha létezne olyan, ami lineáris ÉS kattogós, biztos megbuzergálná az érdeklődés relét..
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Domonkos
Ármester
válasz Synthwave #59245 üzenetére
>Meg a mostani num pados, tehát alapból kiesik a mod.
Ezt a reszet nem nagyon ertem a valaszodnak.>Bár ha létezne olyan, ami lineáris ÉS kattogós
Kailh bronze? Nem tokeletesen linearis, de nagyon kozel van hozza.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
micafighter
nagyúr
Köszönöm ismét a részletes választ Közben videókat hallgatva (bár nyilván élőben egész más) én is rájöttem, hogy a halkság érdekében a floating designt és így a GMMK-t is el kell engedjem.
Átrendezve a prioritásokat erre jutottam:
Halk billentyüzet, "sima" (nem reszelős) lineáris kapcsolóval, hotswap + ISO, screw-in stab kompatibilis, és használható szoftver (QMK). Ezek alapján, és régebbi hozzászólásaid alapján ezt raktam össze eddig fejben:
- PCB: kprepublic BM60 RGB ISO hotswap - ISO, hotswap, QMK (néztem még a YMDK YMD75v3 -at ami szintén tetszik és praktikusabb lenne, de a BM60-at és a 60%os tray mount házakat viszonylag egyszerüen át lehet alakítani gasket mountra, ezért döntöttem a BM60 mellett)
- Plate: KBDFans PolyCarbonate 60%
- Stabilizátorok: Everglide screw-in
- Ház: KPR alu ház 60% - nem akartam floating design-t a halkság miatt, igy high profile-t kerestem, ezt találtam meg a Tofu 60%ost, ez kicsit jobban tetszik. Esetleg ha tud valaki ennél jobb 60%os/ XD64/GH60/Poker 2,3 kompatibilis high-profile házat, mindenképp érdekelne
- Kapcsoló: Durock silent linear - Cherry redet használok most, a reszelés helyett egy simán járó lineárist akartam, ami halk is tud lenni
- Durockhoz TX film: 0,125mm és 0,15mm - nem tudom melyikkel lenne jobb, de mivel nem nagy tétel, rendelnék mindkettőböl, aztán kipróbálom
- Szivacs PCB és plate közé
- Caps: KPR base+modifier+mod_pro + HU Addon
- plusz a ház aljába majd megy valószinüleg szilikon
Illetve az általad említett kenőanyagok Igazából épp a kapcsolók egyszerű kenése és esetleges újrakenése miatt akarok leginkább hotswapos PCB-t, bár tudom nem túl pozitívak a tapasztalataid a hotswappal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Domonkos #59246 üzenetére
"Ezt a reszet nem nagyon ertem a valaszodnak."
A jelenlegi mecha billencsem nem TKL-es, tehát majd mindenképpen kell egy másik, nem elég az o-ring (amit amúgy sem szívesen használnék, mert csökkenti a kattogás hangerejét).
A Kailh Bronze jól hangzik, de ezzel nem fog 30-ba megállni, az tuti, és a slim profil is offos.
-
micafighter
nagyúr
Sajnálom, hogy lecsúsztam a Mark 65-rol, ebből szerintem jó kis halk masinát lehetett volna összerakni. Miért gondolod egyébként, hogy középkategóriás? A linkelt Ducky pl az áron kívül van, amiben még jobb lenne?
Jól látom amúgy, hogy a gasket mount casek nem túl elterjedtek? Tényleg nem lehet ilyet készletről kapni, vagy csak én voltam béna? Csak group buyos, limitált készletű billentyűzeteket találtam gasket mounttal szerelve (mint pl a Mark 65).
Az ajánlott, tomeggyártott high-end billentyűk (Ducky, Varmilo pl) egyébként miket használnak?
-
Highground
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Egy Redragon Kala-t nyúztam az elmúlt 2 évben, de sajnos leöntöttem :-(
Most össze vissza kihagynak a billentyűk (mindenfelé, rapszodikusan). Már próbáltam kitisztítani, de nem jártam sikerrel.Igazából egy hasonlóan jó árban lévő mechanikus billentyűzetre lenne szükségem, ami azért nem egy full gagyi márkátlan xar. Lehetőleg blue switches de nem szentírás. Viszont full billentyűzet kellene, semmiképp nem tkl! Mindenképpen újonnan venném.
Igazából lövésem nincs a márkákat illetően, anno ezt a Redragon Kala-t is ajánlották mert ez jó árban volt (olcsó volt, kezdő mechanikus billnek kiváló, most sem kell több casual/otthoni felhasználó vagyok).
Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest