- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
7
addikt
válasz copass #59800 üzenetére
Wootingon, Varmilón biztosan egykezes témák, mert jobbra orientálódnak a médiabillentyűk. A többit passzolom, de igazából az az álláspontom, hogy amilyen ritkán van rájuk szükség, még a kétkezes kombók is elmennek -- felesleges tovább szűkíteni az amúgy is szűkös választékot.
-
dqdb
nagyúr
válasz Andor22 #59767 üzenetére
Egyik kutya, másik eb, ugyanaz a világításorientált floating design mindkettő, ahol ennek hatására a billentyűzetfunkció csorbul kissé. A CK530 és nem magyar Ducky One 2 TKL között ár-érték arányban semmi sem éri meg, ez alól kivétel, ha pont olyan átmenetes csillámpónit képes az asztalodra varázsolni, amire mindig is vágytál, mert mint billentyűzet nem nyújt többet.
A kettőből a Logitechet az idióta alsó sora miatt kevésbé venném meg.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Domonkos
Ármester
válasz copass #59800 üzenetére
>2 gomb vs 1 gomb lenyomás.
A fontos resze meg lemaradt: 2 gomb es keves kezmozgas vs 1 gomb lenyomás de sok kezmozgas
Hidd el, ha ezt a funkcionalitast meg tudnad oldani 0 kezmozgassal, akkor akar az 3 billentyunyomassal is optimalisabb lenne...[ Szerkesztve ]
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #59801 üzenetére
Ezek a billentyűzetek nem arra készülnek, hogy szétszedd őket, hanem arra, hogy ők összeszerelik, te pedig használd.
Ami arra készül, ott azért jár manapság beszólás, hogy miért hex és miért nem torx a csavar
Domonkos: A fontos resze meg lemaradt: 2 gomb es keves kezmozgas vs 1 gomb lenyomás de sok kezmozgas
Funkciókat tenni a funkciósorra alsó soros Fn mellett ezért hibás dolog, mert eléggé nyújtózkodós elérni az alap kéztartáshoz képest. Ezért építek osztott jobb Shiftet az Fn1 számára és ezért lesz a Caps Lockból Fn2, így a Caps+RTY már minden, csak nem nyújtózós és simán egykezes.[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
én speciel azért elég sokat használom a médiavezérlőt, hangerő,mute.
~4 éve homeofficeban tolom, csak skype-on egyeztetek. ezért csináltam a makrópadot is, mert frusztráló volt a kétgombot nyomogatni.
zene meg kell!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dqdb
nagyúr
válasz Andor22 #59807 üzenetére
Várjál, hülyeséget beszélek, ez a Logitech kivétel, és nem floating design, azaz kisebb lesz a fényszennyezés a kupakok között/mellett, valamint azonos kapcsolóval halkabb is lesz.
Az alsó sor továbbra is áll, ha nekiáll kopni (ami a gyártási technológiába van kódolva a legtöbb világítós billentyűzetnél, hogy előbb-utóbb fog, csak a mikor kérdéses, ami persze lehet sok év is akár, ha szerencséd van), akkor nem tudsz rá kupakkészletet venni, csak a Logitechét, ha árulja külön (korábban árulta, legutóbb nem láttam).
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
Domonkos
Ármester
Billentyuket tenni olyan helyekre a billentyuzeten, amik nem erhetoek el az alap keztartasbol hibas dolog, mert a kez ujrapozicionalasat igenylik. Lepillantani vagy kitapinthato referenciat keresni a billentyuzeten (~2-szer is egy-egy hangeroallitasnal) pedig nem kivanatos, folosleges es kenyelmetlen is. Foleg az alternativ megoldasok fenyeben.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #59811 üzenetére
ettem átlátszó címkézhető keycapet, azóta is csinálom a feliratokat hozzá!
Újabb pénzköltési javaslat, mert ma ilyen kedvem vanA KAM Playground készletből a Stream és Audio kiteket nézd meg, én pedig csuklani fogok.
Domonkos: touch typist gang és szemléltetésként XDA profil, amin a legkönnyebb félreütni az összes profile közül?!
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
csináltam hasonlót, csak hangerőre digispark attiny85+rotary encoder
vmiért nem ment a mute, de aztán megdöglött a digispark(elég érzékeny jószág).
az egy jó dolog volt, hogy tekergettem a hangerőt!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
copass
veterán
ne is mond. tegnap kaptam erre az artistan keycapre értesítést, vmi giveawayre jelentkeztem.
családnak megmutattam hogy nézzétekilyenisvan! el is ájultak hogy milyen szép, csak az árán azért kinyiltak a szemek rendesen, igen ez 15k!
az nagyobb döbbenet volt hogy erre van igény és ezt kitalálta valaki!"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
Domonkos
Ármester
Felkeszul: integralt USB hub
Az mar ugyis regen volt.Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
7
addikt
válasz sutyesz96 #59820 üzenetére
Ne haragudj, félreértettelek. Nem mondtad, hogy dedikált médiagombot szeretnél, illetve a megfogalmazásból nekem úgy jött le, hogy ideális a tekerős megoldás, de nem elengedhetetlen. De akkor annyit teszek hozzá, hogy nem találkoztam ezeknek a kritériumoknak megfelelő egyéb billentyűzettel.
[ Szerkesztve ]
-
Zizi123
senior tag
A gyerekemnek hamár tonkrement a HyperX alloy Elite RGB billenytuezete, es ugy nez ki, hogy jovairjak ami kb 40-45eFteFt, igy most ennyi penzem lett hirtelen valami masik billentyuzetet venni. A gyerek most a pengos Varmilomat hasznalja, es kategoriakkal jobban tetszik neki, mint a Hyperx red.
Tegnap 1 alapszinu billentyuzet oktatast tartottam neki , ABS vs PBT, Red, brown, blue switch, ANSI vs ISO, stb...
Amikor a kulonbozo switchek hangjaihoz jutottunk el, akkor a Soundcloud-rol megmutogattam, hogy melyik kapcsolonak milyen hangja alapban, majd modositokkal (masik kupak, olaj vs nem olaj).A lenyeg, hogy kiderult, hogy neki is a csendes billentyueztek jonnek be inkabb.
A sok Soundcloud-os minta kozul kb erre mondta, hogy ez a tuti:
LinkA lenyeg, hogy valaki tud-e valami ilyen hangu jatekra es gepirasra is tokeletesen alkalmas billentyuzetet ajanlani. Tudom, hogy hulyeseg hang alapjan valasztani, de hatha....
(10 ujjal gepel, sokat jatszik, a Varmilo Mx brown switches, ami tetszik neki, teaht viszonylag konnyu lenyomasu) Az ajanlas lehet 60, 65, TKL, 75, 80%-os is. Mondjuk nem tudom, hogy az -Fx gombok nem fognak-e hianyozni neki...Igen tudom nagyon fontos a megfelelo vastagsagu deskmate, annak a beszerzese folyamatban van.
Otlete valakinek? Ilyen iranyu megkozelitessel gondolom meg ugysem kert senki billentyuzetet... -
M0RGI
őstag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni:1. Mekkora összeget szánsz rá?
10e
2.Használt szóba jöhet?
nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Logitech Deluxe 250 / kopott, sok helyet foglal
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Minimális szöveg, minimális játék
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Mechanikus úgysem férne az árba. Gondolom alap használatra nem is kell.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
nincsen
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Ahogy látom ISO nem nagyon van már. A mostani az az.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Numpad kell
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Karakterek világítsanak, háttérvilágítás nem kell és ha valami logo is világít az kikapcsolható legyen.
Köszönöm! -
copass
veterán
válasz Zizi123 #59827 üzenetére
tofu65 kit 175$ + switch kailh speed switch 30$. ezt a stemet átrakta egy cherry rgb házba, stabi se a kites valószínüleg, keycap biztos vmi vastag pbt az se olcsó, biztos van benne foam,stbstb.
pl. magyar keycap ami normális az a kprepuplicnak van 60€ asszem.
venni kell egy olcsó cserélhető switches billentyűzetet és modolni amennyire csak lehet. switchet cserélni, szivacsot belerakni, lube,stb.
deskmat hangcsillapításra szigorúan 2-3k körül már kapsz egy nagyot, de minőségi abból is 10k felett kezdődik."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
octacore
csendes tag
Sziasztok! Melyik a legolcsóbb magyar kiosztású, normál méretű, világító billentyűzet? Nem gamer billentyűzetet keresek, hanem olyat, amelyen a betűk maguk világítanak és nem közöttük van a fény, mint a gamer billentyűzeteken!! Előre is köszi a segítséget.
-
dqdb
nagyúr
Candykeys-nél ma 12% kedvezmény van mindenre, még group buyokra is, nem csak a készleten lévő dolgokra. Oké, túl sok minden készleten, mert ami megjön, azt tipikusan pár óra alatt lerabolják, de a maradékban is lehet találni jó dolgokat, mint például 205g0, JTK tálcák kupaktárolásra vagy pár Leopold.
-
nyunyu
félisten
Idén már nem akarok billzetre költeni.
Eddig:
- 120db Outemu Sky Silent 70$
- ML2032 akku+töltő a napelemes ajtótámaszhoz 10$
- 150db Kailh socket 20$
- (M)K270 elektronika ~2.5k
- nano receiver hozzá 5$
- unifyingnak látszó nano receiver 9$
- 2x120 switch film 20$
- KBDFans modular foam 28$
- Ducky 30kHmm, eddig 160$+33k HUF.
Ilyen olcsón megúsztam ezt az évet?Persze a hangtalan, nagyon taktilis, fehér, vezetéknélküli billzet projekttől még mindig messze vagyok.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59836 üzenetére
Úgy is nézheted, hogy 160 USD + 33e HUF elköltése után is helyben topogsz
MyKeyboardnál pár JWK lineáris van 300 darabos kiszerelésben 129 euróért (Alpaca, Mauve és Lilac), valamint a 60%-os Plain60-C PCB-ből van kettőt fizet hármat kap 66 euróért. És ez a mini 1800-as kiosztású full TTH kit is egész jó áron van.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59838 üzenetére
Szokj rá a rétegekre és rendeld meg holnap a Vegát PC plate-tel.
Vagy ha túl kicsi az ízlésednek, akkor jön ebből a 3D nyomtatott házas változat relatíve olcsón FR4 plate-tel. Vagy várj egy top mount vagy gasket mount TKL-re, ami nem fém plate-tel jön (FR4, CF a keményebb gépelési élményért, PC, POM a lágyabbért), és lehetőleg nem tartalmaz rézsúlyt (és akad hozzá külön numpad). Vagy ebből a GH-n még nem szereplő, hagyományosabb második kiosztás FR4 plate-tel vagy plateless megoldással.
Kapcsolóból pedig menj biztosra és Zilents. Ha érdekel, akkor a 60%-os ultrahalk billentyűzetemet kölcsön tudom adni, bár az lineárisokkal van szerelve, vagy egy halkítottat Aliazokkal.
[ Szerkesztve ]
-
copass
veterán
-
dqdb
nagyúr
válasz octacore #59834 üzenetére
[link]
gőzöm nincsen, hogy milyen, bár az eléggé biztosan kijelenthető, hogy egy nem világítós, cserébe a világos színe miatt a monitor fényénél is tökéletesen látható Cherry Stream 3.0-val többre mennél billentyűzetként[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
--amazon.de -rol
tudtok ajánlani billentyűzetet ami most elég jó akcióban van és a legfontosabb csendes legyen
a mostani nagyon hangos meg a szomszed szobában is hallatszik mikor írok
Genius KB-110x[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
nyunyu
félisten
Ha halk billzet lenne az elsődleges preferenciám, akkor valószínűleg 3 havonta új Genius KB-110X vételével jobban jártam volna, mint az eddig próbált mechákkal.
Az csak évi 13-15k-ba fájt volna.[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
octacore
csendes tag
Én sajnos eddig nem találtam ilyet. Úgy tűnik ez egy piaci rés, amit nem nagyon akar betömni egyik gyártó sem. Nem magyar kiosztással lehet találni, például ezt, ami elég jól néz ki.
https://www.conrad.com/p/perixx-periboard-317-de-b-corded-keyboard-german-qwertz-black-backlit-2249655 (EUR 24 + szállítás)
Te is szólj kérlek ha találsz magyar kiosztású billentyűzetet. -
Probert75
addikt
válasz octacore #59846 üzenetére
Amiről a képet raktad, ott is világít a betű, de világít a széle is, még ugyan.
Nekem egy gagyi billem van, de annak is világít a betűje meg körbe. Olyat én még nem láttam, ahol csak a betű világít. Olyat nem találsz.
Az enyém ilyen világító betűkkel és gombok körüli kiszivárgással.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/samsung_galaxy_note_10_pitaka_magcase_tokkal_elado/friss.html
-
copass
veterán
válasz Probert75 #59847 üzenetére
lábas ledek csak a kupakot világítják meg, az smd ledek viszont a nyákra vagy alá vannak ültetve. ezért az bevilágít minden ami felette van, mivel a switchek is átlátszóak. ezért van az hogy a kupak mellett kigyön a fény!
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Csere-Beszámítás! Ducky One 2 / SF / Mini Billentyűzetek akciós áron!
- SteelSeries Apex Pro TKL Billentyűzet, új ára 90eFt felett! 12 hó jótállás! HATALMAS AKCIÓ!!
- Gamer Billentyűzet Akció ! Steelseries, Razer, Logitech - Számlával, Garanciával, Ár alatt!
- Genius Scorpion K10
- Ajazz sea salt linear switch 75db
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest