- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
SzGee
aktív tag
-
julius666
addikt
válasz nandow #70792 üzenetére
A mostani esés után simán jöhet egy visszapattanás, ez a celsiusos sztori alaposan megrángatta az árfolyamokat (már csak azért is, mert öntik a kripto tartalékaikat a tőzsdére, hogy ne legyenek fizetésképtelenek - ez nyilván nem tarthat örökké).
Hosszabb távon tuti még lejtmenet a trend. FED kamatemelés, QT csak most kezdődött, a piac eddig meg azt árazta, hogy rövid ideig fog tartani. Illetve eddig csak a kishalak estek el, nagy csontváz még nem esett ki a szekrényből. A luna meg a celsius is olyan történet volt, amiben az értelmesebb befektetők azért eleve nem nagyon bíztak meg, a balekok lettek átverve velük. Ha valami nagyobb tőzsde borulna, esetleg a tether, na az nagyon tudna fájni a kriptopiacnak. Az esély pedig megvan sajnos bőven egy ilyen katasztrófára. Apály van, ilyenkor derül ki, kin nincs fürdőnadrág.
-
félisten
válasz Oppenheimer #70799 üzenetére
alkalmazottkent, csaladdal nem tudsz szerintem ugy keresni, h ez ne legyen fajdalmas
meg en tenyleg nullaron indultam, 23 evesen 1M diakhitelem volt meg egy borondnyi ruham
while (!sleep) sheep++;
-
Lex Icon
senior tag
válasz Oppenheimer #70799 üzenetére
Legfeljebb 80 évesen mész majd nyugdíjba.
-
ghostie
tag
Sziasztok,
Hogy működik MÁP+ esetén az évfordulós visszaváltás? 2024/01 sorozatú van belőle van aminek elvileg 6.11-én van az évfordulója.
11-én beléptem és nem 100%-ot írt árfolyamra, gondoltam biztosan a hétvége miatt, de ma is 99,53%-ot ír, ha el akarnám adni és a kalkulátor is csökkentett összeget ír. A tranzakciók között látszódik egy 6.10-i esedékesség, aminek az értéknapja ma van.
Rosszul tudom, hogy az évforduló után még 5 napig költségmentesen adható el a MÁP+?
Ha nem, akkor mi az amit rosszul nézek vagy csinálok?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz Stanlee #70780 üzenetére
"amikor a finomitok es a kutuzemeltetok benyeltek majdnem teljesen azt a 3x centet literenkent, amit adtak volna a nepnek. Ezt azert tehettek meg, mert laza volt a felugyelet. A politika meg most jon ra, hogy eddig sok teruleten az energiaellatasnak nagyon nagy lazasag volt es ez megbosszulja magat - es ehhez ez a haboru pont eleg volt."
Még jó hogy nem egy szakértő, elemző figyelmeztette őket erre, nem csak Németeknél hanem más országokban... Nálunk is volt áfa csökkentés, pl internetnél... Ezeket a dolgokat ált a szolgáltatok lenyelik. Nem véletlenül van hatósági ár...
Németeknél még lesz gond bőven... lezárják/ták az atom erőműveiket - Franciáknál már csúcsra vannak járatva.
A kiegyenlítéshez gáz kell, ha meg nem lesz / akadozás lesz... stb jöhetnek az áramszünetek... erre már tavaly is készítgették fel a lakosságot...Amúgy a politika nem most jön rá...
mondjuk mondhatjuk úgy is, hogy gyámság alatt vannak a németek..."#70792) nandow "
Ha van magasabb áron, mint nekem, akkor érdemes... (előbb utóbb). Mondjuk nem feltétlenül nagy tételben... de kinek mi... De míg visszatér a korábbi vételedhez addig is profitot termel, optimalizál... De még kitudja meddig lesznek ezek az esések... simán hónapok is benne vannak... vagy több... közte persze lehet korrekció... mint ahogy msot is volt... aztán megint ment le... -
dugo_
veterán
válasz ghostie #70805 üzenetére
Kamatjuttatás napja
2022.06.11
Kamatjuttatást Követő Vételi Időszak **
2022.06.14-2022.06.20https://www.allampapir.hu/dokumentumok/x3_8284677583697458661.pdf
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #70809 üzenetére
Csak helyszini felmerest kersz, de kivitelezest mar nem?
-
j0k3r!
senior tag
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #70814 üzenetére
Arra gondoltam, hogy 4-5Mbol manapsag max par szaki helyszini szemleje jo ha kijon, de kivitelezesbol tul sok minden nem
-
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #70796 üzenetére
Az elmúlt órák szabadesését látva akartam is kérdezni vettél-e már, de látom igen. Kövi beszálló mikor lesz? Utána nem sokkal érdemes lehet rádobni kis lóvét már.
-
Fandango
veterán
Sziasztok!
06.11-én volt a MÁP+ kamatfordulóm, 06.10-én jóvá is írták a kamatot.
Viszont most szeretném eladni, eladásnál 99.53% árfolyamon tudnám, de a kamatforduló után 5 nappal 100% kellene hogy legyen az eladási árfolyam nem?
Vagy valamit benézek? -
stingy2
senior tag
"Alapszabály, hogy az árak sosem túl magasak elkezdeni a vételt, és sosem túl mélyek elkezdeni az eladást. Az első tranzakció után mégse kezdj addig újabba, amíg az elsőn nincs profit."
"Elsőre elég megvennie a tervezett pozíció ötödét. Ha ez nem mutat profitot, ne építse tovább a pozíciót, hiszen láthatóan tévedett."
"Az összes spekulációs baklövés közt alig van nagyobb, mint leátlagolni egy vesztő játszmát."
"Az igazán nagy pénzt azok a kötések hozzák, amik már a kezdetektől nyereséget mutatnak."
"A piac sosem téved, az ember viszont gyakran."
"Sose keverd a spekulációt a befektetéssel"
"Sose vegyél egy részvényből csak azért, mert nagyot esett az utóbbi időben"
"Nagy meggondolatlanság új pozíciót nyitni, ha már van egy vesztőd abban az irányban. Sose átlagold a veszteségeket! Vésd ezt elmédbe kitörölhetetlenül!"
"Semmi esetre se menj szembe a piaccal"
Tőzsdei gyorstalpaló by Jesse LivermoreINTJ
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz stingy2 #70820 üzenetére
Ezek alapjan nem tanacsolt medvepiac alatt jol bezsakolni mindenbol, hisz folyamatos vesztesegeink lennenek, raadasul longolunk a lefele meno piacon.
Kozben hosszutavon meg nagyon kifizetodo.
Tehat bar egyszerunek hangzanak Jesse tanacsai, nem trivialis alkalmazni oket.Pelda:
"Elsőre elég megvennie a tervezett pozíció ötödét. Ha ez nem mutat profitot, ne építse tovább a pozíciót, hiszen láthatóan tévedett."--> ezt tartva mar a penzem felet RC-nek adomanyoztam volna jutalekok formajaban, es meg MSCI Worldot se tartanek, mert az is mindig esik ha veszek.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Resike
tag
válasz Oppenheimer #70819 üzenetére
Azért az hogy a heti RSI már 30 alatt van nem túl gyakori még kripoföldön sem.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
Régen jártam itt, próbálok visszaolvasni is - folyamatban.
Viszont látom sokan továbbra is nagyon aktívak.
Én csak kíváncsi lennék miként látjátok most a helyzetet. Olvastam, hogy senki sem fest fényes lehetőségeket, mármint aki nem ebben a környezetben érzi magát otthon (én nem vagyok ilyen).Nemrégiben nyitottam egy számlát az Interactive brokers -nél, de bevallom a mostani megzuhanásokat látva nem feltétlen most kezdenék bele, de meglátjuk.
Most megint betalált az NN, Aegon, KH a saját befektetési alapjaival.
Viszont most ebben a viharos időben azon gondolkoztam, az amúgy kvázi 2-3 éves háznál lecserélnék ezt azt. Pl napelem bővítés és hőszivattyú, kutat fúratni, stb. Ez nem egy kimondott befektetési/megtakarítási forma, de így legalább a pénz egy jó része valami értelmesbe lenne forgatva.. ki mit gondol erről? A pénz egy részén pedig elkezdtem USD-t venni.Bevallom jobbat nem tudok. Ki mit lép? (mint kitűnik, nem vagyok már kockázat vállaló)
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
stingy2
senior tag
válasz Oppenheimer #70822 üzenetére
Nem érted, nem baj nem vagy egyedül. A PF fórumon is kb. ilyen válaszokat kaptam, aztán aki ott kiosztott, az most kb.60%-os DD-ben ül a "befektetésével".
INTJ
-
aujjobba
addikt
válasz amargo #70824 üzenetére
Az IB-nel nincs TBSZ, ha 5-6 evnel hosszabb idore akarsz befektetni akkor emiatt felejtos.
A biztositos befalapokat erdemes elkerulni, ezekrol nem valtozott az altalanos velemeny topikon belul.
Viharos idok: mikor erdemes szerinted befektetni, akkor amikor minden az euforikus csucs arazason mozog?
Azt dontsd el mit ertesz befektetes alatt, milyen idotavon gondolkozol, mennyire tudod nelkulozni a befektetett penzt.
Kockazatkerulesre tokeletes a PMAP/Map+/DKJ, hosszabb tavon nelkulozheto megtakaritas mehet valamelyik ETF-be.Lakas felujitas: probalj megterulest szamolni.
Nalunk jelenleg egy napelem telepites valahol a vegtelenben terulne meg, a kondenzacios gazfutest (radiatorokkal) hoszivattyura cserelni (ami egyebkent feluletfuteshez gazdasagos, radiatorhoz nem igazan) megint nem eri meg, a kut esetleg mert ontozunk.
Nem tudom nalad ezek hogyan alakulnak. -
Lex Icon
senior tag
válasz stingy2 #70825 üzenetére
Figyelembe kellene venni a topik címét. Itt elsősorban hosszútávú befektetésekkel foglalkozunk. Amiket leírtál, az kereskedésre (daytrade, swing, spekuláció) vonatkozik.
Emiatt volt múltkor is nagy vita, ezért az ilyen tanácsok elé ki kellene írni, hogy mire is vonatkozik. -
julius666
addikt
válasz Oppenheimer #70822 üzenetére
Szerintem ezek a tanácsok nem B&H-ra vonatkoznak, hanem spekizésre.
Közeli példa: aki az OTP beesés majd visszaemelkedés után nem volt hajlandó a módosítani az árfolyam várakozásain a megváltozott piaci környezetnek megfelelően, sőt, próbált lefelé átlagolni amikor újra megindult lefelé az árfolyam, az most szépen ücsöröghet jó ideig a bukóban.
Az egy más kérdés, hogy több pont szerintem is hülyeség a listáról.
Edit: Lex Icon pont írta is előttem.
[ Szerkesztve ]
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz julius666 #70829 üzenetére
Tudom én is, hogy nem a B&H stratégiára vonatkoznak, de bedobta őket egy B&H kontextusú beszélgetésbe, szóval egyértelmű volt hogy meg kell challengelni.
Az OTP speki egy jó példa ahol hasznva van ezeknek, akkor kellett volna berakni.
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
amargo
addikt
válasz aujjobba #70826 üzenetére
Viharos idők: Befektetni mindig érdemes, nem is ez a kérdés, hanem most beleugrani a "számomra ismeretlenbe" hiszen kb 10 éve nem tőzsdéztem főleg nem külföldi piacon.
A befektetésekkel kapcsolatban, mindig is több távon gondolkoztam, ahogy most is a nyugdíjcélú és gyerekeknek a 10+ éves megtakarításait nem is keverném ide. Pont a PMÁP-től tervezek eljönni. Befektetés nálam azok is, amit írtam, kút, napelem, gazdasági kitettség csökkentése, tanulás, stb.
KBC számlám még megvan, megnézem majd ott az ETF-eket.
Szerintem most, nehéz megtérülést számolni a jelenlegi piaci helyzetben, hiszen nem tudod, hogy tényleg ráeresztik-e a magyarokra a piaci energia árakat vagy tovább porlasztják és fizeti mindenki.
Most nem számoltam napelemes megtérülés vagy is csak támogatással néztem, és ugyan úgy 7-9 év alatt térül meg, mint mikor 3 éve rakattam fel, csak akkor még nem gondoltam, hogy a födgázt hamarabb kellene kiváltanom.
Padlófűtés van a házban és az emeleten ahol radiátor van, ott is alacsony előremenővel terveztem így azok működnek hőszivattyúval.Feriboy2: Akkor ezeknek most sem szabad hinni, köszi
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
julius666
addikt
Úgy nézem még a héten újra összejön a 2 - 10 éves amcsi hozamoknál az inverzió.
Magyar államkincstár meg megint javította a DKJ félreárazást, sajnos holnap se keresünk végtelen pénz a vétel-eladás árfolyamkülönbségén.
[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz PredatorZoli #70769 üzenetére
-
PredatorZoli
Topikgazda
túlvagyok az első tastyworksos befektetésemen, gondoltam beszámolok az eddigi tapasztalatokról.
Ugye azzal kezdtem hogy forintot tettem revolutra, és onnan átutaltam a forintot currencyre. Ez kb 3 napot vett igénybe, mert ugye a revo nemzetköziként küldi a forintot. Elvileg ha valaki közvetlenül a magyar szémlájáról küldi, ott van 1 nap alatt.
Ez után átváltottam a forintot dollárra. A középárfolyamhoz képest kb másfél-két forintal többért (ez ugye a 0,4%-os váltási díj).
Ez után elküldtem a dollárt a tastys számlámra. A currencyfair levont az utalásért 4 dollárt, illetve a levelező bank 20-at (annyival kevesebb jött meg). Ez után elküldtem a bizonylatot a pénzküldésről a tastynek, merthogy elvileg el kell, emailben. Egy óra múlva vissza is írtak hogy megjött a pénzt, nap végén könyvelik. Ez volt pénteken. Így mára már elérhető is volt a zseton. Most mikor hazaértem, vásároltam is 2 féle ETF-ből, összesen 3 ezer dollár értékben. A két vételre összesen 4 cent jutalékot számoltak fel
Szóval minden nagyon szuper, elégedett vagyok.UI.:Miután currencyról elküldtem a dollárt, mivel referal linken keresztül regeltem és teljesült egy legalább 2000 euros pénzküldés, jóváírtak 50 euro bonuszt nekem és a meghívómnak is. Aki akar nyitni ilyen currencyfair számlát, szóljon és küldök meghívókódot, mindketten kapunk 50 eurót az első 2000 euros pénzküldése után.
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz PredatorZoli #70835 üzenetére
'elküldtem a bizonylatot a pénzküldésről a tastynek, merthogy elvileg el kell, emailben' - ilyet en nem csinaltam, jovairtak enelkul is pikk-pakk.
-
pictigjis
senior tag
-
Stanlee
őstag
válasz PredatorZoli #70835 üzenetére
koszi a beszamolot. Na rakerdeztem tasty-n a LP transzferre, jott egy ilyen valasz - amugy gyorsan valaszolt Sasha :
Once you set the delivery up on their side [a mostani szamlavezeto broker], we will need the following information from you. It is important that your full name and tastyworks account number are included in the delivery details.
ISIN:
Symbol:
Number of Shares:
Apex Account Number:
Account Name:
Delivering DTC:
Trade Date:
Settlement Date:Elsore komplikaltnak tunik, de nem hagyom annyiban.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
julius666
addikt
válasz pictigjis #70837 üzenetére
Konkrétan annyit esett tavaly dec óta a szarint a dollárhoz képest, mint az S&P500.
Nézzétek a jó oldalát! Bizonyos szemszögből a MÁP+ kötvényeitek 1-3%-al felülteljesítették az S&P500-at azóta. Átlag aktív alapkezelő fél karját odaadná egy ilyen eredményért!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz pictigjis #70837 üzenetére
Most kell eurót váltani viccelsz?
Néha azon gondolkodom mikor kéne a dollárt átváltani... most szépen plusszba lenne forintban
Csak sajna nem digitálisan van... meg nem baj az ha van... bár forintban értékállóbb átszámolva..."az EUR bevételemet pedig párnacihában tárolni."
ott is van infla... azt sem jó abban tartani... mondjuk nem mintha dollárban nem lenne...[ Szerkesztve ]
-
licetlagin
újonc
Sziasztok!
5-10m közötti forintot euróra hol érdemes váltani (fokozatosan), illetve tartani? Esetleg van olyan eurós államkötvény (akár ETF formájában) ami fix kamatot ad, mint a PMÁP? (PEMÁP-on kívül). Vagy esetleg USD/CHF?
Lehet volt már róla szó, esetleg valaki egy #number-t ha tud mondani azt megköszönöm.[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
válasz concret_hp #70846 üzenetére
mondjuk az utóbbi
1020 év tanulsága, hogy habármelyik ilyen sokknálbármikor váltottál pénzt, jobban jártál, mintha tartogattad a forintot...
Új hozzászólás Aktív témák
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Motoros topic
- Suzuki topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest