- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Honor Magic V2 fél év után
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
favagoJoska
tag
válasz julius666 #71200 üzenetére
Most elég sokan megégetik magukat és csalódnak a kriptókban. Kelleni fog néhány év mire elég sokan elfelejtik ezeket, új kriptó hívők jelenjenek meg stb.
Hogy megy-e a bitcoin az eddigi csúcs fölé valaha azt nem tudom, de hogy lesznek még ilyen bullrunok abban majdnem biztos vagyok. A bitcoin árfolyamára nem El Salvador elnöke van a legnagyobb hatással párezer coin vásárolgatásával, vannak itt olyan szereplők akiknek több tízezer coinjuk van még a filléres időkből. BTC/altcoinok mozgatásával lehet komoly árfolyamváltozást előidézni, ki fognak találni újabbponzi sémákatplatformokat amikben a kisbefektető fialtathatja a megtakarításait, tovább nyomják a HODL mantrákat és be is röffentik az újabb mániát.
Nagy vonalakban a lényeg olcsón pumpálni az árfolyamot, drágán eladni. Most nem lehet olcsón pumpálni, túl sok az eladó.[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz favagoJoska #71202 üzenetére
Én ugyanezt gondoltam a 17-es bullrun vége felé (az akkor kb be is jött). Viszont azóta a kripto bebizonyította hogy fel tud állni és masszívan új csúcsra menni. A tőzsdénél egy valami biztosabb, az az emberi kapzsiság. Amíg nincs szarrá szabályozva a kriptopiac addig ez a minta ismétlődni fog. Ha javulnak a kilátások (vége a risk off időszaknak) a smart money elkezd belepakolni, ott lehet az alja.
-
Stanlee
őstag
válasz favagoJoska #71202 üzenetére
Devizahitelezés után is sokan megégették magukat, most felnőtt egy új generáció aki ugyanúgy eladósodott a saját kecó iránti vágya miatt és úgy gondolja, hogy ő sose lesz munkanélküli, vagy nem kerül olyan helyzetbe mint a sok hülye devizahiteles, mert az ő helyzete az más.
A kriptó is hasonló, megégették magukat már vele sokan, de mindig lesz utánpótlás aki veszi.
Pont ezért van exit strategy a részemről a következő pumpálaskor én is kiveszem a pénzt, amit jónak látok.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
favagoJoska
tag
válasz julius666 #71204 üzenetére
Nagyjából ugyanarról beszélünk, annyi hogy én nem vagyok száz százalékig biztos hogy "szükség" lesz új csúcsokra ahhoz hogy a bálnák megkeressék magukat egy ilyen bullrun cikloson, de képesnek szerintem is képes lehet erre a bitcoin. Könnyen kialakulhat egy olyan szcenárió is, hogy rendesen feledésbe merül a kriptó egy időre, beesnek a volumenek a kriptotőzsdéken és a következő hír az lesz, hogy már ATH közelében megy a kereskedés és onnan fognak ráharapni igazán a kisemberek.
[ Szerkesztve ]
-
SzGee
aktív tag
válasz PredatorZoli #71162 üzenetére
nekem egyre jobban tetszenek, tetszik a metodika és egyet is értek vele, szerintem hosszú távon verni fogják a sima market etf-eket
VTI top 10 holdings:
Apple Inc. 5.85%
Microsoft Corp. 4.98%
Amazon.com Inc. 2.57%
Tesla Inc. 1.72%
Alphabet Inc. Class A 1.64%
Alphabet Inc. Class C 1.47%
Berkshire Hathaway Inc. Class B 1.31%
UnitedHealth Group Inc. 1.15%
Johnson & Johnson 1.14%
FB Facebook Inc. Class A 1.11%a DFAC top 10 holdingja:
APPLE INC. 4.73%
MICROSOFT CORP 3.93%
AMAZON.COM INC. 1.52%
JOHNSON & JOHNSON 1.23%
UNITEDHEALTH GROUP INC. 0.93%
BERKSHIRE HATHAWAY CL-B 0.87%
ALPHABET INC - CLASS A 0.87%
ALPHABET INC 0.84%
PROCTER & GAMBLE CO/THE 0.81%
JPMORGAN CHASE & CO 0.79%látszik mennyire rámennek inkább a value cégkre, a Tesla 66-ik 0.21%-al, a Meta 12-ik 0.73%-al
YTD teljesítmény: VTI: -23,91%, DFAC -21,33%.
1Y: VTI: -16.29, DFAC: -13.64%,ha ezt a 2-3 százalékpontot tudja hozni hosszú távon, akkor rendben leszünk
azt hiszem benevezek ezekre a Dimensional ETF-ekre a targeted value pedig még jobban teljesített, YTD: -16.12%, 1Y: -10.45% - asszem az USA piacot ezekkel és az AVUV-vel le is fedem kompletten
If you leave me, can I come, too?
-
félisten
-
paatrick
őstag
válasz #33802016 #71182 üzenetére
"az USA elbaltázta, és összetolta a két hatalmat..."
Ja hát mondjuk nem hiszem hogy meg tudnád határozni Oroszország mitől is hatalom, vagy ahogy mások hivatkoznak rá "nagyhatalom".
- ipari termelése nincs
- technológiája nincs
- vásárlóereje nincs
Jó helyen van az ország így van nyersanyag, van nukleáris töltet amivel semmit nem ér.USA, Kína, EU már rég lelépte. Nekem is van orosz ismerősöm, értem hogy nekik az orosz "öntudat" meg "feljebb állok mint ti" mindenek előtt való csak semmit nem érnek vele.
Meg lehet nézni hova értek el az arab országok 20 év alatt. Pedig ugyanannyit tudtak, volt a földben anyag.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
SzGee
aktív tag
közben az oldalukon megtaláltam, hogy a korábbi mutual fund-jukból csinálták ezeket az ETF-eket, így találtam hosszabb távú hozamokat is, igaz a mutual fundoknak általában magasabb a TER-je, de azért így már lehet számolni
DFAC: 10/04/2007 Inception Date, hozam 5Y 11.74%, 10Y 13.49%, since inception: 8.68% (pont a válság előtt indították)
DFAT: 12/11/1998 Inception Date, hozam 5Y 8.95%, 10Y 12.25%, since inception: 9.95%
DFAX: 03/06/2008 Inception Date, hozam 5Y 4.80%, 10Y 7.18%, since inception: 2.68% (ez a lehető legszarabbkor indult )
látszik, hogy nem a value évei voltak az elmúltak, de talán ez változni fog? :egyébként teljesen mindegy, hogy mennyi volt a hozam, ezek azért aktívabban kezelt ETF-ek, mint a sima market ETF, ezért a jövő még annyira sem kiszámítható, mint azoknál
felesleges is a múltbeli hozamokat nézegetni szerintem[ Szerkesztve ]
If you leave me, can I come, too?
-
PredatorZoli
Topikgazda
Az a baj, hogy ez pusztán csak abból is eredhet, hogy kevesebb growth részvény tartanak. Az, hogy most kevesebbet esett, még nem garantálja, hogy hosszú távon többet is hoz. Nekem egyébként továbbra is túl sok, hogy a 2 top holding elvisz több mint 10%-ot. Ennek továbbra is market cap szaga van, kisebb módosításokkal.
Ha megnézel egy igazi multifactor (value+profitability) ETF holdingjait, mint péládul a VFMF-ét, látod, hogy az 1%-ot alig haladja meg a legnagyobb súlyú cég, és az sem nagy név. -
Manitou
veterán
válasz Oppenheimer #71133 üzenetére
Ma reggel már be is nézett mind a kettő, BTC 19 alá is
-
SzGee
aktív tag
válasz PredatorZoli #71217 üzenetére
a targeted value pont ilyen, ott a top 10:
RELIANCE STEEL & ALUMINUM 0.92% $56,664,168.78
QUANTA SERVICES INC. 0.73% $44,678,844.98
DILLARD'S INC 0.72% $44,068,670.69
BUNGE LTD 0.72% $44,062,196.08
ARROW ELECTRONICS INC 0.72% $43,908,089.56
STEEL DYNAMICS INC 0.67% $41,025,008.94
FIRST HORIZON CORP 0.65% $39,959,363.94
AUTONATION INC. 0.63% $38,751,175.13
DARLING INGREDIENTS INC 0.62% $37,796,514.37
AGCO CORP 0.58% $35,464,069.74If you leave me, can I come, too?
-
bazsimano
őstag
Sziasztok!
Tudom sokaknak aprópénz, de 3-4 M forintot most mibe lenne erdemes fektetni. Hosszútáv lenne. 4éven túl!
Továbbra is állampapír?
Vagy van egyéb?
Előre is köszönöm! -
félisten
válasz Oppenheimer #71208 üzenetére
Elég egyszerű egyébként, ahogy látom: veszik ki a tetherből a pénzt, kb. 1 mrd dolláronként. Minden egyes ilyen alkalommal esik a BTC meg az ETH is, szóval valami bálna szépen száll ki a kriptoból.
Minden nap 1 mrd. Ezek alapján még sok van hátra
while (!sleep) sheep++;
-
Bugarov
aktív tag
válasz Oppenheimer #71223 üzenetére
ti TENYLEG hisztek benne h 1 de nagyon max 2 even belul jon a felivelés, ugye? marmint a tobbség itt a forumon?
-
julius666
addikt
Ezek a "lépcsők" nem normálisak amúgy a tethernél? Úgy értem a mögöttes algo ilyen egységekben követi a keresletet/kínálatot a cirkuláló tether menyiség változtatásával. Amikor növekedett az állomány az is ugyanilyen lépcsőkben történt.
Amire ki akarok lyukadni: ehhez nem feltétlen kellhet bálna, lehet olyan is, hogy a szereplők általában folyamatosan szállnak ki.
-
Ixion77
addikt
válasz PredatorZoli #71197 üzenetére
Én azon csodálkoztam, hogy a május 6-án berajzolt "random" TA vonalam mennyire pontosnak bizonyult. Úgy tűnik, olyanok ezek mint az önbeteljesítő jóslatok: mindenki ugyanoda rajzolja a vonalat, ezért a vonal valóban működni kezd:
Mindenesetre ha már eddig bejött, miért is ne működhetne ezután is. Úgyhogy amíg át nem töri azt a vonalat a BTC, én nem rakok bele pénzt.
Szerk.: Kíváncsiságból kiszámoltam a meredekségét: kb. -240 USD / nap
[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
paatrick
őstag
Bedobom így a beszélgetésbe hogy anno a dotcom lufit a nasdaq ~13 év alatt heverte ki és jött vissza ugyanarra a szintre
[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Bugarov
aktív tag
bitcoin 18250
ez tankonyvekbe illő sztori mar most is hát még amikor padlot fog majd vegleg -
Bugarov
aktív tag
válasz Oppenheimer #71237 üzenetére
-240 per nap irta Ixion feljebb.
Hat most mar per óra. -
Ixion77
addikt
válasz Bugarov #71238 üzenetére
Azért ne feledjük, hogy kriptókról beszélünk. Azok mindig is durván volatilisek voltak. Pl. 2018 megvan? BTC 18K-ról 3K-ra egy év alatt. Aztán fel 13K-ra, csak hogy 2020 márciusra ismét 4K-nál legyen. Ilyen a kripto winter.
-
attiati
veterán
válasz Oppenheimer #71239 üzenetére
aztán majd elrallizik 100k-ra
csak előtte megérinti a 10k-t#diamondhands és #kétnapalattlambó
[ Szerkesztve ]
-
Ixion77
addikt
2-3 százalékot csalnak el az inflációból a hatósági árak.
-
concret_hp
addikt
válasz Ixion77 #71243 üzenetére
közlekedés és szállítás szumma 14% súly: benya ebből 6%, namost az, hogy 430 -> 480 (11%) van és nem 430 -> 730 (70%) az önmagában 6%*59% ami több mint 3.5%...
háztartási 6% ugye nagyjából 0, ha hirtelen ráállnánk a piaci árakra, akkor az lenne egy olyan 250-400% (önmagában rántana 15-24%-ot)
szóval az a 2-3 az max a kajákon át jelenik meg, ami meg ugye úgy néz ki, hogy X ft a csirkemell, csak nincs...
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Resike
tag
válasz concret_hp #71245 üzenetére
Ez akkor lenne igaz ha egy keresőre egy kocsi jutna.
-
concret_hp
addikt
válasz Resike #71246 üzenetére
amúgy 1 keresőre kb. 1 autó jut pont, de a 2nek semmi köze egymáshoz
sőt még a régi táblicskut néztem, 7.5% a benya súlya: https://www.ksh.hu/stadat_files/ara/hu/ara0043.html
[ Szerkesztve ]
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Ixion77
addikt
válasz concret_hp #71245 üzenetére
Igen, igazatok van. Valószínűleg van az +5-10% is. Nekem a "Nem is olyan rossz a magyar infláció" frázisról ugrott be azonnal hogy már az indexen is bújtatott kormánypropaganda megy, mert nyilvánvalóan nem alacsonyabb a magyar infláció a környékbeli országokénál, sőt. Csupán kreatívan van számolva. Nekünk, PMAP-osoknak ez meglehetősen hátrányos.
-
paatrick
őstag
válasz Ixion77 #71248 üzenetére
"már az indexen is bújtatott kormánypropaganda megy"
Aki követte az oldalt, az láthatta a folyamatot, amint kivált a telex és újjáalakult az index már teljesen más narratíva jött be. Alapjában próbálnak független híreket lehozni mindkét oldalról, aztán mikor valami kényesebb időszak van akkor valahogy csak kormánypárti cikkek jelennek meg. Mikor elül a vihar akkor megint vissza a független közelébe. Végülis ügyesen próbálnak lavírozni hogy megtartsák az olvasóbázist és ne járjanak úgy mind az origo. Az is látszik hogy csupa fiatal "újságíró" írja a cikkeket, bár igazából nem is írják, mivel csak fordítás vagy más magyar oldalak újraközlése a legtöbb hír.
Vicces belekattintani egy pár szerzőbe és látni hogy az elmúlt 3 cikke: 1db forma-1 elemzés, 1db világgazdasági hír, 1db bulvár tiszta polihisztorok. Páran a nevüket se vállalják és csak kamunévvel vagy csak betűkkel jelezve publikálnak.
Ami még nagyon feltűnő lett mostanra hogy a HBO és Netflix megvette kilóra a napi 2 ajnározó cikket. Akármilyen fos is a film ami kijön arról simán ódákat zengenek.Ettől függetlenül még én is nagyrészt ezen követem a híreket.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Projektor topic
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- Vírusirtó topic
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Napelem
- További aktív témák...
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest