- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 11 - népalma
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Methox91
junior tag
-
törölt tag
válasz concret_hp #70846 üzenetére
Mondjuk én fordítva gondoltam euróból... jobban megéri. Ha amúgy is kell... Ha meg euró kell, akkor nyilván jobb nem váltani, hanem eleve azt használni...
"engem olyan összehasonlítás érdekelne inkább, hogy eur-ban vagy forintban jártál-e jobban hosszú távon, ha ezeket prémium állampapírba tetted"
Pár éve volt ilyen összehasonlítás, és árfolyam függő a dolog + infláció eurónak is akad...
Ha drágán vetted az eurót, és visszaesne a forint árfolyama akkor lehet bukó is, ez volt a cikk lényege.
Magas árfolyamnál stb meg az eurós teljesít jobban, mint a forint.helyzet függő...
"mindig elsődleges prioritás a több ezer év alatt megtérülő belgrádi vasút , paks 2 , fudan egyetem ott készüljön mindenki a legrosszabbra..."
Most nem azért, de a Hollandok többek között emiatt sem kedvelnek minket, mert az az ő bevételüket is csökkentheti majd.
Paks 2 meg, épp a jelenhelyzet mutat rá nagyon jól arra, mennyire nem mind1, hogy van-e önellátás stb vagy sem. Németek most drágán veszik franciáktól az áramot, és ha a gázzal bármi is lesz akkro meg ülhetnek időnként a sötétben.
Fudan egyetem meg van nyugat Európában is, legalábbis kampusz stbként, néhány országban. Amúgy meg elég jó helyezése van. Nem feltétlenül kellene ezekbe aktuál politikát belekeverni.
[ Szerkesztve ]
-
paatrick
őstag
válasz #33802016 #70852 üzenetére
"Paks 2 meg, épp a jelenhelyzet mutat rá nagyon jól arra, mennyire nem mind1, hogy van-e önellátás stb vagy sem. Németek most drágán veszik franciáktól az áramot, és ha a gázzal bármi is lesz akkro meg ülhetnek időnként a sötétben."
Ja csak hát arra is nagyon jól rámutat hogy ha az oroszok építik és csak orosz technológiával megy, és az uránt is az oroszok adják bele akkor nem vagy túlságosan kisegítve a függetlenedésben
Ellenben lenne itt 2 nagy folyó, van szélvihar, néha süt a nap is, lábunk alatt a hő.
...
Bár teszem hozzá gyorsan, ezek most is épülnek, vagyis az EU kiutalja az 5-10 milliárdot rá pályázatra csak valahogy mégse készülnek de a pénzek elpárolognak.[ Szerkesztve ]
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
Bugarov
aktív tag
-
szabi__memo
nagyúr
válasz #33802016 #70852 üzenetére
Hogy ne kéne a Fudant a politikával összekapcsolni. Az hogy ez vannak európai egyetememek melyek együttműködnek a Fudannal az baromira más mint az építésünk nekik állami pénzből egyetemet miközben a hazaiakra nagy ívben szarnak.
A Fudan ügy az semmi más mint politika. Méghozzá egy rossz[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
válasz paatrick #70853 üzenetére
Azt azért még megvárom, amíg a Siemens leszállítja egy orosz atomerőműbe a vezérlést [link] . Asszem a zusa azzal a lendülettel tiltaná ki őket a piacáról, de legalább is ráállítaná a cumi rosszabbik oldalára. Szóval ez a paks2 nekem eléggé orosz rulettnek tűnik -hogy stílszerű legyek- jelen helyzetben. Sztem a finnek sem csak azért mondták le a bizniszt, mert "csúnya szovjetek", hanem mert nem látják, hogy ilyen szankciós környezetben ez a projekt egyáltalán kivitelezhető. A ruszkik, meg jelen állás szerint nemhogy atomerőmű vezérlést, de korszerű konyhaszekrény zsanért sem tudnak gyártani, szóval....
INTJ
-
szabi__memo
nagyúr
válasz stingy2 #70856 üzenetére
Amúgy nem úgy van hogy nem lehet megépíteni?
-
paatrick
őstag
Most hogy mondhatsz ilyet, a mekdonálcot is most vette át egy orosz milliárdos és már gyártja is ugyanazt a hamburgert az otthagyott gépekkel, technológiai leírásokkal majd mikor javítani kell az érdekesebb lesz. De most mindenki nagyon örül hogy van újra hamburger meg sültkrumpli.
Eldöcög még az orosz gazdaság vagy 2 évig utána megeszi önmagát.6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
törölt tag
Amcsik is oroszoktól veszik... nem is hoztak rá szankciót, mert vagy 40% a behozatal...
Bezzeg az olajat, amiben kb önellátóak, ott voltak csak merészek...Amúgy meg mégis mivel, kivel kéne építeni, ez egy orosz technológia, nem beszélve arról hogy mások is nyugaton így építették vagy tervezték... (aztán végül mit döntöttek - a mostani helyzetben esetlegesen, az más kérdés...) Ez is üzlet, értem én, hogy a nyugati dolgokat kell eladni, meg rá sózni mindenkire... akár jó akár nem... de azért nem kell minden hülyeség után a kútba utánuk ugrani...
"és az uránt is az oroszok adják bele akkor nem vagy túlságosan kisegítve a függetlenedésben "
Az azért jobban elketyeg, mint egy gáz pl. Tovább tart. + Mi jóban vagyunk más országokkal is, mert nem feleslegesen jó emberkedünk - a semmire...pont most láttam olyant, hogy a tüzelőanyagokon is rommá keresik magukat az oroszok... nah mind1... majd kiderül meddig terjed az elmebaj...
"Ellenben lenne itt 2 nagy folyó, van szélvihar, néha süt a nap is, lábunk alatt a hő."
Egyikkel jól szét lehet verni a természetet. Elég baj a szlovák erőmű... a többivel meg az a baj, hogy hol van hol nincs, és az is hatalmas gondokat okoz az energia mix-ben. Annyi hő meg nincs szerintem... nem vagyunk mi Izland... - de valamire biztos elég.
Vízi erőmű sem mind1, hogyan stb, szerintem.
A Ló doktort meg hagyjuk... viccnek is rossz...
nah de hagyjuk is... ezt...
(#70855) szabi__memo
Jó fordítsuk meg a kérdést, Ha az MIT jönne ide akkro semmi gondotok nem lenne?
2. Szerintem ha egy ilyen rangos egyetem jönne Európában ide Magyarországra, és mondjuk nem Spanyol, Olasz, Francia, stb és ebből senkinek semmi haszna, akkor a kutyát nem érdekelné...Érdekes, mert pl abba is elég sok energiát fektettek egyesek, hogy az olimpiát puccsolják, és más kapja meg. Valamiért akkor mégis csak érdekében áll vkinek. És/vagy zavarná.
Lássatok egy kicsit tovább is
ugyan ez hasonló elmondható a vasútra is.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Atomerőművet nem lehet helyettesíteni szél és Naperőműves bohóckodással.
Ebben a fene nagy globalizációban pedig a függetlenedés egy vicc. A szankciók szintén vicc kategória, mert közben vígan használják az orosz gázt. Ez kb. olyan, hogy a Pistikét csak kicsit rúgjuk farba a szomszéd gyerek molesztálásáért, mert ő szállítja a kaját. (facepalm) -
törölt tag
Amúgy az feltünt nektek, hogy a világon nem mindenki gondolkodik végletekbe?
Pl a Meki, vagy a Reno vannak cégek, akik nem vonulnak ki, csak így úgy kijátsszák a szankciókat (nem új a világtörténelemben)Sőt Angoloknál már arra panaszkodnak, hogy az orosz olajat csempészik be az országba, átcímkézve... Nahát...(pl egy másik országban csinálnak vele vmit hozzá kevernek vmit, átrakják stb).
Aki azt gondolja, hogy itt öri hari lesz, az is el van tévedve... Előbb utóbb a racionalitás, a gazdasági érdekek, visszarángatják a politikát a realitások szintjére...
"hej, de rad ferne mar megint egy kis piheno! csupa off, az is a legocskabb fajtabol, ehh"
Egyrészt off-ba van téve, nem kötelező olvasni, másrészt fórumtárs ha már behozta.. nem értem miért ne lehetne 1-2 gondolat... hogy nem feltétlenül ördögtől való valami, csak mert...Amúgy meg elég szomorú, hogy csak "egy fajta hozzászólás lehet uniformizálva"....
De köszi hogy gondolsz az egészségemre felebaráti szeretetből
"#70858) paatrick "
Tudtommal, azaz orosz milliárdos, eddig is benne volt az üzletben... nem új szereplő... csak max cseréltek szerepet...[ Szerkesztve ]
-
szabi__memo
nagyúr
válasz #33802016 #70859 üzenetére
link
Nem csak az itt a baj hogy kommunista ideológiát tol hanem az ahogy idehozzák. Az MIT sem lenne jobb ilyen konstrukcióban.Tudod az ami az államnak veszteség csak az nem biznisz az országnak ha Fudan, ha olimpia, ha meg nem rendezett tenisztorna. Lényegtelen
[ Szerkesztve ]
-
Stanlee
őstag
Inkabb arrol irjtok, hogy kinek hogy tetszik a mai korrekcio?
Mai nap a kriptok osszesitett kapitalizacioja benezett $1B ala, ez a keso oszi ATH 1/3-a.
US tozsde 3-4%-os esessel egesz jol tartja magat, en rosszabbra szamitottam.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
stingy2
senior tag
válasz szabi__memo #70864 üzenetére
Felőlem pl. jöhet akár a zimbabwei egyetem is Rákospalota Alsóra, ha saját magának épít campust, és fizeti az oktatókat. De az, hogy 500 mrd HUF-ot a magyar adófizetők dobjanak össze azért, hogy itt legyen a Fudan..Hogy mi vaaaan??... (közben elzavarjuk a 0 közpénzből üzemelő CEU-t) Mondjuk ezt a szovjet trollok nehezen értik
[ Szerkesztve ]
INTJ
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Stanlee #70865 üzenetére
Meglepődtem, mert eddig az volt, hogy amikor venni akartam, akkor előtte emelkedtünk, aztán a vétel után csökkentünk. Most meg valahogy csökkenő nap sikerült venni, persze még eshet tovább
Szerintem még fogunk lefelé menetelgetni, nehéz egyelőre látni, hogy mi fordulna meg.
Szerintem az idei év már ilyen gyötrődős lesz végig, aminek én nagyon örülnék nem mellesleg, a kövi 7 hónapban még szeretnék befektetni kb 55 ezret.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Stanlee #70865 üzenetére
Kamat döntés még odébb van...
Jah pont néztem amcsi tőzsde nyitáskor, ebből felpattant az árfolyam egy rövid időre... (legalábbis látható volt a felfelé ívelés .. aztán később vissza).
Meglátjuk mi lesz... előbb utóbb kellene felfelé is korrekció... - legalábbis jót tenne látvány szempontjából is.
-
paatrick
őstag
válasz #33802016 #70859 üzenetére
Szlovákia megcsinálta a vízerőművet, mi meg nem. Nekik lehozza a 360 megawattot nekünk nem. Paks 2000 megawatt. Szóval nagyon nem elhanyagolható. Plusz nem lenne ekkora árvíz /aszály és folyamatosan lehetne hajózni a Dunán ami a legolcsóbb szállítási forma lenne. Németeknek van, osztrákoknak van. Szóval gondolom a természeti terhelést is meg lehet oldani csak mi megint le vagyunk maradva. És akkor még ott a Tisza is.
És talán a legpoénabb az egészben hogyha Paksot bővíteni akarják akkor mindenképp kell hozzá duzzasztót csinálni mert most semmi nem fogja a Dunát és már most is van nyáron hogy szivattyúzni kell a vizet befelé.
6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯
-
törölt tag
válasz paatrick #70872 üzenetére
Ez ennél sokkal bonyolultabb... + ökológiai katasztrófát idéztek vele elő a magyar oldalon, amit évtizedekkel később lehetett csak vmennyire rehabilitálni....nagyon messzire vezető téma ez... ne menjünk bele...
"csak mi megint le vagyunk maradva. "
ennél sokkal nagyobb a gond, és vagy 70-100 évet minimum vissza kellene menni....[ Szerkesztve ]
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz #33802016 #70873 üzenetére
Ez egy tévedés. Én erről tanultam az egyetemen, mert érdekelt (A Duna című szabvál tárgy, egy nevesebb szakember tartja, aki nem csak könyvből/a netről hallott róla hanem ez a szakterülete). Semmiféle ökológiai katasztrófát nem okozna/okozott volna a Bős-Nagymarosi vízlépcső... Legfeljebb a propaganda akarta ezt elhitetni.
A magyar geotermikus energiát is csúnyán alulbecsülöd.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz PredatorZoli #70874 üzenetére
"Semmiféle ökológiai katasztrófát nem okozna/okozott volna a Bős-Nagymarosi vízlépcső..."
Én nem erről beszélek, hanem ami megépült... és amivel szabályozzák a vizet...Amiről te most beszélsz ott valóban van abban igazság. Bár én úgy tudom, ehhez az akkori vezetés némi dilettantizmusa, és a megvehető szakemberek is hozzájárultak... (mondhatjuk, hogy merjünk kicsik lenni...)
- Ezt szintén egy olyan személytől aki ezeket az időket átélte, a terület ismerője."A magyar geotermikus energiát is csúnyán alulbecsülöd."
Kétlem, hogy kiváltaná a gázt. Azt is kétlem, hogy megegyezne Izlanddal. De biztos van benne bizonyos körülmények között lehetőség. Őszintén nem foglalkoztatott ennyire a dolog.De diverzifikálni kell, nem is kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Arra keszülök (gondolom mások is), hogy akkor váltanék át forintot euróra, mikor az EU bejelenti, hogy küldik a penzt Mo-nak. Gondolom itt lesz egy rövidebb idejű erősödés.
Revon váltanék.
Kérdésem az, hogy ez mikorra varható és lehet-e majd előre sejteni, hogy megtörténik?
Ha bejelentik, vajon rövid idő belül érdemes váltani vagy inkább 1-2, esetleg több nap elteltével?
Híreket már nem nagyon olvasok a választasok óta..."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Stanlee
őstag
válasz PredatorZoli #70867 üzenetére
Idei evtol en is oldalazast es/vagy csokkenest varok. Nem latom, hogy mi lenne az, ami miatt akar az USA vagy globalis piacok novekedni tudnanak. erdekes volt attiati megfigyelese is HUFPLN korrelacioban.
Az eurozonaban es USA-ban is az inflaciot tovabb fogja hajtani a magas koolaj, foldgaz ar, amire meg egy lapattal ra fognak tenni a novekvo elelmiszer arak is. Itt Europaban az ECB nem csinal semmit, a kis kamatemeles amit beharangoztak, elszall mint lepkefing a szelben - a magas energiarakkal persze az ECB nem tud mit kezdeni, ez inkabb aktualpolitikai dontesek sorozata.
Akarmennyire is utalom ezt a haborut es sajnalattal tolt el a sok aldozat, bizonyos szintig orvendetes, hogy szamos olyan teruletet megmozgat, ami az utobbi 20 evben hatterbe szorult, ill. mindenki tudta, hogy a kivulrol szaraznak tuno tehenlepeny belulrol jo nedves es szagos, de jobb volt nem piszkalni - na ez a haboru meg belelepett es jol felszinre hozta a szagos reszt.
Mindenesetre tegnap a havi osztalekokbol vettem reszvenyt, kriptoba is tolom annak remenyeben, hogy egyszer majd jobbra fordul.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
pictigjis
senior tag
-
lumpy92
aktív tag
válasz ViceRoy #70880 üzenetére
Én eddig is mindig "vártam", hogy az EU az orrára koppintson ennek a korrupt bandának, de a politikai alkuk (ne vétózzanak) mindig fontosabbnak bizonyultak. Nem látom, mitől lenne ebben a kialakult "gyakorlatban" változás.
Szerintem jönni fog a pénz, a kérdés csak a mikor."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
aAron_
őstag
válasz lumpy92 #70883 üzenetére
Egy része már most biztos, hogy nem fog jönni:
"Navracsics Tibor területfejlesztési és EU-s források lehívásáért felelős miniszer azt nyilatkozta, hogy „minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a helyreállítási alap megérkezzen”. Navracsics szerint erre 2022 második felében sor fog kerülni. A mihamarabbi megegyezés azért lenne jó, mivel a helyreállítási alap vissza nem térítendő komponense növekedéssel kiigazított forrásnak minősül. Ez azt jelenti, hogy az idő közben elért gazdasági növekedés függvényében egyre kevesebb támogatásra jogosult az ország. Eddig Magyarország hozzávetőleg 400 milliárd forinttól esett el a helyreállítási alap elfogadásának hiánya miatt, ami a harmadik legtöbb az Unióban."
What is your ikigai?
-
pictigjis
senior tag
-
julius666
addikt
válasz lumpy92 #70877 üzenetére
Sajnos ez összetettebb ennél. Simán lehet, hogy a tárgyalások végső szakaszában, amikor már körvonalazódni kezdene az egyezség majd kiáll kuszaszem vagy valamelyik samesza és bejelentik nagy csinnadrattával, hogy a jegybank és a magyar kormány visszakézből csapta agyon az inflációt, itt az ideje kamatot csökkenteni meg gazdaságot pörgetni.
Valamelyik kormánytag is elkotyogta nemrég még 380+os árfolyamnál, hogy a forint pont ott van, ahol lennie kell. Recesszióra készülnek és a hazai versenyképesség megtartásához gyenge forint kell.
-
pictigjis
senior tag
-
törölt tag
válasz Stanlee #70878 üzenetére
"Akarmennyire is utalom ezt a haborut"
Hm, ez azért érdekes olvasni, mert előtte még itt örömködtek páran, hogy lesz jó pár beszálló... felvásárolható dolog...
most meg az áldozatokat sajnáljuk... ehh...
Mondjuk nem tudom már ki írta... csak eszembe jutott... ennyit a morálról, meg a többiről...
-
j0k3r!
senior tag
válasz PredatorZoli #70867 üzenetére
Akkor fogunk fordulni, ha az infláció egymást követő 2 (de inkább 3) hónapban nem emelkedik, vagy akár el is kezd csökkenni (YoY). Ha ez megvalósul, akkor a jegybankok is elkezdik majd szóban nyugtatni a piacot, csökkentik a kamatemelések mértékét, vagy akár szüneteltethetik is pár hónapig (wait and see). Szerintem ez ősznél előbb nem nagyon fog eljönni, viszont utána lehet egy mélypont/támasz, ha nem romlik tovább a helyzet és még mindig az infláció a legnagyobb probléma, nem valami más. (ötletelés, nem tanács)
some men just wanna watch the world burn...
-
lumpy92
aktív tag
válasz germinator66 #70893 üzenetére
És ha a nép szívna, talán legközelebb nem választaná újra Vittoriót. De ezt (itt) ne nyissuk ki.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Hi!King
őstag
válasz j0k3r! #70892 üzenetére
Viszont addig nem fog csökkenni az infláció, amíg nincs számottevő mértékű
kamatemelés, vagy nem oldódik meg valami az energia, nyersanyag és chip ellátásból.A részvénypiac azért esik folymatosan, mert attól fél mindneki, hogy komoly kamatemelés lesz, de a komoly kamatemelés nem történik meg. Az USA-ban is csak kis mértékben emeltek, az eurózónában meg egyelőre semmi, még az ígéret is továbbra is negatív alapkamat. Ha csak azt nézem, brutálisan durván negatív reál alapkamat van mindenütt.
-
j0k3r!
senior tag
válasz Hi!King #70895 üzenetére
Szerintem tud csökkenni a kimutatott(!) infláció:
1, bázishatás miatt
2, ha elmegy a mindennapi megélhetésre a fizetésed egyre nagyobb része, akkor nem marad pénzed a "nem kötelező" dolgokra -> demand destruction (ebből meg adódik, hogy az energia szükséglet is csökken, ami lenyomja a nyersanyag árakat, viszont el is kell küldeni pár munkást a gyárból, mert nincs rájuk szükség)(direkt nagyon leegyszerűsítettem a dolgot)
[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Stanlee
őstag
válasz #33802016 #70890 üzenetére
En voltam, aki irta, hogy a haboru miatt lesz jo beszallo. Amugy ez nem oromkodes, mert azokat akik a haboru miatt meghalnak, szenvednek, meg sajnalhatom, a ketto nem kizaro ok.
-
törölt tag
válasz j0k3r! #70892 üzenetére
Múltkor hallgattam egy elemzést... és az érdekessége: Az inflációs várakozások magasak, a jövőt illetően, és nagyon borús a hangulat... Ennek ellenére ennyi részvényt sem vásároltak mint manapság... - ez pár napja hallgattam egy rádióban, ami gazdasági témákkal foglalkozott...
Ha a topicot nézem, lehet benne valami...
Szerintem őszre romolható tovább a helyzet... a megoldást a háború befejezése, nyugvó pontra jutása jelentené részben... de most meg már újra hallani a coviról is... kitudja mi lesz még itt... lehet közben a gáz árát is tovább emelik... az olaj embergo még ha jól tudom életbe sem lépett igazán... - mintha lenne egy kivétel hogy a fél idős választások utánra lenne időzítve...Az infláció meg egyre inkább beépül...
"És ha a nép szívna, talán legközelebb nem választaná újra Vittoriót. De ezt (itt) ne nyissuk ki."
erre ne vegyél mérget.. sokaknak már is így teli van velük.... és nem csak itthon....
" demand destruction (ebből meg adódik, hogy az energia szükséglet is csökken, ami lenyomja a nyersanyag árakat, viszont el is kell küldeni pár munkást a gyárból, mert nincs rájuk szükség)"Csak hogy az energia szükséglet rugalmatlan... nem árhoz van köze... elsősorban... viszont a szolgáltató szektor a piac és egyebek azok mennek a levesbe. Őszre a britek 40% azon jojózhat majd hogy eszik, vagy meg fagy kb. Ha jól emlékszem ez brit tanulmány álláspontja... Nah most egy ilyen válság helyzet azért átrendezhet sok mindent....
Normális esetnen 2024-ben ezek a dolgok lecsapódhatnak pl egy ep-s választáson... vagy akár egy nemzetin...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Samsung LCD és LED TV-k
- Hálózati / IP kamera
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Építő/felújító topik
- Spórolós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Újít a Visa, később is ráér majd fizetni a termékekért
- Horgász topik
- További aktív témák...
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
- iPhone XR 64GB Black Refurbished
- T14s Gen3 27% 14" FHD+ IPS i7-1280P 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- RAMSES GAMER PC // RYZEN7 2700X // 16GB DDR4 // 500GB SSD // POWERCOLOR RX6700XT 12GB HELLHOUND
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest