Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Hi!King #68741 üzenetére

    nem az, mint ami 2008-09-ben volt. Ott egy gyors összeomlás volt, amit visszapattanás követett, pár éven belül behozva az esést.

    Tudom, hogy kizoomolva 2008 egy meredek vonal csak, de több, mint egy éven át tartott az a "gyors összeomlás"... Az elején egyáltalán nem is volt annyira meredek, kb. mint a december óta eltelt mostani időszak. Itt könnyen tudsz zoomolni: [link]

    #68743 Tapsi:
    Ennyire sajnos nem egyértelmű a képlet. Az energiahordozók ára persze beszakadhat, az élelmiszerek ára nem hiszem, sőt, az egyre nőni fog, ahogy ürülnek a készletek. Utólag műtrágyázni, búzát vetni, stb. nem nagyon lehet, az idei év már bukta ilyen szempontból.
    Ellátási lánc problémák se fognak varázsütésre helyreállni.

    Ezek inkább jövő évben kezdhetnek normalizálódni, ha idén valami csoda folytán beesnek az energiahordozók, akkor max lemegy USA infla 8%+ról 6-ra, na bumm. És hiába nem "pénzpiaci" okai vannak az inflának, bér-ár spirált beindíthat így is, úgyhogy a FED kénytelen lesz emelni tovább. Max jövő év vége felé újra csökkentésbe kezdenek, ha tényleg kiesik minden inflációt felhajtó külső tényező.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák