- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Instagram közösségi fényképezés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stanlee
őstag
válasz concret_hp #58651 üzenetére
csinalsz egy tozsdet es egy sajat kriptot a tozsdehez. Na az a nagy uzlet :-)
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
concret_hp
addikt
az egyszerűség kedvéért mondjuk azt, hogy 4 féle benya van a kutakon: benzin, diesel, sima, prémium. a simákra van hatósági ár, amivel veszteséges eladni, tehát 480 az ára, de nincs, mert senki nem fog azért dolgozni, hogy 5-10 ft / liter bukóval eladhassa ahelyett h keres is rajta... ééés lesz prémium aminek mondjuk 550 az ára, de van. már ha pár nap alatt át lehet állni annak a gyártására, mert ha nem, akkor a prémiumból meg nem lesz, mert nem tudnak gyártani kíváncsi vagyok ki lesz a gonosz 1-2 hét múlva és mondjuk mi lesz a helyzet a szállítmányozásban?
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Kobe
veterán
válasz concret_hp #58654 üzenetére
Frissítés: Gulyás Gergely később kérdésre válaszolva közölte, hogy az üzemanyagok adótartalma nem változik, a kereskedői árrés csökken, a kereskedőket nem kompenzálják
Azert felesleges ez a hatosagi arazas mert
- rugalmas a kereslet. Ha valaki nagyon le akarja rakni a kocsit, meg tudja oldani. Meg nem volt ingerkuszobnel az ar, mert mindenki a budira is autoval jar. Egyik naprol a masikra meg lehet oldani fogyasztoi oldalon
- a kutak reagalhatnak a premium novelesevel, bocs elfogyott eppen a sima - fuvarozok futarok stb, akiknek tenyleg kotelezo, muszaj lesz a meg dragabb premiumot venni, futi az inflat tovabb, akarcsak az ha joco a prwmiummal jar a budira
- ha a kereslet megis rugalmatlan, nem csokken, ellenben a kinalat igen, hello supply krizis, lasd angliaMondjuk engem jobban erdekel, hogy egy ilyen kompenzaciot miert nem lehetett a jovado terhere elintezni es atmwnetileg azt csokkenteni ha mar ugyis minden szarra mennek 100 meg 1000 milliardok, erre pont hogy nincs?
Szoval igy osszessegeben kb pont nulla ertelme volt.
Csak hogy szamszerusitsuk, havi szinten egy autonal, havi 2 tankolassal ez kemeny 3200 forint sporolas.Viccnek is rossz. Kontextusban nezve, 1 ev alatt 22K rol 33K ra emelkedett a tankolasra koltott osszeg, ebbol alkalmankent visszajon 1600Huf vagyis 22rol csak 31.5K ra emelkedett.
Hat nem ez fogja megmenteni az i flaciotol az orszagot az kvaelet[ Szerkesztve ]
-
veterán
azért érdekes lesz ha a forgalmazó (MOL) nem hajlandő veszteséggel adni az üzemanyagot... vagy a kiskereskedő nem hajlandó veszteséggel adni... akkor mi lesz ha egyszerre az összes benzinkút bezár?
amúgy jövedéki adóhoz se kellett volna hozzányúlni... a németek megmutatták mit kell csinálni 27-ről csökkenteni az áfát és kész 7%-ra mondjuk és akkor máris 25-30 Ft-ot esne az üzemanyag ára ... kiskereskedők se maradnának szarban... vagy kombinálni ... 2-3% áfa csökkentés kisker nagykert árrés minimalizálás (2-3% (passz most mennyi)) és akkor még későbbi áfa csökkentéssel lehetne kordában tartani az üzemanyag árát...
-
Kobe
veterán
Szvsz tobbet artottak maguknak mint amennyit hasznal. Ahogy bevertek / beverik a MOL reszvenyt, eselyesen az allam tobbet veszit a pakettja erteken, mint amennyibe ez a kedvezmeny kerul.
Azt ne felejtsuk el, hogy Mo-n, foleg videken es kis telepulesen sok a "whitepumper", a nagy halozatoktol fuggetlen forgalmazo. Na ok tenyleg csak veszik, aztan tovabbadjak. Ha az o beszerzesi ara es a limitalt eladasi ar kozotti difi nem lesz eleg az opcostra es megelhetesre, elsokent huzzak le a rolot. Es akkor Hatsorettenet-alson hirtelen meglepodnek hogy volt nincs az egyetlen benzinkut.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz aujjobba #58660 üzenetére
azért egy benzin áron ezt be lehetett volna vasalni... azt is csinálhatnák, hogy átmenetileg hatósági áras az üzemanyag úgy, hogy:
- termelői ár
- plusz hatósági nagyker haszon
- plusz hatósági kisker haszon
- plusz jövedéki adó
- plusz áfa
és akkor mindenhol egyforma az ár de úgy, hogy minden szereplő közösen dobja össze a hatósági árat amíg lehet... Így hogy valószínű minden a kutakon csattan kíváncsi vagyok meddig fognak működni, mert konkrétan nem éri meg nyitva lenniük ha 10-20 Ft-ot buknak az üzemanyagon (vagy ha csak nincs hasznuk) akkor lehet otthon mindenki olcsóbb nekik... -
addikt
Hogyne lett volna értelme. Kampányidőszak van. 3 hónapra adták ki a maximalizált árat. Biztos lehetsz benne, hogy még 3 hónapot ráraknak, aztán kormányváltás után (értsd: a 4. Orbán kormányt váltja az 5. ) meg szépen eltörlik. Olyan ez, mint a krumpli. De választást a legtöbb szavazattal nyersz, nem azzal, hogy tökéletes gazdaságpolitikát csinálsz. Az senkit nem érdekel. Az üzemanyagár meg mindenkit. Ez, kérlek szépen, a profi politika.
-
Lex Icon
senior tag
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz HussarF #58664 üzenetére
Mondjuk ha tényleg az lesz hogy csak prémium üzit adnak el hétfőtől a kutakon, akkor kb bele is verték az utolsó szöget a koporsójukba.
A jövedéki adó elvileg nem csökkenthető mert eu-s minimum 36 eurocent. Az áfát lehetett volna, dehát kell a píz a krumpliosztásra szóval azt mégse akarták.
-
concret_hp
addikt
prémiumra nem vonatkozik, így ha át lehet állítani a gyártást, akkor lesz az, ha nem akkor meg elfogy az is... senki nem fogja 10 ft / liter veszteséggel adni a cuccot úgy, hogy még dolgoznia is kell vele, csak az a kérdés jövő héten ki lesz a gonosz a propagandasajtóban
-
Pá
addikt
Instant buktatnám azt a kormányt, aki hatósági árat vezet be bármire. Hogy nem látják, hogy ez még soha, sehol nem működött. Persze rezsicsökkentés is ugyanez.
Most 3 hónapra van, de ezzel együtt kb garantálható, hogy a választásokig már így fog maradni. Hacsak magától nem esik be az olajár időközben.[ Szerkesztve ]
''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz PredatorZoli #58671 üzenetére
Akkor majd a 100-ast is bekorlátozzák...
-
Pá
addikt
válasz PredatorZoli #58673 üzenetére
Mit tudom én, nem én akartam. Pont ezek miatt tartom elképesztő rövidlátó ostobaságnak a bevezetését. Tényleg megdöbbent, hogy ez egyáltalán felmerül egy kormányban.
-
Lex Icon
senior tag
-
Csabroncka
addikt
válasz cech19960320 #58678 üzenetére
Az nem jutott eszükbe, hogy az Eur/huf árfolyamot fagyasszák be, mert az nekik lenne sz@r nem nekünk. Ha 800 vagy 1000 forintnál járna az üzemanyag napi 20 forintos emelkedés mellett, még azt mondom megértem, de ez most szerintem több rosszat fog okozni mint jót. Inkább azon kellene filózni, hogy az alapkamatot legalább 2,2-2,5 közé betolják, mert az infláció olyat művel a végén, hogy a nagy beharangozott minimálbér emelés januártól annyit nem fog érni reálértéken, mint 10 évvel ezelőtt.
"in medias res"
-
aujjobba
addikt
válasz cech19960320 #58678 üzenetére
Piszkálja a csőröm, hogy holnap be kellene szállni ha tovább esik.
A ti varázsgömbötök mit mond erről? -
veterán
válasz aujjobba #58683 üzenetére
ha lesz tuti beszállód ne hagyd magadban ... nekem most kellene 3M forintot EUR-ra váltanom ,de ehhez nem ártana egy kis forint erősödés... hét elején akartam váltani de akkor a bank nem engedte valamiért az utalást... most meg revoluton pihen a forint váltásra várva
-
Lex Icon
senior tag
válasz Stanlee #58688 üzenetére
Pont az ami Kínában. Elviszik máshova. Fölösleges ezen erőlködniük. Az EU polgárai pont elég villamosenergiát pocsékolnak el más hülyeségekre, persze annak visszaszorítása nagyobb meló lenne. Nem akarom a criptót védeni (nem is kell), csak a másra mutogatás meg a leggyengébb elembe rugdosás egy kicsit bicskanyitogató.
-
veterán
válasz Stanlee #58688 üzenetére
és ha a BTC csákányolást betiltják, akkor azt hogy fogják ellenőrizni? hogy én itthon a melós gépen csákányozok-e (mondjuk én ETH-t bányászok ).
Ha maradna a bányászási lehetőség 2022 őszére akkor meg a központi hővisszanyerős szellőztetőre akarom kötni egy külön 4-6 kártyás riget majd... ami a bejövő levegőt fogja fűteni ... nyáron meg a kimenővel tudom hűteni a riget . Télen azért nem lenne rossz egy olyan fűtés ami havi 20e Ft-nyi áramot fogyaszt de közben 100e Ft-ot termel és a fűtés árát is megspórolom (napelem van)...
-
bandus
veterán
xpeng megint nagyot jott az elmult ket napban
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Stanlee
őstag
Nem tudom, de nem is nagyon erdekel, mit akarnak kitalalni. Valoszinuleg a svedek a nagyobb farmokra gondolnak, de azert az annyira nem jellemzo Europara.
ETH meg hagyjan, de ugye az majd egyszer PoS lesz, igy mast kell csakanyolni.
Ez olyan tipikus unios politikus gondolkodas, atraktak a kornyezetszennyezo iparagakat Azsiaba, problem solved, itt nem szennyez, hogy mashol mi van, az nem erdekes.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Alg
veterán
-
veterán
válasz nort_on #58696 üzenetére
A konverzió nem adóköteles, hiszen azon nem realizálsz jövedelmet. A hozam adóköteles, és előbb-utóbb vissza akarsz váltani fiat-ba, nem? Vagy életed végéig kriptoban tartod a vagyonodat, és örülsz neki?
Magyarországon minden jövedelem adóköteles. Ezen felesleges lamentálni, ha perpill éppen nincs a kripto szabályozva (elvielg de), akkor sem fog ez a jó világ sokáig tartani.
-
nort_on
senior tag
válasz Vision #58698 üzenetére
Bocsánat, lehet félreérthetően fogalmaztam, szóval BTC-USD vagy BTC-EUR konverziót adózol, de BTC-USDT-t nem.
Természetes nem, előbb-utóbb FIAT-ra kell váltani. Az nem mindegy, hogy mikor és milyen feltételek között. Vagy veszel fel FIAT kölcsönt kriptóra.
Meg az adminisztráció miatt sem lényegtelen a stable, mivel előtte minden egyes kriptó-FIAT adásvétel adóalap volt (plusz vagy mínusz), és mondjuk a bot csinál egy nap 800-1000 tranzakciót, azt azért nem kis feladat lekönyvelni, de a stable által kriptón belül maradsz (black box elv), bemegy 100k és kijön 200k FIAT, a 100k-ra adózol, de hogy közben mivolt és hányszor, az senkit nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
concret_hp
addikt
igaz, hogy a tőzsde is megyeget, de annyira erősödik a fizetőeszközünk, hogy abban mérve gyakorlatilag minden nap ATH-ra megy a portfólióm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Még javulhat az Arrow Lake-S platform teljesítménye
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Politika
- Okos Otthon / Smart Home
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest