-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bandus
veterán
nah elengedjem vegre az xpev kezet vagy mkst meg sem all 70-ig? Wish i knew. Azerintem tartom, mert nincs jobb otletem mit csinaljak a penzzel.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz aujjobba #58175 üzenetére
Igen, mert szabálytalan. Amikor erstebrokerben veszek/eladok valamit bet-a piacon, ki is írja egy felugró ablakba naggyal hogy jól meggondoltam-e hogy mit teszek, mert ennél más piacon van jobb ajánlat, és hogy a piacbefolyásolás az büntetendő cselekmény.
[ Szerkesztve ]
-
ivana
Ármester
válasz aujjobba #58175 üzenetére
A tőzsde nem hülye gyerekek játéka, ha nem tudod mit csinálsz akkor ne csináld. Btw kit lehetne megtámadni? Az ajánlati könyvben szereplő ajánlatot tevő teljesen jó hiszemű, neki az a célja, hogy ha eléri a 200k-t akkor eladja a papírt. Az, hogy valaki piaci áras ajánlatot tett és teljesült az az ő baja.
Az, hogy hol volt az árjegyző jó kérdés, de neki sem 100%-ra szól a szerződése a béttel.
-
nort_on
senior tag
Van szerződés, van MiFID teszt, van a terméknek is leírásra, az is ismert, hogy kicsi a likviditás, valós adat elérhető, order book szintén, árjegyző vagy van vagy nincs, de ezt is lehet látni, meg azt is, hogy mi volt az előző záró, piaci ár vs limitár, napi ajánlat vs good till cancel, ráadásul nem is ez volt az első eset, szóval ez tudott. Ki a hibás?
[ Szerkesztve ]
-
aujjobba
addikt
Az eladó nem volt jóhiszemű, látszott hogy teljesült
160on, majd180-on, majd 200-on is ajánlat, és hogy nem volt bent árjegyző.
Ezt egyszerűen kihasználta.
Aztán jelentek meg további szerencsevadászok is 199ezerért, stb.Értem, hogy a vevőnek tudnia kellene, meg mifid és társai, de azok akik ilyen áron eladtak szándékosan verték át, legalábbis a saját igazságérzetem ezt mondja.
Ettől persze “szabályos” és “törvényes” volt valószínűleg a dolog, de szerintem meg lehetne ezt kérdőjelezni felügyeletnél.[ Szerkesztve ]
-
Poultier
tag
Sziasztok!
Jól sejtem, hogy vagy önyp vagy önsegélyezőben tudom a befizetett 750 ezer utáni adó visszatérítést érvényesíteni, a kettőben egyszerre nem?
-
aAron_
őstag
válasz travix #58208 üzenetére
Kicsoda nem tudja automatizálni? Mi az, hogy valódi ár?
Szerintem itt a fő probléma a BÉTa ETF-ek likviditása. Ha egy szereplő eltűnik, akkor szétesik az egész kereskedés. És ez alapján úgy látom, az árjegyző feladatát egyedül az OTP látja el.
[ Szerkesztve ]
What is your ikigai?
-
Fifi
őstag
válasz PredatorZoli #58211 üzenetére
Viszont ha van gyermeked vagy feleséged várandós , akkor az idén azért nézd meg, hogy királyunk szja-visszatérítéses akciója mellett is megéri-e számodra.
-
bandus
veterán
válasz Oppenheimer #58203 üzenetére
igazabol majdnem mindegy, amennyi penzem benne van, 200-nal sem lenne sajnos gamechanger
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
mephisto5
csendes tag
válasz travix #58208 üzenetére
piaci áras vételi megbízáshoz az utolsó ár 110%-át zárolja a rendszer, az ember azt gondolná, ennél többért nem teljesülhet, hisz a bróker nem is vár el nagyobb fedezetet. ha mégis fölötte teljesülne, minimum lenne szólni a megbízónak, hogy zároltunk X-et, de csak X+Y-ért van eladó, így is kell-e (ha van fedezet).
itt valami nagy gebasz lehetett ma reggel.[ Szerkesztve ]
-
nort_on
senior tag
Jaja, vételi ajánlatnál egy ideig -1 forint is szerepelt... Lehet ma frissítettek win 11-re?
[ Szerkesztve ]
-
zakoshun
csendes tag
Nyilván senki nem jós, de mertek Ti ilyen 366 környéki árfolyamon EUR-t venni?! Várható alapkamat emelés vagy bármi, ami erősíthetne a forinton a közeljövőben?
-
aujjobba
addikt
-
Gigicuci
senior tag
válasz zakoshun #58219 üzenetére
Én pont erről kérdeztem tegnap a Raffis kapcsolattartónkat (nem sima ügyfélszolgálat), aki azt mondta, hogy a bankon belül a vélemények 355-öt várnának el jelen helyzetben mint "normális" árfolyam. Persze ez folyamatosan változik, de én is kivárok aztán vagy bejön vagy nem.
-
aujjobba
addikt
válasz Stanlee #58223 üzenetére
Ennek mi a hattere egyebkent?
Marmint azt latom, hogy 2005 korul volt 250 forint egy euro.
Mi tortent azota? Mi maradtunk le ennyire, vagy az eurozona orszagai huztak el?
Mitol van az kicsit konkretabban, hogy a forint egyre kevesebbet er az eurohoz kepest?A fundamentalis okokat nem ertem, van-e letjogosultsaga erosebb forintra varni, egyaltalan mi kellene ahhoz hogy erosodjon.
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz aujjobba #58225 üzenetére
Csuszo leertekeles van, fejlodo gazdasagok gyakran nyulnak ehhez versenykepessegnoveles celjabol. Van ahol mukodott, pl del-korea, van ahol meg nem csinaljak egyaltalan, pl csehorszag.
Mivel a devizaadossagok elenyeszoek lettek, megteheti a jegybank hogy engedje a forintot gyengulni. Ezzel senki reszerol nincs gond amig a berek gyorsabban nonek, es ez igy volt mindezidaig.https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Gigicuci
senior tag
válasz Stanlee #58223 üzenetére
Én is emlékszem rá, sőt azóta is szenvedünk vele.
Nagyon veszélyesnek tartom ezt a folyamatot, hogy a devizahitelek kivezetésével a közvetlen hatástól elszigetelték az embereket, a MÁP+-al belső forint alapú finanszírozást hoztak létre, miközben a kifizetendő kamatot megeszi a növekvő infláció, így lényegében ingyen van az államnál a pénzed, de inkább enyhe vagy nagyobb veszteséggel számolhatsz ha az infláció számításához használatos fogyasztói kosárban lévő termékekkel nem korrelál a vásárlásod hanem pl. több élelmiszer van benne.
-
aujjobba
addikt
válasz Oppenheimer #58227 üzenetére
Meg tud ez fordulni jelentosebb mertekben?
Teszem azt iden megvettem euros ETF-eket 365 forintos arfolyamon valtva a penzt, aztan mondjuk a forint visszaerosodik mittudomen 300 Ft/EUR arfolyamra 15 ev mulva? -
sajtos365
tag
válasz aujjobba #58229 üzenetére
Szerintem 355 körül érdemes az euróval jelenleg számolgatni, mert 70% exportunk van az euba, de van évente kb 2-3% inflációs difi a két deviza között általában, ami évről évre picit növeli az euró árát forintban számolva.
Jelenleg a pandémia okozta magas halálozás miatt gyengül a forint, de ha letisztul ez a járvány valószínűleg picit magához tér az árfolyam.
Ha nem jól gondolom akkor majd kijavít valaki.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Gigicuci #58228 üzenetére
azért veszélyes mert egyre több ember tartja nem forintba a megtakarítását..
Én is évek óta gondolkodom, hogy belföldön belül is áttérek EUR fejlesztési díjakra mert tarthatatlan, hogy a székely kollégáimnak nem tudok óradíjat emelni, mert a megegyezett X eurós óradíja folyamatosan drágul így a költségem nő amivel a másik oldalon egyszerűen a KKV szektor nem tud / akar elfogadni drágább fejlesztési díjakat...
-
aujjobba
addikt
válasz Oppenheimer #58232 üzenetére
Mit jelent az "A-a"?
-
Ixion77
addikt
Nem lesz. Ahogy Vakmajom írta valamikor, ha nem vezetik be az Eurót, bevezeti az saját magát. Hacsak nem változik jelentősen a monetáris politikánk. Egyre többen tartják a megtakarításukat euróban, aztán idővel már minden bevételüket azonnal euróra váltják amint megkapják. Végül ha lesz is forint, nem lesz jelentősége.
Ezt a folyamatot kifejezetten segíti a magas infláció, és a fintech-ek megjelenése. Ha egyszer beég a fejekbe hogy a magas infláció és folyamatosan gyengülő forint várható, azt nem lesz egyszerű onnan kitörölni.[ Szerkesztve ]
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
Gigicuci
senior tag
válasz aujjobba #58229 üzenetére
Technikailag lehetséges, de elnézve az elmúlt öt év árfolyamát elnézve nem reális.
Nagyobb valószínűséggel többet veszítesz az ETF meg nem vásárlásával.Az árfolyammal nem igazán tudsz mit kezdeni max. nem egyben/egyszerre konvertálsz hanem apránként, átlagolva a beszálló árfolyamot. Persze rövid távon lehet próbálkozni, én is azt teszem, hátha decemberig benéz 355 környékére. -
-
kuntics
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék kicsit tudatosabb lenni pénzügyekben, a számlámon lévő kisebb összeget fektetném első körben állampapírokba. Államkincstárnál regisztráltam,meg is találtam a jelenleg elérhető papírokat. Jól látom,hogy most nem tudok máp+t venni? Kezdetnek mondjuk úgyis pemápot szeretnék, annál viszont mindig többet kell fizetni,vagy van valami fordulónap? 500k-val indítanék,arra még rászámol 6000ft környékét. Tervek szerint félévente tudnék 500k értékben vásárolni, felváltva máp+ meg pemáp a terv, talán máp+ többször.
Nyáron vettem lakást hitellel, 15 év,10 évig fixálva. A cél,hogy a 10 év végére legyen egy nagyobb összeg előtörlesztéshez.
Tervnek mennyire jó ez? Ki mit változtatna rajta?
-
aujjobba
addikt
válasz kuntics #58244 üzenetére
A P€MÁP kapcsán nézz utána a fintech megoldásoknak a devizaváltás végett, nehogy magyar bankot engedj saját hatáskörben forint -> euró váltást végezni mert borzasztó rossz árfolyamon csinálják, sokat lehet ott bukni.
A terv szerintem jó, szuper hogy gondolsz a kamatfordulóra. -
pethYeti
addikt
Sziasztok,
van megtakarításom MÁP+-ba, gondolkodom hogy kellene MÁP€-ba is félre rakni.
Jelen körülmények között ez mennyire javasolt Forintról váltva? A váltást mondjuk Revolutban tenném meg.
-
Ra3
őstag
válasz pethYeti #58248 üzenetére
Sziasztok én is jönnék egy pemáp-os kérdéssel, ezek a 3% körüli kamatok a felső sorban valami speciális sorozat, vagy földi halandók számára is elérhető?
Váltásra én revolutot használnám, az ingyenesben is van egy elég magas havi limit, ha nem egyszerre akarsz sokat váltani akkor jó lehet.
Ami kérdés hogy revo-ról ÁK-ba lehet közvetlenül utalni, illetve van valami költsége?''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest