- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DanielLong
senior tag
Én az AMD vs. Intel csatát egyáltalán nem érzem annyira egyértelműnek most. Sokan írjátok, hogy az AMD alázza az Intelt, de a közép és alsó kategóriában ez így nem igaz. Pl. ismerős gépébe kellett valami, i3 9. széria lett, mert olcsóbb a proci és a lap. Az i5 szintnél is azt gondolom, hogy általánosságban majdhogynem pariban vannak a felek. Azt elfogadom, hogy jelenleg a 8c16t és feletti világ egyértelműen olcsóbb és hatékonyabb AMD oldalon, de ebből nincs túl sok asztali eladás. Mobil fronton az AMD talán most a 4000 sorozattal ért az Intel mellé, tehát itt sem beszélhetünk lehagyásról (még). A szerverek világában is annyira lassan változnak a dolgok, hogy még évekbe kerül megfordítani a viszonyokat, de közben nagyon jön az ARM.
Amiben a jelenlegi AMD sikert látom, az az újdonság. Túl sokáig voltak a kékek, most az AMD egy jó névvel (Ryzen) és mögé tett marketinggel picit felrázta a vásárlókat.
-
félisten
válasz DanielLong #46152 üzenetére
Mobil fronton jelenleg 15W-bol hozzák a 45W-os Intel CPU-k teljesítményét. A desktop nem számít.
> Amiben a jelenlegi AMD sikert látom, az az újdonság. Túl sokáig voltak a kékek, most az AMD egy jó névvel (Ryzen) és mögé tett marketinggel picit felrázta a vásárlókat.
Neked ez a marketing a maniad ezt is olyan jól atlatod, mint a Teslat
Egyébként: az Intel tegnapi esése arról szól, h közölték, hogy további csúszás van a gyártástechnológiajukkal. Simán lehet, hogy az Intel az uj RIM (meg ontja a pénzt, de már élőhalott).
Témához:
Intel részvényt szerintem az vegyen, akinek nagyon határozott és szofisztikált véleménye van az iparág jövőjével kapcsolatban, a 9-es PE kb. semmit nem mond. Az Intel legnagyobb előnye a gyártástechnológia volt, amiben otthagyta őket az ipar többi szereplője. Innen rendkívül nehéz lesz nem lecsúszni. Szerintem (!) az Intel most túlárazott.[ Szerkesztve ]
while (!sleep) sheep++;
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz DanielLong #46152 üzenetére
Ennél mostmár valamivel nagyobb a különbség, jobb a thermal teljesítmény így jobban tudnak boostolgatni, nem kell rájuk akkora hűtő így csendesebbek. Az új rízen 3-ak az i5-ök teljesítményét tudják, a ryzen 5-ök pedig az i7-ekét, a ryzen 7 pedig veri az i9-et, mindezt persze olcsóbban teszi.
A pláne, ami miatt esett az intel pedig az, hogy a közeljövőben az olló tovább nyílni látszik.
Ne fejlejtsük hogy az AMD vidikártyákban is egyre jobban ott van a szeren és ezáltal egy olyan piacot is meghódíthat amit az intel nem fog.
Azt persze elismerem, hogy befektetői szemmel máshogy kell ezt végiggondolni, és sok esetben a value irány jobb befektetés, az meg most az intel. Azért azt vegyük figyelembe, hogy a p/e mutató rövidesen rendeződhet némileg, csak nem éppen a price emelkedésével hanem az earnings csökkenésével ahogy én látom...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz PredatorZoli #46154 üzenetére
Egyebkent ez is jol mutatja, hogy egyedi reszvenyekbe fektetni sulyos domain ismeret nelkul sima kaszinozas.
while (!sleep) sheep++;
-
Dare2Live
félisten
"Miért van az, hogy azok szerint, akik veled szemben már ültek sokféle elektromos autóban, a Teslak évekkel a többiek előtt járnak?"
Erről egy 1+ éves cikk jutott eszembe ami azt taglalta, hogy a model 3ra úgy érkezett 500.000+ előrendelés hogy a vásárló nem ült benne, nem nyitotta ki az ajtót... és még tipp szerint is még 1+ (gyak 2+) évet kellett várni arra, hogy az elsőket megkapják a vásárlók.
Sztem ez nagyon jól megmutatja megmutatja mekkora a hype vagy nemtudom mi a Teslanal.De az előre kifizetsz 5000-7500$ egy funkcióért ami a mai napig nincs és nem zudul rá a shitcunami is sokat elmond.
Vagy hogy az egész 3asból süt az olcsóság. Néhol a Dacia vagy legolcsobb kategóriás zongoralakk. Detto Dacia szintű 0 hangszigetelés. Miközben ez egy 50Keuros prémium ársziten lévő autó.btw pár napos hír, hogy EUban már nem a 3as a legtöbbet értékesített villanyos autó hanem a Zoe. Lehet az EUs vásárlót kevésbé érdekli az Tesla akkumenedzsmentje ellenben nem akar menükben turkálni ha vmi állítani akar hanem megnyom egy gombot és kész?
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
"Ne fejlejtsük hogy az AMD vidikártyákban is egyre jobban ott van a szeren és ezáltal egy olyan piacot is meghódíthat amit az intel nem fog."
AMD mindig is ott volt a "szeren" "vidikártyában". Max piacot foglalhat az NVtől. Az új belépő erre a dedikált vga piacra pedig pont az intel.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
törölt tag
válasz PredatorZoli #46136 üzenetére
Hülyeség lenne olcsóbban adni, a forgalom nagy részét az OEM szerződések teszik ki, nem a gépépítő Pistikék, náluk meg a csordaszellem hajt, ha épp az AMD a menő, akkor AMD-t kell építeni, még ha gyengébb vagy drágább is lesz. Egy szálon meg még mindig erősebbek, ami azt jelenti sok felhasználásra Intel a jobb.
Másrészt meg lehet, hogy 2-5 év múlva Intel lesz újra az x86 királya, de az igazi kérdés, mekkora lesz addigra az x86 szemétdombja. Ugyan Apple armra állása a nagy hír, de Microsoft is nyomatja őket jó ideje, szintén saját tervezésű procikkal, linux meg már réges rég támogatja. A világ legerősebb szuperszámítógépe jelenleg ARM alapú, consumer vonalon meg eddig is az egyetlen akadály a szoftvertámogatás volt, most hogy MS mellé belépett Apple is, komoly előrelépés várható. -
joysefke
veterán
Az Intel legnagyobb előnye a gyártástechnológia volt, amiben otthagyta őket az ipar többi szereplője. Innen rendkívül nehéz lesz nem lecsúszni.
A gyártástechnológiai előnyhöz -amit jelenleg elvesztettek- hasonló fontosságú a beágyazottságuk az iparban. Ez egyrészt óriási puffert jelent másrészt ha véletlenül magukra találnak akkor a nagyon gyors felpattanás lehetőségét (erre már volt példa: a Core uarch pár év alatt lenullázta az AMD nehezen összekapart Athlonos sikereit).
Ha az intel fablessre váltana (AMD-Glofo szétváláshoz hasonlóan) a fenti beágyazottság és partnerkapcsolatok miatt a chiptervező utód szerintem bőven meg tudná őrizni a dominanciáját az AMD-vel szemben. Hiszen kb mindennel rendelkeznének mint az AMD és azon felül még dróton rángatható szolgalelkű partnerekkel is.
A fabless modell egyébként több mozgásteret adna nekik lefele. Egy 60-40 x86 market share fablessel még bőven nyereséges lehetne, míg jelenleg ha a pénznyelő fabokat nem tudják etetni egy esetlegesen csökkenő market share miatt akkor nagy baj lehet.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #30786816 #46158 üzenetére
Nemtom mennyire oké belevauzni, de pont ez a helyzet kB az összes régi nagy szoftvergyartoval. Nem írtak mai napig újra a kódokat tobszalura.ahogy elnezem nem is fogják. Sőt, olyan feladatokban, ahol a magok egymásnak kell atadjanak adatot, szintén Intel a tuti, mert ott a ring a magok között. AMD meg Ramon keresztül ad adatot. Ami fele tempó. Pl matrixmuveletek. Nekünk 6 szálas intel bő 50%al erősebbek, mint pl a ryzen 2600x..
Szóval amd most király, örülök hogy van konkurencia, tok jók pl a 10th genek, de nem fog örökké tartani az AMD fölény. Ahogy lesz ring szerű architektúra amdnek, bajban lesz Intel, de még csak ötlet szintén se láttam.eladó topping dac
-
DanielLong
senior tag
Lehet, hogy én nézek rossz teszteket, de kérlek mondj egy jobb és azonos árú AMD procit, mint az i3-9100f. Én nem tudok. Teszt. A 3600X vs 9600K verseny pedig árban azonos, teljesítményben hol erre, hol arra dől a mérleg. (itt mondjuk a tuningos alaplap AMD-nek kedvez asszem) Tehát még mindig azt gondolom, hogy túl van kicsit gondolva az AMD előnye. (i7 és felette egyértelműen ők jobbak, nem vitatom)
Viszont ami tény, hogy Németországban és Ausztriában mindenhol ezerrel megy a pirosak reklámja, ügyesen bekerültek a köztudatba a Ryzennel.
-
curmpli
tag
Én tegnap kiszálltam az AMD-ből nem akartam falba verni a fejem pár hét múlva. Az előző csúcson vettem, a jóég küldte az INTEL bejelentést, mert hetek óta bukóban voltam vele a Nasdaq szárnyalása ellenére. Ezzel az utolsó tech papíromtól is megszabadultam, most partvonalra vonulok, megnézem a tömeg mikor teszi meg ezt.
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #46160 üzenetére
Nem biztos, hogy a ring hiánya a gond, MathCad esetén pl. ennyi a truváj és hopp máris gyorsul az amd
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
SzekeresPeti
tag
Egy hónapja kértem itt tanácsot ETF-ekkel kapcsolatban, és Predátorzoli írta, hogy ő a FTSE All-World UCITS ETF-et ajánlja, amivel mások is egyetérettek. Nyilván a legjobb döntés egyéni, de szerintem ez az ETF túlzottan diverzifikált ahhoz képest, mint amennyire népszerű.
Én most vagyok 38 éves, egyedülálló és minimalista, nem is tervezek ezen változtatni. Havi min. 30 ezreket rakok félre, eddig csak állampapírba fektettem, így gyűlt fel kb. 3,5 millió Ft az évek alatt. A közeljövőben szeretnék elindítani a portfóliómban egy indexkövető ETF-et. Nyugdíj célra takarékoskodom.
Egy hónapja még szempont volt nálam az index múltbéli teljesítménye is, de azóta olvasgattam az ETF-ekről, és most szinte lényegtelennek érzem ezt. Azért írom, h szinte, mert pl. a Nikkei-be nem fektetnék a múltbéli adatok alapján, de a hosszútávon viszonylag stabilan emelkedő BUX, S&P 500 vagy a DAX között nem válogatnék hozam alapján. Sokkal fontosabbnak látom a költségeket.
Azok akik az ilyen egész világot lefedő ETF-ekbe fektetnek, mivel indokolják döntésüket? Egy szimpla ország indexe nem eléggé diverzifikált? Milyen átlag éves hozamot várnak egy ilyen szinten diverzifikált ETF-től? Költségeit nézve a 2% körüli érték sztem túl magas. A JustETF nevű oldalon már találni lehet 0,07 %-os S&P 500-as ETF-et is. -
Stanlee
őstag
válasz SzekeresPeti #46167 üzenetére
Szubjektiv velemenyem:
Szerintem meg mindig a legjobb valasztas kezdesnek a FTSE All-World UCITS ETF pl. Vanguard-tol. Ennek a koltsege 0,22%, a 2%-ot nem tudom hol lattad, lehet, hogy eliras.
Orszagspecifikus indexbe, azok kozul is valamelyik europai orszag indexebe kezdeskent nem raknam a penzt. A globalis piacon jelenleg az amerikai reszvenyek, azok kozul is a S&P500 a legmeghatarozobbak. Egyik nyugat-europai tozsde sem tudja felvenni a versenyt globalisan Amerikaval. A legjobb diverzifikacio, ha valami All World-ot vesz az ember, mert abban benne van az S&P500 plusz mas regiok meghatarozo reszvenyei, igy ha barmelyik regionak is rosszabbul megy, valamelyik csak jol fog teljesiteni, vagy hamarabb helyreall.
DAX vagy BUX nyugdijmegtakaritasnak az egyik leheto legrosszabb valasztas. A DAX-ban van 30 nemet ceg, globalisan nem tul meghatarozoak, igazi tech ceg nincs benne, az autoipari kitettsege az indexnek nagy, es lokalisan jelentos cegek is kezdenek megjelenni (pl. Vonovia vagy a Deutsche Wohnen, amik lakoingatlan berbeadasbol elnek es a lokalis politika egy legnagyobb ellensegei). En csak azert veszek havi 150 euroert, mert Nemetorszagban elek es valamiert nem tudom megtenni, hogy ne vegyek.
A te dontesed, hogy mit veszel, ez is csak egy velemeny.
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
PredatorZoli
Topikgazda
"Nyilván a legjobb döntés egyéni, de szerintem ez az ETF túlzottan diverzifikált ahhoz képest, mint amennyire népszerű."
"Azok akik az ilyen egész világot lefedő ETF-ekbe fektetnek, mivel indokolják döntésüket? Egy szimpla ország indexe nem eléggé diverzifikált? Milyen átlag éves hozamot várnak egy ilyen szinten diverzifikált ETF-től? Költségeit nézve a 2% körüli érték sztem túl magas. A JustETF nevű oldalon már találni lehet 0,07 %-os S&P 500-as ETF-et is."Nem létezik olyan, hogy túlzottan diverzifikált. Minél magasabb fokú a diverzifikáció (földrajzilag, szektor tekintetében, deviza tekintetében) annál jobb, mert ezzel az egyetlen kockázat a volatilitás lesz, amiért cserében extra hozam jár, az ugyanis compensated risk. Ha a portfóliódban egy ország vagy szektor nagy sullyal, vagy kizárólagosan szerepel, az uncompensated risk, vagyis olyan többletkockázat amiért hosszútávon nem jár extra hozam, csak extra kockázat.
Egy globál ETF, pl a szóban forgó vanguard 0,22%-os költségű, ami nem magas. Ennél van 1-2 ami alacsonyabb, ennek oka, hogy kevesebb cég van benne, kevesebb tranzakciót kell benne lezavarni (pl s&p500 vagy dax etf).
Hogy ki milyen éves hozamot vár el ez lehet szubjektív, én személy szerint hosszú távon évi 7-7,5%-ot egy globál ETF-től, 8-8,5%-ot a faktoros ETF-jeimtől...
Vissza még egy szóra a költségekre: Európában nem tudsz annyira olcsó ETF-et venni mint amik USA-ban kaphatóak, ezzel sajnos együtt kell élni, itt kb egy tized százalékkal drágább minden. -
kadet93
tag
Kriptorol mi a velemenyetek jelenleg? Btc-be es ETH-ba raktam egy kis penzt aprilisban, azota egesz szepen hozott... fog ez meg tovabb menni vagy lassan johet egy nagyobb korrekcio?
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz htomi85 #46172 üzenetére
Az kicsit azért erős. Az ingatlan és a részvény már évszázados múltra visszatekintően pariban van jó hozammal (valójában az ingatlan volt a magasabb hozamú eddig historikus adatok alapján), ezek szerint az egyik fölé emeled ezt a viszonylag friss őrületet, a kriptót és jobbára azt mondod nagy baj nem lehet vele? Ne felejtsük hogy ez mögött semmi értékteremtés nem áll, szóval jobbára gambling...
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
Ha már kripto...coinbase-en keresztül vettem eddig...De elég magas a tranzakciós költség...Van valami kedvezőbb árú oldal, ami nem olyan mint egy sikátor Marokkóban...?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
aujjobba
addikt
Amundi Prime Global ETF 0,05% TER mellett ad globális lefedettséget.
Van nekik egyéb is, ugyanilyen költséggel. -
-
buherton
őstag
Július 30-án sok minden fog történni: német munkanélküliek száma, német negyedéves GDP, és az USA negyedéves GDP-je.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
Franky2Ster
senior tag
Intel is szépen esett.
-
BÁ Nutrition
addikt
en azt nem ertem ha egyedulallo es minimalista vagy akkor miert csak 30ezret raksz felre havonta mindenfele tamadas meg negativ hozzaallas nelkul en eloszor ezzel foglalkoznek tobbet mint h melyik etf-et vegyed. ilyen szinten a majdnem mindegy kategoria.
de nem elvenni akarom a kedvedet perszeyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
SzekeresPeti
tag
válasz PredatorZoli #46169 üzenetére
"Nem létezik olyan, hogy túlzottan diverzifikált. Minél magasabb fokú a diverzifikáció (földrajzilag, szektor tekintetében, deviza tekintetében) annál jobb, mert ezzel az egyetlen kockázat a volatilitás lesz, amiért cserében extra hozam jár, az ugyanis compensated risk. Ha a portfóliódban egy ország vagy szektor nagy sullyal, vagy kizárólagosan szerepel, az uncompensated risk, vagyis olyan többletkockázat amiért hosszútávon nem jár extra hozam, csak extra kockázat."
Ezt nem értem. Hogy ne lenne már olyan, h valami túlzottan diverzifikált? Minél jobban diverzifikálsz, annál jobban csökken a várható nyereség is a kockázattal együtt. Hogyne járna már alacsonyabb diverzifikálásért többlethozam? A diverzifikálásnak az a lényege, hogy ha az egyik részvény rosszul teljesít, a jobban teljesítők majd kompenzálják azt. De ez visszafelé is igaz, a jól teljesítő részvényeket lehúzzák a rosszak. Itt is érvényes a szinte mindenre igaz szabály: minél kisebb a kockázat, annál kisebb a várható nyereség.
"én személy szerint hosszú távon évi 7-7,5%-ot egy globál ETF-től, 8-8,5%-ot a faktoros ETF-jeimtől..."
Az S&P 500 ezzel szemben évi 9,5 %-ot várhatsz átlagosan a múlbéli adatok alapján. Ez a magasabb érték szerintem pont annak köszönhető, h nincs annyira diverzifikálva, mint a globál ETF-ek.
"Európában nem tudsz annyira olcsó ETF-et venni mint amik USA-ban kaphatóak, ezzel sajnos
együtt kell élni, itt kb egy tized százalékkal drágább minden."
Ez biztos? Az általam említett 0,07%-os ETF még a BÉTen is elérhető. -
SzekeresPeti
tag
válasz BÁ Nutrition #46181 üzenetére
Az a havi 30 ezer a jövedelmem több mint felét jelenti.
-
Dare2Live
félisten
válasz SzekeresPeti #46183 üzenetére
"Az a havi 30 ezer a jövedelmem több mint felét jelenti."
Hogymi? Gondolom van vmi oka, hogy mért ennyi a fizud de azért gondold át erősen ezt az egészet.
-
julius666
addikt
válasz Dare2Live #46184 üzenetére
Pls ne basztassuk egymást/menőzzünk ki mennyit keres, simán lehet egészségügyi oka, amiről az illető nem tehet.
Ettől függetlenül általánosságban kis összegű megtakarításoknál én is inkább a "magadba fektetést" javasolnám. Hogy milyen irányba, az egyéni lehetőségek függvénye.
-
julius666
addikt
válasz HussarF #46186 üzenetére
Én simán el tudom képzelni, hogy valaki havi 25e-ből él. Tényleg csak példának okáért, semmit nem implikálva a fórumtárs helyzetére: mozgásszervi + látásszervi probléma amivel nehéz elhelyezkedni, nyugdíjas szülőkkel (ő saját házukban) együtt élve pedig alacsonyan lehet tartani a költségeket.
Nyomor? Sajnos nagyon is. De könnyen lehet még ezért is a földhöz vernéd a segged örömödben ha ilyen helyzetbe kerülnél. Ha valami hasonlóan indokolt nehéz helyzetben van a fórumtárs, inkább megsüvegelendő, hogy tud félrerakni még ilyen körülmények mellett is.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz julius666 #46188 üzenetére
Én meg simán nem tudom elképzelni, hogy valakinek havi 55 ezer a jövedelme és ebből 30 ezret részvényekbe akar fektetni. Ha megél havi 25 ezerből az teljesítmény, de ha rekordalacsony bevétele felét emellett részvényekbe akarja tolni, az végtelenül nonszensz. Ha diák és amúgy eltartják és zsebpénze van valami gyakornoki munkából, az persze más kérdés. Akkor ő mégsem ebből a pénzből él
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz HussarF #46189 üzenetére
A kis pénzből tőzsdézést én sem javasoltam, ha visszaolvasol láthatod is (csak én kevésbé leugatós hangnemben írtam).
Kor alapján nem tippelnék diákra, de inkább ne is tippelgessünk, ha szeretné - és van ennek relevanciája a kérdéséhez (azért maradjunk a topic témájánál) - akkor majd leírja ő.Mindenesetre hogy ON is legyek, a nyugdíjig hátralévő 20-25 évben ha reálhozamban 5×öz a tőzsdei index alapú befektetés, ilyen összegnél az sem okoz ég és föld különbséget anyagi lehetőségekben, ellenben ha közben lefelez és valami miatt (pl. nem várt egészségügyi probléma) hozzá kell nyúlni az elképesztően fog fájni. Ezért nem javasolnám.
-
joysefke
veterán
válasz PredatorZoli #46173 üzenetére
A nagyon sok mindent lefedő és ezért a tőkét rengeteg részvény között elosztó ETF-ek nem járnak több adásvétellel, ballanszolással és ezért nagyobb belső költségekkel?
(Kérdezem, nem mondom) -
mgoogyi
Topikgazda
válasz joysefke #46191 üzenetére
Nem. A kapitalizációs súlyozásúak a leghatékonyabbak a részvény etf-ek között, nagyon alacsony a turnoverjük.
index : turnover
MSCI USA: 3.12%
MSCI World: 3.06
MSCI ACWI: 3.82%
MSCI ACWI IMI: 3.14%
MSCI USA Large Cap: 3.82%
MSCI World Momentum: 156.54%
MSCI World Quality: 22.65%
MSCI World Enhanced Value: 17.44%
Ezek az utolsó 12 hónapra vonatkozó adatok. A 100% azt jelenti, hogy a benne lévő pénznek megfelelő mennyiségűt kell tradelnie egy ezt az indexet követő etf-nek. -
mgoogyi
Topikgazda
válasz SzekeresPeti #46182 üzenetére
"minél kisebb a kockázat, annál kisebb a várható nyereség."
Ez igaz, de nem akármilyen kockázatért jár hozam.
A kevesebb részvénnyel nagyobb lesz a kockázatod, a várható hozamod meg csökken, mert uncompensated risket kapsz ezzel.
Diverzifikációval pedig ezt az uncompensated risket csökkented/szünteted meg.
Ha csak a piac kisebb részét veszed meg, akkor a hozamod negatív és pozitív irányban is eltérhet a piaci hozamtól, de matematikailag valószínűbb, hogy alatta leszel. -
Reverting
őstag
USD-ra meg nem csabult el senki? Kezd erdekes lenni szamomra...
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
lordjancso
senior tag
-
j0k3r!
senior tag
válasz lordjancso #46197 üzenetére
Én Revoluton váltok és utána a brókerhez utalom be.
some men just wanna watch the world burn...
-
Franky2Ster
senior tag
válasz PredatorZoli #46173 üzenetére
Azért ezt nem mondanám!
A bányászok épp elég energiát elégetnek.Az is érték szerintem. Ez a jövő a digitális arany! Ha tetszik ha nem! -
concret_hp
addikt
válasz Franky2Ster #46199 üzenetére
ha 100* odébb pakolok egy kisebb dombot, akkor teremtettem értéket?
vagy fullba vagy sehogy :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Láncfűrész topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest