- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- MIUI / HyperOS topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szg88
őstag
Csak ott a gond, hogy nem igazán akar annyit rákölteni.
(#34396) szakaldani: Nekem személy szerint nem tetszik a képminősége. Amúgy vmi automata gépet akarsz?
(#34398) vbonny: automatát?
[ Szerkesztve ]
-
szakaldani
csendes tag
igen automatát szeretnék. És kicsit többért ez : Nikon S8200[link]?
-
szakaldani
csendes tag
igen automatát szeretnék. És kicsit többért ez : Nikon S8200[link]?
-
szg88
őstag
válasz szakaldani #34408 üzenetére
-
Ez butaság. Nem a samsung miatt telik "sok" időbe a fotómasináról eljuttatni a jelet a telefonra. Mind1 milyen matricát rax rá, időbe telik bekódolni, átvinni, és dekódolni a jelet. Pl. azért "kicsi" a kép hogy kissebb sávszélességet foglaljon, és a de/kódolás hamarabb elkészüljön.
Biztos véltelenül lett jó pl. az EX1. Ne egy tiniknek szánt tucat gép alapján mondj véleményt egy márkáról.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
félisten
válasz Misi1980 #34411 üzenetére
Szia!
Tudnál írni néhány sort a WB700-ról?
Milyen gyorsan dolgozik? A vakunak mennyi az újratöltési ideje?
A zoom lassú, vagy megfelelő gyorsaságú? És videó közben?
Meddig bírja az aksija? Érdemes másodikat venni hozzá?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
fabicska
tag
válasz AxBattler #34414 üzenetére
Erről jut eszembe mit találtam a neten keringve: Canon SX220HS 1120MAh-s akkumlátor.
A gyári 760MAh-s ha jól olvastam. Gyári Canon akksi, biztos jó bele, és nem megy tönkre 1 év alatt, mint az utángyártottak. Lehet erre be kellene ruházni?
[ Szerkesztve ]
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
Cyrin
addikt
válasz tpeter77 #34418 üzenetére
jó döntés...
(én mondjuk 83-ért vettem az s95-öt 2 év gyári garanciával)
esetleg Canon SX220? -
BiriBum
őstag
válasz ivivan #34390 üzenetére
Nem oldja meg, mert ha telibevakuzod szegény gyereket egyrészt a szemének sem jó, másrészt a képen az alany természetellenesen kiégett mészszínű lesz, a háttér pedig sötét.
A kompaktok kis teljesítményű vakuja alkalmatlan erre, de még a DSLRek beépített vakuját is bűn derítő nélkül portréra használni. -
BiriBum
őstag
Bármelyik DSLR kit kombóval jobb képet csinálok beltérben, mint egy átlag kompakttal.
Egyszerűen azért, mert a mai APS-C érzékelős gépeket simán lehet akár ISO 1600-3200, sőt 6400 körül használni, így jó pár fényértéket nyersz. Próbálj meg egy körömpiszoknyi érzékelős kompakttal ISO 400 fölé menni. Vagy zajos lesz a kép vagy szétmosott zajszűrt. A lencséik pedig pont ugyanolyan változó fényerejűek, mint a DSLR kitteké.
A beállítások sokkal gyorsabban mennek DSLR-en, mint a kompaktokon, hála a tárcsa-gomb kombinációknak. De van zöld auto mód is -
Cyrin
addikt
válasz BiriBum #34422 üzenetére
a probléma ott van, hogy gyerek (általában beltérben mozgó célpont) esetén nincs idő állítgatni semmit, az állítgatással ilyen-olyan elérhető képminőségnél sokkal többet jelent az, hogy könnyen magaddal tudod hurcolni.
a legtöbben mobillal fényképeznek pedig az aztán szerintem is alkalmatlan gyerek fényképezésre, azon egyszerű oknál fogva, hogy általában nem akkor exponál, amikor megnyomják a gombot, és már ettől oda a pillanat...tehát nem az elérhető képminőséget vitatom, csak egyszerűen használati érték szempontjából nézem a dolgot...
-
barrasz
aktív tag
Sziasztok esetleg valakinek van tapasztalata a Canon Powershot A3300 IS fényképezőgéppel kapcsolatban.
A képeken látszik,hogy van rajta P mód is ez pontosan mit takar?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
BiriBum
őstag
Látszik, hogy nem használtál tükrös gépet. A fázis alapú, ráadásul követő AF sokkal gyorsabb, mint a kompaktok kontraszt alapú rendszere. Ez utóbbi csak a MILC rendszerekben ad használható gyorsaságot.
A DSLR-ekben is van auto mód, ráadásul többféle. Ezenkívül ha pl záridő prioritásban (mozgó témánál) fotózol, nem kell minden fotó előtt újraállítani a paramétereket. Ez igaz a manuális beállításokkal rendelkező kompaktokra is.
Érdemes lenne utánaolvasni és sokat gyakorolni -
Stitch
őstag
Nikon Coolpix S4150-et vagy érintőképernyős Coolpix-et használ-e már valaki huzamosabb ideje?
-
scarabaeus
őstag
válasz Misi1980 #34433 üzenetére
Feldolgozást általában tényleg akkor ír ki egy gép, amikor feldolgoz valamit, pl. hosszú záridejű felvétel után ugyanolyan hosszú csukott záras zajtérkép "fényképezése" következik, vagy több képből állít össze HDR-t, zajmenesített esti képet vagy panorámát, melyik mit tud, a kiíráskor általában csak egy, általában piros ikont, vagy valamilyen ledet gyújtanak ki.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Misi1980
senior tag
válasz AxBattler #34414 üzenetére
Szia!Szerintem elég gyors gép.Gyorsnézetben 1mp van állítva és ha az letelik rögtön lehet használni.Vakuhasználat közben sem kell várni kb 3mp-et összessen.Foto készítés mentés 1mp előnézet és újra van tőltve.Az aksit idáig nem tudtam tesztelni hogy mennyi képet lehet vele csinálni mert sokat nyomkodtam és inkább abban merűlt mint a használatban.Video közben volt hogy picit elhomályosododd a kép de összességében jó videot csinál.Nézz utánna Samsung WB700 video teszt
-
Pist@bácsi
őstag
Szerintem ezt a pillant dolgot félreértelmezitek itt többen is a gyerek fotókkal kapcsolatban.
El nem tudok képzelni olyan helyzetet, amiről egy DSLR lemarad de egy kompakt nem. Pont fordítva van. Most azt a lehetőséget nem számolom ide, hogy eleve nincs nálam a gép, mert nem tudtam, hogy fényképezni akarok.
És akkor még olyasmiről szó sem esett, hogy egy fényerős objektívvel nyitott rekesszel milyen szépen elmoshatod a zavaró képelemeket a háttérben.
Tapasztalataim szerint szobában átlagos lámpafénynél 2.8 -as rekesszel ISO 400-on 1/20 vagy lassabb záridők adódnak, ez mozgáshoz használhatatlan. 1/125 kell vagy gyorsabb. Vagy érkezik ablakon át elég fény, vagy marad a vakuzás. Amiben egy kompakt szintén elég gyenge.
A kompakt erős kompromisszum beltérben mozgásra. Nem feltétlen használhatatlan, de semmilyen előnye nincs egy DSLR-el vagy MILC-el szemben. -
Misi1980
senior tag
válasz scarabaeus #34434 üzenetére
Én Álltalában auto vagy program üzemmódban használom.Nálam ebben a két állásban jelentkezett a ,,probléma".Engem őszintén egyáltalán nem zavart.
[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
Sziasztok skacok !
Na, egy naggyon fontos kérdésem lenne !
Ami a következö: Édesapámnak egy olyan gép kellene amivel nagyon közelröl az emberi szemröl tüéles képet tud késziteni olyan felbontásban amire ha ránagyit számitógépen persze, látszódjon az írisznek minden zegzuga ! Elmondása szerint ehhez szuper makró vagy milyen funkcio kell, és minimum 10.1 mp !
Íriszdiagnosztikát akar végezni, és a munkájához kellene a gép ! Én nem vagyok jártas e témába, ti biztos tudtok segiteni !
Árban, aztmondták hogy 30 ezer környékén lehet ilyet találni !köszönöm a segitséget !
szerk:jelenleg ilyen van otthon Kodak EasyShare Z1012 IS. nem tudom mit tudhat ez
[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz mrThomi #34441 üzenetére
az S2950-es fuji-n van supermakró, 2cmről tűéles képet csinál...14mpx...30ezer körül használtan kapsz, újonnan kemény 37 körül fut.Itt a forumon divat fosozni.Nekem volt, én szerettem, a makroja iszonyat durva volt.
(elnézését "szarozni")
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
-
BiriBum
őstag
válasz mrThomi #34441 üzenetére
A szupermakró becsapós (sőt parasztvakítás), mert nagylátószögön készül, így a lencsét rá kell tolni egészen a témára. Ergo iszonyúan torzít. Még nagyobb baj, hogy a közeli felvétel miatt kitakarja a fényt és be fog mozdulni a kép vagy magas ISO miatt a zajszűrés elviszi a részleteket.
Én egy DCR-150-es makróelőtétet javasolok egy olyan gép mellé, amire lehet adaptertubust rakni. Harmincból tuti nem fogsz minőségi megoldást találni.[ Szerkesztve ]
-
S e t h
nagyúr
Egy ismerősöm keresett meg azzal ,hogy 30-40 ezer forint között szeretne vmi megbízható kis kompakt gépet vásárolni, ami az árkategóriájához képest jó minőségű képet produkál.
Tudnátok ajánlani ,hogy továbbítsam neki?
Előre is köszönöm!This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
szg88
őstag
-
Edween
őstag
Üdv!
Ti melyiket vennétek, és miért?
TZ22 v. SX240, Thx!
Új hozzászólás Aktív témák
- Ukrajnai háború
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek