Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ájvé

    veterán

    válasz tecsu #72706 üzenetére

    Mindkettőre van példa. Volt nekem Thl W100-am, ott olcsó hús volt (35k-t vettem anno MT6589-el ami akkoriban kb 1,5 éve nem számított rossznak) alapvetően jó is volt, még a kijelző is szép volt mivel IPS (napfényben viszont max fényerőn se nagyon láttad, fényerő már kevés volt), akku is 1800-as mondjuk legalább 2-t adtak hozzá. Fő baj a gyenge minőségű alkatrészek miatt volt inkább (mert egyébként gyors kezes kis telefon volt), érintő panel gyorsan elromlott bő 1 év alatt.
    Én igazából jó árazás miatt vettem Mi3-at, 100-ért akkor nem volt jobb nála (gyári garanciával), most se nagyon akad, max hasonlóan jó (Honor6). Nem bántam meg, telefon tökéletes, ROM támogatása is nagyon jó, bár jó a Miui de AOSP valahogy mégis jobb, szerencsére van is rá (4.4) és dolgoznak az 5.0-n is.
    Mi4 ehhez képest szerintem nem éri meg, kicsit gyorsabb, kicsit kompaktabb, talán kicsit minőségibb a hatása fém kerettel (pont nem érdekel, Mi3 összeszerelése és anyagminősége is példás), de kb ennyivel tud többet, Mi4 árán már kapsz 64GB-os Mi3-at is (bár OTG miatt elég nekem a 16GB-os is).
    Csúcskészüléket akartam megfizethető áron, ami pár évig biztosan elég jó lesz még és meg is kaptam, minden téren beváltotta a hozzá fűzött reményeimet.
    Igen kisebb árréssel dolgozik a Xiaomi is, ez hazai árakon mondjuk nem annyira mutatkozik, mert rádobják a terheket és mindenki a kis hasznát is, de Kínában már sokkal kellemesebb az árfekvés (100k).
    Nagy gyártóknál a telefon felét teszi ki a tényleges költségek és ebben az árban benne van a marketing is. Ezen spórol sokat a Xiaomi. Persze őket se kell félteni, biztos, hogy van hasznuk így is a készülékeken.
    Itt van pl a Mi3 hardverének az ára. Kezdeti 320 dolláros árához képest kell ezt nézni.
    Erre azért persze sok minden jön még, írják is a cikkben (licenc díjak stb), de azért még sem egy Samsung vagy iPhone, minősége pedig bőven eléri azokét.
    Ne ítélj csak az alapján, hogy "Kínai", ma már ezt el kell felejteni. Világ 5 legnagyobb telefongyártójából 3 kínai (Apple, Samsung, Lenovo vagy Xiaomi, Huawei) és nem véletlen van ez így, ha olyan szar lenne, valószínűleg nem adtak el volna ennyit. Másrészt csak te járhatsz a legjobban, te pénzedről van szó, persze te döntöd el mire költöd, csak rajtad áll.

    (#72707) tecsu:
    Akárhogy is nézed ezeket a jellegtelen összehasonlításokat, nézd az árukat is mellette. Nem biztos, hogy jobb, de lehet hogy majdnem olyan jó csak sokkal olcsóbb. Egyébként nem tudom mi az a nagy különbség amit látsz a One+ One és az S5 között.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák