Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz t72killer #151852 üzenetére

    Atlagosan igen, de amugy nem. Marmint egy full fenyereju AMOLED feher kepernyo szerintem 2-3x tobbet fogyaszt mint egy IPS. Az AMOLED elonye ott van, hogy a fekete pixel nem vilagit, igy nem fogyaszt, es a halvany fenyeronel is kevesebbet fogyaszt szerintem az atlagos kep. De ott minel tobb pixel vilagit, annal tobbet fogyaszt. A LED-nel meg ugye mindig van hattervilagitas ami fogyaszt, es ez csak a fenyero fuggvenye. De fekete kepernyonel is ugyanannyit fogyaszt azonos fenyeron, mint fehernel.

    Szerintem amugy a PWM is ezert van az AMOLED-ben. Mert ha nem PWM-es lenne a fenyeroszabalyzas, valoszinuleg tobbet is fogyasztana, es hamarabb tonkre is menne.

    (A PWM fenyeroszabalyzas lenyege, hogy nem a pixel (vagy hattervilagitas) fenyerejet csokkenti, hanem nagyobb frekvencian ki-be kapcsolgatja, es minel kisebb a fenyero, annal tobb ideig van kikapcsolva, es annal kevesebb ideig bekapcsolva. Hatranya, hogy sok embert zavar, mert villodzik. Regebben az LED kijelzok is PWM-esek voltak, de ott mar leszoktak rola, meg ott nem okozott valodi fogyasztasnovekedest illetve az elettartamot sem befolyasolta igazan.)

Új hozzászólás Aktív témák