Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • td

    senior tag

    Sziasztok!

    A Telenornál lehet most 10-12 ezres kategóriában ("kártyás") telefonokat kapni (pontosabban telenoros mobilokat, de nem náluk, hanem egyéb értékesítőhelyeken). Ezek a következők: Alcatel Pixi4 4", Navon T400 (ill. a T452 drágábban), Telenor N940. Van valaki, aki ismeri ezeket? Nekem nem igazán sikerült használható infót találni róluk. Egyszerű mindennapi, netezős telónak kéne, vigye az online videókat és audiót, a mobiljátékok már nem annyira fontosak. Kipróbálni csak hasonlókat tudtam, mint pl. egy Vodafone Smart Mini 7, ami tisztára olyan, mint az Alcatel, illetve egy Navon D450-et és egy D455-öt -előbbinek elég fakónak tűnt a kijelzője, utóbbi már jobban tetszett, de rossz tapasztalatokat is olvastam Navonokról (pl. nagyon melegedő vagy felpúposodó akku, elvesztett wifi vagy mobilnet-kapcsolat, újraindításoknál változó MAC-address - ez talán nem lenne nagy gond -, korábban pedig egy tabletjükről is láttam elég rossz tapasztalatokat).

    A RAM-jaik mérete is érdekelne, mert ezt sem tudtam pontosan kideríteni. Pl. az Alcatel honlapján 512 MB-tal és 1 GB-tal is írják (4 ill. 8 GB ROM-os verziók), de a kamerát is 2MP frontnak (vakuval) és VGA hátsónak tüntetik fel ott, míg máshol meg 3MP/1.5MP-t is láttam (a Voda Smart Mini 7-je végülis tűrhető volt 512-vel, de Chrome-ban lapváltásoknál (tab-váltás) már bejött az újratöltés-effektus (Android 6 az is).

    A Navon és a Telenor a 8GB belső tár miatt jött szóba, elsőre az Alcatel tetszett, de lehet, hogy jobb ár-érték arány van ott (10 és 12 ezer, az Alcatel is 12), és persze kérdés a RAM (bár valószínűsítem az 512-őt). A T452 lehet esetleg 1 gigás. A Navon elegánsabb mondjuk. Nem tudom, a Telenor nem megbízhatóbb-e viszont, mégiscsak a saját márkájuk...

    Továbbá láttam a minap egy Navon S450-et, az sem tűnt rossznak, az függetlenül volt 15, Android 6-tal, 1 GB/8GB-tal, de fontos lenne a megbízhatóság, hogy ne kelljen állandóan a szervízbe rohangálni vele, illetve az oldasó élének ezüst festése és a furán fényes fekete hátlapja kicsit kevésbé tetszett, bár nem rossz, csak az Alcatelhez képest is fura (plusz árban ez már kicsit fölötte van annak, amennyit erre gondoltam költeni). A D455 amúgy szépen vitte a videókat, Chrome-ban és Youtube-appban is, pedig erre is panaszkodtak a neten páran az M450-nél (S450-ről nem találtam semmit).

    Szóval kb. ennyi. Bocs a hosszért!

    u.i.: azt sem sikerült kiderítenem, adnak-e valamelyikhez headset-et...

    [ Szerkesztve ]

    ''Pre-visualization hardware by AMD Opteron processors.''

Új hozzászólás Aktív témák